icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
14. júl 2011

@siss_sz presne ani mojej sa nechce byť na brušku.. max vydrží po 5 min. a to už sa paprčí, tak sa ju snažím dávať tak 3-4x za deň.. nútiť ju nechcem, keď sa jej tam nepáči.. skôr sa mi ťahá do sedenia.. a to ju nechcem ani ťahať.. aby si chrbátik nezaťažila..

slavetka
14. júl 2011

Ahojte maminky, je tu niekto co cez den koji, ale vecer uz musi dokrmit aj flaskou?? Dnes som mala premieru. Drobec mi vypil vsetko a este plakal, asi od hladu. A kedze to bola uz druha noc za sebou, tak som mu dala UM. A do 5 minut zaspal.

adelaida33
15. júl 2011

@slavetka Ahoj, no ja zatial skusenosti s dokrmovanim UM nemam, ale clovek nikdy nevie... A ake UM ti Mudr. odporucila pre maleho?

adelaida33
15. júl 2011

@dadka1010 Napadlo mi, cim ta potesim 😉 . Môj maly sice v noci celkom dobre spinka, zato sa vsak budi zvycajne o 4-5. hodine rano 😝 . Spinkat sa pyta o 16.30-17.00 vecer, takze na pocet hodin je to ok, ale ten cas ranneho budicka je uchvatny 😀 😀 😀 . On si sice o hodinu-dve nato ide este pospat, ale ja uz nemozem... Skusala som vselico, ale aj ked chodil spat o 19.-20.00, vzdy takto vstaval. Asi to mame v rodine, lebo aj bratova dcerka takto vstavala. Mm sa "smeje", ze to mam zato, ze som pocas tehotenstva takto vstavala. Ja len dufam, ze sa to v zime, ked budu dni kratsie, upravi na nieco prijatelnejsie... 🙂 Takze aj ked to na prvy pohlad moze vyzerat super, kazde babätko ma pre svoju maminku nejaku tu "vtipnu specialitku", ide len o to, ako to berie mamina a ci o tom nieco povie... 😎 .

siss_sz
15. júl 2011

@dadka1010 mna este napadlo, ci by si neskusila mu dat na noc tu prvu kasu..je od 4mesiacov.. a potom su deticky zasytene...
@slavetka mozno aj pre teba by to bolo riesenie...
inac laktacne radia, ked je treba dokrmovat - tak tou cievkou - zavedies do flase, das hadicku k bradavke a on si to vytaha z flase popri tahani z prsa... ci ako dokrmujes? flasou?

adelaida33
15. júl 2011

@siss_sz poslala som ti IP s okopirovanou radou k tym brusakom 😀 .

denkap
15. júl 2011

moj uz po 2 minutach na brusku zacina protestovat, ked ho dam na seba, ked som v polosede, tak vydrzi trosku dlhsie.
Ocka ma stale novorodenecke - take sivomodre, tiez som zvedava, ako sa este vyfarbi - aj ocka, aj vlasky.
Prikrmovat zatial nemusim, comu sa tesim, aj ked uz mal par takych noci, ze bol kazde dve hodiny hore, neviem ci od hladu alebo od tepla, len si cucol a zaspal. Inac byva hore 1-2x za noc.

bebulik
autor
15. júl 2011

@slavetka ahoj ... ono to moze byt tiez tym ze je leto a my sa tiez potime viac a teda aj my sami potrebujeme viac pit a deticky si to vytahaju len treba pokracovat v kojeni jednoznacne. Urcite skus vypit viacej vodicky.
Ja davam aj trosku vodicky medzi kojenim ked je syncek hore cez den.

sirinka
15. júl 2011

ja nesledujem ako casto pije, niekedy yvdrzi dlhsie inokedy kratsie...
v noci sa zasadne zobudi, ked ja vsetko vypnem a lahnem do postele.... 😀 asi ju zobudi to ticho a potom uz cucka az do rana...netusim, kolko krat...

sirinka
15. júl 2011

@slavetka
@siss_sz tak ma napadlo...dr.jack newmann hovori, ze ked ma mamicka pocit, ze jej babatku uz nestaci samotne MM, je lepsie v tomto veku radsej skusit pridat do jedalnicka prvy prikrm namiesto podania UM...
tu bola podla mna vhodna ryzova kasa zarobena odstriekanym MM...
pripadne skusit rozmixovanu zeleninku...
hlavne sa vyhnut flaskam a kravskemu mlieku....

siss_sz
15. júl 2011

@sirinka oo, aka som dobra, ze mi to napadlo... a to mam este len jedno dieta 😀

siss_sz
15. júl 2011

@sirinka veru aj ja som to najskor ratala ... a potom som prestala vidiet na hodinky, alebo som aj tak zabudla o kolkej bolo to posledne jedenie...tak tiez neratam😀

hajanka
15. júl 2011

Ahojte tie čo máte deti ky na UM, kedy začnete s prikrmami a akymi?

asma
15. júl 2011

baby pomooooc dnes je malinka taka mrzuta uz som skoro padla od unavy, konecne hadam tak riadne zaspinkala... ja neviem asi jej nebude stacit mliecko?? papa kazde 4 h.. alebo zuby?? ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
dnes by som sa nafackovala skoro nič som nepila môze byt ze sa urobilo menej a mala nema tolko mliecka ako treba??
😠

sirinka
15. júl 2011

@asma vobec nad tym nerozmyslaj...prikladaj ju vzdy, ked si pyta a hotovo...proste ako kazdy normalny clovek, dnes mala horsi den 😉

asma
15. júl 2011

@sirinka joj moja si ma trosku ukludnila ja som z toho taka nejaka nervava, baby obdivujem vás čo vám decká plačkaju ja bby som asi skoncila na psychiatrii.. ☹

slavetka
16. júl 2011

@adelaida33 Doktorka nam uz od narodenia poradila mat doma nejaku krabicu UM, keby sa daco stalo, aby sme nepanikarili, ze co dame malemu jest, ale nepovedala ake konkretne. Tak sme kupili nutrilon.

