Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sirinka som myslela, ze to bude nieco romantickejsie 😀 😀 😀 . a ako citam dalej, ake mas povinnosti, tak to nebudes musiet ani cvicit a vsetko zlezie "samo" 🙂 . ja mam problem s bruchom. mam ho ako v tehu, no o trochu mensie 😉 , ale stale dost velke. lenze som rada, ze mi chuti jest a dietu ja drzat neviem, som hlados. preto planujem, ze budem potom cvicit, lebo ja sa musim dosyta najest 😀 .
čo sa tyka dojčenia na verejnosti, ja sa jednoducho hanbim len tak vytiahnut cicu 😔 . tu medzi panelakmi mi to pride take... susedia, decka na bikoch, pubiši na skejtoch, alkoholici pri fontane... necitim sa ok. ine je to trochu dalej - na parkovisku v aute pred hypermarketom, alebo v lesoparku na lavicke, ci pri jazere na deke... to je ine. mozno by som to brala inak, mat viac deticiek, neviem. ale teraz to aj tak riesit nemusim, lebo maly neznasa silne slniecko a horucavu presne ako ja, staci mu pol az hodina skoro rano alebo vecer a hned vyrevuje. a ked zajdem do chladnej brany, tak je fit, prešibanec jeden 😉 . ked je von chladno a musim ho naobliekat, tak vydrzi aj 3 hodiny v kociku. šušeň jeden 🙂 .
no ako citam, tak sa mi zda, ze sme tu všetky (alebo skoro všetky) mali naše marcovčiatka sekciou???
ja som isla prirodzene... 😉
@dadka1010 ja sice nie som expert na dojcenie, ale ak mas nadprodukciu, tak skus na zaciatok (okrem toho, ze prestanes odsavat) este take stravovacie upravy, napr. jest menej polievok alebo niektore dni vobec (myslim len polievky 😀 ), nepit napr. vineu alebo caj na podporu dojcenia tiez vynechaj a uvidis, ci sa daco deje... a mozno uz o par dni spozorujes, ze mas mlieka akurat, resp. len trosku viac (pre kazdy pripad 😎 ).
@siss_sz takze stav spontanne a sekcia = zatial 1:4 ?
@adelaida33 inac take brucho asi casto ostava najme po sekciach... 😠
po vaginalnom porode som mala hned na druhy den brusko uplne prepadnute a velmi rychlo zase aj pevne...ale po sekciach mi ostalo tehu brusko 😝
ja mam brucho - aj po prirodzenom... ale je pravda, ze som ho mala uz pred porodom, chi..asi mam k tomu predispozicie... ☹
ja som išla prirodzene xsixi a bruško teda mam este stale a riadne fuuuj sa hnevam sama na seba, ale behat nechcem bolia ma cicky, jest teda nejaka dieta nehrozi kym kojim, cvičit ja neviem samej sa mi nechce.. jedine co cvicim je na tej rotane 10 min za den xixi a celkom to pomaha aaa baby raz som si dala 40 min ved reku to sa len krutim tak ma bolelo brusko a cele boky ze som nemohla sadnut na zachod... a co je horsie ako som malu vyberala z kolísky seklo ma v krizoch......
😢
@sirinka no super 😖 , sa tesim...
takze 2:4
inak, dievcata, mali ste sekciu planovanu ci nie?
@adelaida33 u mna obidve neplanovane
@sirinka aj u mna
Ahojte. aj my mame doma marcove babo, sekcia planovana a kila idu zatial same dole popri kojeni, a to som nedavno prekrocila 30tku. sa tesim a dufam, ze to pojde takto pekne dolu aj nadalej 🙂
baby, tak mm od zajtra obeda začina dovolenka, ale ja sa do plaviek nenarvem - akoze ruky, nohy aj tvar mam sice ako pred otehotnenim (okrem olympijskych kruhov pod ocami 🙄 ), ale to bruchoooooooooo, joooj. mm hovori, ze je to v pohode, je naozaj mily, ale ja sa vidiiiiiim 😝 . asi zacnem s tymi brusakmi, len tak pozvolna.
