Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@fordemirka Ja som na tom podobne, potom ma to aj mrzí, ale čo keď som tvrdohlavá. Minule sme sa týždeň nebavili 😅
@dadka1010 @fordemirka baby a ja že to iba mne tak šibe a hormony si so mnou robia čo chcú.. ako dobre.. 😝 niekedy sa so svojim drahým hádam pre blbosť alebo reagujem na neho niekedy tak podraždene, že to ani ja sama nechápem.. ☹ len škoda, že ja neviem povedať to krásne slovo prepáč.. 😒 našťastie to môj drahý chápe a príde sám a povie, že on to tak nemyslel.. 😉 je to môj poklad..
ahojte mamicky, no dlho som tu uz nebola a nestiham precitat vsetky stranky mozno ste uz o tom pisali ale chcem sa spytat aky maju denny rezim vase deti? kolko cez den spinkaju? moja sophia ma 4m a 2tyzdne a stale mam pocit ze kazdy den je iny a myslim si ze uz by sa mala naucit na pravidelny rezim alebo je to skoro? ako je to u vasich deticiek?
@nika0403 Ahoj Nika, môj Tomáško má presne 4 mesiace a práve riešime režim - nedarí sa 😒 Boli dni, keď sme sa super nastavili: malý spánok (30 min), potom o 9:30 veľký spánok (2 hod s prestávkou na jedenie) no a poobede 2 - 3 malé spánky. Bol vždy 1,5 hodiny hore a 30 minút spinkal... potom ale príde víkend a všetko sa poprehadzuje. Včera spal za celý deň 3,5H, dnes to nebude nič moc.. Skúšam každý deň robiť to isté - park, hry a tak.... no neviem..
@sirinka @asna @dadka1010 veru niekedy toho môjho chlapa ľutujem.. 🙂 ešteže nie je on z tých čo by sa hneval dlho.. vždy ho to rýchlo prejde a len prizná že kôli somarine sa vadíme.. 😉
@nika0403 ja s malou nemám zaužívaný žiadny režím proste ako si malá pýta netak ju dávam.. ale väčšinou, keď sa ráno zobudíme, čo je tiež rôzne a každý deň individuálne niekedy sme hore o 6h, inokedy o 7h a niekedy aj o 9h.. 😀DD ale tak väčšinou ju ráno nechám šantiť hodiku, lebo je plná energie a tak ako sa potom napapá tak ide spinkať cca 1-2h spánku potom je hore cca 1-2h a potom ako sa napapá zasa má chuť spať.. ale to je rôzne to skôr vidím na nej či chce či ešte nie.. režím teda nemá žiadny, poobede tiež pospinká niekedy 1 inokedy aj 2h a potom je už dlhšie hore a má len také krátke spánky cca 2 do večera kým sa neokúpe a nejde spinkať na noc.. ale hovorím, my máme každý deň úplne iný..
Dakujem vam baby u nas je to tiez tak ze kazdy den je iny no a znama mi vravela ze by uz mala mat rezim a v pravidelnom case chodit spavat ale ja si myslim ze sa to este neda lebo kazdy den sa zobudi o inom case a potom jej dalsie spinkanie od toho zobudenia zavisi. tak ste ma troska potesili ze aj u vas to tak je 🙂 budeme sa snazit im vytvorit system ked uz budu troska starsie🙂
@nika0403 My sa teda snažíme aspoň na večer ukladať malého v rovnakú hodinu. O 19.00 kúpeme a zvyčajne zaspí okolo ôsmej, najneskôr o pol deviatej, aby sme nemali problémy, keď bude starší. Lebo kámoškine deti chodia spať o 22.00, zdá sa mi to neskoro a to už ja spím. Aj keď niekam ideme, alebo je niekto u nás, snažím sa to dodržiavať a zariadiť si to tak 😎 . A cez deň si režim robí sám, ale už asi tak približne viem, kedy asi pôjde spať. Ale niekedy vydrží byť hore aj 3-4 hodinky, inokedy ledva 2. Niekedy spí 30 minút 🙄 , nikedy 1,5 hodiny 😉 .
ahojte, ak nemáte nič proti pridám sa k vám každý deň sledujem ako si píšete o vašich drobcoch, našu malú tiež kúpeme pravidelne medzi 7 až 8 potom dostane fľašu krupice a spinká do rána 6 až 7 ako kedy a cez deň už približne viem kedy čo chce ale nie vždy 🙂
@mianc no ako prvé vždy skúsim cumlík ak sa zobudí skôr ako za 2 hodiny, ak nezaberie tak dám vodu, ak nezaberie ani to a spustí ukrutný plač, tak príde na rad prsník 🙂. Ale začína to byť už rošku lepšie. Vstáva každé 3-4 hodiny v noci, takže to dám prsník a neriešim 🙂.
Baby chcem sa opýtať, či cez noc počas spánku, keď sa vám drobec prebudí, prebaľujete. Lebo ja nie, nechce sa mi 😅 , síce má ráno plienku mokrú a ťažkú možno 2kg 😀 . Ale niekde som počula alebo čítala, že by malo dieťa vydržať celú noc, teda tá plienka 😀 .
