icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
9. aug 2011

@adelaida33 však! niekedy to naozaj funguje.. no a čo ti ja poviem dnes.. 😉 malá papkala... vždy jej stačí jeden prsník na noc.. ale akási sa mi zdala nesvoja, pajedila sa a tak.. tak som jej dala cucnuť ešte z druhého, pekne si popapkala ešte s neho.. a sa mi zda už hneď taká ospatá, tak som ju do postieľky dala a išla som si pouhadzovať veci, že kým pôjde spinkať tak si ešte upracem.. a prišla som za chvíľku naspäť a ona už pekne sama zaspávala.. za 5 min. bola tvrdá... 😀 ale som ja šťastná...

mianc
9. aug 2011

@careamell aj ja sa ju chystám kúpiť.. baby.. ideme rotanovať.. jupí.. tak ako často sa to má? či kto ako vládze?

mianc
9. aug 2011

@adelaida33 ešte ohľadom toho očkovania.. červenkavé to mala tak hlavne na druhý deň, som sa bála, že to má zapálené a boľkavé, ale prešla som rukou po tom a teplé to nemala a ani ju to neboľkalo a možno cca 2 dni to mala červenkavé.. ale to už má ok

tinav
9. aug 2011

Ahojte dievčatá my sme boli očkovaný minulý, týždeň trošku bol nervózny a ranky po vpichu červené, no dala som studené obklady. Pýtala som sa doktorky na prikrmovanie a povedala že máme ešte dosť času, no ja som už vyskúšala mrkvičku po troške a papal jedna radosť. Teraz budeme pomaly pokračovať zemiačikom. Mám pocit že malý je pokojnejší a vydrží bez mliečka trošku dlhšie aj keď po mrkve sme kojili. Ja cvičím na rotane denne 3 krát 15 min, no začínala som 5 minút 3 krát denne. Radšej pomaly aby nebola svalovica a aby mliečko chutilo.

adelaida33
9. aug 2011

Sa to tu začína podobať na "Klub rotanistiek" 😀 😀 😀 .
Po "košicky": Ta my ne take čaje budeme do Vianoc 😎 .

mianc
9. aug 2011

@adelaida33 barzo ale šumné čaje.. 😉

mailinka
9. aug 2011

@dadka1010 jeeej super,dakujem za tip 🙂 ,uz aj pisem 😀 ,nech sa mozem krutit spolu s vami 😵

dadka1010
9. aug 2011

@mailinka Ideš si to odtiaľ objednať? Je to tá rotana? Ja tiež uvažujem už od obeda 😀

mailinka
9. aug 2011

@mianc no aj uz nekojim ☹ ,len odsavama 2x denne,zvysok je UM.tentokrat som to s kojenim nezvladla po vsetkych moznych problemoch(zapaly,virozy,stresy zo skoly) som skoro vsetko stratila 😢 .ale doktorka ma aj tak upozornila,ze sa zase nieco zmenilo v stravovani a uz aj plne dojcene babatka sa prikrmuju skor.ale vidim ,ze co doktor,to iny nazor 🙂 .keby som plne dojcila a mala mliecka dost,iste by som sa neponahlala 🙂

mianc
9. aug 2011

@mailinka hej hej. .. vraj keď sa prikrmujú UM naše hviezdičky, tak príkrm sa má zavádzať od 5. ukončeného mesiaca.. takže ty by si už môžeš.. 😉 ja zatiaľ nasávam informácie čo a ako.. nech som v obraze.. pre mňa to premiera.. 😎

mailinka
9. aug 2011

@dadka1010 no vyzera ,ze je to ono,este som si vsimla prispevok od careamell na str.321,ze ona kupila v tescu za 5,99 😀 ,tak by sa nemuselo cakat kym pride posta 😅

dadka1010
9. aug 2011

@mailinka Len to že my tesco nemáme poblízku 😠

asma
9. aug 2011

tak babulky naša hviezdička spapala celú porciu kaše som sa bala ako ju bude jest a ona šikovno a zbuchala celych 170ml... kolko by mali papat?
uz konečne sponka dnes bola chvalabohu kludnučká hviezdička moja...
aaaaa teraz sa idem zakrutit s vami babulky moje nech som aj ja kočena do vianoc..
😀 😀 😀 😀

