icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

hajanka
9. máj 2011

@anka1984 drzim prsty!!! skusenosti nemam, nech to dobre dopadne!
@babulena moja neterka ma 7 aj cosi je na UM a cajik nepije takmer vobec. Par krat jej dali feniklovy a hrozne z neho prdkala, asi ju aj brusko bolelo, lebo vrieskala strasne. Tak zatial nedavaju vobec.
Moze pit napr. cistu vodicku? (napr. tu lucku ruzovu neperlivu), alebo, je dobry harmancekovy caj?
Tiez vedieme take uvahy, ci davat ci nie.....

babulena
9. máj 2011

@mirip dakujem velmi pekne 🙂

hajanka
9. máj 2011

Kolko UM papaju vase babetka? Nasej 7t (skoro 8t vo stvrtok) zarabaju na 5 odmeriek Nutrilon AR. Vacsinou zje vsetko, len niekedy necha. Papa kazde 3 hodky ale ked su von tak vydrzi dlhsie. A prespi celu noc uz asi tyzden.

nelle
9. máj 2011

@babulena toto som objavila, možno ti to pomôže, na konci článku je tabuľka.. http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/12/pitny-... čajíky by sa podľa tohto článku nemali vôbec podávať, jedine voda.

babulena
9. máj 2011

@hajanka no,nemusi to byt akurat caj,ja myslim nieco od smadu,a lucku v irsku nezozeniem,varim jej bud harmancekovy alebo rascovy.Feniklovy som tu tiez este nevidela.Mne islo o to ze kolko tekutin od smadu moze denne vypit.Nieco musi pyt lebo tie umele mlieka riadne zapchavaju bruska.Ked som ju dojcila tak skoro v kazdej plienke bolo nakakane a teraz z umeleho mi uz den a pol nekakala a myslim ze uz by aj potrebovala,nie?Neterka sa v pohode vykaka?My sme masirovali a robili vsetko mozne ale stale nic.Dakujem

hajanka
9. máj 2011

@babulena nemate tam nic podobne ako Lucku? Ja som v Anglicku kupovala nejaku vodicku ale neviem uz presne ako sa volala...
Neterka ma tiez hroznu kaku, strasnu zapchu a pri kakani velmi place :( kaka tak raz za dva dni, niekedy aj kazdy den ale velmi tazko. A niekedy to z nej ide pocas celeho dna, lebo to naraz nechce ist. Davaju jej Espumisan, ten neviem ci nejak vplyva na stolicu. A to AR mlieko vraj by malo zriedovat, a ono to mam pocit este viac zhustuje...
Pocula somo kvapkach Biogaia, tie su vraj na to dobre...

hajanka
9. máj 2011

@babulena z toho clanku: Nedojčené deti popri umelej výžive a na príkrmoch už vodu totiž potrebujú. Mali by za 24 hodín prijať cca 400-600ml tekutín ( okrem 200-700ml vody, ktorá je skrytá v umelom mlieku či príkrmoch).

rybenka79
9. máj 2011

@babulena tento problem sme mali, osobne si myslim ze deticky pit nemozu. Ak ano iba po lyzickach v ziadnom pripade nie flasa! harmancek je aromaticka bylina.. a caj taketo male deti nemotźu, to ich brusko nezvlada.
Fenikel ked treba tak jednoznacne prevarit obycajnu rascu a dat to po lyzickach, pripadne glukopur/hroznovy cukor.

na brusko nam pomahala nahriat zzehlickou plienocku a pekne polozit na brusko a cvicit s nozickami. Biogaia je super! a ked nie, tak prst naolejovat a kruzivo okrej zadocku ponatierat a ked nie tak rektalna tycinka. Len nech je brusko v poriadku a nerobilo sarapatu, ved ako to boli dospeleho a nie take deticky

rybenka79
9. máj 2011

@hajanka ale urcite nie 1mesacne deti!

babulena
9. máj 2011

@rybenka79 aky vyznam ma davat jej pit po lyzickach,ked mliecko aj tak pije z flase?

rybenka79
9. máj 2011

je to iny typ tekutiny, na vsetko si brusko musi navyknut!!! Hlavny zdroj jedenia aj PITIA je iba a len mlieko u takychto malinkych deti. Ked pit tak iba po lyzickach a pomalicky.
Ja som mala so synom podobne starosti, svagrina je prednostka detskej kliniky v prahe a vsetky tie suvislosti mi vysvetlovala aj nasledky neskor.
kazdy je rodic a zodpovedny sam za svoje deticky, no ked som videla ako ti radia to pitie tak mi nedalo nereagovat

rybenka79
9. máj 2011

@babulena neries nic, ani lucku .. z testov vychadza aj tak najlepsie prevarena pitna voda 🙂

asma
9. máj 2011

Ahoj marcové maminky ja mam takú sprostú otôázku ale mi to vrta v hlave...
Už ste niektorá bola na kontrole po šestonedelý? Sesterka ma straší že to prvé vysetrenie strašne bolí je to naozaj tak?

mirip
9. máj 2011

@asma ja som chcela ísť zajtra ale došla červená armáda t.j. menzes tak hold smola až budúci utorok

asma
9. máj 2011

@mirip xixiix ja som mala nenzes skoro ešte v šestonedelý hned na piaty týžden a to som čitala ze ked kojis tak nic nepride 😝

sirinka
9. máj 2011

@asma uz som t chcela napisat, ze to neboli, ked som si uvedomila, ze po CR ani nema co 😅
ale co si pamatam od prveho porodu, tak to nebolo nic tragicke... 😉

sirinka
9. máj 2011

@mirip
@asma a to mate nejako extra skoro... 😨
ja som si tak myslela, ze uz mam menzes po prvom porode, lebo tyzden nic a potom nanovo dvojtyzdnove krvacanie, ale to sa mi este stale cistila maternica...