A ešte jedna otázočka: Koľko plienok spotrebujete počas dňa? Mne sa zdá, že je to menej, v pôrodnici vraveli okolo 8 precikaných plienok, ale neviem, či sa ten počet znižuje, keď je dieťa staršie, lebo niekedy tých plienok nie je ani 7ks. Možno mi cez deň menej papá a aj preto sa v noci budí každú hodinku dve na papanie a doháňa deň. Ak viete niekto poraďte ako to otočiť, lebo aj keď mu cez deň častejšie ponúkam prsník, tak jednoducho odmieta 🙄
Inak ak sa Vám niektorej stane že dieťa odmieta jeden prsník tak tu je moja osobná skúsenosť: malý začal posledné 2 týždne odmietať pravý prsník. Tak som začala študovať na internete, v múdrych knihách, lebo som sa kojenia z oboch pŕs nemienila vzdať. Pomohol jednoduchý trik: Kojím ho presne v polohe ako z ľavého prsníka, tzn. že mi leží na pravom ušku. Ked som ho k pravému prsníku prekladala na druhú stranu, teda na ľavé uško, tak kričal, púšťal prsník. Takže pomohla len zmena polohy a už týžden kojím zasa z oboch pŕs rovnako. Teraz dokonca vydrží napapaný z jedného prsa vždy 3 hodiny, čo predtým vytiahol vždy oba. Nerozumiem prečo je tomu tak, ale neriešim. Hlavne že papá a kojím 🙂. Spánkový režim je tiež stále rozhádzaný a každý den spinká inak.
🙂 mojmu nepomohlo ani zmena polohy, lavy odmietol..... defacto od porodu v pravidelnych intervalov mal ten vrtoch .....
@dadka1010 ja som sa snažila tiež otočiť den a noc, tzn. cez den som skúšala dávať papať každé 2 hod. ale nechce. Cez deň sa mi stane že papá niekedy len 4x a potom dobieha v noci. No ale čo už. Som rada že papá aspon v noci. Cez den mi totiž čato vygrciava. Pripisujem to jeho prílišnej aktivite. V noci sa napapá, veľa krát ani neodgrgne a spí ako bomba. V noci negrcká nikdy.
Čaute žienky,
@nika0403 nechcem zarieknut, ale ked nas nič neboli, nie je priliš horuco, nenarušia systém netolerantní svokrovci a ešte neviem, čo... 😀 , tak u nás sa to pomaly ustaľuje: o 5tej budíček a o 17tej kupkanie a nočný spánok začíname o 18tej. Cez den mi spinka dvakrat do obeda po 1 hod. a po 2 hod. byva hore. Na obed spi 1,5 - 2 hod. a poobede si zvykne schrupnut na pol hod. pred kupkanim. V noci sa dojčíme 2x, o 23tej a o 3tej. Všetko je to len približne a cca 😀 . Ale tak zhruba na vykreslenie. Cez den sa dojčíme ked vstane alebo ked ide spat, alebo aj aj 😀 .
@angela1 ahoj, vitaj 🙂 . ciii, tvoja mala tak dlho krasne spinka? a tu krupicu davas do UM či si odsavas a do MM?
@dadka1010 ja v noci prebalujem 1-2x, mne to neda, ked plienku ma celu vydutu, ale tak on sa mi aj sam na to preberie a ked ho prebalim sa pokojne napapa a spinkame dalej. ale viem, ze kopec maminiek to robi ako ty, takze pohoda, kazda mame svoj system podla chuti babätka 🙂 . Čary na otočenie režimu nepoznám, ale budem držať palce. Ono sa to časom všetko vraj samo ustáli a napraví, tak čakajme 🙄 . Cez den prepiskame aj 8-10 plienok. Vraj ma byt cca 5, ale poriadne prepiškaných.
@dadka1010 som zabudla napisat, že 5-6 poriadne popiškaných za 24hod. 😉 takže to mate, je to ok.
@adelaida33 ahoj a ďakujem 🙂, krupicu davam do UM, mala bola kojená len 6 týždňov ☹ , davam jej papať už aj zel. polievky (mrkva, petržlen, zemiak) a jablčka s piskotami alebo marina keksikom, vsetko mackam s vidlickou nemixujem aby sa naucila papat obcas sa tvari ako keby som jej dala do pusi cely zemiak 😀 ale papa
@angela1 😀 , znie to super jednoducho, som zvedava, ako pôjdu príkrmy nám, ked príde ten čas 😝
@dadka1010 my prebaľujeme v noci len 1x a to by sme tiež neprebalili ale to viac menej kôli tomu, že si malá potrebuje aj odprdkať.. 😉 takže ju rozbalím, a kým vymením plienku ona si parádne uľaví... 😀 až ma zalamuje.. ale v noci našťastie dobre spinkáva.. tak cca 2x je hore, ak by častejšie papkala ako je 2-3x tak by som ju ešte asi raz prebalila.. isto by tam toho bolo viacej.. koľko krát ti v noci papáva???
pýtam sa preto..lebo pokiaľ viem tak malé bábätko vie prvé mesiace iba piť tekutú stravu. Posúvať , prežúvať a prehĺtať tuhú stravu si dokáže až niekedy okolo 5 mesiaca... a to by možno vysvetľovalo, prečo sa malá niekedy tvári ako keby si jej dala do úst celý zemiak.
Piškóty a marína keks sú potraviny obsahujúce lepok.. a odporúčajú sa zavádzať až po 6 mesiaci, ale na to Vám myslím upozornila aj Vaša pediatrička.. 😉
maminkám čo dojčia a lámu si hlavu nad prvými príkrmami odporúčam tento krásny s láskou napísaný článok... (asi ako všetky články od Annag)
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...