icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

martinex
1. aug 2010

@mirinka7 podla mna,maternicu nemas este tak velku aby sa "trela" o crevo... preventivn by som Duphaston urcite brala... poznam vela dievcat,ktore ho brali a ziadna nemala kvoli nemu komplikacie... tak drzim palce,nech je uz vsetko ok

mirinka7
1. aug 2010

@martinex dakujem pekne, ja skocim zajtra k mojej Dr, uz by tu mala byt po dovci a ked aj ona povie, nech beriem, tak to teda skusim...aj ked dnes som uz nespinila chvalabohu 😉

bezaz
1. aug 2010

@mirinka7 uz to tu niekto spominal, ze tiez bol u dokiho koli hnedemu vytoku, ked si to das do googlu, moze byt pricin vela, ale ziadna neohrozuje babatko, len cerstva krv a zrazeniny su naprd 😉

mirinka7
1. aug 2010

@bezaz tak dakujem, hned som pokojnejsia, lebo cerstva cervena krv to urcite nebola 🙂

bleee
1. aug 2010

baby, dakujem za podporu, je to uz druhy potrat, oba v 6 tyzdni, navlas rovnaky priebeh, zakazdym sa babetko nevyvijalo. Tentokrat sa uz nedam odbit vetou "stava sa", ale dam si urobit vsetky mozne vysetrenia, ci som zdrava. A takisto nebudem cakat pol roka a az tak sa pokusat. Po minulom potrate som urobila velku chybu, ze sme sa nepokusali hned. Po polroku sme zacali, ale podarilo sa az po roku. Zbytocne som ten rok stratila a teraz mam pocit, ze ma tlaci vek. Mam takmer 30, manzel 37 a babetko v nedohladne ☹

mirip
1. aug 2010

@bleee a neskúsila si popýtať sa dr o vyšetrenia prečo? genetika atd. mne tak prišli na trombofílie tiež sa prvé babo prestalo vyvíjať a potom ked urobili vyšetrenia tak sa prišlo na príčinu a teraz som sledovaná hematologom aj pri malej som bola a malá sa narodila 😵 skús sa popýtať dr a na vyšetrenia príčiny prečo bol missed a nedaj sa odbiť tými rečami že to sa stáva atd

veronikapp
1. aug 2010

ahojte...tak mi pohlavie určite budeme chcieť vedieť, ale uvidíme, kedy to bude vidieť...obe baby sa akosi schovávali a to že sú dievčatá som sa pri oboch dozvedela až v 38 tt 😖

@mirinka7 ja som mala taký výtok a aj majloo, nie si sama, príčin môže byť XY, mne to po 2 dňoch prešlo. Lekár mi len povedal, že hnedý výtok nie je zlý a nepredpísal mi nič, ani ma nestrašil potratom, ani mi nenariadil kľudový režim, tak verím že v tvojom prípade bude tiež všetko ok 🙂 na takéto špinenie, čo som čítala, lekári často predpisujú Duphaston tak myslím, že báť sa nemusíš. Ale si pamätám pri druhom tehotenstve, keď som prvé 3 týždne krvácala, nie silno, len slabo, ale červená krv, doktor mi predpísal tiež Duphaston ale po prečítaní príbalového letáka som sa tak zľakla, že som ho nebrala, len som to preležala až kým to neprešlo. Potom už bolo všetko v poriadku. Tak je to na tebe ako sa rozhodneš. Čo lekár to iný názor.

andiekens
1. aug 2010

@mirinka7 ja by som pockala na odborne vysetrenie od tvojej dr. .. neber nic, co nemusis. ja som vcera bola v lekarni, lebo ma pobolieva hrdlo, a ked som povedala, ze som v prvom trimestri, tak mi povedal, ze mozem jedine vincentku klokat. to je vsetko, ziadne cmulacky, proste nic.

