icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

hajanka
10. máj 2011

@asma vidis, tvoja malinka zase vydrzi mat tu pauzu 4-5h tak sa asi riadne napapaka 😀 a nasa nie, ta ked je doma tak do troch hodin musi opat jest, lebo to potom chyta do ust vsetko naokolo (a pritom zje toho tiez dost) 😉 keby aspon cumlik chcela... ale nechce, vonku v pohode vydrzi, lebo to vacsinou cely cas prespi.
Ale tak kojene deticky sa vraj v noci budia castejsia na papanie, alebo to je jedno? aspon moj taky bol 🙂 on prespal celu noc 1x az ked mal asi 3 mesiace...

rybenka79
10. máj 2011

@hajanka biogaja sa v CR nepredava, alebo je tazko zohnat - viem ze ju kupuju tu na SR z ciech. Biogaju mozu aj take malinke deticky, davkovanie neviem ale myslim ze 1x denne a do mliecka a hlavne do posledneho na noc. My sme ju mavali a velmi pomohla!
Rektalnu tycinku normalne naolejovat koniec a sup do ritky asi na 2 cm, viac nie aby sa nic neposkodilo hlbsie a tym uzsim koncom, uvidis ake prdy hned pojdu 🙂 uprimne my sme dost dlho fungovali na rektalnej tycinke...ale ulava bola neskutocna!

rybenka79
10. máj 2011

@hajanka lucka je ok, no ja som aj tu prevarala do 6mesiaca. Mne pediater zakazal davat vodu, mlieko musi stacit min do 3 mesiaca... no a ked bolo zle tak po lyzickach som mu davala "vyvar" fenikla ci razce. Viac nic!

siss_sz
10. máj 2011

@asma este k tomu vysetreniu po sesto... mna to bolelo, ale mna to bolievalo aj predtym... tak asi zavisi aj od toho... ako"zatnes" resp. stiahnes posvu a ci sa dokazes uvolnit..ja myslim, ze ked ti to predtym nerobilo problemy, ani teraz nebude.. 😉
a inak aj ja kojim a menzes som dostala na 7.tyzden od porodu...ale nejaky kratsi a bezbolestny, tak asi to nebola prava menstruacia, ale "pseudomenstruacia" bez ovu... 😉

sirinka
10. máj 2011

ja tiez netusim, kolko mala vypije, kedze ju vylucne kojim...a v noci neviem ako casto pije, lebo spime spolu v posteli a hodinky nesledujem.

prva dcerka dokazala prespat celu noc ako 3 a pol mesacna, sama sa postupne od nocneho kojenia odstavila, ta druha prespala celu noc az ako 18 mesacna, dovtedy bola v noci vyslovene zavisla na prsniku, tak potom som ju v noci odstavila...

hajanka
10. máj 2011

@rybenka79 a prevarala si aj tu ruzovu flasu Lucku uplne neperlivu? To som citala, ze ju vobec netreba prevarat. Iba tu modru flasu, ktora je uz mierne sytena. Ruzovu si myslim ze je zbytocne prevarat, ked neobsahuje vobec oxid uhlicity, prevaranim sa iba odparia vsetky mineraly ako vapnik a horcik, ktory je pre dietatko potrebny pre zdravy vyvoj.
Zo vsadial sa hrnu rozne informacie 😀 clovek si musi sam vybrat 😀

Skusime tu Biogaiu. Dufam ze na kakanie pomoze.

mailinka
10. máj 2011

@siss_sz ja som pri prvej dcere mala menej bolestivu menstruaciu,dostala som ju prvy krat po 7 tyzdnoch a odvtedy som mavala pravidelne,kedze som nechcela jest tabletky od bolesti,tak som bola len na bylinkovych cajoch a pri druhej som dostala po 8 mesiacoch a bolesti boli este slabsie.vravi sa ze u niektorych zien sa po porode intenzita bolesti znizi.