mirip
9. máj 2011

@asma ja som tak mala pri prvej, šestonedelie 8týždnov potom deń pauza a hned na to menzes malá sa naordila 13. 10. a ja som bola na kontrole až 22.12. to som bola prvý deň bez vložky 😀 😀 😀 a teraz na porodnej mi ledva zastavili krvácanie a šetsonedelie 3týždne a dovidenia 😀

asma
9. máj 2011

@sirinka ved aj ja som sa divila ze tak skoro ale tak neva aspon to mam za sebou xixixi...
aj mi trosku odlahlo sesterka ma tak vystresovala ze som sa aj bala ist ☹ ☹ ☹ ☹

andiekens
9. máj 2011

@babulena ahooj, my uz sme 3 tyzdne len na UM a statocne uz mesiac kakame len cez rektalnu rurku. za cely mesiac sa nam len raz sama vykakala do plienky.. takze moje odporucanie je rektalna rurka a masaze a hlavne vydrzat.

sirinka
9. máj 2011

@andiekens a hlavne asi zmenit UM, ked ma z neho taketo problemy...

andiekens
9. máj 2011

@sirinka ona taketo problemy mala este, ked bola na MM.. stolica nie je hustejsie ako ked papala MM. problem je v brusnom lise zrejme, ktory ma stale strasne chaby. gastroenterologicka nam odporucila iny druh, ale vzhladom na to, ze konzistencia stolice je normalna, tak sme radsej ostali pri nutrilone. predsa jeho formula je najblizsie MM.
my sme kvoli tymto tazkostiami nakoniec museli skoncit s MM. to, co sa dialo po napapanim bolo straasne. este som nevidela, ze by dietatu mohlo byt tak zle.. po nutrilone to bolo oka.

sirinka
9. máj 2011

@andiekens a ked jej po MM bolo tak zle, tak nemusis hladat UM, co sa na neho najviac podoba 😝
ale nie, to je cele cisto iba marketing, vsetky UM su v zaklade rovnake, len treba zistit, ktore tvojmu dietku najviac vyhovuje, urcite by som sa na vasom mieste tak neupinala na jednu znacku...ak zjavne malej celkom nevyhovuje...

mirip
9. máj 2011

@andiekens nič si z toho nerob, aj my sme na umelom a problémy? my máme stále s pupkom, čo sa týka rúrky plne súhlasím, pri prvej pomohla pri kolikách len tá, žiadem sab sympelx ani espumisan a ni infacol nič len rúrka a to že Dr ppovedia že potom si dieťa na nu navykne a same sa nevykaká, prd makový aj pri rúrke musí kakať a tlačiť a mne problémy s malou prešli až ked sa začalo prokrmovať a malá mala od cca 11mesiacov a krásne kakala aj kaká do nočníka a sama takže to že si zvykne je blbosť

hajanka
10. máj 2011

@rybenka79 dakujem. Takze si myslis ze Lucka nie je dobra? Alebo teda ako pises ze je lepsia voda z vodovodu?
A este k tomu pitiu, nechapem dobre ako si to myslela. Ze voda je ina tekutina, ale ked su babetka na UM tak z coho sa to mliecko robi? Predsa z vody, nie? Takze to nie je az taky rozdiel, pit UM z vody a prasku a vodu ako taku. A jasne, ze sa mu neda vipit dva deci vody... A co v lete? Myslis ze ani vtedy vodu netreba podavat. Hovorim o detickach na UM.

hajanka
10. máj 2011

@rybenka79 este, skusali sme aj teplu plienku na brusko, aj masaze, aj rozne take ako Pupik a nepomaha ani na kakanie ani koliku...
tu rurku rektalnu, ako spravne pouzivat? Z ktorej strany?
A Biogaia mas osobnu skusenost? Ja som len citala ze je dobra. Moze sa davat aj 2mes. babu? Lebo viem, ze v Cechach a na Slovensku sa to lisi.
Vdaka.

ocino123
10. máj 2011

@sirinka
@mirip
@asma Kolko vypiju vase deticky na jednu davku? nasi chlapci piju tak po 100ml kazde dve hodiny ale v noci prespia 6-8hodin v kuse...

hajanka
10. máj 2011

@ocino123 ahoj, ja som to pisala vyssie a nikto sa neozval 😅
Nasej skoro 8t (vo stvrtok) zarabaju na 5 odmeriek Nutrilon AR (cca166ml). Vacsinou zje vsetko (160ml), ale su krmenia ked vsetko nevypje, vypije napr. takych 120ml. Papa kazde 3 hodky (priblizne) ale ked su von tak vydrzi aj dlhsie. A prespi celu noc uz asi tyzden cca od 7-8 do 6-7 rano.

hajanka
10. máj 2011

@hajanka vcera napr. papala o 19:30h a potom az rano o 7:00h.

asma
10. máj 2011

@ocino123
@hajanka Ahojte malinkú kojim tak neviem odhadnut kolko asi vypije ale tak medzi jedlami ma pauzu tak 4-5 hodin tak je hadam napapana riadne.. 😀
fuuuu spinkat celu noc to je paraaaaada.... mi nevstavame casto mala dobre sponka ale tak kym zas zaspim a tak tak zas treba vstavat...