Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Ahojte, tak mi máme dnes za sebou poradnu a očkovania do každej nožičky, mala to znaša dobre - len bola dnes akosi viac unavená, lekár nám kázal dávať denne už dva príkrmy 1 zeleninový a 1 ovocný a postupne začať dávať mäso kuracie a morčacie prsia a ešte vajičko na tvrdo variť minimalne 10 min. a potom z neho vybrať žltko a len to jej dať spapať bielko až od 1 roka 🙂
nie je s príkrmami nejak zavčasu? prepáč, akosi mi ušlo, ešte kojíš, alebo dávaš UM? mne doktorka o príkrmoch nič nepovedala, ideme až v oktorbri..
inac aj kvalitne hovadzie alebo telacie masko sa moze davat...
Baby k tomu nočnému vstávaniu: Ja už som si na to nejako zvykla. Teraz sa mi budí každé dve hoďky, niekedy potiahne aj tri. Asi s tým nič nenarobím, jednoducho musíme vydržať. Tiež mi lepšie spávala, keď bol menší. Túto noc nadránom o pol štvrtej si začal normálne sám rozprávať, ja som myslela, že ma vykotí 😀 😠 . Trvalo to do pol piatej, napapal sa a potiahli sme ešte do pol siedmej. Len to, že mi sme nervózne lebo sa nám chce spať, ale musíme si tým naším krtkom prispôsobiť. My sme nanovo začali s príkrmami, mrkvičku máme za sebou, začíname zemiakom. Možno sa to niekomu zdá skoro, ale môjmu drobcovi mliečko asi nestačí a tá mrkvička mu celkom dobre chutila 😉 . Dajte niekto nejaký link na to ako postupovať, presnejšie ako postupne zaraďovať potraviny. Ten článok predtým bol super, teraz by som potrebovala s potravinami
@dadka1010 héj? 😀 tak to si mohli naši drobci kľudne spolu poklábosiť, ten môj bežne začína o 4-5 vykrikovať na celý blok, výska odušu a ja sa teším 🙄 . môj začal už inak spávať aj cez deň - ráno tak hodinka a na obed dve a potom az nástup na nočny spánok o tej cca 18tej. stááále som neprestala dúfat, ze sa mu to posunie vsetko aspon o tú hodinku 😔 . och, keby ten môj špekulant chodil spinkat o 19, ale aj vstával aspon o 6, to by aj maminka bola krajsia 😀. niekedy neskôr mu zasa skúsim posunúť nástup na noc a budem dúfat, ze tento raz sa mu posunie aj budíček. samozrejme, tym správnym smerom 😀
@dadka1010 @sirinka Išla som aj ja hľadať nejaky link, no kukla som tie, čo poslala sirinka, tak zasa naša súkromna mudr. zabodovala 😉. Dakujeme 🙂.
ja som postupovala podla toho druheho linku pri oboch babach...nie uplne presne, ale tak nejako...
@adelaida33 Hehehe, aj nám sa teraz akosi posúva deň. Večer by chcel ísť spať skôr a ráno by skôr vstával. Ale tak poväčšine mi zaspáva medzi 20-20.30, ale to už je dosť nervózny. A to dnešné ráno??? Akože neviem, čo to malo znamenať 🙄 🙄 🙄 . Inak doobeda mi spí tiež tak cca hodinku, poobede max hodinu a pol, lenže potom by ešte chcel spať okolo pol šiestej a to sa mi zdá na tretí spánok neskoro a na nočný príliš skoro 😕 . Je to o nervy.
Ozaj baby, malému občas škvŕka v brušku. Myslíte, že je to OK? Ponúkam mu aj prsník, ale on sa s ním len hrá, keď nechce papať a normálne aj kloktá s mojím mliečkom 😀 . A nechcem zase, aby mal didku na hranie 😠 , aby si nezvykol
Baby kuknite aj toto
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...
ja som vcera vecer vyskusala kukuricnu kasu s mlieckom a mala uspech🙂 par lyziciek. kajka uz papa jablcko a mrkvu. kasu som skusala ale este s nou pockam kym si sama nebude vyzadovat viac.
pozorujem ze sa jej meni rezim podobne ako dadke1010, a v noci sme o jedno krmenie naviac hore....zrejme uz pomali mamine mliecko nestaci.
idem jej davat mrkvu s jablkom a skusim pokombinovat uz aj zemiak. kupovane vyzivy jej nechutia.
inak skusala som uz aj ryzu v mliecku a chce to papat ale nechcem vsetko miesat naraz.vyzera to ze nebude problem🙂
viem ze staci az od polroka zacat s prikrmami ale ked ona tak zobre ked nieco jeme🙂))))no nedaj jej🙂
@mamamirka Tá kukuričná kaša sa dá kde kúpiť? Ako to vyzerá? Asi by som to vyskúšala na noc, či nepomôže k dlhšiemu spánku 🙄
Kočky môj malý cez deň málo papá a on to doháňa v noci. Moje sledovanie v posledných troch dňoch. Cez deň obžúva všetko: moje plece, tričko, rožtek vankúša, nohy, ponožky, hračky, no proste všetko, ale keď mu dám prso, tak ho odmietne, alebo sa s ním začne hrať 🙄 .
inac aj v dm drogerii je dobry vyber bio potravin...
baby, tak vy už veselo prikrmujete? 🙂 no my ešte asi počkáme, vyzerá, že malej mliečko ešte postačí nejaký ten deň.. vkľude vydrží tie tri hodinky.. ale už som si kupila tie prvé kašičky od 4. mesiačika, ak by som nahodou postrehla na nej že je nervoznejšia a hladnejšia tak by som jej na večer dala. Dáva niektorá z vás už kašičku? Ja som kúpila jednu čo sa rozrába v mliečku (materskom) ryžová a druhú čo sa rozrába vo vode - ryžovo-kukuričná. 🙂 som zvedava ako tej mojej hviezdičke zachutia.. 🙂
@siss_sz V mojej múdrej knihe píšu, že aj paštrnák sa môže dávať detičkám medzi prvými príkrmami.
@dadka1010 Škvrkanie v brušku je vraj v pohode, normálne trávenie, som niekde čítala koment od mudr.
A prečo nechces, aby si zvykol mať didku na hranie? Ved to za "pár" rokov bude aj tak robit 😀 😎 😀.
Ale nie, jasné, a to nechce cicať ani napr. po 3 hod., žeby si ho akože tak vyhladovala napr. 3-4 hod. mu neponúkaj, ked ti fakt tak nechce papat. Mozno sa potrebuje vyhladovat, aby sa naštartoval do normálneho papania. Či blbosť?

@mamamirka tiez si myslim, ze mohli najprv upozornit