icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
dadka1010
31. júl 2011

@mianc No najskôr to nebolelo, ale teraz keď zatlačí, tak ma až vystiera aby som nezakričala 😀, ešte šťastie, že nemá horné, aj keď sa mu asi za chvíľku vytlačia 🙄

dadka1010
31. júl 2011

@fordemirka Ja som na tom podobne, potom ma to aj mrzí, ale čo keď som tvrdohlavá. Minule sme sa týždeň nebavili 😅

mianc
31. júl 2011

@dadka1010 @fordemirka baby a ja že to iba mne tak šibe a hormony si so mnou robia čo chcú.. ako dobre.. 😝 niekedy sa so svojim drahým hádam pre blbosť alebo reagujem na neho niekedy tak podraždene, že to ani ja sama nechápem.. ☹ len škoda, že ja neviem povedať to krásne slovo prepáč.. 😒 našťastie to môj drahý chápe a príde sám a povie, že on to tak nemyslel.. 😉 je to môj poklad..

asma
31. júl 2011

@mianc moja ani nehovor ja som taka tvrdohlava.. minule som isla varit a on mi zobral hrnce z ruky ze on navari, najprv som urobila skandal ze mu asi odomna uz nechuti, potom som sa s nim nebavila a este som aj revala ako blazniva... hormony so mnou riadne tocia...

dadka1010
1. aug 2011

@mianc Ani ja neviem prísť prvá a potom to tak vyzerá, že sa nebavíme aj týždeň 🙄 . No čo musia si zvyknúť 😀

sirinka
1. aug 2011

@mianc
@dadka1010 joooj, aj ja som taka byvala, ze vzdy som cakala, kedy mm pride prvy, ale som sa donutila a teraz uz v pohode, ked prejde zlost a uvedomim si, preco sme sa chytili, tak kludne idem aj ja prva za nim...

nika0403
1. aug 2011

ahojte mamicky, no dlho som tu uz nebola a nestiham precitat vsetky stranky mozno ste uz o tom pisali ale chcem sa spytat aky maju denny rezim vase deti? kolko cez den spinkaju? moja sophia ma 4m a 2tyzdne a stale mam pocit ze kazdy den je iny a myslim si ze uz by sa mala naucit na pravidelny rezim alebo je to skoro? ako je to u vasich deticiek?

sonka_d
1. aug 2011

@nika0403 Ahoj Nika, môj Tomáško má presne 4 mesiace a práve riešime režim - nedarí sa 😒 Boli dni, keď sme sa super nastavili: malý spánok (30 min), potom o 9:30 veľký spánok (2 hod s prestávkou na jedenie) no a poobede 2 - 3 malé spánky. Bol vždy 1,5 hodiny hore a 30 minút spinkal... potom ale príde víkend a všetko sa poprehadzuje. Včera spal za celý deň 3,5H, dnes to nebude nič moc.. Skúšam každý deň robiť to isté - park, hry a tak.... no neviem..

asma
1. aug 2011

@sonka_d ahojte malinka mi spinka vzdy po jedeni niekedy hodinu v kuse a ked nie tak si da 15 min a za hod zasa 15 min alebo pol hodku..

mianc
1. aug 2011

@sirinka @asna @dadka1010 veru niekedy toho môjho chlapa ľutujem.. 🙂 ešteže nie je on z tých čo by sa hneval dlho.. vždy ho to rýchlo prejde a len prizná že kôli somarine sa vadíme.. 😉
@nika0403 ja s malou nemám zaužívaný žiadny režím proste ako si malá pýta netak ju dávam.. ale väčšinou, keď sa ráno zobudíme, čo je tiež rôzne a každý deň individuálne niekedy sme hore o 6h, inokedy o 7h a niekedy aj o 9h.. 😀DD ale tak väčšinou ju ráno nechám šantiť hodiku, lebo je plná energie a tak ako sa potom napapá tak ide spinkať cca 1-2h spánku potom je hore cca 1-2h a potom ako sa napapá zasa má chuť spať.. ale to je rôzne to skôr vidím na nej či chce či ešte nie.. režím teda nemá žiadny, poobede tiež pospinká niekedy 1 inokedy aj 2h a potom je už dlhšie hore a má len také krátke spánky cca 2 do večera kým sa neokúpe a nejde spinkať na noc.. ale hovorím, my máme každý deň úplne iný..

