icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
16. júl 2011

@hajanka no moja tá niekedy tie tri hodky cez deň ani nevydrží tak ju častejšie prikladám, ale postrehla som, že čím častejšie papá cez deň tým dlhšie spinkáva v noci.. 😀 tak asi ju budem častejšie prikladať cez deň, nech v noci si zvyká spinkať dlhšie..

sirinka
18. júl 2011

@hajanka ja osobne by som tiez zacinala prikrmy so zelenikou, ale existuju aj kase pohankove, spaldove...daju sa varit aj doma....

sirinka
18. júl 2011

a od soboty ma uz aj nasa janulka nausnicky... 🙂

siss_sz
18. júl 2011

..no.. tak uz sa otaca aj nasna brusko pár dni.. a teraz otazocka: ked je na tom brusku a sa tam mrvi a mrvii... akoze ho mam otacat naspat na chrbatik, nech sa trenuje? alebo chce sa akoze odrazat nozickami? lebo aj to sa mi zda... a ak hej, mam mu nejak zozadu drzat trebars ruku, nech sa odraza? (lebo ked mu dam, tak sa odraza😀) no to je veda... ci co vy robite s detickami, ked sa otocia...nechate ich na brusku "do odpadnutia"? 🙂

asma
18. júl 2011

@sirinka ako reagovala mi ideme 26 myslim na poradnu a tam jej prestrelia,, cakala som na to prestrelenie a teraz ma strasia ze si ich bude trhat ☹

sirinka
18. júl 2011

@asma zlakla sa a silno plakala...ale iba chvilku...a trhat si ich nebude...magde sme davalai nastrelovat az ako 6 mesacnej a ani ona si ich netrhala...

optimistka
19. júl 2011

@mianc u nás je to tak, že malý papá cez den každé 3-4 hodiny, zato v noci je hore každé dve. Tiež by som to nejako rada otočila ale nedarí sa mi. Ked ho prikladám cez den častejšie, tak mlieko grcká. Zaujímavé, že v noci papá tak často a negrcá vôbec. No celé toto kojenie je jedná VŠ 🙂

hajanka
19. júl 2011

nasa este nema nausnicky 😒
Pretaca sa z chrbatika na brusko, niekedy jej nejde rucka vytiahnut 🙂 ale ona sa zase strasne taha do sedu, nevydrzi lezat ani chvilku, musi byt bud vyvysena v sedacke alebo vo zvyslej polohe na rukach aby vsetko videla. Vobec nechce lezat, ani na rukach, ani na podlozke...

hajanka
19. júl 2011

a skusali sme prvu mrkvicku 😀 prve susto jej asi velmi chutilo, lebo hned taky usmev nahodila 😀 😀 😀 😀 potom uz pomenej aj ksichtit sa zacala 🙂
No potom jej sestra dala mliecko a ona ho nechcela 😕 asi kvoli tej inej chuti, no nakoniec vypila vsetko 🙂
Dneska uz mrkvicku nechcela, vsetko vypluvala 😖

mianc
21. júl 2011

@optimistka asi Ti pri papaní zaspinkáva keď tak častejšie pýta.. skús jej dať len dudlík a troška jej natiahni čas, nech si na to zvykne menej v noci papať.. vraj sa má skúšať uspať dieťa v noci aj inak ako krmením.. no keby to tak aj vždy išlo.. 😀 toľko som si už o nočnom spaní batoliat prečítala ale aj tak mám pocit, že každé je inak a na každé bábo by mohli písať osve knihu.. 😀

mianc
21. júl 2011

Som zvedavá, ako moja kočka bude spinkať v noci, lebo pri tom dnešnom daždi sa jej cez deň tak dobre spinkalo, že som ani nevedela, že ju mám.. čo je na ňu veľmi nezvyčajné.. 😀

mianc
21. júl 2011

@hajanka kojíš, alebo je tvoja malá na UM? Mne sa zdá, že prikrmovať sa má ak kojíš až od 6. mesiaca a na UM od 5. mesiaca, teraz neviem či som to dobre pochopila čo som si naštudovala.. 😅 Baby ako to vlastne je s príkrmom?? Kedy teda máme začať???

