icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

asma
10. aug 2011

@adelaida33 malá teda na bruško netrpela ale mne mamina hovorila vzdy jedz čo chceš len daj všade vela kminu.. a tým sme sa riadili a ja som naozaj od zaciatku jedla uplne vsetko.. len som zistila ze sa mi mala vyhadzala z marhul ale inak ništ..

asma
10. aug 2011

@adelaida33 inak ja si myslim ze uz by si mohla pomaly si zacat pridava nejake tie jedla.. nech si aj drobcek zvika

dadka1010
10. aug 2011

@adelaida33 Dobré ránko 😉 , dnes je ten net zabrzdený ako ja, ťažká noc 😠 😠 . Ja už v podstate zjem skoro všetko, ešte som neskúšala citrusy, jahody. ale jedla som už aj kapustu a fazuľu 😎 , malý prdol a bolo vykakané 😀 . Skús pomaly pridávať nové potraviny s odstupom troch dní a čakaj na reakciu, veď nech si pánko zvyká 😀

adelaida33
10. aug 2011

@dadka1010 Dík, hej, pomaly pridávam, len zatial neskúšam kapustu, fazulu, cibulu a pod., na tieto "prďaviny" zatial nemám odvahu, rada by som si konečne s malým užila toto pekné a bezpečné mliečne obdobie 😉 . A u vás čo bolo v noci?

siss_sz
10. aug 2011

@adelaida33 ja uz jem vsetko okrem tych suchych strukovin a kapusty... aj ked milujem kapustove jedla:-/

dadka1010
10. aug 2011

@adelaida33 Jasné, veď to postupne, ja som začala asi od troch mesiacov, preto už mám skoro všetko vyskúšané 😉 . Ja neviem, či to bolo tým mesiacom, ale akosi zle malý spal. ale nehojdala som ho na rukách, len som tľapkala po zadočku, pohojdala s vankúšom v postieľke. 😠 . Asi sa nám budú striedať tie lepšie noci s tými horšími 🙄 . Dnes objednávam rotanu cez net, keďže nemáme tesco ani carrfour, lebo včera keď som sa postavila na váhu, skoro ma piclo 😖 😖 😖

dadka1010
10. aug 2011

@siss_sz Ja som kapustu jedla zatiaľ len 2 krát, malému nič nebolo, ale tak nejem to často a fazuľu len raz, teda polievku z nej 😉

adelaida33
10. aug 2011

@siss_sz @dadka1010 no ja sama mám citlivé črievko 😔 , takže ja musím pridávať dvojnásobne opatrne - po troške, ale tak napr. pizza a paradajky nám neurobili nič, ale zato z uhorky (šalátovky) bolo ťažko tak akurát mne od žalúdka, čo som tých pár koliesok zhltla od pažravosti 😝 .

dadka1010
10. aug 2011

@adelaida33 Fakt? No vidíš a ja uhorku skoro každý deň hluším 😀 😀 😀 . Ale tak každé dieťatko a aj my sme iné. Treba skúšať 😉 . Ja zas mám problém so stolicou, niekedy nejdem aj štyri dni a to sa čudujem, že malý len prdne a už to je v plienke 😀 . Ja si zas musím dávať bacha na také jedlá, ktoré zapekajú 🙄 .

dadka1010
10. aug 2011

Baby myslíte, že je skoro začať dávať malého na nočník? Nemyslím učiť ho, len dávať ho ráno vykakať, keďže mi kaká pravidelne po zobudení 😉

adelaida33
10. aug 2011

@asma tak môjho z kmínu zbytočne strasne naduvalo, takze ja som pri tom dlho neostala, ale fakt je každé bábo indi-vindi vo všetkom 😉

adelaida33
10. aug 2011

@dadka1010 Veru, no ja zasa s tym problém nemam, sme s malym ako dvojičky - kazde rano o 6tej 😀 .
@siss_sz A papáte aj také ako med, oriešky, soja... proste alergény a koreniny?

siss_sz
10. aug 2011

@adelaida33 ano, ja jem... hned od zaciatku 😀 aj coko...
a potom som aj tak citala, ze tie "nove zistenia", co teraz sa objavili a doporucuju ohladom dojcenia a prikrmov... ze sa zistilo, ze alergie na jedlo sa neprenasaju stravou matky pri dojceni, ci tak nejak to znie... 😉

adelaida33
10. aug 2011

@siss_sz dik, aj ja som tie teorie čítala, ale u mna sa neosvedčili, resp. môjmu malému dozrel tráviaci trakt o čosi neskôr a reagoval ukážkovo na to, čo som zjedla...hm. ešte že existuje fenikel a aníz, tie mu pomáhali 🙂.

adelaida33
10. aug 2011

@asma dik za tip, ale ja si teraz potrebujem užit pokojné čisto mliečne obdobie a trošku si tie info poštudovať. včera sme akurat boli u doki, maly krasne pribera a prospieva, takže dokina odporučila dalej len plné dojčenie. mne to vyhovuje, takze to rešpektujem. myslím, že malý nič nezmešká 😉 .

siss_sz
10. aug 2011

@adelaida33 ale myslia tam oni IBA alergeny, nie nafukovacie potraviny...mojho tiez vsetko nafukovalo, co som zjedla... a urcite este nafukuje, ale iuz vie, co s plynmi v brusku... a tiez pijem tie caje...

