icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
5. aug 2011

@sirinka ty sa uz tiez chystas dávať príkrmy svojej slečne či počkáš do ukončenia 6 mes., prípadne dlhšie, ak mliečko dieťatku postačuje?

sirinka
5. aug 2011

@adelaida33 urcite pockam minimalne do ukonceneho6. mesiaca, uvidime...mna velmi nebavi varenie tych kasiciek...

adelaida33
5. aug 2011

@dadka1010 raz sme si pisali o kolike a lakt. krízach, tak ti chcem povedat, ze ten môj maly uz takmer dva tyzdne nemal kolikovy záchvat 😅 , normalne ako dovršil 4mes. tak to skončilo, akoby uťal. tak sa len modlim, aby to tak natrvalo aj ostalo. chcela som sa ta ale este opytat - vtedy sme si písali, čo papame a pijeme na podporu laktacie a ty si spomínala vineu. tak mi daj vediet, či bielu alebo červenu a kolko jej tak asi priblizne za 24 hod. vypijes. dikes.

adelaida33
5. aug 2011

@sirinka jasnačka, chápem. no a ja sa zatial este len chystam všetko poriadne nastudovat, takze tiez uvidim. zatial sa v tom vyznam len povrchne a to mi nestačí...

dadka1010
5. aug 2011

@adelaida33 Neviem, vyskúšam Tvoju dobrú radu z múdrej knižky 😀 😉 . To, že mu škvŕka v brušku ma dosť trápi. Ale keď je hladný, tak je aj nervozny, ale vyskúšam, snáď to nejako zládneme

dadka1010
5. aug 2011

@adelaida33 jéééj tak to je super, klop, klop, klop. Ja pijem červenú, ale počula som, že pijú aj bielu, vyskúšaj. Ja si kúpim fľašu a keď mám chuť tak si glgnem. Niekedy mi vydrží 2 dni, niekedy 3, samozrejme, že si vždy z nej aj niekto doma naleje 😉

angela1
5. aug 2011

viete mi niektora poradiť či je normalne ze malu vcera ockovali, nema teploty je v pohode ale na nozicke cca 1 cm od vpichu sa jej spravil taky cerveny flak a ma to trocha tvrde - take vzdurene sice ju to asi neboli ale neviem preco to ma

mianc
5. aug 2011

@angela1 aj moja to mala červenkavé, ale dnes jej to už zbledlo a snaď zajtra tam už nič nebude mať.. asi to má troška zapálené.. ja som dávala aj studené obklady a aj tak jej to zčervenelo.. to je asi prirodzená reakcia.. 😒 ale však uvidíš, ako bude zajtra.. a keď jej po tom prejdeš, či ju to neboľká ? ak nie, tak je dobre.. moju to neboľkalo a už dnes tam není skoro nič vidieť a to sme sa očkovali v stredu poobede..

mis_ka
5. aug 2011

baby trosku mimo temu, ale ako ste vlozili fotku svojho babatka do profilu? tam k udajom o dietatku, ja ked dam "zmen" tak mozem upravit datum narodenia a meno, nikde neni moznost vlozit fotku...

angela1
5. aug 2011

@mianc ďakujem 🙂 za info, malu to neboli len keď ju očkovali 1 x tak tam nič nemala, tak som teraz nevedela či je to v pohode

mianc
5. aug 2011

@angela1 ani moja tam 1x nič nemala až teraz.. tiež som bola z toho prekvapená.. som sa bála, že sa jej to zapaluje a že ju to bolí, ale keď som rukou prešla tak bola v pohode, žiadny náznak bolesti.. a vyvádzala ako keby ani pichaná nebola.. 😀

sirinka
5. aug 2011

@angela1 mozes jej dat octanovy obklad na to, vyborne pomaha.

slavetka
5. aug 2011

@adelaida33 aj ja pijem vineu bielu, cervenu a teraz aj ruzovu. 🙂 A pocula som,ze aj jablckovy dzus je vyborny. A potom este klasika caje na kojenie. Ja si to tak vsetko striedam, ale najviac asi vypijem Lucku. A vineu si riedim, lebo je dost sladka na moj vkus. 🙂

slavetka
5. aug 2011

Inak dnes sme boli v poradni na druhom ockovani do noziciek. Dufam, ze nebudeme mat zlu reakciu. A vazime 7450kg a 67cm. A vraj uz mozme prikrmovat na obed masko so zeleninou. Inak plne kojim.

