Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@mianc rano ju hned rozbal, najlepsie este trosku skor ako sa prebudi, teda ked sa zacne mrvit, umy ju teplou vodou poriadne, mozes aj trosicku detskym mydielkom jemne a pockaj s pripravenou skumavkou pri piske, vo vacsine pripadov sa babatka vypiskaju do 10 minut od zobudenia...
ako nahle sa moc prelieva, zachytava do tych "specialnych" sackov a pod. tak sa lahko kontaminuje a budete musiet odber zase opakovat, tak to za trosku namahy stoji....
my mame prve ockovanie za sebou, filipko dostal iba hexavakcinu, prevenar az za dva tyzdne, bala som sa mu to dat naraz... a veru asi som dobre urobila, zmakli sme to len s mierne zvysenou teplotkou, chvalabohu...
No čaute žienky, mm ma este dovolenku, tak len občas zajdem prečítať, čo mate nove a som tu z toho pekne hotova... Najprv tie nečakané tehu s hak, potom neklud babätiek a teraz dadkin maly hladoško... joooj 😒 . Len sledujem, čo všetko ma čaka, keďze vase detičky su od môjho staršie cca 2-3 tyzdne. Inak, moj maly ma uz od narodenia alergicku reakciu (začervenanie alebo vyražky - ako zaparenina) na "všetky" druhy vlhkych utierok (vyskusali sme asi 5 typov a stačilo). Mate este niektora taku skusenost?
@dadka1010 @sirinka Tak ja síce väčsie prsia nemam 😀 , ale funguje to aj u nas, tiež to tak robím, minimálne na druhé nočné dojčenie si ho už beriem do postele a dojčíme sa poležiačky. Fakt je to pohodlnejšie asi pre oboch, lebo aj on skôr zaspinka, je pokojnejši a čo potrebuje, ma hned "poruke", resp. pri pusinke 😀 .
Aj my kojíme výlučne po ležiačky, ale s nočným prekladaním posteľ-postieľka. Po stojačky som to ešte neskúšala a neviem či by som ho dlho tak udržala, lebo má asi 9kg 😀 . Po sediačky len niekde, kde sa nedá po ležiačky alebo v aute
@fordemirka neviem kedy sa odoberá, mne hovorila, že keď sa nám podarí aby som ho doniesla, Timča bude mať 5 mesiacov 10.8. tak myslíš, že mám počkať dovtedy? 😕
@dadka1010 my zasa sa krmime výlučne po sediačky.. málo kedy po ležiačky, malá sa mi rýchlo nakrmi, tak ju rovno položím do postieľky kde si už pekne hajiká.. nenechávam ju u seba, nie preto, že by som sa bála že by som ju zobudila alebo ublížila, ale čítala som, že batoľata, keď spinkajú s mamčami ktoré ešte kojá, tak to radi zneužívajú a zobudia sa ani nie na potrebu hladu ale skôr na potrebu ukojenia svojej potreby cítiť mamču pri sebe.. no a pri mojej malej by som bola hore asi každú hodku.. 😀 nám to takto vyhovuje..
@adelaida33 Neboj nič, však u Teba môžu byť iné problémy 😀 , ale teda snáď nebudú 😉
@dadka1010 😀 😀 😀 veď to, furt dačo, nam zatial celkom stačila maleho otrasna kolika a moje "super" lakt.krizy 😝 . Okrem toho 1 pokusu s mrkvou ako pokračujes dalej? či čakas ako sa to vyvinie?
@adelaida33 Nie nepokračujem 😀 , nechce sa mi a dnes v noci mi spal 5 hodín v kuse, normálne som neverila, keď sa zobudil o pol druhej na papanie, som sa 3 krát kukla na hodinky. Ale budú to tie vrchné zúbky asi, lebo sa niekedy tak jeduje 😠
@dadka1010 😀 tak to ti po tych tyždňoch verím, že si kukala na hodinky 😕 . tesim sa, parada, normalne ste si obaja pospali. ved uz aj on, chudačisko, musi byt unaveny, ked furt len po hodinke spinkal. dufam, ze to uz takto bude pokračovat.ciii, kym bude mat 5mes., tak uz mozno bude mat vsetky 4 predne zubky, odpadnem 😉 , môj nema este ani jeden, len sa tiez jeduje 😒 , ale zatial bez vysledku...
nas davidko je uz druhy den nejaky podrazdeny asi mu idu zubky 😀 ,ale zatial som nic nenahmatala tak neviem
@adelaida33 No tak to dúfam aj ja, že to nebol len jedno nočný spánok 😀 . No ale Ti poviem, že je fakt akýsi nervný. Hlavne večer pri zaspávaní. Inokedy sme nemali problém, zaspal pri cicíku a len to ho preložila a teraz papá chvíľku potom plače, musím ho ponosiť na rukách, zase papá, zase plače a takto sa uspávame hodinku. Trvá nám to tretí večer 😝 . Och ale nám dávajú zabrať tí krpci, ale som rada, že ho mám ♥
@dadka1010 Zabrať nam teda dávaju 🙄 , ja si niekedy myslim, že už ani nevstanem, tak ma zabolí chrbát 😝 , ale potom, ked malý zaplače, už bežííííím ako taká laň 😀 😀 😀. Ešteže je to tak, že nič netrva večne a všetko má svoj začiatok a koniec, aj tieto boliestky a malé-veľké trápenia 🙂 .
@adelaida33 Áno presne tak, tie naše dietky ľúbezné 😎 , no len niekedy nemá chyby, keď je zlý a ja po ňom akože pokričím a on na mňa taký úsmev vyvalí, že by som z nôh spadla. Hlavne to robí, keď ma hryzne do bradavky a ja mu pohrozím prstom, že nonono 😠
🙂 🙂 🙂 Si viem preeesne predstavit, aj môj maly je poriadny expert a tiez hádže také ksichtíky, že sa s mm na ňom rehoceme aj sme dojatí jak stará babka s dedkom 😉 .

tak nám sa 2. očkovanie presunulo, Timejka má trocha soplík a deň predtým mala aj teplotku.. 😒 ale neviem, či je to nejaká viróza alebo to zo zúbkov, lebo ona je 2-3 dni taká podráždená a nervozna a potom je dobrá a zasa sa to opakuje..
xixi.. doktorka nám kázala, že ak sa nám podarí, mám doniesť moč.. neviete baby poradiť ako najúčinnejšie odchytiť moč dievčatku??? hovorila, že aby som ju vystihla s pohárikom.. no tak neviem, či sa to podarí.. 😀