@adelaida33 ja som uz zacala pozvolna s brusakmi asi 5krat... a to si hovorim, ze staci IBA minuta denne..a ani to mi nevydrzalo😀 ale prosim ta, v tomto teple ti to moze byt jedno, co ti trci z plaviek... mne zas "trcia" prsia 😀ne ze by mi vypadavali, ale je vidiet, ze su vacsie, ale na tch 2-3 razy, co sa toto leto pojdem niekam NAHODOU kupat si nebudem kupovat vacsie, aby potom, ked dokojim, mi zbtocne zavadzali v skrini... :-/
@siss_sz 😀 tak to hej, kupovat je urcite momentalne zbytocne 😀. ale sama uznaj, ze "velke kozy" a "velke brucho" je sakra rozdiel 😀 😀 😀
@adelaida33 😀 ale ja mam aj to bruchooo!!! 😀 sa pridajme do temy "chudnutie po porode" a mozme si tam porovnat brucha😀
baby, ako casto davate drobcov na brusko? nasmu sa to moc nepaci. a teraz v tych horucavach casto papa, tak ho nechcem po jedle prevracat...
Bože tak dobre Vám spia tí drobci, my sme niekedy hore aj každú hoďku dve 😠 . Túto noc som chcela nechať otvorené okno, ale keďže bývame blízko hlavnej cesty, musela som ho zavrieť, jednoducho som nemohla pri tom hluku zaspať. Otvorila som ho až po pol noci, keď už bol kľud. Môj sa na bruško prevracia stále, musím ho dávať naspäť. A nemenia sa očká do 3 mesiaca? Či aj potom sa ešte môže zmeniť?
Aj ja som mala neplánovanú sekciu, chcela som rodiť prirodzene 😠
@siss_sz 😀 😀 😀 bola som sa v tej teme pozriet, jedna kočka, tam dobre poradila druhej ohladom brušakov. ale potom som sa sla odvazit a 😕 😲 , mam dost! musim zacat so sebou fakt nieco robit. vazne.
ja sa tiez snazim davat ho 3x aspon po 15 min., ale niekedy mi to vyjde len 2x, presne kvôli tomu, ze sa castejsie chce napit a potom musim cakat 1,5hod, lebo ma tichy reflux. Mne mudr. vravela, ze sa mu ocka môzu menit okolo 4.mes., ale do polroka sa to ustali.
@adelaida33 a co im poradili ohladom brusakov? 😀
moj maly ma stale tmavosive...ale mne sa zda stale, ze mu hnednu...pomaly ale isto...len nech ich uz ma vyfarbene, nech viem, ake ma oci,..chi...
ja mam pocit že uz ma take ustale ne neviem prestne definovat ake ale su tmave xiix 😀
na bursko davam malinkú pored kupanim ale ona je taka pochaba xixi hojda sa tam ako korytnacka, trepe nohami, hlavou kruti hore dolu sa tak bojim ze si zlomí ručičku.
@adelaida33 ja som mala tiež prirozdene.. 🙂

@dadka1010 nam ked bezal 3.mes., tak sa maly tiez certil pri dojceni (okrem nocnych), chcel skoro vzdy papat ležmo. potom ho to zrazu preslo, nasťastie, ako prislo, aj odislo. nočne spanie je celkom ok, do rana si pyta papat cca 2-3x a dalej spi. Aj ked sa uz asi 2x stalo, ze chcel tiez kazde 2 hod., neviem preco... hm. a nemôze to byt z horučavy? ze vysmädne? alebo mozno prave viac rastie, ved je riadny junak, tak by som sa ani necudovala, keby to bol fakt hlad. hlavne, ze mas mliecko a nehladuje. urcite ho to prejde. ja vidim na mojom, ze hocikedy ma dni, ked cosi vymysla a potom je zrazu znovu dobre. a tiez v noci vetrate pocas tychto horucav?