Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
tak som dnes kupila thuya 9ch.... ale este asi dokupim aj 15ch....
ahojte. idem si po radu. pred 3 tyzdnami som zacala brat antikoncepciu a presne od vtedy mi mala prestala priberat, skor chudne alebo si drzi stale tu istu vahu. nebola som si ista ci pribera alebo nie tak sme dnes boli u dr.kde sa potvrdilo moje podozrenie ze nepribrala a musim dokrmovat UM Nutrolin HA 1. ale mala mi ho nechce. 2x potiahla po 60ml a od vtedy nic, len ho vypluva. mojho mliecka mam dost, dojcim na poziadanie .... ked ho odstriekam je na nom aj vrstva smotany. tak sa trapim a citim sa previnilo. dr. nam pohrozila hospitalizaciou a musime kazde 2 dni na prevazenie + kopec odberov, vytery .... moze moje uzivanie antikoncepie mat suvis s tym ze nepribera ??? dr. som to totiz dnes zabudla povedat a do stredy je pre mna este daleko. co myslite ?
@anulik888 ahoj. ak tvoj gynekolog pri predpisovani pocul, ze dojcis a je dobry Mudr., tak by to nemalo byt z tabletiek... pre istotu si precitaj letacik, co obsahuju, kedze pocas dojcenia môzeme uzivat len jednozlozkovu hormonalnu antikoncepciu, teda len s obsahom progesterónu (lebo estrogen znižuje tvorbu mlieka). inak neviem 😒 . mozno predsa len skus kontaktovat gyn. a opytat sa priamo na jeho nazor... ci to nemoze byt z tabletiek. dufam, ze sa to coskoro napravi a malicka bude nadalej pekne priberat, drzim palce.
@adelaida33 gynekologovy som 2x opakovala ze dojcim. tabletky su jednozlozkove, aj letak som preluskala. ked som s HA zacinala gastrologicke sa to nepacilo, alo po zhodnoteni rizik pre mna a pre malu mi to odobrila. tak neviem, uvidim co bude zajtra. s uzivanim HA som dost vahala a nebola som presvedcena ze to treba. teraz ma to mrzi, ze som neposluchla svoj vnutorny hlas.
@anulik888 joj, mrzi ma to. je to na hovienko, ked nase poklady nieco trapi. my sa trapime s kolikou uz od 9.dna zivota a doteraz to nepreslo ☹ ... a vysadit HA nemozes?
@adelaida33 uz som vysadila 🙂 a mala hned zacala kakat. kym som brala HA tak vobec nekakala ale dr. ma uistila ze je to ok, ze dojcene babo nemusi kakat asi to az tak ok nebolo. uz kaka 2x denne ako pred HA 🙂 a od vcera pribrala. UM vypluva tak davam prsnik tak casto ako sa len da a ponukam aj to UM. uz som troska kludnejsia po nasom domacom prevazeni. tak verim ze zajtra to bude dobre 🙂
no super, tesim sa, uz bude ok 😉 . kto by to bol povedal... drzte sa!
kočky a ako to máte zo zúbkami? Naša Timejka len slintá a všetko dáva do pusy a už pár dní je dosť podráždená hlavne poobede.. neviem či z toho počasia alebo zo zúbkov, ale keď som jej kukla na spodné ďasienka tak tam vidím obrysy dvoch zúbkov jednotiek.. nie je to nejako zavčasu? neviete koľko trvá kým sa dotlačia? kúpila som aj gelik na ďasienka, v lekárni mi dali nejaký citrusový, vraj ten sa používa pred 6. mesiacom života... teplotu asi nemá, nemerala som, ale keby mala tak by sa mi snaď zdala teplejšia.. dúfam, že sa nám to nezhorší a nebude sa chudiatko moje trápiť.. :-/
@asma asi ju mliečko ukľudňuje.. 🙂 buď rada, že aspoň to.. moja býva pravidelne v noci na svačine a neskorej večeri, tak to ani nevnímam, či kôli zubkom alebo to už tak má.. ale dneska vyvádzala, nechcela mi večer zaspinkať, až teraz.. 😒 a to som jej musela dať ďalšiu dávku mliečka aby sa ukľudnila a zaspinkala.. 😖
@asma kupkáš ešte každý deň? ja už nie, tak každý druhý, a veru moja zaspáva ako kedy.. malo kedy zaspinká sama.. buď musí byť na rukách alebo musím si s ňou hrať a potom keď je už unavená, tak zaspinkáva ale to si tiež vyžaduje aby som pri nej bola.. 😒 si s tým akosi neviem dať rady, aby som ju naučila, nech zaspinkáva sama.. ☹
@asma moja je rovnako navnadená či je okúpana alebo nie.. do 3 mesiačikoch som tiež kupkala každý deň ale teraz som začala každý druhý.. Budem sa musieť s tým popasovať, ona je strašný plačko čo sa týka spinkania.. a veľmi citlivka na všeko.. 😖 ako sa vie smiať, tak vie aj plakať.. no veru neviem ako toto zvládneme..