veronikapp
1. aug 2010

@andiekens alebo homeopatiu...ja mám dobrú skúsenosť 😉

andiekens
1. aug 2010

@bleee mrzi ma to.. a nerobili ti kyret ? pri nom zvyknutu pri druhom potrate odoberat vzorku na genetiku z coho sa da, teda ak je "material". po druhom potrate mate narok a dr. by ta na nu mal automaticky nasmerovat. drzim vsetky prsteky !!

andiekens
1. aug 2010

@veronikapp ja som v tomto hrozna, ale po skuske z farmacky som prestala doverovat homeopatii.. nechcem, aby to teraz vyznelo hlupo, ale celkom obdivujem ludi, ktori ju beru a pomaha im. pre mna je homeopatia viac o psychologii. totiz zakladom teorie celej hmeopatie je co najviac zriedit ucinnu latku. a to je super pre liecbu alergii, kedy sa podava alergen v stopovych mnozstvach, aby si telo zvykalo. ale pri liecbe inych ochoreni na nu nevsadzam. aj ked musim povedat, ze mam svagrinu, ktora sa tomu venuje a jej 8 syn este nikdy nebral atb. ja tomu neverim, ale ked by som sa takto mala vyhnut castemu uzivaniu antibiotik u mojho mimca, tak by som sa dala ukecat.. 🙂

veronikapp
1. aug 2010

@andiekens si ako môj manžel 😀 on tomu tiež neverí...ja som homeopatiu prvýkrát vyskúšala práve v tehotenstve, keď som mala takú nádchu že koniec... 😝 nasadila som homeopatiu prešlo to. Tak isto na bolesť hrdla a aj u detí som vyhodila Panadolové čipky na zníženie horúčky a vymenila ich za homeopatické. A tiež pomohli...a to u detí sa nedá veľmi hovoriť o psychike 🙂 oni nevedia čo im podám
alebo keď tomu neveríš, tak len kloktaj slanú vodu, to tiež pomôže

martinex
1. aug 2010

@andiekens @veronikapp vidim,ze sa bavite o homeopatii...ja som jej nikdy neverila,ale ked som bola tehu mala som taku nadchu a kasel,nevedela som sa toho zbavit nijak...a potom som zo zufalstva kupila homeo sirup a kvapky do nosa a musim povedat,za par dni som bola fit..a doteraz ich uzivam,aj cela rodina a vsetkym zabrali.... ale na druhej strane,ked malemu isli zuby,kupila som homeo na utlmenie bolesti a ukludnenie babatka a teda vobec nepomohlo...tak neviem.. urcite to za skusku stoji a vzdy lepsie ako do seba pchat tabletky...ja moc lekarov nemam v laske a lieky tiez beriem az ked mi je na umretie 😅

veronikapp
1. aug 2010

v tehotenstve sa aj blbá nádcha nejako dlho drží 😠

andiekens
1. aug 2010

tie deti mi tiez vrtali v hlave, preto vravim, ze ak to bude potrebne dam sa ukecat. ale mne osobne to velmi nepomohlo a musim podotknut, ze to som este nebola ovplyvnena nijakymi vedomostami o homeopatii.

mirinka7
1. aug 2010

@andiekens ako ten lekar na pohotovosti ma vysetril, aj sono robil, len krvne testy nemam a vlastne mi nepovedal pricinu toho vytoku. Na Duphastone pise, ze sa ma brat iba ak je jasna pricina krvacania. A nie len tak ze si zmyslim, tak pre istotu vezmem...Ale ano, pockam, co mi povie Dr. A co sa tyka tych cmulaciek, tak ja ked som este nevedela, ze som tehotna, tiez ma bolelo hrdlo, to bolo 7-9 den po ovulacii, brala som doloangin, neoangin, kloktala stopangin, este ze som nezobrala antibiotika, co mi lekar predpisal...no ale dufam, ze tie pastilky neposkodili, lebo to bolo este velmi skoro...
@veronikapp dnes som uz mala vsetko ciste, tak som rada a zatial ho neberiem...spytam sa zajtra. Dik za povzbudenie 😉

