icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
2. aug 2011

@angela1 davas klasicku krupicu?
a klasicke piskoty okrem lepku obsahuju vela cukru a cele vajcia...dost nevhodne pre male babo, neskusala si radsej pohladat nejake baby susienky?

angela1
2. aug 2011

@sirinka davam detskú krupicu

angela1
2. aug 2011

dievcata. malej nevyberam potraviny podľa toho co odporucaju, davam zamerne popat - chutnat zo vsetkeho aby si zvykala na vsetky chute, myslim ze vacsina z nas tak vyrastala

dadka1010
2. aug 2011

@mianc No papáva na každé prebudenie, niekedy každú hoďku, niekedy každé dve 🙄 . Niekedy papá aj 15 minút, niekedy len cucne a dosť

hajanka
2. aug 2011

ahojte, aj ja sa idem pochvalit s neterkou, zacala s mrkvickou, 3 dni, moc jej nechutila ale to este nevedela ani posuvat si jazyckom, potom zemiak, ten uz pekne papala, kazdy den o trosku viac, minule mala brokolicu a brokolicu so zemiakom, take 3 dni a to uz zjedla cca 130ml toho (neviem kolko to je gramov 😅 ) a dnes cuketu 🙂 sestra vravela, ze jej veeeelmi chutila a uz krasne papka. Vsetko pomixovane, skusala aj popucit a pasivovat, ale napinalo ju z toho, ale ani sa necudujem, ved sa este len uci papkat 🙂 dava jej to na obedne papkanie.
Chcem sa opytat, kolko je jedna davka takeho pokrmuku pre 4-5mes. babo? Lebo ona by jedla a jedla... 🙂
a kolko po takom prikrme jej moze dat mliecko? Tiez po 3hod? Alebo ako to je?
a s ovocim ako zacat, tiez na obed? Alebo nechat na obed zel. prikrm a ovocim zacat poobede ako predposledne jedenie pocas dna? ...

adelaida33
2. aug 2011

@angela1 My sa tu, o. i. 😀 , snažíme zdieľať najnovšie skusenosti a aj informácie ohľadom všetkých možných aj nemožných odporúčaní svetových organizácii typu WHO, UNICEF, ESPGHAN... atd. Dievčatá to nemysleli v zlom (ak to tak nahodou vyznelo, že sa zrazu všetky pustili do tvojho prispevku), chceli len pomôct, poradiť a tak. Kukla som k tebe, máš doma dve kočky, z toho jednu už dosť velku 😎 , takze ty asi postupujes tak ako u nej, robíš to, čo maš skusenostami overene, že? Odporučania su fajn a predsa len sú to nové výsledky výskumov, ale každá maminka si, samozrejme, môže vybrať, čo je pre jej bábänko najlepšie 😔 🙂 .

mianc
2. aug 2011

Baby, dnes sme boli na nožičky, a zasa nám kazal doktor prísť o 6 týždňov a keď sa ho pýtam či je to zlé tak mi len povedal, že to nie je zlé, len nie sú rovnaké, že pravý oproti ľavemu ma asi menej vyvinutý, najpr mi hovoril, že už netreba široko baliť, teraz že mám široko baliť... 🙄 😠 kto sa má v nich vyznať.. a keď som sa ho opýtala, či tie bedrové klbiky musia byť obidve rovnako vyvinuté, či nemôže sa jeden popredu vyvíjať, tak na to mi neodpovedal... ☹ ja teraz neviem, či malá má naozaj niečo zlé, lebo na sone to ja nevidím, mám aj foto, alebo si doktor teraz fajne zbiera body..

adelaida33
2. aug 2011

@mianc Tak to dosť zmätkuje, ten doki... Počúvaj, a nepáčiš sa mu ty, že "vás" chce toľko vidieť? 😉

dadka1010
2. aug 2011

Takto si on cmúľa nohy, takže máme zaslinené nielen ruky ale aj nohy 😀

adelaida33
2. aug 2011

@dadka1010 krááása!!! a ako mu chutííí 😀

mianc
2. aug 2011

@adelaida33 ja vôbec neviem čo si mám o ňom myslieť... manžel mi už povedal, že nabudúce tam pôjde on a uvidím, že bude už všetko OK.. 😀 takže ste mali rovnaké zmýšľanie.. ale nie.. ja si skôr myslím, že mu ide o body.. ale tak preháňať nás nemusí, tiež nemáme nemocnicu na rohu, ale 20 km vzdialenú..

siss_sz
2. aug 2011

@dadka1010 to mas fajn..nebudes mat problem s oducanim,..predsalen ta noha po istom case sa uz do ust nebude dat...chi chi...

mianc
2. aug 2011

@dadka1010 pánenku.. to je nádherné.. 🙂 ale má mlsný jazýček..

adelaida33
2. aug 2011

@mianc Veď ja netvrdím, ze mu nejde o nohy. Ale možno skôr o tie tvoje 😉 .

mianc
2. aug 2011

@adelaida33 xixi.. žeby.. tak som zvedavá, čo povie na tie manželové.. 😉

sirinka
2. aug 2011

@dadka1010 zlate....toto moje nerobili ani jedna...

