icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

nataliasarron
29. jún 2011

@dadka1010 teda fakt kazdy lekar inak 😉 nam povedali ze pokial mal prvu kontrolu ok tak uz staci davat len jednu plienku na pampersku 😉 s dvomi musel byt poriadne narvaty do dupaciek co? 😒
no som zvedava ako dopadneme my na kontrole...

hajanka
29. jún 2011

http://primar.sme.sk/c/5271196/balit-ci-nebalit...
Niektori lekari sa len nevedia odthnut od zauzivanym postupov a metod liecenia. Nemozu prist na chut modernej technologii a stale sa opieraju a pridrziavaju konzervativnych metod liecenia, len "pre istotu".

Ak zdravemu dietatku mas davat (alebo davas) pampersku + dve plienky, co potom chudatko to co zdrave nie je? 🙂 narvu mu tam vankus?
@dadka1010
@nataliasarron

nataliasarron
29. jún 2011

@hajanka hahahaaaa 😀 😀 ze vankus 😀 nooo to asi uz len tak vypada 😀

dadka1010
29. jún 2011

@nataliasarron
@hajanka No hej možno aj vankúš 😀 , ale vravím nedávam mu už poštolky, lebo to by sme museli aj bodynka kvôli tomu nosiť asi 80 😀 😀 😀 a dávam mu to len na noc, lebo mi ho je ľúto, keď má takú gundžu medzi nohami aj vajka sa mu možno paria 😨

wzorcek
29. jún 2011

my sme vobec nebalili na siroko, v porodnici vraveli ze uz netreba... Dr na prvej kontrole vravel ze vsetko v poriadku ale mame pre istotu balit, ze kvoli tomu aby sa nahodou nejakou neodbornou manipulaciou neposkodili, ale som na to kaslala... a na dalsej kontrole vravel ze uz nemusime... ale nemame este vyvynute jadierka, ale to je vraj v pohode a s balenim to nema nic spolocne

ockovanie mame posunute kvoli nezahojenemu ramienku, ale dr. nam nechce pichnut zvlast ☹ rozmyslam ze si to jedno ockovanie zaplatim sama, ked im to poistovna nechce preplacat...

skusali ste niekto tie take volne predajne homeopatika davat popri ockovani? ja nad tym uvazujem, pisu tam ze sa to dava den pred, v den ockovania a den po

mianc
29. jún 2011

ani my sme nebalili na široko, naša pediatrička hovorila a aj v nemocnici mi povedali že netreba ak nebude v perinke. Vraj v perinke majú deti neprirodzenú polohu, čo im núti vystierať nožičky.. my sme používali zavinovačky a nechávala som malú voľne kopkať.. na prvom sone mi ortoped povedal, že je to ok, len jeden klbik je na rozhraní, a teraz v 3. mesiaci nám povedal že je to OK ale ešte nie sú rovnako vyvinuté, vraj máme prísť ešte v piatom mesiaci pre istotu.. ale dávam malej aspoň na večer široké balenie.. lepšie teraz ako potom neskoro.. 😖

sirinka
29. jún 2011

@wzorcek ktore su tie homeopatika prosim ta?

ja som nebalila nasiroko ani druhu, ani tretiu dceru a maju klby v pohode...baby ak mate doteraz dobre vysledky, netrapte seba ani tych drobcov 😉 my mame dokonca tuto vrodenu chybu v rodine, aj ja, aj moja mama, ta chudera nosila take popruhy ako babatko a mne zase musela davat specialnu tvrdu vystuz na plienku, aby som mala pekne od seba nozky...nastastie ani jedna nasa princezna s tym nema problem...

sirinka
29. jún 2011

@nataliasarron to prevracanie sa je velmi individualna vec...hlavne uz treba byt obozretny, moze to prist hocikedy...a neskusa sa dat ani na bok? napriklad, ked sa natahuje za hrackou, alebo za tebou a tak?

hajanka
29. jún 2011

neterka sa prevalila z chrbatika na brusko, presne tak ze sa najprv natocila na stranu a nozkou sa prevalila 🙂 no odvtedy som to uz nevidela ci to spravila, mozno to bola len nahoda? 🙂
@wzorcek tie homeopatika aj mna zaujimaju 🙂 ak vies o nejakych daj info 🙂

wzorcek
30. jún 2011

@hajanka @sirinka ano, myslela som tie co posielala sirinka, akurat granulat, nie globule:
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/thu...
v mojej "mudrej" knizke (homeopatia do vrecka) pisu, ze pri hexe sa ma davat Thuya 15 CH 5 granul 1 x denne pred ockovanim, v den ockovania a den po ockovani... nie su tu specifikovane ziadne ine riedenia
ale kamoska mi raz dala taky nejaky clanok kde boli tiez riedenia rozpisane (ze sa ma užívať stupňovito: jednu dávku v riedení 5 CH 1. deň, jednu dávku v riedení 15 CH 2. deň, jednu dávku v riedení 30 CH 3. deň a pre dieta do 5 rokov len 2-3 granulky... tak ja neviem

na sebe skusam kadejake tie homeopatika a zatial mi vsetko pomohlo...