adelaida33
16. júl 2011

@slavetka Jasne, rozumiem, ten je teraz dost odporucany a preferovany. Dokonca aj v pôrodnici, kde som rodila, nim dokrmovali novorodencov, ktorych maminky (este) nemali mliecko... Inak v doktorkach je poriadny rozdiel. Ta nasa je zasa zasadne za dojcenie.
A davas uz malemu UM kazdy vecer ci len vtedy prechodne? A ako maly zareagoval? napr. ci negrckal a tak... A nemyslis, ze to mohla byt "len" laktacna kriza, ze by ste to s malym este "roztahali"? Či?

mianc
16. júl 2011

kočky? ako často kojíte svoje ratoslesti? myslím ako často, moja si cez deň pýta čo 2,5h-3h, v noci to je individuálne, zaspávami okolo 19:30h a papá potom okolo 22-1h ráno, každá noc je iná, a potom tak za 3-4h, a až ráno. Aké máte vy skúsenosti s nočným spaním? Prespia vám už aj celú noc?

hajanka
16. júl 2011

Dievcata vy tu vsetky kojite? Nikto este nezacal s prikrmami?

bezaz
16. júl 2011

@hajanka a kam sa ponahlas? sak tu stravu budu jest cely zivot.. maju este cas si vychutnat mliecko 😉

asma
16. júl 2011

ja nie... aj doky hovoril ze kym staci mliečko tak do pol roka mame čas..

hajanka
16. júl 2011

@bezaz pytam sa pretoze sestra nekoji, mala jej papa UM a rozmysla ako a s cim zacat, rada by vedela ako to robia ostatne mamicky.

asma
16. júl 2011

@mianc ahoj.. malinka mi papa tak 5 krat za den.. cez den kazde styri hodky.. niekedy sa jeduje ale som toho nazoru ze zato ze je mrzuta, niekedy ani neviem preco uz asi zubky netreba jej hned cicku a pekne si takto sama urobila svoj rezim,, ked je tak teplo a myslim ze je smadna tak jej dam cistu vodicku to jej celkom chuti.. v noci si klop klop super.. o 20,00 kupeme a potom papme a o deviatej uz je odpalena v koliske a vstavame tak 4-5 rano..

mianc
16. júl 2011

@asma no my za deň papáme tak 6x a v noci sme tak 2-3x hore.. ale našťastie malá sa napapá za 5-10min a hneď spinká.. takže ma to nejak nevyrušuje.. niekedy ju medzi tým prebalím, keď vidím, že sa nejak veľa pučí a chce si asi odprdkať..
majú aj vaši drobci také časté plyny? 😅 našťastie sa jej už celkom dobre prdká.. len sa mi zdá že dosť veľa.. 😅

bezaz
16. júl 2011

@hajanka my sme pred 2 rokmi zacinali mrkvickou, po 3 dnoch zemiacik, potom spolu, cuketka atd, ked si zvykla na chut zeleniny, pridali sme masko, ovocko az potom, kase az od nejakeho 8. mesiaca.. nechapem, ako teraz zrazu mozu doporucovat pedky davat ketom kasu uz v 4 mesiacoch!! 😲 o zavadzani lepku nehovoriac.. ze vraj je jedno, kedy zacat s lepkom, ked ma mat alergiu, tak je jedno, kedy sa prejavi a pod 😖 pri oskarovi planujem rovnaky postup, mala nastastie vyzera zatial bez alergie, nechcem nic unahlit, z muzovej strany maju same alergie, atopie, ekzemy atd 😅 takze si urob obraz sama 😀

mianc
16. júl 2011

@hajanka ja zatiaľ len kojím.. našťastie to maľunkej stačí a priberá krásne.. 😀

asma
16. júl 2011

@mianc časté?? keby len to ale ich cítiť v celom domeee je to katastrofa.. ja neviem co bude ked zacne normalne papkat..

hajanka
16. júl 2011

@bezaz dakujem ti pekne, takze najskor zeleninku 😉
Nad kasou sme tiez uvazovali, ci ano ci nie, no napr. ryzovu jej davat nechce lebo to by sa nevykakala, vanilkovu rozmyslala... ale v zlozeni sme sa docitali ze to je vlastne ryzova kasa s prichutou vanilky tak ani tu urcite nie, rozmysalal potom ze jablckovu... ale nemali 🙂 a nasli sme nejaku obilninovu BIO v DM a ta je zase cista krupica 😨
A ked tak rozmyslam, asi by ta kasa nebola o nic lepsia, ona papka AR mliecko a to je ako kasa sama o sebe a nie mliecko, takze dakujem za radu 🙂 zacat so zeleninkou, potom masko a potom ovocie.

@mianc to je super 🙂 jej malicka pije po 200ml 5x denne, iba cez den, noc prespi celu. Dava jej po troch hodinach, ale ona si pyta uz aj skor, hladoska 🙂 uz jej asi nestaci.

mianc
16. júl 2011

@asma xixi.. veď to.. ja keď ju prebaľujem a prdká si musím, jej fúkať do prdelky aby som sa neudusila.. 😀