nika0403
1. aug 2011

Dakujem vam baby u nas je to tiez tak ze kazdy den je iny no a znama mi vravela ze by uz mala mat rezim a v pravidelnom case chodit spavat ale ja si myslim ze sa to este neda lebo kazdy den sa zobudi o inom case a potom jej dalsie spinkanie od toho zobudenia zavisi. tak ste ma troska potesili ze aj u vas to tak je 🙂 budeme sa snazit im vytvorit system ked uz budu troska starsie🙂

mianc
1. aug 2011

@nika0403 jasné... teraz nás oni učia ich chaotickému režimu.. 😉 tak im ho dájme.. čo by sme pre tých našich drobcoch neurobili.. 😎

dadka1010
2. aug 2011

@nika0403 My sa teda snažíme aspoň na večer ukladať malého v rovnakú hodinu. O 19.00 kúpeme a zvyčajne zaspí okolo ôsmej, najneskôr o pol deviatej, aby sme nemali problémy, keď bude starší. Lebo kámoškine deti chodia spať o 22.00, zdá sa mi to neskoro a to už ja spím. Aj keď niekam ideme, alebo je niekto u nás, snažím sa to dodržiavať a zariadiť si to tak 😎 . A cez deň si režim robí sám, ale už asi tak približne viem, kedy asi pôjde spať. Ale niekedy vydrží byť hore aj 3-4 hodinky, inokedy ledva 2. Niekedy spí 30 minút 🙄 , nikedy 1,5 hodiny 😉 .

angela1
2. aug 2011

ahojte, ak nemáte nič proti pridám sa k vám každý deň sledujem ako si píšete o vašich drobcoch, našu malú tiež kúpeme pravidelne medzi 7 až 8 potom dostane fľašu krupice a spinká do rána 6 až 7 ako kedy a cez deň už približne viem kedy čo chce ale nie vždy 🙂

optimistka
2. aug 2011

@mianc no ako prvé vždy skúsim cumlík ak sa zobudí skôr ako za 2 hodiny, ak nezaberie tak dám vodu, ak nezaberie ani to a spustí ukrutný plač, tak príde na rad prsník 🙂. Ale začína to byť už rošku lepšie. Vstáva každé 3-4 hodiny v noci, takže to dám prsník a neriešim 🙂.

dadka1010
2. aug 2011

Baby chcem sa opýtať, či cez noc počas spánku, keď sa vám drobec prebudí, prebaľujete. Lebo ja nie, nechce sa mi 😅 , síce má ráno plienku mokrú a ťažkú možno 2kg 😀 . Ale niekde som počula alebo čítala, že by malo dieťa vydržať celú noc, teda tá plienka 😀 .
A ešte jedna otázočka: Koľko plienok spotrebujete počas dňa? Mne sa zdá, že je to menej, v pôrodnici vraveli okolo 8 precikaných plienok, ale neviem, či sa ten počet znižuje, keď je dieťa staršie, lebo niekedy tých plienok nie je ani 7ks. Možno mi cez deň menej papá a aj preto sa v noci budí každú hodinku dve na papanie a doháňa deň. Ak viete niekto poraďte ako to otočiť, lebo aj keď mu cez deň častejšie ponúkam prsník, tak jednoducho odmieta 🙄

optimistka
2. aug 2011

Inak ak sa Vám niektorej stane že dieťa odmieta jeden prsník tak tu je moja osobná skúsenosť: malý začal posledné 2 týždne odmietať pravý prsník. Tak som začala študovať na internete, v múdrych knihách, lebo som sa kojenia z oboch pŕs nemienila vzdať. Pomohol jednoduchý trik: Kojím ho presne v polohe ako z ľavého prsníka, tzn. že mi leží na pravom ušku. Ked som ho k pravému prsníku prekladala na druhú stranu, teda na ľavé uško, tak kričal, púšťal prsník. Takže pomohla len zmena polohy a už týžden kojím zasa z oboch pŕs rovnako. Teraz dokonca vydrží napapaný z jedného prsa vždy 3 hodiny, čo predtým vytiahol vždy oba. Nerozumiem prečo je tomu tak, ale neriešim. Hlavne že papá a kojím 🙂. Spánkový režim je tiež stále rozhádzaný a každý den spinká inak.

baby2
2. aug 2011

🙂 mojmu nepomohlo ani zmena polohy, lavy odmietol..... defacto od porodu v pravidelnych intervalov mal ten vrtoch .....

optimistka
2. aug 2011

@dadka1010 ja som sa snažila tiež otočiť den a noc, tzn. cez den som skúšala dávať papať každé 2 hod. ale nechce. Cez deň sa mi stane že papá niekedy len 4x a potom dobieha v noci. No ale čo už. Som rada že papá aspon v noci. Cez den mi totiž čato vygrciava. Pripisujem to jeho prílišnej aktivite. V noci sa napapá, veľa krát ani neodgrgne a spí ako bomba. V noci negrcká nikdy.