veronikapp
1. aug 2010

@mirinka7 myslím, že sa nemusíš báť 😉
inak v tehu sa vraj môžu penicilínové ATB, ale neviem, lebo ja mám na penicilín alergiu, takže smola...
prípadne na bolesť hrdla Bioparox, ale tiež neviem či v prvom trimestri 😒

bay
2. aug 2010

@martinex Ahoj 😉

Ahojte, idem sa k vam pridat. Obcas vas ciatm, ale vsetko nestiham, kedze som tak cca 2 tyzdne na chate (bez netu) a potom tyzden doma. Takze sa tu budem vyskytovat iba obcas 😅

@bleee Drzim pace nech vam to co najskor vyjde 😔

martinex
2. aug 2010

@bay neveriiiim....ahoj....tak sa znova stretavame 😀 super 😉

bay
2. aug 2010

@martinex A co tak zmenit pas? Ako to zvladas?

martinex
2. aug 2010

@bay este nie... v piatok idem na utz a ak bude srdiecko,tak zmenim.. a uplne v pohode,ani neviem,ze som tehotna...nic mi neni ako pri dadovi... co ty?

bay
2. aug 2010

Tak to ja umieram. Pri Misovi som bola ok (pokial som nejedla zakazane potraviny ako jablka 😀 tie doteraz odmieta 😅 🤐 ) a zehlit som nemohla (tak na toto sa nestazujem) ale teraz mi je zle tak 20h denne. Bud ma len boli zaludok alebo mam hnacky alebo som prehnuta nad misou. A to zeriem uz treti tyzden len rozky so sunkou 😝 Spavam 2x denne s malym a vecer len cakam kedy zalahne a padam aj ja.

martinex
2. aug 2010

moja,tak to ti nezavidim...mne bolo len 4dni trochu zle, aj to len na vecer..ale inak pohodka... sak neboj, to prejde 😀 minimalne pri porode urcite 😀

bay
2. aug 2010

Diky 😀 😀 😀 😀

andiekens
2. aug 2010

@veronikapp jj, penicilin sa moze absolutne bez obav. ale len ten klasicky, nie potencovany. neprechadza placentou a preto nemoze absolutne ublizit. ale zvacsa ma maly sirokospektralny ucinok.

bajlinka_tn
2. aug 2010

ahojte... po pár dňoch sa cítim stále rovnako... povedala by som, že pravidelne stále po troške krvácam. nie je to silné ako menzes alebo tak.. ale proste po troške ide zo mňa jasná červená krv. bolesti nemám, až na to, že má niekedy začne hrozne ťahať celý spodok, prípadne ma ťahá buď jedná alebo druhá strana. 😀 som zvedavá či vydržím do piatku, kedy mám ísť na asi poslednú kontrolu a už potom mi povedia rozsudok. ☹
A inak, čo sa týka tých tabletiek, ja keď som bola tehotná s malou, tak ma bolelo dosť hrdlo. a existujú nejaké pastilky na cumlanie, ktoré môžu aj tehotné. bolo to tam aj napísané. normálne som ich kúpila v lekárni.

andiekens
2. aug 2010

@bajlinka_tn drzim prstiky vsetky !!

andiekens
2. aug 2010

ja dnes idem na usg, tak som zvedavaaa 🙂 uz by sa mi aktivna mala zmensovat cysta a hlavne mimco by uz malo mat rucky aj nozky 😵

bajlinka_tn
2. aug 2010

@andiekens super... 🙂 tak daj potom vedieť ako to dopadlo. 🙂

bajlinka_tn
2. aug 2010

baby, chcem sa spýtať, lebo tomuto moc nerozumiem. aký je rozdiel medzi HCG a beta HCG? alebo je tam vôbec nejaký rozdiel? ja len preto, lebo keď chodím teraz na tie kontrolné odbery, tak vždy hovoria beta HCG...