Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@dadka1010 odsavaj iba vtedy, ak citis, ze uz zacinaju byt prsniky napate, odsaj tolko, aby si citila ulavu ale nie vsetko, aby telo malo signal, ze je mliecka vela. ale zase okolo 6 tyzdna az 2. mesiaca dochadza k rastovemu spurtu, kedy babatko velmi rychlo potrebuje mliecka trochu viac a niekedy sa stava, ze maminky sa par dni trapia, kym ich telo nastartuje zvysenu tvorbu, tak u vas by to malo byt bez problemov 😉
neinformovala si sa, ci nie je moznost niekde na okoli mliecko odovzdavat pre nedonosene deticky?
@asma ked ty ochories, do mliecka sa dostavaju tvoje protilatky a tak je babatko este viac chranene pred ochorenim, resp. aj keby ochorelo, takdostaval aj tvoje protilatky...aj pri vysokych teplotach sa kojit moze, do mliecka sa nedostavaju skodliviny a aj teplotu si udrzuje vhodnu na pitie 🙂
ahojte maminky, koľko by mal za mesiac za od pôrodu drobec pribrať. Mne sa zdá, že ten môj je veľmi maličký ☹
@januska010 babo by malo priberat 30g za den.ale niektore priberaju omnoho via a ine menej-co ja nas priklad.od porodu preslo 6 tyzdnov a este sme pribrali len nieco okolo 800g.sice mala dost vysoku porodnu hmotnost 3890g a pri prepusteni 3860g ale potom to zacalo ist neuveritelne pomaly hore,nas este stale trapi zltacka,tak neviem ci je to aj tym,ale aj druha dcera mi priberala velmi pomalicky.takze nasa doktorka nas uz pozna a nerobi z toho tragediu,no ina by uz mozno dvihala prst,ze poozor ,hrozi dokrmovanie 😠
este sa chcem opytat mamiciek,ako vyzera rucicka po ockovani.mne sa zda ze to mame dost velke a riadne navrete,zatial to nehnisa,len je to take zdurene a cervene az bordove. ☹
@mailinka Môj mal pri narodení 3300g a potom schudol na rovné 3 kilá. Máme 4 týždne a pribrali sme len 700 g . Mne sa to zdá veľmi málo.
@januska010 ak ta mozem upokojit,my sme pribrali za 4 tyzdne len 640g. ☹ a prvy syncek ako priberal?
@mailinka prvý syn priberal pomenej, ale to bolo možno tým, že bol od prvých dni na umelom mliečku a druhého kojím.
no a z umeleho mliecka sa povacsinou lepsie pribera ako z MM.zalezi akej ste postavy aj vy dvaja s manzelom,ak ste chudi,tak jasne ze babatka asi nebudu ziadni valibuci,pokial je spokojny podla mna z toho netreba hned robit paniku.mozno bude nasa krvna skupina a patrit k pomaly priberajucim babatkam,a ty mas pocit ,ze mas dost mliecka?
@januska010 ahoj moja bola podobna vahou po narodeni mala 3330g a 47cm schudla na 3.1 ale potom zacala velmi priberat a rast ako 5tt mala 4.44kg a 6tt 4.7kg a 54cm. kojene deti priberaju vraj pomalsie, mne doktorka nechce verit ze iba kojim. inak kamaratkina mala 4.2kg pri porode a ako mesacna ma iba 4.5kg cize pribrala len 300g a je vsetko OK, tak sa hlavne nestresuj 😉
@mailinka ja som chudá a manžel povedala by som typicky chlap 😀 😀 😀 ale prvý syn je chudučký, niekedy sa ma až ludia pytaju ci mu jest nedavam
@jezkomanka to som rada, že je všetko ok, aj na poradni mi povedali že sa nemusim báť že ked pribral 650g za 4 týždne tak je to dobre, ale neviem prečo stále mam obavy ☹
mne povedali, ze za dva tyzdne u kojeneho babatka je aj 140g OK, cize za styri by to bolo len necelych 300g....kym nema nejaky problem, tak je hlavne, ze pribera a uz je jedno akym tempom asi 🙂
baby,na temu toho priberania- moja malá mala pri porode 2750,potom pri odchode z porodnice nejakych 2600. no a teraz mame uz 4200g. za jeden tyzden sa nam podarilo pribrat nejakych 350g -az sa sestricka na poradni smiala,ze unikatny prirastok 😀 tak neviem- mne sa to zasa zda rychlo ze pribera. asi sa fakt treba drzat toho, ze kym dieta neplace a je spokojne tak je to asi ok 🙂
@sirinka aha,ok,takze sa mozem ukludnit 🙂 lebo uz som sa smiala,ze takymto tempom budeme mat o chvilu 10kg 🙂
inak priemerny prirastok som nasla podla veku: 1.štvrťrok 200g/ týždeň (25 - 30 g denne)
2.štvrťrok 150g/ týždeň
3.štvrťrok 100g/ týždeň
4.štvrťrok 75g/ týžden
ale vsetko asi treba brat s rezervou.ale ked my tie nase deti tak poctivo sledujeme 😉
@nicky655 moja prva priberala vela, narodila sa s vahou 3240g, schudla na 2900g a potom priberala od 1 po 1,5kg mesacne, v polroku mala 9 kil a v roku 12kg a odvtedy uz sa to rapidne spomalilo.
druha sa anrodila s vahou 3170g, neschudla skoro nic a zo zaciatku priberala po kile, ale potom uz o dost menej, v roku mala okolo 10kg a terazako dvojrocna len 12kil...
takze kazde dietatko je ine...
