icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
3. aug 2011

taaaak, janulka ma sopliky, takze zase sme odsunuli ockovanie o dva tyzdne... 🙂

ja tiez v noci neprebalujem, ale ficime uz na velkosti 4, kedze trojky prepiskala raz dva, co je v noci stale na ciciku 😀

ad plavanie, chodila som s obidvoma starsimi, klarke to pomohlo rozhybat sa, bola to pre nich zabava, ale tu je to take drahe a teraz uz ani nemam pre nich dve strazenie, tak janulka sa bude musiet zaobist bez...

adelaida33
3. aug 2011

@dadka1010 ešte ani my nechodíme plávať, ale plánujem to s malým vyskúšať. pamätám si, ze u nas je ten bazen pre detičky od pol roka, zda sa mi, tak skôr ani nejdem... aj u nas je to drahé, predpokladam, ze budeme chodiť max. raz do tyzdna. ak sa mu to ale bude páčiť 😝 😎 .

dadka1010
3. aug 2011

@sirinka
@adelaida33 Ja tiež plánujem raz do týždňa, len ešte neviem kedy začneme 😝 . Aj my už dávame číslo 4 😎

mianc
3. aug 2011

@asma Ahoj, no očkovanie, prebehlo celkom fajn.. dalo sa to vydržať.. ☹ malá na prvú injekciu zaplakala a začala hundrať ale keď jej pichli druhú tak už robila poriadky aj so sestričkou aj s doktorkou 😝 ale držala sa hrdinsky musím ju pochváliť, som na ňu veľmi pyšná.. 🙂 zatiaľ celkom OK aj cez deň, nebola ani mrzutá a zatiaľ nám ani teplotky nevyskočili.. vďakabohu.. 😉 dúfam, že aj noc bude taká.. a maľunka zajtra zabudne, že sa jej dnes ukrivdilo.. 😕

mianc
3. aug 2011

čo sa týka plávanie, tak mi nechodíme ale tiež to máme v pláne od pol roka.. 🙂 takže v septembry by sme chceli začať... ja som to cenovo ešte nezisťovala, tak dúfam, že ma nevykotí, koľko to u vás približne stojí? nech sa viem psychicky pripraviť.. 😎

sonka_d
3. aug 2011

@gabika783 Krásny článok fakt, ďakujem! My sa tiež chystáme na príkrmy - teda zatiaľ iba nákupom stoličky a príboríku, lebo plne dojčíme.. ale strašne sa na to teším 😀

sonka_d
3. aug 2011

@mianc Plávanie v Brtaislave je tak neuveriteľne drahé, že sme sa rozhodli ho vynechať.. možno keď bude malý trochu väčší, ale tá cena ma šokovala - cca 140 - 150,-€ na 8 lekcií, ktoré musíš dať za 4 týždne. Našla som iba jedného poskytovateľa, kde nemusíš kúpiť balík na mesiac, ale môžeš individuálne - je to 18,-€ na kus.. ☹ .. aj to je dosť, nie?

sirinka
3. aug 2011

@sonka_d hej, riadne nadsadene ceny.... 😠

mianc
3. aug 2011

@sonka_d to si tiež myslím, že je to veľa.. ☹ božinku na všetkom by len zarábali..

gabika783
3. aug 2011

@sonka_d Ďakujem sonka

@angela1 Dúfam, že som sa ťa nedotkla.. len som cítila potrebu sa k tomu vyjadriť.. (veď na to fórum predsa je)... ale samozrejme každá z nás vieme čo je dobré pre naše dietky... 😉 a podstatné je nech sú len zdravé a štastné 😀

uff tie ceny sú teda riadne mastné... u nás je taká malá plaváreň a s malým sme sa tam boli kúpať pred 2 týždňami. Neponárali sme ho. Namočila som ho len po krk. Bála som sa ho ponoriť.. aby mu voda nezatiekla do ušiek. Keď sme vyšli z plavárne bol K.O a do 1 minuty zaspal na pleci takže úspech plávania sa dostavil 😀

gabika783
3. aug 2011

K tomu plávaniu.. chcela som s ním ísť do vody až keď bude mať 5-6 mesiacov.. ale bolo to tak, že sme vyšli z vchodu a stretli sme susedov s ich 6 mesačným synčekom. Celý vysmiaty ...tak nám hneď oznámili, že z plavárne..a ako je tam super..a čo nevybehneme s malým. A kedže bolo veľmi teplo.. a viac ako malý sme sa chceli asi omočiť my starý 😀 rozhodnutie padlo za 5 sekúnd... dokonca aj plienku na plávanie sme kúpili na plavárni. A bolo vymaľované.... spokojnosť na oboch frontoch. 😵

