Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@kvetka84 hej? to je dobry napad..lebo spenat mam pomrazeny, ale zas nemam ho vela a podla mna by mohol byt dobry po troske popridavat 🙂 uvidime, jak maly - co na to povie..hehe.. ale to je dobry napad/rada lebo ta tekvica mu sama nesla dobre, zemiak zase b ude husty..tak mu tam supnekm trochu tekvice... 🙂
tak aspon viem preco nam dnes trvalo hodinu uspat malu ( dala som jej o polosmej kasu a pogrckala sa ) nevedela som ze kase su na noc tazke. a tiez ma zarazilo ze su tie kase presladene. poradte daky receptik na domacu dobru kasicku-staci link, pripadne si kuknem uz sa to tu spominalo mam pocit. mam kukuricnu do ktorej treba mlieko-mozem ju urobit len s vodou? ale tiez je to nestle :( ale aspon tam nie je umele mliecko.
My sme zo začiatku dávali iba odšťavenú uvarenú mrkvu, lebo Dr. nám povedala, že najskôr šťavičku, aby ho nenapínalo. Ale ostatné som už potom robila vo vode, čisto rozmixované sa mu zdalo suché a úplne ho napínalo, tak pridávam buď MM alebo vodičku z vývaru.
Kočky, ja kým som tú nutrilonovú kašu dala som to konzultovala s lekárkou a tá vravela že uplne bez obáv môžem dať. Tiež si myslím že chyba bola že spapal naraz toľko veľa, ale ked som chcela dal polovicu dať reval ako o dušu. Uspokojil sa až ked zjedol všetko 🙂. Inak tie flaky do rána zmizli, malinký mal celý deň skvelú náladu. Jemu sa v podstate uľavilo hneď ako to zo seba v noci dostal. Kedže dnes bolo voľno lekárke som zavolať nemohla, ale zajtra sa určite spýtam. Kašu zarábanú vodou som volila práve preto, že mám pocit že večer až toľko toho mlieka už nemám aby som odsala nejakých 150 ml a mohla zarobiť kašičku s mojim materským. Inak dnes som prelúskala net a zistila že veľa bábätok vracia práve z nutrilonu. Udajne oveľa bezpečnejšia je beba alebo klasika sunar. No pokiaľ budem kojiť, som rozhodnutá radšej v noci viac krát vstať ako zažiť toto ešte raz. Inak zaujímavé je že ked to vyvrátil, tak bol nespokojný až pokiaľ nedostal dalšiu dávku z prsa a až vtedy sa uspokojil. Malý rozmaznanček, chutí mu len od mamy 🙂
Tie čo riešite štruktúru stravy. Ja som začala zeleninou a to tak, ze ju pasírujem cez umelohmotné sítko a nie je žiaden problém. Samozrejme to zriedim s tou vodou v ktorej som zeleninu varila.
@tanula84 ja kúpem, lebo má z toho radosť. A v takýchto teplách sú chúďatká tiež upotené. Ja som v týchto horúčavach osprchovala čistou vodou malého aj 3x denne. Alebo som ho posadila do vlažnej vody na balkone do lavóra 🙂 - a nebolo šťastnejšieho chlapca na svete 🙂. Len pekne kúp 🙂
Ja davam malej od 3 mes. na večeru klasickú krupicovú kašičku a nemali sme s ňou žiadny problém ani negrckala ani nebola zapečená a spinka celú noc 🙂 , prevarím 170 ml lucky keď vychladne cca 50 ml prelejem do fľašky - dám tam 5 odmerok nutrilonu 1, do zbytku vody dám 1 ČL detskej jemnej krupice, štipku soli, a 1/2 ČL cukru - uvarím a vlejem to do fľašky s mliekom - potrepem a večeru má hotovú, veľmi jej to chutí 😀
@optimistka mozno mal tie pupaciky z vracania.,..moj muz tiez, ked vracia, je celz vyhadzany potom... 😅
@tanula84 aj ja kúpem malého každy večer a myslím, že je to preňho jeden z viacerých jasných orientačných bodov počas dňa (keďže ešte nepozná hodinky 😀 ). inak my sme častosť kupania postupne zvyšovali, lebo najprv, ked sme došli z pôrodnice, tak dokina kázala len raz za tyzden, potom 2x za t., neskôr každý druhý den a odkedy sú horúčavy, tak každý den. ako bude dalej, uvidím. predpokladám, že vynechať kupanie má opodstatnenie, ked je bábäno choré a pod., resp. ked je doma nezbavitelna zima atď. Ale súhlasím s tým, že aj mne je lepšie, ked sa osprchujem a tak idem hajuškať 😔 .