@januska010 no tak chlapci budu po tebe,vacsinou sa dievcata podobaju na otcov a chalpci na mamy 🙂 .ale moj manzel bol ako dieta strasne chudy,nozky ako spajdle a terza je to chlap ako hora,takze nezufaj,este sa to moze riadne otocit,hlavne nech su zdravi.moje baby su vsetky chude,porodnu hmotnost mali vsetky krasnu,ale potom sa to rapidne spomalilo v priberani a za svojimi rovesnickami zaostavaju.
@mailinka detska TBC nie je nakazliva a je to choroba chudobnych ludi, ktori nemaju poriadnu stravu, teplo a pod... ked bude terba, da sa zaockovat vo vyssom veku, ale urcite nie ako novorodenec, za to by mali ruky dolamat tomu, kto o tom rozhodol...nakoniec velmi vazne uvazuju o zruseni tohto ockovania, nakolko komplikacie po nom su castejsie a horsie ako vyskyt skutocnej TBC...ani v cechach uz neockuju novorodencov 😉
a cierny kasel, to ta bohuzial sklamem, sa vyskytuje najme u zaockovaneho obyvatelstva (kedze takmer vsetci sme zaockovani) a takisto horsi priebeh ma u cloveka, ktory je podvyziveny a zije v biednych podmienkach, inac to nie je nebezpecne ochorenie...
drzim palce, nech sa vam ranka pekne zahoji a aspon budete mat aj ostatne ockovania posunute do vyssieho veku, kedy bude aspon o trosicku zrelsi uz imunitny system...
Ahojte mamicky, ako si uzivate vase krasne male stvorenicka? no ja mam najväcsiu dilemu z obliekania malej sa vyhadzuju potnicky skuste mi poradit s obliekanim...ak je vonku 20 stupno a pofukuje vetrik co jej mam obliect? dakujem za rady
@nika0403 no ja davam body, puncosky a dupacky, navrch uz len kabatik a ciapocku, ked sa mi zda trochu chladnejsie, dam papucky a pod kabatik bavlnenu kosielku...
a v kociku mam este taky flisovy fusak, tak ked je teplo, zakryjem jej iba nozicky, ale tiez ju stale kontrolujem, ci jej nie je teplo... 😝
@sirinka no tak mala bola riadny papkac 😵 taku vahu v pol roku a ty si zase mala co nosit na rukach 🙂 ,lebo moje baby mali vyssiu porodnu hmotnost ale potom to islo pomalicky,prva mala 3700,druha(narodena o 10 dni skor,ktovie co by este nabrala do terminu) mala 3550g a tretia 3890g.prva ako rocna 8900g a ta druha len 8230g.teraz ako dvojrocna ma 11,3kg.ja som v tichosti vzdy zavidela (ale v dobrom) mamickam co babatka krasne priberali,lebo my sme sa vzdy trapili s papkanimci uz islo o kojenie alebo potom po pol roku prikrmy.
pre kosice a okolie
https://docs.google.com/document/d/1qtrd9PK9cHe...
ahojte
u nás pri Lili bol tiež problém s priberaním dokonca raz za mesiac pribrala len 80g, lebo mi nechcela jesť ,s tým sme sa dosť natrápili ☹ ......... v 6m nemala ani dvojnásobok pôrodnej váhy potom som už zmenila lekárku ,lebo tej starej to nevadilo..našťastie s príkrmami sme problém nemali ......tiež ako ročná potom mala 10kg a teraz ako dvojročná má tuším 12-max.13kg.
u Sofi je to iné tá papá a pekne priberá 😀 😵
@mailinka to presne aj môj starší, som zvedavá ako to bude s mladším 🙂

@dadka1010 určite odsávať a nie je pravda ze ked odsajes sa netvori prave naopak viac sa tvori ked odsavas... ja to robim tak ze co odsajem ukladam do mrazaku do jedneho suflika do víživových flašiek a ked nahodou nebude tak pol roka to tam môze byt alebo ohrejem ked uz bude papat a nadrobim tam marina keks xixi este neviem ale radsej odkladam aj keby som ochorela co v tomto počasi môze byt nech mala nema prechladnute mliečko... toť môj názor..