icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
6. aug 2011

@siss_sz
@adelaida33 no tak si postavte do izby, kde ste najcastejsie velku flasu vody a stale ked sa na nu pozriete poriadne sa napite....aj pred kazdym jedlom najprv plny pojar vody sup do seba...oddeleniu so sladkostami a chipsam sa v obchode vyhybajte, netreba doma nic take drzat, ja uz musim, vacsinou mame doma gumove a penove cukriky a horku cokoladu, ale to mi tak neberie...
a kazdy vecer si urobte zeleninovy salat s jablkovym octom a olivovym olejom...cely vecer budete mat co zobkat a je to zdrave...

siss_sz
6. aug 2011

@sirinka lenze mne sa nechce ten salat robit... ved mne aj chutia tie salaty, ved aj zahradu mame... a odtrhnem to a pomaly mi to makne v chladnicke...aj ovocie tak...uz len vyhadzujem hnile kusy, nie ze by som to zjedla... leniva som ja... a to som inak hyperaktivna vevericka... 😠

sirinka
6. aug 2011

@siss_sz no presne, ani mne sa nechce...ale v tom to je, ze sa prinutim a nelezim na gauci a nedruzgam do seba iba chipsy, ktore mimochodom ja milujem...ale ked chcem vyzerat k svetu, tak proste musim sa prinutit vydrzat a nekupit ich...lebo ako nahle su v skrini, mna nic nezastavi... 😉

siss_sz
6. aug 2011

@sirinka ved to... uz musim nekupovat tie slanosti sproste... 😀

mianc
6. aug 2011

@slavetka no ja som zasa čítala, že lepok nie je dobre zavčasu zavádzať.. :-/ tak ja už naozaj neviem.. ale však tieto kukurično-ryžová neobsahuje cukor.. len sacharidy a v lekárni mi povedala, že to aj tá kukurica obsahuje.. že to sladko nechutí.. :-/ tak čomu mám teraz veriť.. každý si povie svoje.. 😀 asi treba z každeho troška aby nebolo málo a ani veľa.. 🙂

mamamirka
6. aug 2011

@dadka1010
ja som kupila v tescu -nestle ale maju aj bio, hami, sunar...rozne znacky.
ja nie som moc za taketo znacky - naj je nasa obycajna krupica ale s psenicou chcem este pockat.
v uvodzovkach mam najradsej vyroky mojej mamy - ja som ti davala krupicu s kravskym mliekom od druheho mesiaca, lebo sunar si nechcela a materske som nemala..... no dobre ale to bolo pred takmer 30mi rokmi, nebolo tolko vedomosti o chorobach. mozno som mala len stastie, ze som nezareagovala zle na tolko alergenov, mozno nebolo tolko alergenov az tak agresivnych ako dnes..... davam na svoj instinkt....

mamamirka
6. aug 2011

baby moja mala ma nadchu:( tak som kupila tu odsavacku na vysavac a je to super vecicka, dufam ze ju to skoro prejde....hheheeh akurat muz zapol vysavac a ja si tu pisem🙂

dadka1010
6. aug 2011

@mamamirka Určite s Tebou súhlasím, aj moja mama je z tej doby, rada si ju vypočujem, ale našťastie ma nenúti robiť podľa nej, aj keď sem tam mudruje 😀

dadka1010
6. aug 2011

@adelaida33 Aj Ty sa sťahuješ do RD? Alebo už bývaš? My ideme cca o 2 mesiace, tak som zvedavá, ako aj my vyžijeme, predsa len budeme všetko platiť sami 🙄 🙄 🙄 . A k tomu končí MD a začína Rodičák, takže sa naň "teším" 😕 . Inak ja som na svojej pred tehotenskej váhe, ale stále to nie je 60kg 😠 😅 , takže aj ja asi prestávam kupovať sladkosti. Malý keď večer zaspí, tak ja snorím, že čo by som zchrumla 😀 a keď nič nenájdem, tak idem spať a keď nájdem tak sa napchávam 😅

dadka1010
6. aug 2011

Inak mne ta ružová Vinea vôbec nechutí, príde mi taká umelá 😝 . A už som musela znížiť príjem tekutín a vynechať polievky, lebo mne sa toho mlieka stále nejako veľa tvorí. Neviem, čo s tým, už ani neodsávam, malý mi nikdy prso nevypije úplne a už vôbec nie, že by vypil oba, to len na noc sa napije z oboch, sa nevie dojesť 😀 . Normálne keď nemám podprdu, tak mi z nich tečie, ufff a bez tamponov ani na krok 🙄

adelaida33
6. aug 2011

@sirinka @siss_sz Dievčatá, zahajujem boj proti mojej obezite 😀. Kupila som si v obchode lieskovce, slnečnice, sezam a kopec ovocia a zeleniny. Žiadne tony keksov, keksíkov, lízaniek ako doteraz. Su ich síce este velké mnozstvá v skrinke, ale tu ja neotvorim. Ked som dnes zbadala váhu 😲 , tak som sa zatala. Mám za sebou prvých 10 brušákov, nič moc, viem, ale nejak začať treba 😝 .

