icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mailinka
10. aug 2011

@dadka1010 no ak bude cely nocnik od toho,tak mozno radsej utries ritku 😅 ,ale napad je to dobry. 😵 len my mamicky si musime niektore veci ulahcit 🙂

adelaida33
10. aug 2011

@dadka1010 mne švagriná radila, aby som kúpila nočník vyslovene pre chlapca, že on má nejakú špeci-úpravu v prednej časti, aby pišanica nešla von ako z bežného nočníka 😉

dadka1010
10. aug 2011

@adelaida33 😀 😀 😀 no čo ešte nevymyslia

angela1
10. aug 2011

@dadka1010 tebe už drobec sám sedí? 🙂 , ja som prvú začala dávať na nočník keď už vedela sedieť, bola to sranda neviem prečo ale vždy sme jej museli dať na hlavu čiapočku a potom tam spokojne sedela 😀

angela1
10. aug 2011

dievčata mne už mala 2 dni deň noc každu chvilku plače, neviem možno zubky ale vôbec sa mi nezda že by mala zdurene dasienka ☹ ☹

dadka1010
10. aug 2011

@angela1 Nie nesedí, ja len tak že by som ho podržala nech sa vykaká 😉

adelaida33
10. aug 2011

No dnes je deň ako vyšitý 😖 , malý teploto-horúčkuje od pol druhej v noci, takže som vyspatá ako šípková ruženka 🙄 . Ešte ani teraz, ked šiel spať, nebol celkom bez teploty, ale verím, ze to uz odznieva, lebo zasa nad ním prebdiem noc 🙄 .
@dadka1010 kde si, prosím ta, kupila tu kefôčku na ďasienka?

mianc
10. aug 2011

@adelaida33 neboj to už ustúpi.. aj moju to takto držalo.. a už ráno bolo dobre.. 😉 v noci spala ako bola zvyknutá.. ale zato.. včera v noci spala teda veľmi zle.. zaspinkala krásneo 19:30h, a zobudila sa až o pol noci.. 🙂 ale potom už bola čo hodku hore a to ani nie že by sa prebrala ale plačkala.. ☹ snažila sa spať ale čosi ju trápilo.. potom som to o tretej hodine ráno vzdala zobrala som si ju ku sebe do postieľky, manžel bol na ceste takže sme mali voľnú posteľ a tam si už pospinkala do pol šiestej s tým že ma musela stále držať za palec alebo zastonala a keď som ju pohladkala tak bolo dobre.. 🙄 takže dnes hrám olympiádu ja.. a to teraz večer zasa bola nervózna ale zaspinkala celkom fajn.. tak som zvedavá aká noc nás čaká.. 😝

mianc
10. aug 2011

@adelaida33 ozaj ja som tu kefku kúpila cez net.. http://kojenecke-obleceni.eu/zbozi/pece-o-dite/...
inak na tejto stránke si veľa objednávam pre malú, lebo tam majú naozaj celkom dobré ceny.. hlavne keď sa vystriehne akcia..

mianc
10. aug 2011

@angela1 aj moja bola túto noc divná.. to asi tým počasím.. ja si to tiež neviem vysvetliť.. ale zasa mojej asi aj zúbky pôjdu ja neviem.. aj pri papaní sa mi od cicíka odtrháva... a keď jej masírujem ďasienka držká a čaká.. aj gélik som jej dala naň a hneď bola o čosi lepšia..

dadka1010
10. aug 2011

@adelaida33 V lekárni som to kúpila, to je taký náprstok, z jednej strany je to ako kefka, ale je to silikónové a z druhej sú také guľôčky na masírovanie ďasienka. Skús sa popýtať

hajanka
10. aug 2011

nasa mala ma tiez tu kefku na prst a minule som jej kupila taketo hryzatko s podobnou kefkou http://www.superlekaren.sk/index.cfm?module=Cat...