wzorcek
30. jún 2011

nas sa este vobec neobracia, ale beriem to tak ze sa mu skratka nechce 🙂 on je taky pohodak po mamke...

sirinka
30. jún 2011

@wzorcek tak ja ich kupim ...

wzorcek
30. jún 2011

@sirinka a skusis aj tie riedenia? lebo to asi treba kupit zvlast kazde balenie... ja asi tiez vyskusam, my asi budeme ockovat coskoro.... dufam ze to bude v pohode

adelaida33
30. jún 2011

caute kocky, tak my sme ockovali v uto na obed obe naraz, hexa+prevenar. Ja som to znasala horsie ako maly 😢 , celu noc som nespala, lebo som nevedela, ako jeho organizmus zareaguje a velmi som sa bala horucky, tak som striehla a striehla 😕 ... Nastastie je to za nami a druha noc bola, vdaka Bohu, pokojna 😔 . O 6 tyzdnov mame pokracovanie, tak dufam, ze to bude ok.

sirinka
30. jún 2011

@wzorcek no asi hej...este sa popytam v lekarni...

asma
30. jún 2011

Babulky hlásim očkovanie v pohode, ale mame nacikať do talého trafeneho sačku tak neviem ako snád som ho tam pripevnila ako tak dobre ixxi uvidime rano...
vraj sa teraz odovzdáva moč, alel nehovorili mi na čo, ma trafi šlak z toho dokyho..

sirinka
30. jún 2011

@asma to je preventivne vysetrenie, ale robi sa v piatom mesiaci...a je dost casto problem s tymito sackami, ze sa odlepia scasti a dostavaju sa tam bakterie, najlepsie je chytat rovno do skumavky...

asma
1. júl 2011

@sirinka no moja tak mi sme moč ani dnes nebrali , jeden sačok nam odisiel z miesta xi a načurala vedla, kedze do rana spinka tak ten druhy bol suchy bo ked tak haja tak ani necika a po pol hodine somvzdala aj cakanie ne prud ixixi, inak musi to byt ranny moč, lebo ked sa ideme kupat a je chvilku naha hned cika ze by som ho odobrala vecer.. Takže az v pondelok odovzdavame mi,,

siss_sz
1. júl 2011

@asma my sme tiez v nemocke museli do skumavky... prvy raz som presvihla, nevedela som otvorit skumacku a potom som pri nom stala dve hodinky!!! a cakala kym sa vycika znovu...
a tvoja v noci necika? moj precika celu plienku vzdy! 🙂

asma
1. júl 2011

@siss_sz ahoj práve že vôbec ked spi to dlhe obdobie tak som pod nu dala vselijake nepremokave podložky ale ona praveze v tedy vôbec neciká a do rano ma suchu plienku..
😀

sirinka
2. júl 2011

@asma aj moja v noci vela pije aj vela cika...
skus si odsledovat, kedy rano zvycajne vstava a tak ju v pondelok trosku skor zobud, rozbal a vacsina deticiek sa do desiatich minut od zobudenia vypiska.... 😉

janka2307
2. júl 2011

@sirinka Určite si kup tie spomínané homeopatiká,ja som ich dávala malému (5 granuliek deň pred,v deň a deň po očkovaní)a nemali sme ani teploty ani žiadne iné príznaky.O 6týždňov nás čaká preočkovanie tak budem určite dávať ďalej.

siss_sz
3. júl 2011

@janka2307 a to ste dostali na predpis?
lebo link, co hodila @wzorcek tam je napisane, ze na predpis... 😖

janka2307
3. júl 2011

@siss_sz nie je na predpis,dá sa kúpiť voľne v lekárni volá sa presne Thuya occidentalis 15ch je tam 80granul a stojí cca 3eura

asma
3. júl 2011

ahoj babulky ste tu niektorá ktorá uživa antikoncepciu? ja som začala prvý mesiac žiadne ťažkosti a teraz mam menzes už druhy krat za mesiac teda ani nie menzes ale take špinenie, myslite že ich mam vysadiť, či brat dalej a dufať ze sa to ukludni

sirinka
3. júl 2011

@janka2307 dakujem za info, iste kupim....ale my pojdeme na prve ockovanie az v auguste...tak mam este cas pozhanat... 🙂

@asma pokial to spinenie neprejde za par dni, max. tyzden vysad ich a urob si termin u gynekologa...ja som tak krvacala s cerazette, lebo mi zlikvidovali komplet sliznicu v maternici a uz svalovina krvacala...

asma
3. júl 2011

@sirinka ahoj tak susim este počkat, tiez beriem tieto lieky, doteraz som problemy nemala ani ziadne bolesti,,, sliznicu mam asi v poriadku dufam.

sirinka
3. júl 2011

@asma ja som okrem toho spinenia tiez nemala ziadne ine priznaky...

asma
3. júl 2011

@sirinka to mi nehovor ani zo srandy, , som sa tesila ze hadam bude dobre a budu ucinkovat lebo pred tehu som roky uzivala a nist.. a este ak mi to takto blbne je 100 percent ze ma ochrania,,, malinká je uzasna ix ale tak rychlo druhe nechceme