icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

kovkov
8. apr 2011

@siss_sz no ja som ani nemala velmi dlhy porod, tak a unavena som bola som sa tesila strasne do postele ale to s babätkom nebolo narocne, len sme lezali , fotili sa rozpravali, a aj som hned mohla kojit 🙂

siss_sz
8. apr 2011

@kovkov jej, tak to je super... ked sa babo hned prisaje, to muselo byt super, naozaj!!! 😵

januska010
9. apr 2011

@brigus198754 gratulujeme 🙂
@siss_sz ahoooj, tak držímce palce aby vás to cim skor preslo, my sme mali štvrtok poradňu a všetko dopadlo na 1tku ... juuuupííí 🙂 🙂 🙂 🙂

asma
9. apr 2011

Ahoj babulky ako sa majú drobčekovia?? Naša hviezdička stále poslúcha, mala zatial len jeden taky horsi den ale to sme zvládli...
chcem sa vas opítať maličká mi tak kýcha niekedy, soplíky ani horúcku nema len niekedy proste kycha. Máte s tym niektorra skusenosti...

sirinka
9. apr 2011

@asma my mame dni dobre tiez, uz ma dokonca aj svoj rezim...ale v noci, resp. nadranom ma fazu bdenia...uz som riadne unavena, no ale co uz, raz to prejde 🙂
ked kycha, moze byt, ze jej je chladno...

asma
9. apr 2011

@sirinka inak aj ja som niekedy uplne grogy.. mala mi síce spinka aj 4 hodinky ale ked sa preberiem na papanie a ked ju konecne uspim ja mam oci ako sova xi

sirinka
9. apr 2011

@asma no ale tak ty aspon mas moznost pospat si s malou aj cez den, co uz ja nemam sancu 😝

xena1
10. apr 2011

@zazuzana vyskusaj,ak bude mat babo cervenu ritku take koliesko tak nie...

ella_joy
10. apr 2011

@asma Ahoj, aj nas maly kycha, a ked som sa na to pytala este v nemocke, tak mi vraveli setricky z novorodeneckeho, ze to nie je tym, ze mu je zima, ale tym, ze mu ide do nosteka mliecko, kedze je nosna a krcna dutina su velmi blizko seba a aj do nosnej sa nieco malo dostane, a to babatka moze drazdit.

elskrin
10. apr 2011

Ahojte. Uz som tu dlho nebola. Nejako nebol cas. Nasa mala Eliška ma dnes uz 4 tyzdne. Pekne papka a spinka. akedy ked je hore tak stale tlaci a vydava pri tom zvlastne zvuky. Je strasne zlata a robi nam radost. Pijeme kazde tri hodky, cez den ju aj budim a v noci ju necham spinkat. Dakedy prespi aj 5 hodin a dvakrat vydrzala v noci nepapat aj 8 hodin. Je sladka. Od nemocnice za dva tyzdne pribrala 500 gramov. Tento tyzden ideme na dalsiu poradnu tak som zvedava. Drzte sa vsetky a babetkam nech sa dari priberat a su zdrave.

siss_sz
10. apr 2011

@elskrin jej, aj nas stale tlaci a mrnká si...a to je take milenee... ze by sme zjedli tie svoje detišky? 🙂

nika0403
11. apr 2011

@siss_sz Ahojcek, chcela som sa ta spytat ci vas este stale trapi ta zltacka, lebo moja malinka ju taktiez stale este ma a ma uz 3 a pol tyzdna, no ja zijem v dansku a tu mi hovoria ze mame este pockat...tak budem rada ak mi napises co na to hovoria na slovensku a vies aku ma hodnotu bieleho rubinu tvoj malicky?