hajanka
21. júl 2011

@mianc malicka nie je kojena takmer od narodenia je na UM 😉 dobre si citala! Na UM vsak od 4. mesiaca sa zacina s prikrmami. A je to moja neterka 😉 nie dcerka.

sirinka
21. júl 2011

@mianc prikrmy sa odporucuju od ukonceneho siesteho mesiaca u kojeneho dietatka a u dietatka na umelom mliecku od ukonceneho stvrteho...
samozrejme, je na kazdej matke, kedy zacne, ak ma pocit, ze babatku MM uz nestaci, je lepsie zacat s prikrmami skor, dokonca sa to odporuca radsej, ako pridavat kojenemu dietatku UM.
na druhej strane, ak MM staci, nic sa nestane, ak zacne babatko papat prikrmy az v osmom, ci dievatom mesiaci...

asma
22. júl 2011

ahoj baby ja neviem čo sa stalo s tou našou hviezdičkou.. začala sa mi budeiť v noci, spala predtym celu noc a teraz sa budí po 4 hod ako cez den.. môze byt ze mam slabe mliečko? ako to zistím? odstupy tie 4 hodky ma dodrzane...

mianc
22. júl 2011

@hajanka xixi.. vidíš, ja som myslela, že to máš dcérku.. 😅 ale isto také babčo by Ti pristalo.. 😉

@sirinka takže je to už viac menej individuálne u každého dieťaťa, mám to tak chápať? ale tak ak nám mliečko stačí, tak môžeme s príkrmom začať až od toho ukončeného 6 mesiačika, tak? 😅 no som sama zvedavá, ako tá moja hviezdička príjme iný pokrm.. xixi

mianc
22. júl 2011

@asma aj moja zo začiatku spinkala aj 6-7 hodiniek vkuse a potom ako keby uťalo a vstáva čo 3-4 hodky.. 😒 neviem čím je to spôsobené, všade píšu, že v tomto období si má dieťa upevňovať nočný spánok, tak ja len dúfam, že sa jej ten dobrý návyk z ranného počiatku vráti späť 😅 a bude opäť pekne spinkávať..

sirinka
22. júl 2011

@mianc samozrejme...zacnes, kedy ty uznas za vhodne 😉 ja by som napr. bola rada, keby aspon tych 7 mesiacov jej stacilo cisto mliecko...

@asma nie, neexistuje slabe mliecko. skor mozu byt na pricine zubky, takisto moze byt, ze je v rastovom spurte a tak je mliecka trosku menej, ale pokial budes kojit na poziadanie, do tyzdna by sa tvorba mala upravit...
a vobec nesleduj odstupy, pri kojeni nie su dolezite...

mianc
22. júl 2011

Kočky, mám na vás prosbu! Čo robíte, keď je váš drobec nachladnutý? Moja má troška soplík a zdá sa, že jej to steká na hrdielko, lebo troška kašle, ale neviem posúdiť či je to silený kašeľ, či z toho že jej to steká do hrdielka.. snažím sa jej to pravidelne odsávať a ako som si všimla po odsávaní, nekašle tak, tak si myslím, že to z toho soplika.. treba jej na ten soplik niečo dávať, či to prejde samo? Ja som z tohto úplne paf.. a treba ísť s tým k dokimu?

mianc
22. júl 2011

@sirinka ja by som tiež bola rada keby drobcovi vydržalo mliečko čo najdlhšie.. 🙂 zatiaľ vyzerá že áno, aj keď cez deň si pýta papať čo 2,5h - 3h 😒 dlhšie nevydrží.. ale tak ona je riadny žrútik zasa.. 😉 za 5-10 min je napapaná.. dlhšie si ani nepamätám a to už od narodenia.. 😉

sirinka
22. júl 2011

@mianc 😀 to mas krasne, priam ucebnicovo...mne napr. klarka pytala kazdu hodinu a pol kym nezacali prikrmy...

