icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
26. aug 2011

odkedy sú zasa takéto horúčavy, môj maly spi v body s kr.rukávom, bez ponoziek, neprikryty, tiez ho priebezne kontrolujem ako siss_sz (nôžky, rúčky, noštek či nemá studené) a po polnoci, ked sa nam v spalni začína ochladzovať (že ochladzovať 😀 z 28 na 26 😝 ) tak ho prikryvam...

adelaida33
26. aug 2011

@gabika783 no máš to ťažké, je to fakt o nervy... ber to len ako nápady, lebo ja mám tiez len prve bábänko. v prvom rade by som si skontrolovala prsníky, či mám dobrý tok MM, či nie je prirýchly alebo prislaby, že z toho chytá nervy. potom jemu ustočká, jazyk a pery zvnútra, či tam nemá nejakú ranku, ked teraz kadečo postrkajú do pusy (moj sa minule tresol s hračkou po pere 😝 ). pomasírovala dasna, zmerala teplotu... a ak je aj stolica normal, tak pri dojčení by som sa zavrela sama s ním do tichej najchladnejšej izby a najskôr po 3 hodinách od posledného papania. a dúfala, ze to bude ok. ak ani tak, šla by som s ním k dokine, nech ho pozrie. radšej ist zbytočne, ako príst neskoro. a možno je len smädny tak pije len predné MM, hm? Už mi tak narychlo nič nenapadá 😒 . a k tomu spánku, aj môj mal párkrát také, že sa strhol a straaasne plakal... no nič, len som ho utíšila kolkokrát bolo treba - môj mm nebyva tak doma, takze ja uspávam vzdy sama, máš fajn, že ti s tym pomáha - potom to prešlo samo... skús este vydrzat. ved ked nas čítaš, tak vidiš, ze kazdá máme s bábänkom také týzdne, že toho nenaspíme vela, určite to prejde čoskoro... drzím palce.

adelaida33
26. aug 2011

@gabika783 spomenula som si, že môj malý sa tak strhával, ked mal počas dna privela zázitkov - vela aktivity, návštevy, množstvo ksichtov 😅 😝 ... ked som s ním potom bola sama zo dva dni a nasadila pravidelnost a stereotyp - papanie, prechádzky, hranie sa - len to oblúbene, tak sa upokojil a vratilo sa to do normálu.

sirinka
26. aug 2011

@gabika783
@asma
@adelaida33 no inak to zrejme momentalne nepojde, lebo mi chyba estrogen a je dost mozne, ze aj dlhodobe dojcenie ho natolko potlacilo, ze mi to uz sposobuje problemy....samozrejme, pockat sa chvilu da a navyse mi doktor povedal, ze pri nejakom minimalnom dojceni...cca 2-3x denne, by to zrejme slo...no tak uvidime....

siss_sz
26. aug 2011

@sirinka to fakt? ja mam zas tooolko estrogenu, poziciam ti..keby to slo... dojcim a aj tak mam zvyseny ten estrogen... :-/

sirinka
26. aug 2011

@siss_sz no vidis, keby to tak slo....

adelaida33
26. aug 2011

@siss_sz @sirinka ach, kočky, fakt je všetko jedno, len nech sme všetci zdraví... je to otrepané, ale je to tak... zdravie je to najdôlezitejsie... najblbšie pri tychto hormonalnych nerovnováhach je, že liečba je dlhodobá...

mianc
26. aug 2011

Žienky musím tu moju Timušku pochváliť, ako papá tú kašičku, tak večer aj v týchto teplách krásne zaspinká a celkom sama.. 🙂

mianc
26. aug 2011

@sirinka a neprejdú tie hormonálne lieky do mlieka? vieš aby to maľunkej neovplyvnil rast a vývoj.. ja by som sa toho bála... aj lieky a aj kojiť aj keď len 2-3x za deň 😒 počkaj s liečbou ešte pár týždňov ak môžeš a radšej ju postupne odstav.. veď svet sa nezrúti, už začne papkať aj iné mňamky aj keď je pravda že MM je to najlepšie.. ale tak niektoré deťúrence ho nemali ani toľko čo ona.. ☹

sirinka
26. aug 2011

@mianc ved uvidime, kontrolu mam 29. septembra....