angela1
2. aug 2011

@dadka1010 parada 😀 😀 je zlatý a musí byť veľmi ohybný

dadka1010
2. aug 2011

@angela1 Ako má svoje bruško, ale dokáže to 😀

hajanka
2. aug 2011

@dadka1010 jeeeej super fotecky! 🙂 ani nasa takto este nedokaze 🙂

angela1
2. aug 2011

@adelaida33 v pohode 🙂 viem ze to myslia v dobrom, s tou staršou dcérou máš pravdu postupujem čo sa papania týka u malej rovnako kedže sa mi to už raz osvedčilo, staršia nema žiadne zdrav. problémy k lekárovi sme chodili iba na povinné očkovania 🙂 a je úplne jasné že každá mamina chce pre dieťatko len to najlepšie

angela1
2. aug 2011

@dadka1010 mala je tiež guľka ale toto nedokáže 🙂

mianc
2. aug 2011

Baby držte palce, zajtra malú očkujú už po druhý krát.. :-/ takže hlavne mne pevné nervy a malej nejaké anestetikum.. 😀

denkap
2. aug 2011

@dadka1010 jeeej, aku ma krasnu hracku 😉 nas si zatial len obzera nozicky, ked ma farebne ponozky, obcas si ich chyti, ale zatial ich nedava do ust.

my tiez nemame pocas dna rezim spania, ked sa mi zda, ze je unaveny, tak ho ulozim. ale niekedy to je 2x za den, niekedy castejsie. Vecer chodi spavat pomerne pravidelne, medzi siedmou - osmou, obcas potiahne trosicku dlhsie.
tuto noc sme mali rekord v pocte vstavani, bol hore o pol 10, o polnoci, o druhej, stvrtej a siestej, vzdy si trosku cucol a zaspal. taketo vstavanie da dobre zabrat, dufam, ze dnes to uz bude o cosi lepsie 😵

andrea142
2. aug 2011

@dadka1010 : aj moja staršia to robila a potom prestala zo dňa na deň 😀 ....Sofi si zatiaľ nohy iba pozerá 😀 ..............alebo jej v tom zavadzajú " pneumatiky " čo má 😀

andrea142
2. aug 2011

aj my už papáme príkrmy a celkom chutia hoci si musela zvyknúť na to ,že to nie je tekuté. ani ja nemixujem ,nemixovala som ani pri prvej, iba to roztlačím.
@hajanka : ja som pri prvej dcérke dávala zeleninový príkrm vždy na obed a ovocie po obede. príkrmy sa dávajú na obed takisto ak sa začína niečím novým tak na obed či to je ovocie ,zmena mlieka (UM).............. lebo keby ju bolelo bruško z toho tak to večer zistíš. s ovocím : najskôr môžte dať šťavu z jablka, jedna lyžička na druhý deň viac. potom ostatné ovocie. ak z ovocia už bude papať viac tak jej to dávajte na olovrant prípadne neskôr ako desiatu. ja som to pri dcérke striedala s jogurtom ( keď už jedla jogurty ), že raz dostala na desiatu jogurt a olovrant ovocie a na druhý deň naopak . čo sa týka toho či po príkrme na obed dať mlieko tak je to u každého bábätka individuálne . napr. Sofi zje príkrm ( teraz už spapá 180ml )a mlieko už hneď po tom nechce tak jej ponúknem až po 1h alebo 2h ale ak vám malá mlieko po príkrme vypije kľudne jej dajte. aj sestrina malá vypila po príkrme vždy mlieko.

dadka1010
3. aug 2011

Baby chidíte niektorá na baby plávanie?

dadka1010
3. aug 2011

@andrea142 Aj môj je inak guľko, takže ma dosť zaráža, že to dokáže 😀

asma
3. aug 2011

@mianc ahooj tak ako dopadlo očkovanie?

asma
3. aug 2011

@dadka1010 nechodíme ale velmi sme chceli ale u nas v Aquaparku sme mohli az od troch mesiacov a ked ich konecne mala tak kurzy odložili až po prázdninách ale to asi pôjdeme.. ale boli sme sa len tak kupať s malou bez kurzu xi v termalnom a velmi sa jej pačilo..
malinký je šilulka xiix malá si len pršteky na ručičke cmulká...
😀

asma
3. aug 2011

k príkrmom zatial žiadne nepapame sem tam malá olízne nejakú kostičku xiix ale zatial ništ iné okrem mliečka, ale asi počkame do konca 5 mesiaca a začneme s nejakou mrkvičkou.. 🙂
K plienočkam a režimu.. u nas neviem malá už mala svoj režim pred dvoma mesiacmi ale ako začali trapiť zúbky tak sa nám to nejak zas rozhádzalo cez den ani nie to pekne vydržime tie )4 hodinky ale v noci, predtym spinkala od 8 večera do rana aj 4 alebo 5 teraz sa budi okolo 2 az 3.. a baby niekedy normalne plačká zo sna..
Plienočku jej v noci nedavam chudatko niekedy ani grgtať nestiha a už spinkaaaa 😀 😀