siss_sz
10. aug 2011

@dadka1010 vies co, ti propagatori bezplienkovej metody by ti povedali, ze nikdy nie je skoro zacat..ked ma maly pravidelnu stolicu, tak daj... ved nebudes ho nutit ho tam sediet, len ho posadis/pridrzis na nocniku a kedze sa on asi hned vykaka, tak ho zoberies.. a z toho nemoze mat traumy... aaspon budes mat o pokakanu plienku menej... a ked sa nahodou zlakne, ze co to, kde je...a nebude kakat, tak vies, ze to nemas robit, ze sa mu to asi nepaci... 😉

slavetka
10. aug 2011

@grenka Postupne si mozes nejaku minutku pridat a hned to bude 10 minutiek. Da sa schudnut samozrejme,len na to nesmies stale mysliet, ze to robis aby si schudla. Mozno to znie cudne, ale funguje to. 😀

mis_ka
10. aug 2011

@adelaida33 ja uz jem takmer vsetko, nejem plesnive syry, nepijem mlieko (u nas z toho bola vzdy kolika...) a snazim sa nejest strukoviny vo velkom mnozstve. ale cez vikend som sa zabudla, spraskala som hraskovu kremovu polievku a maly sa nevedel doprdet 🙂 ale kolika ziadna, uz sa zjavne naucil prdkat :D

slavetka
10. aug 2011

@adelaida33 Moj maly ma 5 mesiacov. Prve 3 som mala stale taku istu vahu az potom zacala pomaly klesat. Za dva mesiace som schudla potrebnych 6 kg. Neviem ci je to pre niekoho malo, alebo dost, ale ja radsej chudnem postupne ako narazovo, aby sa mi to nevratilo. Takze do vianoc to pojde dole ako nic. 😉 🙂

mianc
10. aug 2011

@adelaida33 moja tiež mala miernu teplotku a tiež oproti prvému očkovanie bola fit.. ako keby ani očkovaná nebola len očička malá lesklé.. ale to z teplotky.. to môže pretrvať ešte jeden celý deň...

dadka1010
10. aug 2011

@siss_sz ˇano presne tak to myslím, ešte síce nočník kúpený nemá, ale tak potrebovala som počuť aj názor niekoho z ľudu

denkap
10. aug 2011

ja tiez maleho len kojim, zatial sme neskusali prikrmy, vsak casu este dost a takto je to pohodlnejsie 🙂

chudnutie slo u mna samo prve mesiace po porode, aj ked som spraskala po veceroch jednu cokoladu za druhou, obcas mi to pripadalo, ze zbodnem viac ako v tehotenstve, ale kym som sla s vahou dole, tak som davala telu co si pytalo 😀 ale akosi sa to samochudnutie zastavilo, tak som zacala jest trosku menej sladkosti, do cvicenia som sa zatial neprinutila. mozno sa inspirujem vasimi prvymi uspechmi 😉

co sa tyka stravy pri kojeni, maly nemaval koliky, tak som si do stravy postupne pridavala vsetko, zo strukovin najprv taku redsiu polievku, ale teraz aj taku normalnu a nic mu to nerobi. sa tesim, ze mozem mat pestru stravu aj pri kojeni 🙂

mailinka
10. aug 2011

@dadka1010 ja som svoju prvu dceru davala tiez dost skoro na nocnik,a vzdy sme sa tesili,ked sa nieco podarilo 🙂 sice to nebolo v 5tich mesiacoch,ale nieco po 6tom.ona sa ako 15 mesacna sama zacala potom pytat.neviem ci to bolo tym skorym navykom na nocnik alebo len nahoda.ale bola sikovna v tomto smere.takze kludne mozes davat,aspon tak usetris plienocku 🙂 a mozno si lepsie zvykne a bude vediet ,ze sa tam sedava a nie uteka z neho 😀 ,lebo to babatka radi robia ,ked su uz vacsie,nie a nie sediet na nom 😵

adelaida33
10. aug 2011

@dadka1010 o BKM som aj ja čítala, ale len zbežne, narýchlo, ale celkom sa mi to pozdáva a súhlasím so siss_sz, určite to skus, ked je to unho viac ako pár tyzdnov pravidelné... inak, ty si medzi nami prvorodičkami so svojim šuhajom poriadna priekopníčka 😎 , super, sa teším, že nás tu má kto motivovať 😉 .

dadka1010
10. aug 2011

@adelaida33 😲 prečo priekopníčka? Ja som tiež o tom veľa čítala a počula, ale to len tak, že sa mi nechce mu stále riťku vytierať, lebo on keď kakne, tak to má dobre že nie za ušami 😀 . Možno sa mi to nebude chcieť praktizovať, lebo sa mi nebude chcieť postaviť z postele ráno o pol siedmej a sedieť pri ňom. 😅 To len na skúšku

adelaida33
10. aug 2011

lebo si prišla prvá verejne s nápadom a potom ste vo viacerých veciach prví 😉. inak aj môj to uz párkrát mal vystrelené až medzi lopatkami 😀. daj potom vedieť, ako vám to šlo... 😉

mailinka
10. aug 2011

@dadka1010 a mozno sa ti nebude chciet potom umyvat nocnik,chichi 😅

dadka1010
10. aug 2011

@mailinka Veď to, možno sa na to vybodnem 😀

dadka1010
10. aug 2011

@adelaida33 Ok dám,len musím kúpiť ten nočník