andiekens
10. máj 2011

@mirip nam tiez vraveli, ze ved si zvykne.. ale sama gastroenterologicka nam to vyvratila, dokonca aj espumisan, ze pri jej tazkostiach su to len vyhodene peniazky. mala mala totiz silny meteorizmus a dysmikrobiu crievok. zrejme prekonala nejaku infekciu, ktora jej vyhubila zdrave bakterie a tie, ktore jej ostali jej len tvorili plyny. veeelmi tazko na tento stav zvlada moje mlieko.. co mi teda bolo luto 😒 to vsak nic nemeni na tom, ze nam je stale rovnako aj ked mame aj lepsie dni. papame probiotika a cakame, kym zacneme same kakat.. ako dlho ste pouzivali rurku vy ?
este nam to chvilu zrejme potrva, lebo brusny lis ma este stale nevyrazny.

andiekens
10. máj 2011

@sirinka my sme toho skusili uz viac a nic nam nezmenilo stav, takze uz nemam chut velmi experimentovat..

siss_sz
10. máj 2011

@mailinka a myslis, ze aj s ovulaciou uz boli tie menstruacne cykly tvoje?

sirinka
10. máj 2011

@andiekens no to je cudne, ze ti doktorka tvrdila, ze na tento stav je lepsie UM.... ☹ ved to je tazsie travitelne a oproti MM, ktore obsahuje prirodzene pre a probitoika, ti odporuci UM, ktore podporuje osidlovanie traktu e. coli a probioticke kultury sa do neho musia umelo pridavat...
teraz mozes vyhadzovat peniazky za UM...

hajanka
10. máj 2011

@sirinka @andiekens z toho co viem tiez si myslim ze MM je kvoli bielkovinach ktore obsahuje lahsie stravitelne,MM praveze podporuje rast zdravych bifidobakterii v brusku, ktore vyhubila infekcia.

mailinka
10. máj 2011

@siss_sz urcite ano,lebo pocas kojenia som otehotnela s tretou dcerou,ale to uz mala prostredna dcera asi 15 mesiacov.no tie cykly neboli bolestive,resp,sa to dalo vydrzat.co pred porodmi som bola aj 2 dni na tabletkach

andiekens
10. máj 2011

@sirinka @hajanka nechcela nam odporucit um, ale ked videla, co s malou robi MM, nemala na vyber..
velmi dobre viem, ake uzasne je mm, ale bohuzial nas drobec tolko dobroty od radosti nezvladal. 3 hodinovy neutisitelny plac po MM a koliky, po nutrilone klud, ale tiez koliky aj ked trosku miernejsie.

mirip
10. máj 2011

@ocino123 my vypijeme 15Oml približne každé 3-4hodiny a v noci zaspíme okolo 21vej a spíme do 4,30-5,30 každý deň, ale nepapáme 6x denne ako by sme mali ono to jedno papanie v noci preskočíme takže 5x denne a ako pijeme aj čaj tak pred každým papaním mlieka jej dám tak 5-10X glgnúť čaju čo je cca nejakých 15-20ml a potom vypije tak 130-140mlieka teda tých 150 je to aj tak ked spočítam tekutiny čaj a mlieko dohromady

mirip
10. máj 2011

@andiekens my máme nutrilon tiež ale nutilon 1 extra a skús dávať pred papaním dolu poštrolky a pred papaním troch čaju glgnúť, nám koliky a zapekanie od tohot prešlo ale je to indy-vindy teda možno nám pomohlo a vám nepomože ale za pokus to stojí 😎

andiekens
10. máj 2011

@mirip aj cajik papame, ale bez efektu.. a ten extra je cim extra ? myslim, cim je to specificke ?

hajanka
10. máj 2011

@mirip naco je dobre davat pred papanim mliecka pit caj? kvoli tej zapche? Nieje potom z toho v brusku mis-mas? A aky? iba ma zaujima...

mirip
10. máj 2011

@hajanka nekojené deti by mali piť aj čaj, lebo umelé mlieka zapekajú, ale cekove by mali deti aj maličké v takých telách ako bolo napr. aj dnes piť čaj a ked sa mi malá budí len ked je hladná inak pomedzi papanie len občas tak jej dám napiť pred papaním mlieka inak ak sa náhodou zobudí niekedy aj pomedzi papanie tak jej dám napiť ked chce skrátka aby sme aj pitný dodržiavali 😎

