Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@tinav čo sa týka plienok, my sme zatial používali len pampersky, aj ked su také drahé, lebo tie mu nič nerobili. sme si uzili totiž hned od začiatku, ked sme zistili, ze ma alergiu na všetky druhy vlhkých utierok. ale teraz sa chystáme prejst uz na 4, tak ideme vyskúšat babylove. nás si ponožky dáva dole uz zopár týzdnov, ale nie ručkami, ale nôžkami.
@mianc Na Kysuce chodím raz do roka ja mám svokru na Morave tak to mám po ceste. Posledný krát som tam bola presne pred rokom keď som bola tehotná a to som o tom ešte nevedela, ešte chodím aj do Martina tam mám sestru. Keď idem na Moravu tak to všetko obehám naraz pre mňa je to ďaleko z východu na druhý koniec. O dva týždne sa chystáme s malým na dovolenku do LM tak zase obehám celú rodinu a ešte si odbehnem k druhej sestre do Trnavy. Trošku cestovania nám nezaškodí no dúfam že to malý zvládne v pohode. Teraz som mala staršieho syna v tábore cesta autom trvala asi 1.5h a mala som čo robiť s ním v aute aby vydržal.
@adelaida33 to vážne.. no teda.. klop klop.. my teda zatiaľ nič také nemáme..no moja si ponožky dole zatiaľ nedáva.. ale len šuchá nohu o nohu.. 🙂 tak je otázka času kedy sa jej to podarí... 😉
@dadka1010 Najprv som dávala malému ponožky bez gumičiek tak mu to išlo ľahšie teraz má s gumičkami, ide mu to ťažšie ale ten radostný pohľad keď to zvládne stojí zato. Minule sme v Kauflande stratili jednu ponožku malý si ju vyzul a vyhodil a potom sme ju hľadali jeden pán stál pri nej a pozeral čo to leží na zemi aspoň bola sranda.
ahoj babulky mi použivame pampersky zatial sa nam najviac osvedcili.. skusali sme hugiesky ale to bolo hrozne mala skoro kazdu precikala a celkom dobre boli aj od nas z jednoty ale ked som to ratala tak su este drahsie ako pampersky.. tak sme pri tej znacke..
babulky co uz dokrmujete.. malej som dva dni dala mrkvu , dva dni brokolicu,, kedy môzem mixut spolu alebo aj zemiak k tomu?
inak ta plienka po tych kasickach a papani fuuuuj
😀 😀 😀 😀
@asma Ja som dávala malému 4 dni mrkvu, teraz dávam zemiak a potom to spojím. Mením to po 4 dňoch aby som videla či je tam nejaká alergická reakcia. Zatiaľ nič tak som aj rada. Skúšala som aj banán. Tie plienky sú aj u nás hrozné nielen vôňa. Dnes som dala aj kašičku na večer tak som zvedavá ako dlho vydrží spať ale chutí mu to je hlavné hoci som ešte aj kojila, bez toho to nejde.
@asma Skúšala som kašičky skôr ale potom som prestala no teraz sa budí častejšie tak som zase začala. Ja mám kaše od Nestlé chutia mu, na olovrant sme skúšali banán aj ten mal úspech. No budem dávať príkrm iba na obed a na večer kašu má ešte čas na príkrmi dosť času. No on je trošku väčší a stále hladný tak aj preto som začala prikrmovať skôr ale to iba po troške.
Ešte k tým sladkostiam - ja som od skončenia školy vôbec sladké nemusela, skôr slané - čipsy, oriešky, tyčinky..., ale ked som otehotnela, tak sa to zmenilo, asi tak napoly, no ked som začala dojčit, tak slané nič, ale sladké som vyslovene začala požierať absolútne všetko, aj to, čo som kedysi vôbec nejedávala alebo mi pripadalo nie po mojej chuti. Bolo a vlastne aj je mi to vyslovene fuk, zjedla by som všeeetkooo 😝 😝 😝 .
