icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
8. aug 2011

@adelaida33 my sme mali koliku do 3 mesiaca.. potom to našťastie prešlo.. a to hovoria, že to postihuje častejšie chlapcov.. no my sme teda vínimka.. 😎 ale zvládli sme to a už je OK

siss_sz
8. aug 2011

@hajanka no to uz asi nepojde, kedze sa "prezradila" :-/

hajanka
8. aug 2011

@siss_sz 😒

mianc
8. aug 2011

@dadka1010 to moja túto noc celkom fajn spinkala.. ale teraz večer nie a nie zaspať.. som jej hodinu spievala a hladkala a ona za hodinku čo už zaspinkala otvorila oči a začala mrniť.. a div sa svete.. som sa s ňou vyvadila a dala maznačika a odišla od nej a ona krásne zaspinkala.. no neporazilo by vás??? 😉

gabika783
8. aug 2011

@adelaida33 nie my sme koliky našťastie nemali.... len pár krát ho bolelo bruško... boli však večerné nepokoje... niekto mi však poradil (tuším laktačná), že podvečer bábätká plačú aj z takého večerného nepokoja keď sú prestimulované z celého dňa a preto sa mám snažiť ho kúpať čo najmenej (kúpali sme každý druhý, tretí deň niekedy sa zadarilo aj 4 dni 😀 ) a snažili sme sa aby spal v čase od tej 17 - 20 . Ale celkovo ako prišiel 3 mesiac... tak sa strašne veľa vecí zmenilo... ako keby som začala malému o 200% viac rozumieť čo potrebuje. Tie prvé 3 mesiace boli fakt také najťažšie. 😝

gabika783
8. aug 2011

baby a v čom varíte deťom napr. mrkvičku... v tlakovom hrnci alebo v paráku.. alebo obyčajne. A ako dlho ju varíte.?

mis_ka
8. aug 2011

@adelaida33 u nas sa to menilo, prve dva mesiace to bolo o kolikach, zaspaval iba na prsku, potom bol kazde dve hodinky hore a bolelo ho brusko, aj trikrat v noci som mu musela pomoct rurkou a ukludnil sa zase len na prsku, potom sa to zlepsilo budil sa tak dvakrat vacsinou o jednej a o piatej a spaval do osmej a teraz uz asi dva tri tyzdne ma tento novy rezim... no a dnes v noci mal zur 🙂 od pol druhej do pol stvrtej sa smial, gulal sa po postielke, vyskal a vykrikoval ;) neviem veru co to na nas skusal :D

sirinka
8. aug 2011

@gabika783 ja som varievala bud obycajne v troske vody a potom som kupila parak a v tom som robila aj masko aj zeleninu...
ovocie som zvykla obvarit a potom aj s tou vodickou som davala ako kompot

gabika783
8. aug 2011

@sirinka a aký parák používate?. Lebo teraz som zachytila niečo také ako bambusový parák : http://www.japan-eshop.com/index.php?show=detai... ale neviem ho nájsť na SK.
Nechám si poradiť.... aký je dobrý 😉 ?

mamamirka
9. aug 2011

@hajanka

chcela som dokoncit obchodiky, som si nakupila veci🙂 ...by som prisla o par eur a tie baby by nevedeli co sa deje.
tak uvidime napisala som janocke -admin mail, nech mi tento ucet necha lebo si aj tak urobim dalsi.

inak u nas je moja mamca, tak musim striehnut aby malu dacim nenastopala🙂))))

dadka1010
9. aug 2011

@gabika783 U nás to bolo podobné, koliky cca 2 týždne a tie večerné nepokoje dosť dlho, krik, hysterický rev, ja som proste nevedela čo s ním mám robiť. Plakával aj hodinu. Presne mi to bolo tak vysvetlené, že on musí vstrebať zážitky z celého dňa a jednoducho to prejde samo. Ale nebolo mi všetko jedno ☹

Aké sú to paráky na varenie? Ja varím v hrnci v troške vody a zakryjem prikrývkou. Ovocie sme ešte neskúšali, ale ako napríklad dávať jablko?