dadka1010
10. aug 2011

Maminy, ktoré máte synátorov, preťahujete predkožku??? Asi najdiskutovanejšia téma ohľadom chlapcov. Ja som sa na to doktora vždy zabudla opýtať, aj keď jeho názor je asi, že nepreťahovať, lebo je z tých mladších. No ja mu to sem tam pretiahnem, teda nejde mu to pretiahnúť cez žaludík, ale aspoň mu to tam vyčistím, lebo tam má také biele a trošku to aj smrdká 😅

hajanka
10. aug 2011

az teraz som si vsimla cenu 😕 ja som ho kupila tusim za 9 eur

hajanka
10. aug 2011

@dadka1010 ja som nikdy nepretahovala nemal ziadne problemy, az kym ma dr. nenastrasila, ze ked mu nebudem, tak tam bude mat kopu "spiny" ze to treba cistit, tak som zacala a po par tyzdnoch sa mu pipik zapalil 😠 a poslali nas v 2r na zakrok 😔 ten podrobne rozpisovat nebudem.
Spravila som hlupost ked som pocuvla dr., teraz viem, ze prilepena predkozka ma svoj vyznam, nie je tam prilepena len tak pre srandu, ale na ochranu pred necistotami. Tym, ze som mu do toho zacala sprtat, muselo sa mu tam nieco dostat a zahnisat. Mali sme s tym potom opletacky a chudak si vela vytrpel. Po zakroku som mu aj na odporucanie dr. odmietla opat pretahovat, v cca 4och nas dr. opat poslielala na zakrok, co som odmietla tohto roku sa mu predkozka uvolnila krasne sama, bez problemov. Z vlastnej skusenosti hovorim ze nepretahovat, uvolni sa sama.
Ak uz si sa rozhodla a zacala pretahovat, nerob mu to v kupeli, su v nom necistoty z telicka a bakterie, kt. sa mu tam lahko mozu dostat, tak radsej pod tecucou vodou.

adelaida33
10. aug 2011

@dadka1010 no ja pri kupkaní mu to vzdy priamo vo vodičke jemnučko potiahnem, iba čo to voľne dá, takze vidno špičku žaludika a tak sa to tam vymyje. takto ma navigovala dokina. no ale teraz kukááám, čo napísala hajanka...

dadka1010
10. aug 2011

@hajanka Ja mu to neťahám na silu, jemu to ani nejde, len tam má taký biely maz a trošku to smrdká, tak mu to len vymývam 😉

angela1
10. aug 2011

@mianc s tým počasím máš pravdu ako keby ani leto nebolo tie dni co bolo tak chladno sme kôli malej kurili, a tie zubky neviem ci aj mala je kôli tomu taka mrzutá ale dasienka opuchnute nema, tvoja ano?, zajtra ideme na klbiky tak sa rovno stavim v lekarni a kupim aj ja ten gelik snad pomoze

mianc
10. aug 2011

@angela1 no mojej už rastu cca mesiac.. troška to má aj nabraté a aj cez ďasienka ich troška vidno..ale keď ja neviem, či to už má dosť alebo nie.. to je naša premiera.. a ani neviem aké to má byť.. 😅

angela1
10. aug 2011

@mianc staršia ma už 20 r. kopec vecí som už pozabúdala 🙂 má sice v knižke naše dieťatko popisane co a kedy ale na priebeh si už nespomínam, takže tiež ako by premiera 😀

tinav
10. aug 2011

@dadka1010 Ja svojmu synovi ešte predkožku nepreťahujem, doktorka to pomaly skúša na poradni ale vraj ešte netreba. No pri prvom synovi som si užila, najprv nám doktorka tvrdila že netreba a potom už bolo neskoro. Zmenila som doktorku a tá nová sa snažila niečo zachrániť no už bolo neskoro. Boli sme na obriezke a je to už ok. Teraz si už dám nato väčší pozor poučila som sa. Na nočník budem dávať malého keď začne sedieť ale keď ti kaká pravidelne tak to skús začne si postupne zvykať.