Ahojte, tak my nedávame ani pampersky ani hugiesky, u nás oboje nula bodov, vždy precikané a aj prekakané 😝 . Skúšala som aj tie z Lidl, ale sa mi zdajú dosť tvrdé a smrdia takou umelinou, či čím, inak mi ich neprecikal. Ale my kupujeme v PL, volajú sa DADA, číslo 4 sú v balení 54ks a stoja cca 6€. Používame ich od narodenia a som s nimi najspokojnejšia. Keďže Tesco ani DM poblízku nemáme, tak iné odskúšané nemám 😠 .
Ja dokrmujem už druhý týždeň, zatiaľ sme skúšali mrkvu, zemiak, kaleráb, karfiol. Najskôr postupne po jednom, teraz som mu to aj obmieňala a spájala po dva dokopy. Trošku sme skúsila aj banán, ten mu chutil, lebo je sladký a dnes jabĺčko. Ale ten môj malý špekulant začal od včera vymýšľať 😕 . Zatne pri papaní pery a nie a nie ich otvoriť. Takže asi vzdoruje príkrmom, neplatí na neho nič, len keď ho dakto druhý rozosmieva a ja šup s lyžičkou do pusy 😀 . No potom sa tvári, akoby som mu dala tú najnechutnejšiu vec na zemi 🙄 . Takže neviem ako budeme pokračovať, asi tu pomôže len trpezlivosť.
@dadka1010
Dady pouzivame aj my, mali sme c.2, ale tie sa mi zdali dost tvrde, no aj tak sme nedavno boli v Polsku a kupili sme, teraz uz trojky a s tymi som viac spokojna, su maksie, pekne farebne s levikom a cena je super 😉
podla mna su lepsie ako tie z Tesca, ale pouzivame aj DM - tie su tiez dobre.
Ja mam s Huggies dobre skusenosti, davame ich na noc, alebo aj pampers, no urcite nie sleep & play - tie boli podla mna hrozne...
A inak, baby, kolko kil Vam este ostalo po porode, ked vsetky tak usilovne "rotanujete"?
A kolko ste pribrali?
Ja cca 22 😒 a mam este 3 navyse, no musim sa priznat, ze tiez skoro vobec necvicim ☹ stale si hovorim, ze uz musim zacat, ale akosi sa mi nikdy bud nechce alebo nie je cas...
No ja 15kg, už boli aj dole, ale minule, keď som sa postavila na váhu, tak sa mi oči zakrútili, lebo som zase pribrala 3kg 😠 . Ja ešte nerotanujem 😀 , ale zase chodím makať na stavbu a baby poviem Vám, že po 2 hodinkách umývania som K.O, fitko môže ísť do kelu. Ale jednoducho ja sa toho sladkého neviem zbaviť 🙄 , dnes krovky, naši boli na trhu 😎 . Ale tiež by mohlo ísť brucho dole, inak to nie je až taká katastrofa, ja som nikdy nebola ultra štíhla, aj keď mne by tak bodlo 10kg dole 😅.
@latea1 Teraz sú tie DADA plienky oveľa mäkkšie, my keď sme kupovali 2, tak vtedy boli také tvrdé, ale raz mm bol na ne sám a my väčšinou berieme aj tri balenia naraz a jedno sa mu tam zaplietlo iné a to už boli tie mäkkšie. Teraz už sú všetky také.