Holky dnešná noc bola super. Malý zaspal o 19.30, zobudil sa o 22.30 napapal sa a spinkal do 01.30 a potom do pol šiestej rána. Ráno sa nemohol dojesť, na prsku bol 30 minút a potom sme ešte potiahli do siedmej. Ako ho ľúbim ♥, síce ja by ešte spala do deviatej, ale čo sa sťažujem 😀

gabika783
9. aug 2011

@dadka1010 jéééj tak to ste dobre potiahli.... my mávame už vyše 2 týždňov také noci, že stále mrnká v posteli, tak si ho preložím do postele... zaspí a zase do postielky a takto to je celú noc... až kým nezaspím a malý so mnou na ciciku.. lenže ja som potom ráno ako keby ma prešiel tankodrom.. lebo spím ani na chrbte ani na boku... no proste celá dolámaná. Hlavne, že malinký sa vyspí ako malý boh 😀 ... 🙂)) cicik celú noc zarazený v ústočkách.. 😠 a ráno rozdáva hollywodske úsmevy na 2 prsty. 😀

dadka1010
9. aug 2011

No veď ja som sa tu donedávna sťažovala, že sa mi malý budí každú hodinku-dve 😠 . Takže viem ako dá zabrať také prekladanie hore dole a tiež som ho už nadránom nechala pri sebe, lebo som to jednoducho už nevládala robiť 🙄

sirinka
9. aug 2011

@gabika783 ja mam parak z tesca za 10 eur... 😉

sirinka
9. aug 2011

@dadka1010 jablko som bud uvarila v troske vody a popucila aj s tou vodou ako na kompot...
alebo surove na struhat na takom sklenenom struhadle na jablcka...
http://www.gastrofit.cz/p_info/7653-struhadlo-n...
ale surove moze trosku nafukovat, tak ja som na zaciatok dala obvarene a neskor surove a dobre je, ked trosku potoji a zhnedne...

asma
9. aug 2011

tak môj včerajsi pokus dopadol tak ze to mliekom nebude xixi lebo aj tak mrnkala v noi aj ked dostalaa z mrazaku take co som si myslele ze je asi silnejsie ze jej toto nestaci inak baby vypila 230!!! skoro som odpadla takto ked jedla zprska tak som nevedela ze kolko ale teraz som to vydela xixi je riadny papakac ale tak uz spala trsoku lepsie a krano sme sa uz tri krat pokakali tak ja pevne verim ze uz coskoro v pusinke najdeme daky ten zubok a vsetko sa vrati zas do normalu.. a dnes vecer dame kasicku tak uvidim.. sesterka ma 7r. 4, a 9 mesiacov a hovorila ze vsetci mali radi kašičku tak uvidime ci jej ude chutit... lebo mrkvu teda nemusi velmi xixi
😝

gabika783
9. aug 2011

@sirinka Ďakujem.... 😉

Mňa momentálne trápi, že každé naše kojenie je sumo zápas. Malý nechce, hádže sa, odťahuje sa, všetko ho vyrušuje, všetko ho zaujíma. Začne sa jedovať... tak ho dám dole z cicku nech sa nepajedí.. a o chvíľu sa zase začne hrabať na cicku... a toto je celodenný kolotoč... 🙄 poriadne sa naje hádam 2x za deň. Potom sa trápim či nie je hladný. Mlieko mám akurát nemám ani silný tok ani pomalý.. tak tým to asi nebude......... Máte aj vy niečo podobné.... takéto štrajky... ☹

sirinka
9. aug 2011

@gabika783 isto mu idu zubky...hlavne sa snaz byt ty v klude, lahnite si, hladkaj ho, mozno tak kor bude chciet pit

dadka1010
9. aug 2011

Ešte som Vám zabudla napísať, že sa medzi pol druhou a pol šiestou prebral, mrnkal v posteli, lenže mne sa tak k nemu nechcelo vstať a keď som už chcela vstať, tak som si uvedomila, že zalomil 😀 . Takže aj lenivosť je dobrá na výchovu 😎