asma
26. aug 2011

@sirinka tak budem dr6a5 silno prsteky a tak nadialku ta pooplúvam nech je všetko v poriatku.. 😀 😀 😀 😀 inak sa chcem opitať do kedy môzem kojit malinkú ak som zas tehu?,

gabika783
26. aug 2011

@sirinka nuž mám veľmi "dobré" skúsenosti, že len názor jedného doktora nestačí. Možno by to šlo aj inak... príroda a ani tvoje telo predsa nechcú aby si malú odstavila takže možno by sa našla nejaká "alternatívna pomoc". Neskúsiš sa na to spýtať tu: http://forum.dojcenie.eu/portal.php?sid=b01e2ec... či s tým má niekto skúsenosti?
mianc: myslím, že kojenie neplní len výživovú funkciu...je to omnoho viac. 🙂

gabika783
26. aug 2011

@asma ja viem tak, že kojiť ju môžeš kľudne kým sa ti nenarodí druhé dieťatko... a potom ak to zvládaš... tak tandemovo obe.. 😀 Dúfam, že sa ti nezježili chlpy pri tejto predstave 😀

mianc
27. aug 2011

@asma trebalo by prestať čím najskôr, lebo kojenie sťahuje maternicu dole a zasa keď si tehu tak potrebuješ aby stúpala hore.. poraď sa s doktorom..

mianc
27. aug 2011

@gabika783 veď ja nehovorím, že to kojenie je len na uspokojenie výživy.. to nie, ja tiež chcem kojiť, kým sa môže.. ale tak ak má žena zdravotné problémy a iné východisko nie je.. tak niekedy je rozumnejšie prestať a pomôcť tým sebe a niekedy je to aj na prospech dieťatka.. ale dúfam, že sirinka bude mať dobre výsledky a bude môcť ďalej kojiť.. ozaj.. a čo tak nejaké homeopatika? nejaká liečba spojená s nimi? hm? neviem, nemám s tým skúsenosti, to je len taký spontaný nápad..

dadka1010
27. aug 2011

Čaute holky, tak my pokračujeme v nočnom spaní-nespaní 😠 , niekedy sa zadarí aj dlhšie ako hodinu spať 🙄 . Dnes bol drobec u druhej babky(svokry), bola som nútená ho tam nechať 2,5 hoďky. Ale zvládli to super, malinký je zlatý, on sa nikoho nebojí, každému sa smeje 😉 . Len nechcel papať ani odsaté mliečko, ani piť čajík, ani papať výživku. Ale keby ste videli, ako sa potom vrhol na prso 😀
@sirinka je mi dosť ľúto, čo si tu písala, že asi budeš musieť kojenie nechať. Verím, že je to pre Teba o to ťažšie, lebo si dve detičky predtým kojila dlho. Dúfam teda, že výsledky dopadnú dobre, budem netrpezlivo čakať na Tvoje info, ako to ide ďalej. Ako sa prejavuje nedostatok estrogénu 😅 . Ja som okrem obyčajnej chrípky nejako vážne ničím netrpela.

wilsonka
27. aug 2011

@slavetka aj my takto fungujeme a malu som naucila nechytat lyzicu tak, ze ked sa naciahla jednoducho som lyzicu odtiahla a nedala jej...netrvalo dlho a pochopila ze ked nechyta naje sa🙂)) teraz ked pozabudne tak staci raz odtiahnut lyzicu od nej a pochopi.

wilsonka
27. aug 2011

@adelaida33
mame postielku najvyssie stale, je to dost vysoko, skor mam boja ked vidim nohy a ruky von z postielky🙂 aby si nepovylamovala hnatiky. a hniezdo - kazdy den upratujem postielku🙂) rozburda to vzdy az mam pocit, ze to tam nechce🙂 alebo sa len hra.

a moja je v detskej izbe od narodenia- ani raz nespala v nasej posteli. na kojenie pouzivam postel v detskej izbe a obcas si s nou zdriemnem.

wilsonka
27. aug 2011

@gabika783
aj u nas to iste. skor si myslim ze je to teplom.

