icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
15. aug 2011

@mianc pekne tvoja malinká potiahla 🙂 , kiežby ti tak stále spinkala 😉
@dadka1010 ja tampony nepoužívam uz asi mesiac-dva, mám MM len akurát, sem-tam sa mi spustí MM aj z druhého prsníka, ked malý začne papať, ale to len priložím plienočku a je to. ešte mám aj doma nejakých pár zvyšných kusov 😝

adelaida33
15. aug 2011

@nataliasarron tak ten tvoj pôrod ti nezavidim ☹ , a to som bola v tom, aky bol môj otrasný 😒 . ešteže je malý ok.

adelaida33
15. aug 2011

@asma najlepšie asi bude počkať aspon tri dni a tak test zopakovať, alebo chod ku gyn. a máš to asi rýchlejšie 😉

adelaida33
15. aug 2011

veru, baby, ja som zatial mrchu tiez este nedostala a dufam, ze este aj nejaky cas počka, takto je to parada 😉 . ked to tak vezmem a nepočítam šestonedelie, tak som bez nej uz vyše roka a to je po tých mnohych rokoch celkom pekna ulava 😎 .

mis_ka
15. aug 2011

@adelaida33 my sme dnes nejakym zazrakom spinkali do stvrt na sedem 🙂)) zajtra by to chlapcek mohol zopakovat ;)

mianc
15. aug 2011

@asma no neviem ti povedať.. či si.. ale kamarátka bola, ale tak záleži asi teraz od veľa vecí, aj keď hovoria, že po pôrode je najľahšie otehotnieť.. ale ak si tak si veľmi na začiatku, keď Ti ukazuje slabú čiaročku.. ja byť tebou skúsim za 2-3 dni a to by si ju už mala mať silnejšiu, teda ak si.. 😅

mianc
15. aug 2011

xixi.. no moja krásavica včera zaspala o 19h a prvé papanie si pýtala 1:15h 😀 snaď sa nám už aj ten nočný spánok troška upravuje.. ale potom si pýtala tak o 3:30h a 5:30 ale ráno už bola hore o pol siedmej ale tak nesťažujem sa.. 🙂 som zvedava čím ma prekvapí dneska.. 🙂 lebo už o 19h sa nevedela dočkať postieľky, prvý krát som na nej videla, že keď som ju do nej dávala sa usmievala a zobrala si dudlík a svojho maznáčika a za 5 min spinkala.. 😀

mianc
15. aug 2011

@nataliasarron to si mala teda vážne ťažký pôrod.. to ja som mala úplne baby malinu.. dokonca doktori mi povedali, že na prvorodičku perfektné.. že to tak často nemávajú.. a ani nástrih nám nerobili.. čo mamina bola úplne super spokojná.. jedine negatívum čo si pamätám s pôrodu a dva dni po pôrode bolo to že mi strašne oslabli nohy, ale až tak že som nemohla či na stolicu vyštverať, keď ma doktor chcel pozrieť a po pôrode to bolo obdobné keď som chcela na posteľ.. ešte že mi muž pri pôrode pomáhal.. 🙂

nataliasarron
15. aug 2011

@adelaida33 no to teda bol zazitok ... to ti poviem 😒 ale od druheho babetka ma to neodradilo 😵 len tomu nechame pauzu a potom sa s mojim gynekologom dohodnem na planovanom cisarskom 😉 a veru veru ... ako pises to podstatne je ze maly je ok 😵

nataliasarron
15. aug 2011

@mianc tak to v tichosti (ale uprimne) zavidim 😀 😀 ale je to fajn 😉 jedna z mala co mala taky bezproblemovy 😉

latea1
15. aug 2011

moj porod hodnotim tiez celkom v pohode az na male detailiky...
teda rozbehlo sa to v pondelok vecer, ked mi zacali kontrakcie, pomerne slabe, ale to som vtedy este nevedela. nadranom sme sa teda vybrali do nemocky - PO. ale zistili, ze je to este len na zaciatku, ale aj tak si ma tam nechali. doobedu mi urobil doktor ultrazvuk (bol utorok) a zhodnotil, ze mozem ist domov,(a prist na ctg v piatok!!!!) tak som sla - a dobre som urobila - Presov uz nikdy viac 😠 no bolesti samozrejme neustupovali a tak sme sa vecer vybrali do porodnice zase - do Sace (KE). rano o pol 7 - v stredu !!! bola mala na svete 🙂
v saci to uz bolo fajn. mali sme nadstandardnu por. salu, mm bol celu noc so mnou, pomoc v podobe epiduralky si neviem vynachvalit - bolesti zmizli okamzite (teda o 10 min. ked zacala ucinkovat)
ozaj, vy ste mali epiduralku pri prirodzenom porode?

latea1
15. aug 2011

@adelaida33
kedy sa narodil tvoj maly? nie nahodou 23?

mianc
15. aug 2011

@nataliasarron to áno.. ale ja som si kúpila aj ten dianatal gel.. odporúčal mi ho jeden známy doktor.. vraj pre prvorodičky nie je nič lepšie.. a dokonca na západe to majú všetky rodičky grátis.. tak isto mi aj to niečo pomohlo.. 😉

latea1
15. aug 2011

@mianc
vazne si ho mala (dianatal) a tak pomohol?
och, ja som tiez chcela, ale kedze povodne som mala rodit v PO - tam mi povedali, ze je to blbost, ze to vobec nepomaha, ze to pouzili len parkrat - tak som sa toho vzdala.
napokon som, ako pisem vyssie, skoncila v Saci (KE), ale kedze som ho nemala, tak som to potom ani neriesila ☹ a museli mi urobit nastrih 😒