mailinka
9. aug 2011

@dadka1010 jooj,my mame ,ale len mini,velke je 18 km od nas a ak mi ho nekupi mm,tak potom som nutena vyuzit tvoj tip 🙂

siss_sz
9. aug 2011

@careamell co?! zajtra utekam do tesca! 🙂
@adelaida33 ja jest prestavam od pondelka... tento tyzden mame hody😀
@mianc no a to uz bardzo divne..to akoze nechava na teba, vobec sa ta nespyta, ci uz nahodou nedavas chleba s maslom..ts..nepouci ta... 😒

slavetka
9. aug 2011

@adelaida33 Ja nemam nejaky pevny cvicebny program, lebo drobec mi to nedovoluje, ale ked cez den zaspi, tak si zacvicim 15 minutiek. Takze asi 2-3 krat pocas dna. Ale ked nestiham,tak len 2krat. 😉 A hlavne musis mysliet na to, ze cvicis pre radost. A na vahu sa postav maximalne raz do tyzdna. Ja som sledovala vahu skoro kazdy den a zbytocne ma to len deprimovalo. Tak som sa zacala pozerat asi raz za dva tyzdne a hned som bola spokojnejsia. 😀

slavetka
9. aug 2011

@asma Moj vecer zbucha polovicnu davku kase, ale este vytiahne aj prsia. 😀 A na obed dnes prvy krat dostal masko s mrkvou a zemiakom a jedol ako by to bolo bezne. Bude asi jedacisko po tatovi. 🙂 🙂

grenka
9. aug 2011

@slavetka ahoj na tej rotane tak cvicis?ja si tiez tak 3x do dna po 5 min,neviem ci to staci alebo pridat 😀 da sa schudnut tym?

careamell
9. aug 2011

@siss_sz nájdeš medzi športovými potrebami, ja som to nemohla najprv nájsť, ale je to taká plochá krabica, tak som bola rada, inak na tom dnes fičala najmä moja malá🙂

asma
9. aug 2011

baby kedze som malej vecer dala kasu tak som si mliečko vytiahla a bolo tam ledva ledva 150ml.. môze byt ze odsavacka/ručná/ je slaba?? alebo sa ho uz tvori menej?? ked zacnem dokrmovat nezacne mi odchadzat??

sirinka
9. aug 2011

@asma to je v pohode, samozrejme, ze pri priamej stimulacii bradavky pusinkou malickej sa tvori mliecko lepsie a samozrejme, ze pokial dojcis, spustaci reflex je lepsi, sanie je kvalitnejsie a babatko si vytiahne viac mliecka ako ty s odsavackou...
najhorsie je toto urobit a zacat sa stresovat "preboha, ja mam malo mlieka a ake riedke.." 😀 kasli na to...uz malinku prikrmujes, dojci na poziadanie, vsetko je presne tak ako ma byt 😉 a pekne sa obidete bez UM...

adelaida33
10. aug 2011

@siss_sz ale nie normálne jedlo, nie? len také sladkosti a slanosti 😉 . inak ja každý deň jedávam bud dva obedy alebo dve večere (samozrejme prejde trochu času, kým to spraskám 😀 ). iba dvakrát som to neurobila a zakaždým u mňa nasledovala lakt. kríza. možno to s tym nesúvisí, hm, ale nebudem riskovať 😝 .
inak sa to dá, ja mám skrinku-bar ešte stále plný sladkostí, ale nešáhnem na to. uz od pondelka (resp.nedele večera) pojedám len také ako musli tyčinky a pod., akože "zdravé sladkosti" 😀 . tak nám všetkým chtivým po našej niekdajšej postave a kráse prajem veľa síl a chuti do cvičenia a uspešné odolávanie sladkostiam a slanostiam 😝 😉 .