adelaida33
27. aug 2011

@dadka1010 no super, že to tam vydržal a zvládol tak dobre. dúfam, ze ho svokor este nenaučil na cigy (myslím to samozrejme zo žartu 😀 ). takéto vrhačky na cicík sú veľmi pekné 😉 .
inak som taká rada, kupila som u nas v obyčajnych potravinách čisto pohánkové chrumky bez soli, juchú, a vraveli, ze bezne mavajú takéto aj ryžové. aspon po dačo nebudem neskôr lietať do špeci-obchodov.
my sme si dali ráno miesto normálnej prechádzky takú riadne zrýchlenú chôdzu dvojhod., tak maly spi len v plienke už dve hodky 😀 a ja varím 😝 .

adelaida33
27. aug 2011

@mianc teším sa s tebou, že sa malinká tak krásne rozpapala, že je aj maminka spokojná 😉 🙂 , takže papáte pekne lyžičkou a ona ma druhú lyžičku a dovolíš jej aj džabkať do kašičky či ešte sa ňou len tak oháňa? vidíš, to je dobrý nápad, možno to skôr podporí jej samostatnosť pri jedení a ohadzovaní kuchyne jedlom 😀

mianc
27. aug 2011

@wilsonka myslíš, že by to zabralo, keby som odtiahla zakaždým lyžičku, lebo ona sa už len pajedí pri tom keď ju nemá v ústach a necucká kašu.. tak ja neviem.. či nebude ešte viac nervozna... ale tak vyskúšať to môžem.. 😀

mianc
27. aug 2011

@adelaida33 xixi.. hej stále sa ňou oháňa a sleduje tú svoju a ja zasa mojou ju krmim.. misku mám radšej mám na stole.. inak malú krmím na rukách, tak v poloľahu a v polosede.. 🙂

mianc
27. aug 2011

@dadka1010 si ho viem predstaviť koľká radosť sa mu zračila keď videl svoje papaníčko.. 😉 vidíš, oklamať sa nedá.. šikovný chlapec.. 🙂

mianc
27. aug 2011

@adelaida33 inak postieľku máme aj mi ešte na tom najvyššom stupienku, nechce sa mi ju dávať ešte dole a malá sa mi sama ešte neotáča, takže zatiaľ to nejako ani neriešim.. skôr rozmýšľam či už neprehodím športový kočík, čo by mala aký taký výhľad na vonok.. 🙂 ty ešte máš hlboký alebo už športový?

dadka1010
27. aug 2011

Baby my sme v postieľke tiež ešte na najvyššom bode, malý sa už otáča hore dole, ale ešte sa neposadí, tak myslím, že to tak ešte nechám. Veď pri tom našom vstávaní skoro každú hoďku by som o kríže prišla 😖 . Síce mi už čo-to rozkopal na komode, o kolotoči ani nehovorím, ten ide odtrhnúť 😀 . Inak čajík mi odmieta piť z fľašky a skúšala som mu ho dávať z pohára, tak to sa mu neskutočne páči. Síce je niekedy viac čajíku na ňom, ale tak nech sa chlapec učí 😀 . Lyžiču pri papaní by tiež najradšej držal on, ale to mu nedovolím, nemám chuť po ňom po papaní upratovať tú spúšť 😀

wilsonka
27. aug 2011

@mianc skus to ked nie je velmi hladna. neviem nam to fungovalo od zaciatku.

mianc
27. aug 2011

@wilsonka celkom fajn to dnes išlo.. 🙂 bola zaujatá novou toličkou na jedenie.. takže sa o lyžičku nezaújmala.. bola zlatunká ako jej to išlo.. 🙂))))

siss_sz
28. aug 2011

pocujte, potrebujem radu... vcera celkom pekne papal mrkvicku a dnes uz po nejakych 4 lyzickach mi mrncal... mam mu dat dnes neskor/nemam mu dat uz vobec, az za tyzden trebars... alebo co? 😅

tinav
28. aug 2011

@siss_sz u nás je to dnes podobne včera som mu dala mrkvu s petržlenom a papal nádherne a dnes hotová katastrofa všetko čo som mu dala do úst je na mne. Zajtra budeme pokračovať, pridám mu k tomu aj zemiak. Náš asi dnes nie je veľmi hladný trošku som ho predtým nakojila, išli sme autom a už bol veľmi nervózny. Ešte musím pozberať tu zeleninu po kresielku a podlahe. Ja by som na tvojom mieste to zajtra zase skúsila po troške možno tiež nebol tak hladný ako náš.