slavetka
5. aug 2011

@mianc Moj papa tu rizovo kukuricnu a chuti mu. Davam mu ju pred vecernym spanim. A este vytiahne aj obe prsa.Doktorka mi ale dnes vravela, ze neni dobre davat sladke kase, ze kludne mozem dat aj obycajnu krupicovu kasu, lebo tieto kupovane su bez lepku a deticky uz potrebuju aj lepok.
😒

gabika783
5. aug 2011

baby k tomu lepku... minule som pozerala Joj o 12 nástej a tam bola jedna tetuľa "povolaná" a tá tvrdila, že najnovšie odporúčania sú zavieť lepok deťom skôr ako pred ukončeným 6. mesiacom veku dieťaťa.
K tomuto by som odporúčala si prečítať tento článok nakoľko 99% ľudí nepochopilo ako to bolo myslené... a myslím, že ani tá tetuľa to nemyslela zle... ale mala len polovičaté info, ktoré zle odprezentovala.

citujem:

Kedy a ako zaviesť lepok do stravy dieťaťa?
V poslednej dobe sa viacerí odborníci na Slovensku vyjadrili k novým odporúčaniam Európskej spoločnosti pre pediatrickú gastroenterológiu, hepatológiu a výživu pre zavádzanie lepku do stravy dieťaťa, často nesprávne pochopenými. Ktokoľvek Vám odporúča, aby Vaše výlučne dojčené dieťa nebolo dojčené 6 mesiacov, ale len 4 mesiace, hoci môžete dojčiť 6 mesiacov výlučne, a špeciálne ak Vám to odporúča preto, aby ste stihli zaviesť lepok do 7. mesiaca, a odkazuje sa pritom na odporúčania ESPGHANu, nepochopil tieto odporúčania správne. Nasledujúci článok je som napísala po konzultácii týchto odporúčaní priamo so spoluautorkou týchto odporúčaní ESPGHANu, prof. Szajewskou:

a ďalej odporúčam čítať tu: https://sites.google.com/site/blogodojceni/http...

komu sa to nechcelo čítať... tak len zhrniem, že lepok sa odporúča zaviesť pred ukončeným 6. mesiacom z toho dôvodu, pokiaľ mamina plánuje kojiť len do 6 mesiacov... a to preto... lebo kojenie zmierňuje alergické reakcie na lepok. To znamená, že matka, ktorá plánuje kojiť aj dlhšie... nemusí dávať lepok skôr. (menší risk na vznik alergií ako je napr. celiakia) ale pokiaľ chcete kojiť len do 6 mesiacov.. lepok skúste... aby to Vaše dieťatko lepšie zvládlo s pomocou Vášho mliečka. 😉

angela1
5. aug 2011

@sirinka ďakujem

gabika783
5. aug 2011

@siss_sz a čo stála tá krupica?

mis_ka
5. aug 2011

@slavetka kam sa tie lekarky ponahlaju? neni potrebne davat ani prikrmy ani lepok pred ukoncenym 6.mesiacom... hlavne ak sa nechystas v najblizsej dome prestat kojit. moja lekarka by tiez najradsej uz malemu pomaly rozok strcila do ruky... aj preto ju v polroku zmenime, teraz sa neda...

adelaida33
6. aug 2011

Úúú, idem oslavovať - žehlením 😀 , môj beťárisko to dnes potiahol do 5.15 hod. 😀 , a to som ho ulozila 18.30, dalo sa mu to pekne prirodzene posunút, kedze tu bolo posledné 2 dni pekne, tak sme chodili viac von.
Počúvajte? To vy všetky bývate v domoch alebo máte nejakú záhradku s paštrnákom 😉 ? Môj kontakt s dedinou je uz len u svokrovcov, ktorí mi dávajú akože "bio-kury, zajace, vajcia..." . 😀 Cííí, môj drobec tu asi meria a váži najmenej zo všetkých našich pokladov, ale, aha, asi sme aj najmladší, čo pozeram po našich statusoch 😔 . Ale ved to je fuk, indi-vindi, hlavne, že je ok.
No tak dnes si kupim aj bielu, aj červenú vineu, vyskušam. Azda sa z nich neopijem 😎 .
Sranda, ze tolko pediatrov je za skoršie prikrmovanie. Tak tá moja je ako policajt, len furt sonduje, či mu niečo nedávam - sa ma aj 3x za sebou "nenápadne" pýta, či som doňho nenapchala nejakú slaninku a ták... Si asi mysli, že ma nachytá a sa prerieknem 😀 . Už len lampou nech mi do očí posvieti a čisty vysluch 😀 .