tinav
10. aug 2011

@angela1 Ja už som tiež veľa vecí pozabúdala no sem tam posurfujem po internete a spomienky sa vrátia. Kúpila som malému ten gélik na ďasienka no mám pocit že ten účinok je veľmi krátky, no nejak to vydržíme s tými zúbkami.

angela1
10. aug 2011

@tinav je to parada mat po takom čase drobčeka však 🙂 🙂 sú to veľmi príjemné starosti, ale ono to tak veľmi rýchlo uletí, keby sa to tak dalo spomaliť

tinav
10. aug 2011

@angela1 to hej ja sa veľmi teším je veľmi vymodlený aj keď niekedy doslova padám na hubu, sorry za výraz. Máš pravdu rýchlo to uletí ja niekedy neviem aký je ň nieto ešte dátum. Syn nechodí teraz do školy tak viem že sú prázdniny 🙂 🙂

angela1
10. aug 2011

s tým padaním na hubu 🙂 🙂 to je aj u nás dcéra už doma nebýva a keď dojde tak sa smeje že už mi neni 20 let 😀 😀 , ale nemenila by som, naša mala je skôr prekvapko, 10 r. sme sa snažili a nič a keď sme sa s tým zmierili tak zrazu kde sa vzalo tu sa vzalo 😀 😀

tinav
10. aug 2011

Aj u nás to bolo prekvapenie ja som už ani nedúfala, všetky moje rovesníčky buď čakali alebo mali bábo a ja nič. No a potom to prišlo a nikto tomu nechcel veriť, no najhoršie to niesol môj syn a jeho začínajúca puberta. Teraz je to už fajn a na malého nedá dopusťiť, dnes sa vrátil po 10 dňoch z tábora a prvého vyobjímal malého a na nás iba kývol. Bolo to veľmi dojímavé a malý bol z toho hipy 😀 😀 😀

angela1
10. aug 2011

@tinav to muselo byť ozaj veľmi milé 🙂

slavetka
10. aug 2011

@adelaida33 Alebo este v dm-ke maju take balenie, ktore obsahuje taku kefku na dasna, potom take nieco ked mu uz vykukaju zubky a potom kefku uz ked ma zubky. A znacka je bejbylav. Maly to ma stale teraz v ruke. 🙂

adelaida33
11. aug 2011

Čaute žienky, hlásim sa spät v štandardnom stave, konečne som po 2dnoch ok... To aj vy nesiete očkovanie horšie ako vaše detičky, či to len ja som taká pošahaná 😝 ? V noci som konečne spala, posledná teplota malému zmizla o pol 9, tak som odpadla do postele a 2 nočné krmenia som absolvovala takmer poslepiačky 😔 . Ale šok nastal ráno, ked malý žačal klasika výskať a ja som kukla na hodinky a tam pol 6 😕 😲 😅 . Mm sa len rýchlo vychystal a dakoval malému, lebo len vdaka jeho čipernosti priveľmi nezaspal do práce..., tak sme sa ešte nakoniec vytešovali, že máme doma ranné vtáča 😀 .

adelaida33
11. aug 2011

Vrátim sa ešte k pipíku 😀 . No ja malému predkožku tiez normálne nepreťahujem 😖 , robím len to, čo mi ukazovala dokina v poradni: trošičku, len čo samo ľahko ide, veľmi jemne potiahnuť a vo vodičke (čistej) vymyť, netrieť, neťahať atď. Zatiaľ je všetko ok, tak pri tom ostanem. Dokina mu stále v poradni, o. i., kontroluje aj pipík, a minule poznamenala: "Kto ho kúpe? Manžel či vy? Krááásny pipík." Tak som sa len uškrnula a povedala, že budem rada, keď mu to raz budú hovoriť jeho frajerky 😀 .