mianc
22. júl 2011

@sirinka myslíš? ja som sa obávala, že mám malo mliečka keď tak pýta často.. 😅 tak teraz si ma potešila.. 🤐

sirinka
22. júl 2011

@mianc mozes byt uplne kludna, lebo takyto rozostup je uplne v poriadku a ver, ze mnohe kojace mamicky ti ho potichu zavidia 🙂

asma
22. júl 2011

@mianc ahoooj rychlo utekaj kupiť odsavačku na soplíky ale tu na vysavač,,, mna to tak prekvapilo ked mala ostala soplava som doma namala a som sa bala ze ked jej to zatecie a ochorie viac ale z tej na vysavač jej to preslo za dva dni.... a ja som davala morksu sol taky roztok to je aj na vyčistenie... joj aj ja som sa obavala ze bude malo mliečka a ja mam hlavne iba v jednom prsniku.. ale tak hadam ju hnevaju len zuby..

sirinka
22. júl 2011

@mianc na tie sopliky...okrem odsavania mozes nastriekat morsku vodu...

mianc
22. júl 2011

@asma @sirinka odsávačku na vysaváč kúpenú mám.. už som jej hneď ráno aj odsávala a aj v priebehu dňa, ale moc toho nebolo, tak dúfam, že to bude ok, a doktorka mi dala aj nejaký urobený roztok a vraj jej mám noštek tým vytierať.. ale aj dosť sliní, tak ten kašeľ môže byť aj z toho, inak som si všimla, že keď som soplik odsala už toľko nekašľala.. tak dúfam, že bude ok..isto to dostala odomňa.. lebo mám nádchu, som kdesi musela nachladnúť.. ☹

sirinka
22. júl 2011

@mianc tak potom v mliecku dostava aj tvoje protilatky 🙂

slavetka
22. júl 2011

@adelaida33 Zatial mu davam kazdy vecer 120ml a stiahne este aj prsia. 🙂 Bola by som rada, keby mu nemusim dat, ale uz ma aj tak 5 mesiacov a to uz nas cakaju o chvylu prikrmi. Doktorka spomynala nejaku kasu na noc. Ale inak cely den a ked sa zobudi aj v noci stale len kojim. 🙂 🙂 Ideme 5teho do poradne, tak uvidim.

adelaida33
23. júl 2011

@slavetka Super, som rada, ze je to u vas ok 😉 , cize UM je len takym doplnkom k MM na lepsie zasytenie pred spankom 🙂 . Ved som si aj myslela, ze sa maly len tak nevzda MM, chlapci su vraj riadni cicoškovia 😀 .Vidis, kazda maminka sa snazime tomu nasmu drobcovi dat to najlepsie podla vlastnej intuicie... Koľko ludi, tolko nazorov. "Esteze" je tolko svetovych organizacii, ktore pediatrom a maminkam odporucaju - WHO, UNICEF, ESPGHAN... 😀 Aj s tymi prikrmami je to teraz rôzne, su odporucania kedy zacat prikrmovat dojcene deticky, no vsetko je na mamine. Aj to s cim zacat. Jedni radia zeleninu, ini ovocie a treti kase... aj lepok radia zavadzat este kym je dieta dojcene (kym papa MM, lebo to znizuje riziko celiakie), akurat jedni vravia uz po ukoncenom 4mes. do ukoncenia 6mes. a druhi stale az po ukoncenom 7mes. Vsetko ma svoje vyhody aj nie a ked ma zena prve dieta, tazko sa v tom vyzna... 😕 Asi len stale treba uvazovat triezvo a vnimat potreby svojho dietata, jeho individualitu (predispozicie, alergie, aktualne indikacie...).
Daj potom vediet, ako pochodite v poradni a co ti zas dr. odporuci. Nam zatial len dojcenie, ale spominala, ze po ukonceni 6mes. zacneme zeleninkou - takze klasika. Dufam, ze mi ciciky vydrzia s produkciou mliecka 😔 . Drzte sa 🙂.

adelaida33
23. júl 2011

@sirinka Vsetko najlepsie tvojej druhorodenej k vcerajsim meninkam 🙂 . Ste si na oslave potancovali?