dadka1010
9. aug 2011

@gabika783 Aj u nás tak, hlavne večer a skoro pred každým spaním, vydržať 🙄

adelaida33
9. aug 2011

Čaute ženy 😉 , idem ďalej prať, žehliť a variť, ale...! Mám rotanu, mm mi ju včera v noci doniesol, zohnal mi ju v carrefoure za 8€. Mali rôzne aj s môžnosťou posilnovania rúk, ale to som nechcela, kedze malý je pre mna riadna činka. Je to celkom paráda a aspon ma z toho neboli kostrč ako z brušákov. Poslušne hlásim, že sladkosti nepožieram už tri dni, okrem sto musli tyčiniek a chleba s lekvárom 😀 . Malý včera zrušil obedný spánok, tak som večer mala dost a zalomili sme pred 17tou. Ráno 4.10 moja kukučka vstala a výskal odušu až sused nad nami hučal 😝 . Môj je hrozný cickoš, takže on by cical furt, až z toho sem-tam grcká čo nevie, kedy má dosť. No čistá mama 😔 . Môj sa takto hneval na cicíku, ked som mala laktačné krízy, ale to nie je váš problém, tak neviem... Dnes nás čaká poradna a očkovanie, tak dúfam, ze to zvládneme 😒 .

gabika783
9. aug 2011

heh... ja som si dnes pustila ushera.. a zatancovala som malému..... sedel ako puk.. ani nedýchal... tak sa čudoval.. heh a susedia asi tiež.... lebo som tomu trocha vypálila.... nech si nemyslia, že maminky na materskej sú potichu.... 😀. Vo vchode mám samého dôchodcu.
Minule sme vonku pre činžákom kočíkovali keď išiel sused - dôchodca okolo a podpichovačne hovorí: "Jáááj no komu je lepšie ako miminkám na meterksej keď nemusia robiť." 😠 Kamoška sa hneď do neho pustila, že nech si vyskúša živiť dieťa z 200 EUR a , že to nie je žiadna dovolenka ale celodenná šichta.
No a ked šiel predvčerom manžel s malým tak ho zase stretol sused a zase si neodpustil komentár: "Komu je lepšie ako mladým oteckom." a manžel sa vynašiel a hovorí mu:" No predsa dôchodcom a ľuďom tesne pred dôchodkom." 😀 tak som sa dobre zasmiala

gabika783
9. aug 2011

a kedy doma porobíte... keď krpci spia alebo keď sú hore?

sirinka
9. aug 2011

@gabika783 😀 ja neviem, kedy uz konecne porobim...tak ale na upratovanie som s nasla babu, akurat dnes pride, varim na dva alebo tri dni a doobedu, to sa mala tolko nepyta na ruky a kedy budem zehlit nikto netusi...

hajanka
9. aug 2011

@mamamirka uz rozumiem

mianc
9. aug 2011

@adelaida33 držím palčeky pri očkovaní, maľunkého nech to čo najmenej bolí a rýchlo prejdú boľačky.. 😉 verím, že to zvládne ako riadny chlapík.. 😎

mianc
9. aug 2011

@gabika783 no ja porobím veľa keď maľunká spinká, vtedy si hlavne navarím a ožehlím, upracem... ale keď je hore a na posteli sa hrá, tak si zasa poupratujem, taký bežný bordel každodenný.. 😉 je to veľmi individuálne, záleži od malej akú ma náladu, či si vyžaduje aby som bola nonstop s ňou alebo sa aj uhrá niečo sama.. 🙂

mailinka
9. aug 2011

Ahojte baby,.vidím ,že fičíte na rotane,odporúčate???lebo by už bolo načase so sebou niečo robiť 😀

adelaida33
9. aug 2011

@mailinka no ja odporúčam, lebo som si ju len včera kupila 😀 😀 😀 , ale vysledok najskôr o 30 dní 😎 .