adelaida33
6. aug 2011

@mamamirka Tak takéto rečičky dobre poznám aj ja. Moji rodičia na mna s nedôverou pozerajú uz od času, ked sa maly dožil v mojej starostlivosti dvoch mesiacov. Podla nich som mu uz kľuuudne mohla dávať banan, jablko atd. A svokra? Ta sa ma pred pár týzdnami pýtala, prečo preboha nechcem dať tomu úbohému dietatu "poľefku z jej kury". Jednoducho náš syn to so starými rodičmi "vyhral". 😀 😀 😀

adelaida33
6. aug 2011

@dadka1010 Nie, asi došlo k nedorozumeniu. My bývame v našom byte sami uz 5,5 r. a kým mi peniaze nepadnú z neba, tak do domu nepojdeme, lebo nemame začo 😝 . My sme písali o rodičovskej dovolenke a rod.príspevku (teda dúfam, ze som to dobre pochopila 😕 ), že to bude ťažke, vyžiť z neho... Fíha, to je super, že budete v dome, v dome je vraj lepsie ako v byte. Ja neviem, cely zivot zijem v paneláku, ale mm hovoril. A teraz este byvate u niektorych z rodičov? No aspon ti s malym pomôzu. Verim, ze to financne zvladneme všetky, azda sa našim manželom podarí nás uživiť. Tomu môjmu sa to podarí, len ak sa ja uz fakt nebudem prežierať, lebo inak skrachujeme 😀.

adelaida33
6. aug 2011

@dadka1010 zohnala som len bielu, tak budem piť tú. to bude moja sladkost okrem ovocia 😝 . Fuha, ty más poriadnu nadprodukciu MM, ja mám vždy akosi akurát, že je maly spokojný a doktorka s jeho prospievaním tiez, chvala Panu Bohu, som vdačná aj za to 😔 .

mianc
6. aug 2011

@adelaida33 xixi.. no to máme asi všetky takéto mamičky a svokričky.. 😉 každá ma svoje skúsenosti a svoje znalosti.. ale isto nemáte na mojú svokričku, nič v zlom.. 🙂) tá mi hovorila, že od 3. mesiačika tvaroh s vajíčkom, na čo mi len oči vyskočili z jamiek.. 😀

dadka1010
6. aug 2011

@adelaida33 Aha, no vidíš? Aká som ja trúbka 😀 . Hej zatiaľ bývame u naších, ale v podstate som skoro stále s malým sama, všetci v práci, aj mm stále po týždňovkách, mamina je síce doma, ale stále niečo porába, aj keď nemôžem povedať, že mi s malým nepomáha, veľmi, hlavne keď niečo potrebujem vybaviť, nakúpiť a tak 😉 , ale tak viem, že aj potom sa na ňu môžem spoľahnúť. Ja sa budem musieť naučiť hospodáriť s peniazmi, lebo predsa to už bude o niečom inom, ako si urobíme, tak budeme mať 😅 a aby sme tiež náhodou neskrachovali na mojom prežieraní. Akurát tlačím do seba MILU 😅 😅 😅 .
No mliečka mám dosť, dnes som akurát vylievala z mrazáku, čo som mala namrazené, lebo to bolo z marca a apríla mliečko a vraj sa môže skladovať max 3 mesiace. Som si odsávala pre istotu, ale našťastie som ho nepotrebovala, klop, klop, klop 🙂 .

adelaida33
6. aug 2011

@mianc tak to už hej, to je pecka 😀 😀 😀 , tvoja svokruša zatiaľ vyhráva 😀

dadka1010
6. aug 2011

@mianc Moja svokra býva síce v meste, ale našťastie k nám zavíta tak raz za mesiac a to sa zdrží pol hoďku, max hoďku, síce tie rady stoja za to, ale tak nejako sa to dá zniesť, keď viem, že mesiac o nej nebudem vedieť. A my k nim moc nechodíme, lebo mm je stále v práci a keď príde na víkend domov, tak chcem aby sa venoval malému 😝 a k tomu sa u nich doma vo vnútri fajčí a nemienim prísť domov nafajčená ako z krčmy 🙄 .