angela1
3. aug 2011

@gabika783 nie 🙂 čím viac názorov tým lepšie - aspoň máme lepší rozhľad 😀

angela1
3. aug 2011

nemáte niektorá problémy s vypadavaním vlasov po pôrode? ja už neviem čo s tým ☹

mianc
3. aug 2011

ohľadom toho baby plávania som u nás v meste našla, že 12 lekcií stojí 90 eur a 1 skušobná je zadara.. 😉

mis_ka
3. aug 2011

@angela1 mne padaju normalne v celych guciach... kupila som si dercos od vichy, snad to pomoze... ale asi najviac pomoze, ked prestanem kojit, co sa veru ale este nechystam

angela1
3. aug 2011

@mis_ka ja som malu kojila len 6 týždňov ☹ , a vôbec mi to neprechádza je to ešte horšie v lekarni mi poradili forcapil, ale ani ten nepomáha tak neviem

gabika783
3. aug 2011

aj mne padajú vlasy. Ráno sa zobudím a parochňa na vankúši 😀 Keď si hlavu umývam a následne češem už ani nekomentujem.

@mis_ka aj ja som si myslela, že je to kojením 😠 ... Teraz si myslím, že to kojením nie je... lebo vlasy padajú aj ženám v dobe keď už nekoja viď angela1 . Momentálne som si to vysvetlila po svojom, že to tak má byť... lebo mi v tehotenstve nepadol ani jeden vlas. A to som mávala vždy obdobia, že mi 2x za rok vlasy padali riadne.

v tejto diskusií som sa na to pýtala: http://forum.dojcenie.eu/viewtopic.php?f=12&t=263 kuk 🙂

gm
3. aug 2011

Ahojte baby. Celé dva mesiace som tu nebola. Sťahovali sme sa z Fr natrvalo na Svk a to si viete predstaviť...krabice, upratovanie, malovanie, behanie po úradoch...No ale už je to ako tak ok a už máme konečne aj internet!!! Hurá. Možno ste to už preberali ale nemám čas to všetko prečítať, no moja otázka je toto:
Do teraz mi Linda pekne spávala, zaspala okolo 20.00 a spala do 7mej s tým, že sa počas noci zobudila iba raz. Teraz posledné 2,3 týždne sa budí aj okolo 11tej, potom okolo 2hej, potom okolo 5tej....Mám pocit, akoby jej už moje mliečko nestačilo /plne ju dojčím/ tak neviem čo mám spraviť. Čítam, že príkrmy sa začínajú dávať až po ukončení 6 mesiaca. Alebo že by jej išli zuby a z toho je nepokojná. Poraďte mi, prosím.
Ale čo som rada, už ju konečne neuspávam na rukách, ale pekne dám do postielky a zaspí sama. Tak sa z toho vytešujem, lebo už začínala byť ťažká... No ale čo s tým pokazeným spaním?

sirinka
3. aug 2011

@mis_ka pozri, ja kojim vkuse od narodena prvej dcery, co je uz viac ako 4 roky a vlasy mi raz vypadaju viac, inokedy menej...ide o hormonalne vykyvy v tele, ktore su po porode asi najvacsie a kazdy organizmus sa s tym vyrovnava nejaky cas...
takze dercos je sice super, ale dobra strava, dostatok spanku a cas to zase spravia... 🙂

adelaida33
4. aug 2011

Dobré ráno, kočky,
- tak u nas plávanie prebieha v 4tyzdnovych kurzoch, od nar. do 6.mes 1x do tyzdna u kazdého doma za 50€ a od 6.mes. do 3r. v bazéne 2x do tyzdna za 77€. Uf 😕 ,
- čo sa týka vypadávania vlasov, uz sme to tu spomínali, ze akosi zliezaju viac 😀 kzadej z nas, ale ako píse sirinka, treba dat tomu hlavne čas, kym sa hormonalne zmeny ustalia, je to pravda. ja mam tiez nejake vitaminy, čo mi doki schvalil, ale tiez dodal, ze či s nimi, či bez nich, bude to trvat rovnako 😀,
- čo sa tyka nočného dojčenia našich pokladov, tak podla mna - nie som odbornik 😀 , či raz či 5x, je to teraz, v tomto ich obdobi ok, napr. aj môj maly mava noc, ze chce len 1x a dalsiu chce zas 3-4x, najlepsie je v taky cas vopchat ho k sebe do postele a nechat o cuckat, aspon sa trochu vyspi aj maminka 🙄 a laktacia sa pekne rozbieha a nestagnuje (viem, o čom hovorim, mam za sebou dve lakt. krizy 😝 ). Niekde som aj čitala, ze po 6 tyzdnoch u babätiek nastava čarovne obdobie pokoja, kedy prespia niektore aj celu noc. No čím sa viac blizi polrok, tym su cez den aktivnejsie a v noci dohanaju papanie a maznanie sa s mamičkou 😉
Mozno niekomu pride, ze som napísala bludy 😀 , ale mozno to niekomu pomoze. Ja si to tak vsetko vysvetlujem a hlavne, to su info, čo som kade-tade čítala od odborníkov alebo skusenych dobrovolnikov, nie su z mojej hlavy 😔 .