adelaida33
6. aug 2011

A ešte som vám chcela dať vedieť, že som niekde čitala, že všetky tie propagované instantne kaše obsahujú pridaný cukor, takže pozor hlavne tie maminky, ktorých detičky už majú zúbky. Vraj bez pridaného cukru sú tie, čo spomínala aj sirinka - v DM drogerke zn. AlnaturA a Babylove, alebo aj tie tzv. Bio, ktoré majú v aj hypermarketoch "bio-kutikoch" alebo klasika v Bio-predajňach. Za tieto info ale neručím, lebo som tie vyrobky vlastnoručne neskontrolovala. Zatiaľ 😀 .

siss_sz
6. aug 2011

@gabika783 450g kukuricnej krupice stalo 2,09€ a este som kupila pohankovu - 400g za 2,11€

sirinka
6. aug 2011

@slavetka prosim ta na klasicku krupicu sa vykasli, je velmi tazka na travenie, radsej mu uvar doma z ryze, kukuricnej krupice alebo pohanky.... 😉

adelaida33
6. aug 2011

@siss_sz tiež už pomaly rozbiehaš príkrmy, na skúšku či to len tak do zásoby? hoď sem link na tu Biomilu, kde si to zohnala. 😉

siss_sz
6. aug 2011

@adelaida33 http://www.ekotrendmyjava.sk/ ja este nerozbieham..ale kym mi to poslu, uz rozbehnem🙂 teda mozno nedodrzim presne 6mesiacov, ale nechcem sa ponahlat... sak este sa napapá dost..a zatial aspon usetrime...haha... ale prospieva pekne aj z mm, takze zatim ee... 😉

adelaida33
6. aug 2011

@siss_sz dikes. si predstav, odkedy som si zaumienila, ze budem cvičit a schudnem, tak som pribrala kilo 😝 . a po cvičení ani stopy. otras 😔 . už fak, ale fakt, musim začať so sebou niečo robit. najhorsie je, ze furt čosi do seba pchám... a ked práve nejem normálne jedlo, tak aspon nejaký keks 😝 . boze, to som sama, kto by stále niečo jedol a jedol?

sirinka
6. aug 2011

@adelaida33 ja vzdy vecer neviem, co od radosti do seba natlacit a cez den mi jedlo vobec nechyba...ale tak pomalinky sa mi zatial hybe vaha smerom dole...do decembra sa musim dat trosku do formy...

adelaida33
6. aug 2011

@sirinka jój, ci panečku, ja jem furt, cely deň, od rana až kym nejdem spať. som sa až zľakla, ked som na váhe zbadala o kilo viac. normálne neviem, čo robiť, lebo cvičiť popri malom akosi nevládzem a nejesť sa bojím, aby som neprišla o MM. ale "asi" by som si tie sladkosti mohla odpustit... 😝

siss_sz
6. aug 2011

@adelaida33 joj, ja tiez stale necvicim:-/ aj malo pijem... a ze zaklad chudnutia ( a aj kojenia) je vela tekutin... a tiez tlacim hlavne vecer vsetko..uz ma asi zachrani len RD, kedy z prispevku asi nebude za co kupovat sladkosti a chipsy... 😠

adelaida33
6. aug 2011

@siss_sz veru, to bude pakaren, ten RD, ja sa aj trochu bojim, ako vyzijeme... a hlavne ked u nas tolko penazi ide na jedlo... asi fakt začnem tým, že vyradím sladkosti komplet všetky - normálne su mi aj rifle tesné a ledva som si zaviazala snurky na botaskách - ako ked som bola tehu 😕 .