asma
10. aug 2011

@sirinka dakujem moja naozaj som bola z toho nervava ale aj mala je taka vselijaka uz dva dni vcera asi tri krat kakakala tak dufam ze su to naozaj zuby...

inak moja hladoska spapala kolko kaše a o tretej bola hore ale neva to som uz ja bola vyspata xixixi a teraz este spinka a mne uz fiči prácka na plno ved mame tam asi sto podbradnikou... ked sa napapa a da si svoju pol hodku tak tam postavim varenie a kedy upratujem to ked je v pohode tak pri nej utrm prach a povysavam a ked nie tak cez víkend je viac s babinkou a ja luxujem xiixxi
inak sem tam ju na 10 min dam do choditka ked utekam na wc xixi a tam sa tak nenormalne zabaví,, viem ze chodítko vela ludi neodporuca ale drobcovi sa tam paci, švagrinej malý v nom vyrastol a niš mu neni.. 😝 😝 😝 😝

adelaida33
10. aug 2011

@slavetka ďakujem za rady. ok, tak ja začnem 2x po 5 min., to mi nateraz úúúplne stačí 😝 . hej, na svalovku ma upozornil aj moj dr.-gyn., takze naozaj je dôležité sa neprepínať, ale byť skôr vytrvalý. a s tým vážením si tiež nechám poradiť 😀 . a tak zhruba, tebe sa asi za akú dobu podarilo schudnúť nejaké kilá, prípadne vyformovať si postavu? aby som vedela tak cca, či to do Vianoc fakt stíham... bol by to pre mňa po zdraví našej rodiny ten pravý dar 😉 .

adelaida33
10. aug 2011

@dadka1010 @mianc kočky, dík za podporu, no malému v noci o pol druhej vybehla teplota/mierna horúčka 38,2. tiež ho 2x prehnalo. presne, ako ked sme boli prvy raz na toto očkovanie. teraz spinká, tak ked sa zobudí, zmeriam mu zas a uvidím, čo dalej. ale prvy raz bol taky zaspinkaný, ale po tomto očkovaní bol celkom fit, a vaši drobci?

asma
10. aug 2011

@adelaida33 ahoj moja prvy krat vela spinkala ale na preočkovaní jej uz nic nebolo ale misme na radu babičky davali hned na to studené obklady 2-3 x som ich vymenila a bolo dobre nijak ja to nezapalilo.. Chudatko hadam mu uz bude dobre.. aj si nieco dala na horucku? mne kazali ten sirup ale tak som nakoniec nepotrebovala..

adelaida33
10. aug 2011

@asma ahoj, chladivý obklad sme aj my dávali, aj prvý raz, aj teraz, miesta vpichov mu uz takmer na druhý den ani nebolo vidno. teraz skontrolujem, az ked vstane. hej, dávala som mu aj vtedy aj teraz pol čipku (panadol baby) a bolo dobre, tak len dúfam, ze uz bude aj teraz 😒 . inak, to v lekárni mi poradili, že kým nemá bábo 9kg, tak rozrezať čípok po dĺžke, ja som nevedela 😝 😔 . ale mám aj sirup tejto značky pre prípad, ze by sa rozhnačkoval. inak sa správa normálne - cicík chce ako vždy, ten on neodmieta ani keby mu šlo mliečko ušami 😀 a aj sa normálne správa - uz o 4.30 výskal opät na celý vchod, tak verím, že bude v poriadku... joj.

asma
10. aug 2011

@adelaida33 tak drzím palceky,,, mi sme uz hore babulka na mna tak nenapadne pozera z kolisky 🙂

adelaida33
10. aug 2011

Dievčatá, čo dojčíte, prosím vás, chcem sa poradiť, keďže my sme bez koliky len dva týždne a ja este len postupne začínam svoj jedálniček "oživovať", vy jedávate už úplne všetko, alebo su potraviny, jedlá, ktoré vynechávate, aj ked vaše detičky nemali alebo už nemajú koliku? Nerada by som, aby môjho drobca opät poskrúcalo, bolo toho dosť 😝 . Napíšte mi čo najpresnejšie, dakujem.