mianc
15. aug 2011

@latea1 ja som sa ju chystala mať.. ale išlo mi to strašne rýchlo.. prišiel doktor mi ju pichnúť a to už som najhoršie mala za sebou.. ja sa nemôžem sťažovať, ja som mala asi cca 5 silných kontrakcií a už som rodila.. 😎 a to bolo tiež veľmi rýchle.. ani som si to riadne neuvedomovala a už to bolo.. maľunka bola pri nás... a v tom okaminu sa nám s tatinom zmenilo vnímanie celého sveta.. 🙂

latea1
15. aug 2011

hmmm tak to hej, my sme sa trapili dlhsie, od cca 8 vecer sa to zacalo stupnovat a epi mi pichli o pol 2, ale potom to uz bolo super 😝 a kedze este mi ucinkovala aj pri samotnom tlaceni a siti, nic ma nebolelo 🙂

mianc
15. aug 2011

@latea1 no ja som kôli tomu nástrihu ho kúpila.. a pýtala som sa u nás v čadci či nástrih robia automaticky alebo iba podľa potreby a oni že podľa potreby a keď som povedala že chcem dianatal gel, tak mi primár povedal že on osobne s ním rodel len asi 5x ale ani raz nebol vykonaný nástrih.. ale nevedel mi povedať či to gélom, alebo rodičkami.. ale ja som to brala aspoň ako takú útechu že niečo na zmiernenie mám.. 😉 a teraz si ho neviem vynachváliť.. dokonca mi ho nestihli ani celý aplikovať.. z 2. fázy mi ešte ostala celá tuba

mianc
15. aug 2011

@latea1 no ja som sa hlavne bála toho šitia, neviem prečo.. ale to som už také historky okolo toho počula, že som všetko možné aj nemožné hľadala, aby som sa tomu vyhla.. a chválabohu to vyšlo.. len aby aj ak panbožko dá aj druhý pôrod takto dopadol.. 😉
inak mne doma o 9h ráno odišla voda, do nemocky ma priali o 11:15h a malá bola na svete o 13:40 h 😀 bola to bleskovka..

latea1
15. aug 2011

@mianc
presne pre ten nastrih som gel chcela aj ja, dost som sa ho totiz bala a vobec, nechcela som ho podstupit...
ale smola 😠 no teraz to uz neberiem az tak tragicky, rana sa zahojila v pohodicke.
inak mne sa netlacilo az tak lahucko, takze neviem, ci by nastrihu ten gel zabranil, sanad ano, mne urobili nastrih asi preto, aby sla mam von lahsie, dokonca mi sestricka musela aj zatlacit na brucho, aby mi pomohla

zuzuzaza
15. aug 2011

@asma test sa moze mylit jedine ked vyjde negativny....ak tam ciarka je aj ked je akakolvek slaba, je takpovediac 100% pozitivny 😅 😕

latea1
15. aug 2011

@mianc
tak to teda bola riadna bleskovka 🙂 mne voda odtiekla az tam, prepichla mi doktorka - vobec nic som necitila.
ja tiez pre to sitie, ale ako som povedala, mna to vobec nebolelo, ale to asi preto, lebo este ucinkovala epi, lebo ku koncu sitia som uz jemnulinko zacala citit, ale to bolo oproti kontrakciam nic 😉
mne totiz o 5 rano este pichli dalsiu davku epi a o pol 7 sa mala narodila

mianc
15. aug 2011

@latea1 aj mne pomahala sestrička tlačením na brucho, ale gel pôsobil na to aby malé rýchlo sa vyšmyklo von a aby nebola taká silná trecia sila.. a v tej prvej fáze keď som už otvorená bola mi to sestrička tým gélom rozmasírovala.. a myslím si, že aj to veľmi pomohlo pri pôrode..

latea1
15. aug 2011

@zuzuzaza
ufff, ale si jej dala (asme) - ale tiez si myslim, ze mas pravdu, na mojom teste bola ciarocka velmi slabulinka, ale bola tam a Saška je na svete 🙂

mianc
15. aug 2011

@zuzuzaza ja si to tiež myslím.. lebo ak sa tam objaví čo i len slabá čiarka tak musí obsahovať tehuľkovský hormon, inak by sa to tam neukázalo.. ale tak všeličo sa stáva..

latea1
15. aug 2011

@mianc
zeby som skusila nabuduce? 🙂
ci to ked strihali raz, musia aj potom? hm, neviem

mianc
15. aug 2011

@latea1 isto nemusia.. mne povedal doktor, že to zaleži od toho ako sa žena otvára a aj od polohy dieťatka a ako tlačí hlavička na krčok..

latea1
15. aug 2011

@mianc
ahaa, tak fajn, nabuduce budem nad touto moznostou uvazovat ovela intenzivnejsie, vdaka 😉

sirinka
15. aug 2011

@asma ziadne dalsie tabletky si nedavaj a sup cim skor na gyndu...lebo falosne pozitivne dva testy....no neviem... 😅

wilsonka
15. aug 2011

@asma
tak to by si bola druha po brigus🙂
ja som tiez mala podozrenie ale testy boli negativne a aj mrcha prisla...a poviem ti, ze mi to normalne prislo luto po par dnoch co som sa bala ze som tehu a to by bola fakt katastrofa lebo okrem muza na blizku nemam nikoho kto by pomohol s dalsim babom.- teda tak to vnimam ja ale zvladla by som to...musela by som.
velmi ti drzim palce aby to dopadlo tak ako si zelas. asi by som tiez sla cim skor na gyndu.

wilsonka
15. aug 2011

@asma ale aj tak mi to nejde do hlavy aj ty aj brigus ste brali HAK.ja som ju brala 6 rokov a nic. no daj nam vediet ako si dopadla u gyndosa.