ahojte, potrebujem radu- mala je narodena 1.marca, viete mi povedat aku makku hlavicku maju teraz vase poklady narodene takto zaciatkom marca?konkretne na vrchu hlavicky v strede, dnes som jej to chytila a zda sa mi to velmi makke - mam pocit, ze keby som pritlacila viac, tak jej prederavym hlavinku...zda sa mi to makksie ako inokedy, akoby jej to makklo, tak budem rada, ak by ste mi skusili charakterizovat makkost hlav vasich drobcov, nez zacnem panikarit a pojdem k dokt🙂) dakujeeem
@fliacik0103 ahoj. ta diera do hlavy sa vola fontanela. je to otvor do lebky zakryty len kozou, ktory sa pomaly uzatvaraa celkom sa uzavrie cca ked bude mat dieta 1 rok. podla neho sa da zistit ci ma babo dost tekutin. ak je vpadnuta je dehydrovane ak je velmi vypukla je zavodnene- to sa stava ked je babo na infuzkach. moja mala ma fontamelku na velky palec uplne makulinku, troska citit okraje kosti. aj tvoja by mala byt ok aspon myslim podla toho co pises, ale ak mas ake kolvek podozrenie alebo pocit ze to nie je ok chod k lekarke. radsej nech ti povie ze ste ok ako prist neskoro.
@anulik888 dakujem moc za odpoved, ukludnila si ma tym popisom ako ju ma aj tvoja- moja ju ma ttiez tak na palec, makucku, teraz skusam, ze je skor taka vypuklejsia a preto mam asi pocit, ze je makkejsia ako obvykle...zajtra sa prejdeme k dokine, do poradne ideme az 14teho, to sa mi zda neskoro..
chcem vas poprosit o radu - tie co davate babu umele mliecko. musim dokrmovat ☹ a zatial som to nerobila. prve dieta som len dojcila. co vsetko potrebujem co je zbytocne a co poradike aby som nezabudla - chystam sa na 5 hodinovu cestu s detmi vlakom. vopred dakujem za rady a postrehy. a este ako co najefektivnejsie rozrabat mliecko aby som zbytocne vela nevylievala do umyvadla ked ho nepopapa ???
@fliacik0103 moja ju ma 1,5x1,5 cm a je to dolezite, aby prilis skoro nezrastla, aby mozog mohol rast...u vacsiny babatiek sa uzatvori uplne az v 18 mesiacoch
babulky moja malá už druhy den kaka take vodové? chudatko ma prehankyy ci co? iba ju kojim.. neviete preco?
@asma nas mal take asi tak 6 tyzdnov po BCG vakcine, tak mozno to je aj reakcia na ockovanie... este to moze byt z nejakeho ovocia co si papala, melon, hruska... kazdopadne treba dat pozor aby sa nedehydrovala, to zistis podla toho ci pisa... pokial v pohode pisa a papa tak je to ok...
nam vtedy pomohol ryzovy vyvar, teda ked varis ryzu (bez soli) tak ti ostane taky maglaiz, tak som mu dala trochu lyzickou
Ahojte, tak my už máme druhý zúbok 😲 . Vyšiel ani nevieme ako. Ruky sú stále v puse a slintá ako psík, dakedy mi to ide pekne na nervy, tečie mu slina až po koleno 😀 😀 😀 . Stále je mokrý. Do toho sáčku sme cikali aj my, celkom rýchlo to šlo, som mu ho tam šupla, nalepila, začala som ho kojiť a hneď cikal. Neviem si to ale predstaviť u dievčatka, viem, že sú pre ne iné sáčky, ale musí to byť zložitejšie, lebo pipíka tam len vložím a je to 😀 . My sa kúpeme každý druhý deň od samého začiatku a do rána piatej má plienku takú precikanú, že neviem, či by zniesla ďalšie ciknutie, takže prepaľujeme 🙄 . Momentálne sa mi v noci budí skoro každú hodinku, dve, takže je to pekne o držku, ale snáď to prejde. Držte sa 😉
@dadka1010 fuha, v dobrom zavidim zubky, my zatial "len slintame"...
nas konecne ockovali... a zatial stale len spinka, chuda..zobudi sa na papanie a zase zasponka..to je nromalne? mam ocakavat prebdenu noc, alebo ako to prebieha dalej? :-O viem, ze kazde babo je indi-vindi... moze sa stat, ze prespi aj celu noc, aj zajtra? alebo to prosto vyvrbi tymi teplotami ci placom, ci co mam cakat? 😖
@siss_sz No neviem, my sme teplotu nemali ani pri jednom očkovaní, noc bola taká ako všetky predtým, na druhý deň bol malátny, tiež len spinkal a papal a kakal 😕 . Ale to len pri prvom raze. Pri oboch očkovaniach nás čakal záchvat plaču hodinu a pol, ale len jedenkrát a pritom napínal nožičky, takže ho to riadne bolelo. Okrem toho nič, takže držíme palce 😉

@sirinka ešte ma napadlo môze byt to krvacanie z toho ze teraz malujeme a trosku viac sa natahujem?