mianc
6. aug 2011

@adelaida33 oni to nemyslia zle, ale takúto kombináciu som nepočula teda ani v roku a nie pri takomto malom mimče.. 🙂 ale tak beriem to z rezervou.. a ja že prečo je ten môj muž taký statný.. 😉

adelaida33
6. aug 2011

@dadka1010 ešte včera by som ti napísala, že som práve zhltla balíček bebe-keksov, ale dnes už len pijem vodu a ked ma pritlačí 🤐 , tak pôjdem po slnečnicové semienka, aj tak mám okrem vlasov na hovienko aj nechty, tak mi to mozno pomôze. Hospodáriť sa naučís rýchlo 😉 , a aj ked niekedy treba peniaz otočit aj dva-trikrát, kym ho minieš, niet nad to, ked je mladá rodina sama, nech su rodičia akíkoľvek milí...

dadka1010
6. aug 2011

@adelaida33 Tak teda klobúk dolu, ja som minule skúsila urobiť brušáky a podarili sa mi až dva 🙄 , tá moja želatína na bruchu je katastrofa, ale tak teraz mám viac pohybu na stavbe, umývam okná, kúpeľku a kým to bude na sťahovanie, tak snáď aj niečo zo mňa zlezie 😎

dadka1010
6. aug 2011

Zabudla som dodať, že naposledy, keď bola svokruša u nás, mal malý 4 mesiace a ona zapotila, že kedy mal 3 mesiace 🙄

mianc
6. aug 2011

@dadka1010 to máš pravdu, moja svokra tiež fajčí a keď cítim dym, tak malú ani dnu neberiem, len kočik na dvore nechám.. ale keď tak aj ja som tam bola naposledy tak pred mesiacom.. a ona ku nám moc nepríde aj keď denne ide podoknami.. 😒 ale tak sa mi zdá blbé aby som ju stále volala na kávu, však keď chce tak príde a keď nie tak nepríde.. osve mne vyhovuje, keď nepríde.. tiež nemusím počuvať tie jej rozumy.. 😕 ale tak svokrušky sú asi také.. máme to my holky ťažké.. 😔

adelaida33
6. aug 2011

@mianc @dadka1010 Zle to nemyslia, ale teda dosť zle sa to počúva 😝 a ešte horšie sa im na to dá niečo slušné povedať 😀 . Môj svokor minule volal, že to malý už chodí, nie? 😕 😕 😕

mianc
6. aug 2011

@dadka1010 @adelaida33 baby.. vy mate mindráky z váhy..??? veď mne sa vôbec nedarí schudnúť.. stále mám 6 kíl nad moju váhu.. a to povedia, že keď kojíš, tak chudneš rýchlejšie.. ani sa mi veru nezdá.. 😠 tento mesiac sa mi zdá, že aj tá vahá sa spikla proti mne a drží stále jedno číslo... 🙄

dadka1010
6. aug 2011

@mianc No moja nefajčí, ale svokor ten ani von nevýjde rovno si vo vnútri zapáli a to stále ako sa tam naštahovali a ten puch 😖 . Ja som tam ani tehotná nechodila, len na vianoce som tam bola, lebo mňa z toho naťahovalo, no jednoducho mi bolo z toho zle. Ja som tam bola asi naposledy v júni 😅 . Som ja ale nevesta, čo? 😀 Ale tak ani mne nechýbajú a tiež keď chce nech príde, ona oblečie jednu riť, ja musím dve 😎

dadka1010
6. aug 2011

@adelaida33 Mala si mu povedať, že už si vodičák robí 😀 😀 😀

adelaida33
6. aug 2011

Dievčatá, farbíte si vlasy? Myslím to tak, či mi neviete poradiť, či si môžem zafarbiť šamponom bez amoniaku, ked dojčím, lebo tie moje ryšavé škuty uz nechcem vidieť 😒.

mianc
6. aug 2011

@adelaida33 no to ja mám zasa divného svokra, tomu je zaťažko kuknúť do kočíka.. len tak poškuľuje, ako keby sa bál, že by som ho odohnala.. ☹ ale on je taká povaha.. ako kameň, nevidíš na ňom ani radosť ani smútok...

mianc
6. aug 2011

@adelaida33 ja som si nafarbila.. a v pohode.. nepočula som o tom, že by to malo mať vplyv na mlieko..