inak čo sa tých plienok týka, je to veľmi individuálne.. mne sa najviac páčili pampersky, potom bela, ako som začala hugiesky používať, tie sa mi vôbec nepáčili, ale priam naopak neskôr som si ich obľúbila, a belu zase naopak zneľúbila, ale tak pampersky sa mi osvedčili ako naj.. ešte tie tesco mám ale tie sme ešte neskúšali, lebo tie som kúpila 4 a malá ma ešte 3 tak domíňavame tie.. 😉
my tiez este pouzivame 3, ale dnes akurat sme kupili uz aj jedny 4
@dadka1010
ahaa, takze tak je to s tou makkostou a tvrdostou... a ja som si myslela, ze len 2 boli tvrde 😝
ja tiez nejako stale musim mat tie sladkosti, a to sa zacalo uz pocas tehotenstva a nejako to pretrvava 😒
hmm, ale to mozno teraz suvisi s tym dojcenim, ved ani ja som nejako predtym velmi saldkostiam neholdovala, ako dala som si niekedy, samozrejme, ale teraz je toho viacej
ahojte babenky, chcela by som sa spytat ako je to u vasich deticiek moja bude mat 5 mesiacov o 4 dni a chcem vediet ci uz maju deti v takom istom veku dobru a rovnovahu a co uz dokazu, lebo moja mala drzi pekne hlavicku ale napr. sama sa este neotaca z bruska na chrbatik a opacne ani z nozickami sa este nehra ako to vsade pisu ze by uz mala a taktiez za pomoci sa posadi ale nie je stabilna, no chcela som vediet ako je to u vasich deti viem ze kazde je individualne ale...pytam sa 🙂
@nika0403
ahoj, moja dcerka bude mat 5 mesiacov o 10 dni 🙂 tiez pekne drzi hlavicku a zacala sa otacat z chrbta na brusko pred 2 tyzdnami, hned na dalsi den si aj chytala nozicku, ale z bruska na chrbat sa este nepretaca, stalo sa jej to sice parkrat uz davnejsie, ale to len vtedy a bolo to viac menej nahodne, nie cielene. no z chrbta na brusko sa posledne dni otaca stale, normalne sa jej to zapacilo, lebo kym sa este neotacala, nechcela byt velmi na brusku, ale teraz, ked sa uz otoci sama,tak to robi stale. podla mna sa nemusis znepokojovat, lebo to, co nevie dieta dnes, zajtra nemusi platit. musim sa priznat, ja som moju este davnejsie velmi casto nedavala na brusko a potom ani nechcela hlavicku dvihat... no postupne sa zlepsovala a teraz, ked sa otoci sama, uz ju drzi krasne.
takze ked, tak skus jej nejako pomoct, ale nemusis to silit, moja sa otocila z nicoho nic, ja som ju vobec nenutila, proste mali sme bezny den a zrazu vecer, sa sama otocila. Najprv mala trosku problemy s jednou ruckou, museli sme jej pomoct ju vytiahnut, ale po par dnoch si uz vytahovala sama 🙂
@latea1 dakujem ti no verim ze o chvilku sa zacne otacat sama aj sophinka, ona sa mi otoci ale s mojou pomocou musim jej k tomu pomoct no asi je trochu lenivejsia aj hlavicku dost neskoro zacala drzat sama asi az vo stvrtom mesiaci tak asi aj to otacanie pride samo...no myslim si ze jej venujem dost casu aj sa s nou hrajem aj sa skusame otacat ale sama este nechce...no mam este jednu otazku neviem ci je to normalne ale moja mala strasne sermuje s rukami vlastne to robi od malicka nevie ich mat v klude stale hore dole...no jasne ze ked spinka alebo stava sa ze je kludnucka a pekne sa hraje ale casto naraba s tymi ruckami, ako je to u tvojej malickej?
@nika0403 aj nas maly stale sermuje s rucickami, asi je to normalne...on sa az tak "bije do hrude" 😀
a otacat z chrbta na brusko sa tiez vie asi dva tyzdne, naopak este nie... do sadu sa tahá, ale nevie stabilne sediet, to este ani nema vediet tusim... a s nozickami sa nehra zatial iba na kolena dociahne😀
No o tom šermovaní by som mohla článok napísať 😀 a nohami kope akoby plával, to mi vždy ponožky povyzúva, takže u nás nosíme najradšej polodupky 😉 . Kope dokonca aj keď sa kojíme, takže je to niekedy boj. Nesedíme tiež ešte sami, váľa ho ako keby si upil 😀 . Baby ja by som s Vami menila, aby sa ešte neotáčal, lebo ten môj sa šúľa jedna radosť, posteľ mu je malá a na zemi sa mu nepáči, lebo nemá výhľad 😠 . Ale je to úžastné sledovať každý pokrok a každé je iné, teraz to vidíme tie rozdiely, lebo sú malinký 🙂

@tinav a inak ako často chodíš na kysuce? chodíš tu často? som rada, že sa ti naše prostredie páči.. 😉