siss_sz
11. apr 2011

@nika0403 ahoj, mal okolo 230 - z krvi (lebo kozny mal vyse 20 a vtedy beru z krvi bilirubin). no a nasa detska nas poslala do nemocky, ale v nemocke hovorili, ze sa hospitalizuje nad 300...ale ze ked uz sme tu, tak nas nevyhodia...
no a ze este najmenej mesiac (to uz bude mat maly 2 mesiace) ho mam slnit (vyzleceny na slnku - aj ked nie je slnko, chi...). a tym, ze sme boli v nemocke nam dali aj lieky (kys.listovu a pyridoxin) ale to zas neviem, ci nie je nahodou aj kv.tomu, ze je chudokrvny (a to je kvoli tomu, lebo ja som Rh negat. a on Rh pozit. - a este ma z placenty moju krv ci co a to sa mu tam rozpada.. atd.) tak nejako....
co by si chcela vediet este? 😉

nika0403
11. apr 2011

@siss_sz no velmi pekne ti dakujem za info, moja Sophia ma 223 taktiez jej to zistovali z krvi taku hodnotu mala naposledy minuly pondelok no taktiez mi vraveli ze staci aby vela papkala materskeho mliecka a slnila som ju na dennom svetle ale ked ona mi nechce byt holacikom 🙂 no a povedali mi ze zatial ma stale hodnotu v norme ze je zvysena ale je to v norme a na ozarovanie by sla az keby mala hodnoty vyssiu ako 10percent z jej vahy takze som si nebola ista ci je to spravne lebo moja mamina mi stale vravi ze u nas je to inak ze hned ked dietati to nezmizne do dvoch tyzdnoch tak ide na ozarovanie...no tak dufajme ze to coskoro nasim babätkam prejde a my sa budeme tesit lebo mna to velmi trapi...ale troska si ma ukludnila... 😉

siss_sz
11. apr 2011

@nika0403 ani moj sa veru nechce slnit... :-/ a este mi radili, ze ked chcem, aby to rychlejsie islo dole, tak den by som si mala prevarat materkse mlieko... no ale ja nechcem davat z flase, tak pojdeme dlhsou cestou asi... :-/

tijana
11. apr 2011

Ahojte baby, tak už som tu veľmi dlho nebola 🙂 Ako sa Vam dari s drobcami? Ja som myslela, že prve týždne scvoknem, ale už som si ako tak zvykla ale aj tak nemame este nijaký režim. Som aspoň rada, že ako tak priberame - teda Karolinka, ja sa snažim chudnuť a nedari sa mi nakoľko mi strasne chutíé papať. Mame tichý reflux, tak Karolinka je dosť plačlivá a nervozna ...vlaste ak nespi tak plače ☹ Trosku nám pomáha Gastrotuss, aspon ju tak chudatko nepali záha ....Nereaguje Vám ranka po vakcinácie na TBC??

sirinka
11. apr 2011

@siss_sz prevaranie mlieka nepomoze...treba aby ale pil mliecko co najviac, tym sa rychlejsie vyluci bilirubin von z tela 😉

xena1
12. apr 2011

@siss_sz ahoj aj my sme si tymto presli,ja mam opacny Rh faktor a takisto sme maly vysoke hodnoty ,maly sa nechcel slnit...prevarat som nechcela,bala som sa ze uz nechyti prsnik...tak som skratka nerobial nic a samo to ustupili pekne...ono sa stym aj tak organizmus musi vysporiadat postupne sam...dokonca som citala ze niekde z novorodeneckej zltacky vobec nerobia vedu...zmizne sama...pokial tam nie je ina organicka porucha...

xena1
12. apr 2011

@siss_sz a treba praveze vela kojit a pripadne dat aj cukrovu vodu,aby babatko co najviac kakalo a cikalo,lebo tak sa najviac vylucuje bilirubin...ja som na pokyn primarky z detskeho davala 10dni striekackou magnezium a cierne uhlie v prasku rozpustene vo vode...vraj stary osvedceny recept

siss_sz
12. apr 2011

@xena1 diky 😉 no sak aj mne dali nejake vitaminy skupiny B... a v nemocke aj na pecen, nech rychlejsie vyzreje..ale v podstate ze to sme ani nemuseli, len co uz, ked sme boli hospitalizovani...
tak tak, len trpezlivost😀

asma
12. apr 2011

ahojte babulky tak malinka nam pekne rastie uz ma 4570 gr cnes nas doky naporadni pochavlil..