mirip
10. máj 2011

@andiekens no dieťa zasýti, nám obyčajný nestačil my sme sa budlili kadžú hodinu-hod. a pol od hladu a to je pri umelom sptrašne malý časový odstup tak sme aj pri teejto museli prejsť na extra teda extra zasýtenie, je taký ako obyčajný, pen tuším má viac tých kyselín aby sa na dlhšie bruško zasýtilo

andiekens
10. máj 2011

@mirip som si myslela, ze je na lepsie zasytenie.. ale v tom pripade by som sa obavala, ci by malu viac neupchaval, ci teda nie je hustejsi. momentalne papame HA a cca kazde 3 hodinky s tym, ze v noci nam spinka cca 6-7hodin. coskoro nas caka kontrola na gastroenterologii, tak som sama zvedava, co nove nam povie. ale mam taky pocit, ze nic.. len ze treba byt trpezlivy 😖

mirip
10. máj 2011

@andiekens hustejší nie je ani od neho extrémne nepriberá bábo len ak je to papkáč a hladoš ako moja tak zasýti na dlhšie a tie mon. 3hod. od papania do papania sú dodržané, majú viac tých kyselín ktorý dlhšie udržia pocit zaýtenia u dieťaťa tak nie je tak často hladné, vela báb čo poznám dáva tak že cez deň normálny nutrilon 1kový a na noc teento extra že dieti tak vydržia aj 5-6hodín a niektoré prespia celú noc no ano vela detí takto znáša to extra zasýtenie že aj pár hodín navyše vydržia ale u nás je to tak že vydržíme tolko čo ostatné deti na obyčajnom nutrilone maximálne 4hodiny akurát v noci niekedy prekpaví a prespí aj celú a sa zobudí nadránom

siss_sz
11. máj 2011

@mailinka no ano, ale mna skor zaujimal ten "uvod"... ale aj tak je to u kazdeho indi-vindi... po pol roku, ked uz sa zavadzaju prikrmy a menej clovk koji, tak uz je aj toho hormonu menej v tele, tak jasne, ze moze nastupit ovu hned...
ale sak... bude jak bude, nie? 🙂

mbrazd
13. máj 2011

ahojte, pridavame sa k marcovým babatkam. Necitala som vsetko, len tak namatkovo. Tiez mame velke problemy s bruskom, biogaja nam nepomohla, nakoniec po mnohych inych pokusoch sme sa vratili k sabsimplexu a zatial sa dá, ale mozno to bude aj tym, ze uz je vacsia. Ako vam babatka spinkaju? My len tak občas po par minutkach 🙂 a najlepsie samozrejme na maminke

slavetka
14. máj 2011

Ahojte mamicky. Nechce sa niektorej z vas ist so mnou kocikat do medickej zahrady, alebo do prezidentskej, alebo kade tade v meste?? 😀 😀 Ja sice patrim do februaroviek, ale citim sa na marec, kedze drobec prisiel az na konci mesiaca. 😝

hajanka
14. máj 2011

@mbrazd cez den sa to ani neda nazvat spinkanim 🙂 vacsinou doobeda si trochu zdriemne na tych 20min, ale inak pocas celeho dna naozaj len tak drieme, s napoly otvorenymi ockami, takych 10-15min a uz je hore, a potom to je kedy ako... nespi napr. 20 min a opat na 10 min. zdriemne, alebo vydrzi byt hore aj hodinu a opat si zdriemne na par minut... takto dokola 🙂 tiez vacsinou na rukach, kym ju dame do postielky, uz je po jej 10 minutovom spanku, len malokedy spi cez den naozaj tvrdo a dhlsie ako tych 15min., vacsinou vonku v kociku, ale uz aj tam sa zacina budit. Casto spi len tym aktivnym spankom.

siss_sz
15. máj 2011

@hajanka aj nas maly spi presne takto... no, mozno dava pol hodinkove spanky...predtym pol hodka uspavania na rukach (az mi idu odpadnut)... a v kociku, ked idem poobede (doobeda este slnim kv. zltacke), tak tam uz vobec nechce spat! ale v noci spinka dobre...

hajanka
15. máj 2011

@siss_sz aj nasa, noc prespi celu, cez den vystraja

labutka
Odpoveď bola odstránená
siss_sz
16. máj 2011

a baby, v com spavaju vase babatka? este v perinke, ci uz vankus, alebo spaci vak?