@tanula84 my kupeme od narodenia kazdy druhy den. Teraz ked bolo velmi horuco tak som ho vecer este pretrela mokrou utierkou hlavne okolo hlavky, rucky , nozky, ale inak ostavame pri tom, ze kupeme kazdy druhy den. Dokina nam ani castejsie neodporucala, kedze deti nie su spinave lebo nic nerobia, len lezia 😉 Maly miluje vodu, ale len preto ho nebudem kupat kazdy den 🙂
my sa kupeme kazdy vecer niekedy kratko len tak preblajznem a inokedy dlhsie. niekedy pouzijem mydlo ale vacsinou nie a fakt vyzera tak spokojne. ma to rada. babatka nie su spinave ale pocit po kupeli je prijemny kazdemu. mame makku vodu, tak ani podrazdena nie je. vynechvam kupanie ked spi alebo mala soplik. ked sme u mamy tak len ritku oplachnem- ved si predstavte cely den v plienke sa parit ake to je super oplachnut zadocek. ochranna vrstva koze sa mozno narusuje aj tak ale my sme v zivote nemali zapareny zadok. a prave ze moja ma asi silnu ochrannu vrstvu- zacnem ju kupat obcas so zinkou.
baby aj vam tak padaju vlasy?
dnes vytahujem lodger uz sa tesim mame tu 12 °C brr
Ja som kúpavala každý deň, keď bol malinký, potom som prešla na každý druhý, keď boli horúčavy, tak viac krát denne len pod spršku opláchnúť, alebo vonku do vaničky počľapotať. Asi väčšina detí miluje vodu, tiež umývame väčšinou v čistej vode, sem tam mydielko Bupi, a niekedy ho ponatieram krémom Nivea, sa mu páči, keď si krémom šúcham ruky, ide zošalieť 😀 .
Baby po ako čase by mali začať účinkovať probiotiká? Či je to indi - vidi?
@mailinka Aj ja som sa minule konečne odvážila ísť si dať melír a kaderníčka mi vraví, že tie vlasy sú redšie ako naposledy (naposledy som bola pred Vianocami 😅 ). Ja jej vravím, že no sú sú a čo mám robiť??? Ona, že nič, že to je bežné a vraj mi nepomôžu ani vitamíny, len počkať. Našťastie mám vlasov dosť, mám ich dosť husté aj dlhé, len ma sere to, že sú všade, musím si dávať riadny bacha na malého, lebo už som mu aj z pusy ťahala môj vlas 😠
@mailinka
@dadka1010 kočky aj ja ich mám po menej ale už to neriešim, mám aj vitamíny, ale tie vôbec nevidím žiaden efekt.. :-/ ale akú máte pleť? Mne sa dosť ohadzuje teraz, som sa objednala ku kozmetičke na čistenie takže za hodinku prchám.. aspoň vypadnem troška.. 🙂
Inak baby, neviem ale asi by som nemala, lebo je zákon schválnosti, že keď niečo pochválim, tak sa to hneď poserinka... :-/ ale maľunka tak super v noci spinkala, zaspinkala o 19h, prvé papaníčko mala niečo po polnocke a potom o 4,30h a zobudili sme sa o 7h a to nás tatino zobudel, keď vstával.. joj, konečne som si normálne ako tak pospala.. 😀DDD 😎
@mianc Tak čakaj, že ďalšiu noc ani oka nezažmúriš 😀 , ale nie, srandujem, snáď to už vedie k lepšejšiemu 😉 . Ja sa zatiaľ nemám s čím chváliť, ale tiež je to lepšie, neviem, či má účinok tá kaša, ktorú dávam okolo 18.00 hod. 😉 . Len nás stále trápi to kakani, zas dnes už druhý deň nič a keď bude kakať tak s revom 😢 a ja mu budem len nôžky držať a tíšiť ho, och joj, snáď už tie probiotiká zaberú

baby a ešte mi povedzte či vašich drobcov kúpete ešte každý deň.ja by som ho ešte chcela kúpať,lebo on sa hrozne rád šľapoce a mňa to teda tiež baví 😀 ked má z toho takú radosť 😀 lenže doma mi všetci pília uši,že už je veľký,že už nemusím 😖 tak neviem...ako je to u vás???