asma
12. apr 2011

Babulky som 5 týždnou po porode je normalne ak mi prisli mesiaciky uz? alebo to este nie su oni????
😒

sirinka
12. apr 2011

@asma to este nebude ono, skor este dozvuky po krvacani...aj ja som tak mala pri prvej, po styroch tyzdnoch krvacania tyzden pauza a potom este cca 10 dni....

mailinka
13. apr 2011

reagujem kvôli bilirubínu.naša malinká má zajtra 6 týždňov a ešte stále jež ltá.na odbery sme boli 4x.najvyššia hodnota bola 289 a hrozila nam nemocnica,potom to kleslo,potom znova trosicku stuplo a pred necelymi 2 tyzdnami sme mali hodnotu 214.aj sa slnime,ale slniecko nam akosi nepraje teraz,a tiez nie vzdy je to lahke ju na slniecku udrzat,vacsinou len ked spinka,horsie je vsak s jej papanim,papa podla mna malo a aj malinko pribera.preto nam to ide aj tak pomaly dolu,nevydrzi dlhsie na prsniku ako 6 min,ked je 10 tak sa tesim.zaspava pri nom a fakt papa ako take maciatko. 😢 doktorka z toho vedu zatial nerobi,lebo pomaly mi priberala aj starsia dcera,berie to tak,ze kym pribera ,je dobre.len mna to hneva,lebo sa takto trapime s kojenim cely den.niekedy papa po hodine ,niekedy 2,niekedy 1,5.

mailinka
13. apr 2011

@sirinka no ona celkovo az tak spava neni,ale akonahle sa dostane na prsnik,tak pri nom drieme a ked ju prelozim tak sa zobudi.co sa tyka prisavania,tak je to snou hroza,bojujeme kazdy den,vobec neotvori dokoran pusinku a ak sa to niekedy aj podari,tak po case si ten prsnik pusti a chyti si ho tak ako ona chce.ja som uz tolko nastudovala videi a obrazkov o spravnom prilozeni ,ale co s takym dietatom,ktore neotvori poriadne pusinku a este aj jazycek dviha dohora ☹ .potom sa len hneva ked sa snazime o spravne prilozenie a este viac ju rozculim a niekedy uz nechce prsnik vobec chytit do pusy.

sirinka
13. apr 2011

@mailinka no lahke to urcite nie je...skusala si aj laktacnu poradkynu? ja som sa tak trapila pri prvej dcere...

mailinka
13. apr 2011

@sirinka nie neskusala,zatial,viem kde je problem,to by mi isto aj laktacna povedala,skusam to napravit sama,a ako si to vyriesila pri dcerke ty?ja som praveze pri prvej nemala vobec problem,druha uz bola horsie,ale nakoniec sme to nejako ustali,a teraz hroza,

sirinka
13. apr 2011

@mailinka no ja som zo zaciatku - prvy mesiac - pouzivala klobuciky a cely den som po troskach krvopotne odsavala a vecer som mala tych 80 ml a to som dala cez flasku...nastastie klarka bola rozumne mimi a napriek tymto chybam aj nadalej prsnik chcela...a potom, ked jej uz uplne klesol bilirubin, tak zacala aktivnejsie sat, ale nase kojenia boli aj 40 minutove niekedy a velmi caste.
az ked mala 8 mesiacov, dostala som sa k mamile a slusnym informaciam...
klarka bola kvoli zltacke 24 hodin pod lampou...

mailinka
13. apr 2011

@sirinka akurat pozeram ze tie najmladsie dcerky mame rovnako velke.kedy sa narodila?nasa 3.3 🙂.no ja dufam,ze sa Nelinka umudri a zacne poriadne sat a bilirubin uz tiez klesne na normalnu hodnotu.dufam ze toto kojenie nejako ustojime,najhorsie ,ze okrem 3 deti mam este aj skolu,takze viac ako dost...a este sa to takto komplikuje,namiesto toho aby to bolo jednoduchsie.