denkap
4. aug 2011

co sa tyka spania, my sme uz tretiu noc po sebe hore kazde cca 2 hodiny, nedostatok mlieka to asi nebude, lebo cucka v noci len po troske a rano mam naliate prsa. Ked bol mensi, tak spaval lepsie, budil sa zvacsa 2x v noci na papanie a hned zaspal a teraz sa budi kazdu chvilu, niekedy ho staci len pomojkat a zaspi, niekedy sa napapa a zaspi. som zvedava, kedy necha maminku poriadne vyspinkat 😉

adelaida33
4. aug 2011

@mianc Aká bola noc po očkovaní? To ste boli na preočkovanie hexou a proti pneumokokom po 6tyzdnoch? My ideme v utorok, ak sa nič nezmení.

siss_sz
4. aug 2011

sa mi zda, ze to tie deti maju vsetky podobne... moj tiez spaval lepsie a teraz sa casto budi a tiez veru len pocucka a spi dalej... predtym mi zaspaval sam, teraz iba na prsniku, resp. musi dostat "duplu" pred spanim a potom trosku pohojdat /ak neni moc unaveny a nezaspi na prse/ a spime... aaaaaaaaaaleee co, cert to ber, rok vydrzime, mozno aj dlhsie..chi.. a potom nam to bude chybat... 😅

sirinka
4. aug 2011

moje dieta od narodenia pije najme v noci....takze u nas sa nic nezmenilo.... 😀

mianc
4. aug 2011

@mis_ka baby vlasy vypadávajú každej žene po pôrode z odstupom tých 4-5 mesiacov.. takže treba prísun vitamínov a tešiť sa na obdobie keď to prejde.. 🙂 s kojením to nemá vôbec nič spoločné.. 😉

mianc
4. aug 2011

@adelaida33 no nás pichali do obidvoch nožičiek naraz.. ☹ ale noc sme zvládli celkom v pohode, len malej trocha vystúpila teplotka a ráno sa jej už nechcelo zavčasu spať.. tak sme mali skorý budíček... 🙂 ale zvládli sme to.. ešte dnes má tých 37 stupňov, tak už to len vydržať a zajtra už snaď bude všetko OK 😎

gabika783
4. aug 2011

Keď bol náš krpec úplne malinký tak sme ho uspávali na fit lopte, potom na prsníku, pred mesiacom krásne zaspával do pol hodinky. Teraz ho uspávam niekedy aj 1,5 hod. a nie zaspať. Najnovšie sa uspávame na prsníku za pochodu alebo na prsníku na fit lopte. 😀 Samozrejme, že sa vrtí ako guma v trenkách... Keď ho uspávam tak sa posledné minuty pred tým než zaspí buď na mňa smeje.. alebo si začne šomrať monológ 😀 až sa ušomre do spánku. Do nedávna mi denné spánky spal iba na rukách alebo v šatke/nosiči. Teraz spáva na posteli alebo v kočíku. Každý deň je iný... a v noci je to tak ako písala adelaida33 jednu noc prespí celú... druhú noc sa budí každé 2 hodky. Myslím, že je to v pohode... ani my dospelí nespíme každú noc rovnako. Niekde som raz čítala, že dospelý človek sa počas spánku veľa krát zobudí s tým, že hneď zaspí a ráno si to nepamätá, kdetož keď sa prebudí dieťa nedokáže sa samé uspať... potrebuje pomôcť a vtedy pomôže pomojkanie, ponosenie niekomu dudlík niekomu prsník. Každopádne dieťa hneď zase zaspí. 😎

adelaida33
4. aug 2011

@mianc Aj môj maly mal to očkovanie naraz do oboch noziciek, preto sa pýtam. Tak som fakt rada, ze to malá zvladla tak pekne 😉 .

mianc
4. aug 2011

@adelaida33 veru, bola som na ňu pyšná.. 🙂 aj som.. 😉 len tá teplotka nech už ustúpi.. inak je to v pohode.. verím, že aj u vás to bude napodobne.. 😉 a veru nás aj doktorka potešila, že teraz sa už len vážime meriame, do roka máme od očkovania kľud.. 😎

mamamirka
4. aug 2011

cavte baby, to som ja fordemirka. tak si predstavte, ze mi zamietli pristup na stranku:(((( robila som si reklamu ohladom fotenia, tak mi treba...mohli ma aspon upozornit, ze sa to nesmie a nie mi hned zrusit ucet, na ktorom som mala 40 kladnych hodnoteni a nedokoncene obchodiky- to ma mrzi najviac.

no co uz, poucila som sa aspon. vy by ste mi chybali, tak som si urobila novy ucet a slubujem ze uz budem dodrziavat pravidla (inak az teraz som ich citala)

my si uz zuzleme palceky na nohach a od vcera nemusime nosit postolky🙂))))mooooc sa tesime.