adelaida33
2. aug 2011

Čaute žienky,
@nika0403 nechcem zarieknut, ale ked nas nič neboli, nie je priliš horuco, nenarušia systém netolerantní svokrovci a ešte neviem, čo... 😀 , tak u nás sa to pomaly ustaľuje: o 5tej budíček a o 17tej kupkanie a nočný spánok začíname o 18tej. Cez den mi spinka dvakrat do obeda po 1 hod. a po 2 hod. byva hore. Na obed spi 1,5 - 2 hod. a poobede si zvykne schrupnut na pol hod. pred kupkanim. V noci sa dojčíme 2x, o 23tej a o 3tej. Všetko je to len približne a cca 😀 . Ale tak zhruba na vykreslenie. Cez den sa dojčíme ked vstane alebo ked ide spat, alebo aj aj 😀 .
@angela1 ahoj, vitaj 🙂 . ciii, tvoja mala tak dlho krasne spinka? a tu krupicu davas do UM či si odsavas a do MM?
@dadka1010 ja v noci prebalujem 1-2x, mne to neda, ked plienku ma celu vydutu, ale tak on sa mi aj sam na to preberie a ked ho prebalim sa pokojne napapa a spinkame dalej. ale viem, ze kopec maminiek to robi ako ty, takze pohoda, kazda mame svoj system podla chuti babätka 🙂 . Čary na otočenie režimu nepoznám, ale budem držať palce. Ono sa to časom všetko vraj samo ustáli a napraví, tak čakajme 🙄 . Cez den prepiskame aj 8-10 plienok. Vraj ma byt cca 5, ale poriadne prepiškaných.

adelaida33
2. aug 2011

@dadka1010 som zabudla napisat, že 5-6 poriadne popiškaných za 24hod. 😉 takže to mate, je to ok.

angela1
2. aug 2011

@adelaida33 ahoj a ďakujem 🙂, krupicu davam do UM, mala bola kojená len 6 týždňov ☹ , davam jej papať už aj zel. polievky (mrkva, petržlen, zemiak) a jablčka s piskotami alebo marina keksikom, vsetko mackam s vidlickou nemixujem aby sa naucila papat obcas sa tvari ako keby som jej dala do pusi cely zemiak 😀 ale papa

adelaida33
2. aug 2011

@angela1 😀 , znie to super jednoducho, som zvedava, ako pôjdu príkrmy nám, ked príde ten čas 😝

siss_sz
2. aug 2011

@angela1 a tie piskotky nie su skoro? ved obsahuju lepok, nie?

gabika783
2. aug 2011

ahojte...ak dovolíte tak sa pridám aj ja... už od tehotenstva si čítam Vaše príspevky... 🙂 Malý sa narodil 13.3.

@angela1 chcela by som sa opýtať... ty si malej vôbec nikdy nemixovala... ? a od kedy ju prikrmuješ? 😕

mianc
2. aug 2011

@dadka1010 my prebaľujeme v noci len 1x a to by sme tiež neprebalili ale to viac menej kôli tomu, že si malá potrebuje aj odprdkať.. 😉 takže ju rozbalím, a kým vymením plienku ona si parádne uľaví... 😀 až ma zalamuje.. ale v noci našťastie dobre spinkáva.. tak cca 2x je hore, ak by častejšie papkala ako je 2-3x tak by som ju ešte asi raz prebalila.. isto by tam toho bolo viacej.. koľko krát ti v noci papáva???

gabika783
2. aug 2011

pýtam sa preto..lebo pokiaľ viem tak malé bábätko vie prvé mesiace iba piť tekutú stravu. Posúvať , prežúvať a prehĺtať tuhú stravu si dokáže až niekedy okolo 5 mesiaca... a to by možno vysvetľovalo, prečo sa malá niekedy tvári ako keby si jej dala do úst celý zemiak.
Piškóty a marína keks sú potraviny obsahujúce lepok.. a odporúčajú sa zavádzať až po 6 mesiaci, ale na to Vám myslím upozornila aj Vaša pediatrička.. 😉

maminkám čo dojčia a lámu si hlavu nad prvými príkrmami odporúčam tento krásny s láskou napísaný článok... (asi ako všetky články od Annag)
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...

angela1
2. aug 2011

@gabika783 nemixovala, krupicovú kašu na večer od ukončeného 3 mesiaca a príkrmy cca 3 týždne

angela1
2. aug 2011

@siss_sz ano ja viem, ale nedostáva veľké množstvo do 1 jabĺčka jej strúham na sklenenej rybičke 3-4 gulate piskoty, nemyslím si že jej to uškodí a nedostáva to každý deň