icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
4. sep 2011

@adelaida33 ja davam ryby olej....a kazdy den sme na slniecku...
vit K systematicky zabudam....

adelaida33
4. sep 2011

@sirinka a chutí ? 😝 😀

mianc
4. sep 2011

@adelaida33 nám doktorka dala len Vigantol, no a ten máme užívať hovorila, že do roka.. a K vitamín nám ani nedala.. ale sem tam jej niečo kvapla do pusy na poradni.. 😒 tak tomuto sa vôbec nerozumiem, každá doktorka postupuje inak.. 😠

adelaida33
4. sep 2011

@mianc ved preto sa aj ja pýtam... ja mam jedno i druhé doma s presným popisom, ako, kedy a kolko podávat..., ale tak K povedala, že uz poslednykrat na zač. 6. mes. a ked som si pýtala, či uz potom netreba, vravela, že nie, kedze uz začneme príkrmy... hm...

sirinka
4. sep 2011

@adelaida33 hej, v pohode to vsetky tri vypiju...
aj mne dala dr. vigantol aj K vit na doma...neriesim, je to chemia...

dadka1010
4. sep 2011

Tak hlásim, že malý sa dnes po dvoch dňoch sám bez pomoci čohokoľvek vykakal 😉 . Snáď to už pôjde len k lepšiemu. Nikdy som si nemyslela, že budem mať toooooľko radosti z hovienok 😀 😀 😀 . Ale ani neplakal, ani som nevedela kedy kakal, len to tam bolo.

optimistka
4. sep 2011

Kočky mne kázala lekárka nasledovne: Viganton päť dní po 2 kvapky, víkend vynechať, K-vitamín som dávala od narodenia do trochmesiacoch každý týžden kvapku a finito. Inak niekde v časopise som čítala že K-vitamín dávajú bežne deťom v pôrodnici a potom už vôbec netreba. TAk sa teraz vyznajte.

ladytt
4. sep 2011

Normálne sa dnes nestíham čudovať... môj drobček už spí skoro 2 hodiny v kuse... a to on zvykne tak 20minút a dosť. Koľko krát denne a ako dlho vám zvyknú spinkať?

anulik888
4. sep 2011

@optimistka ja som pri prvej davala K raz tyzdenne pri druhej mi ina dr kazala raz mesacne .... Vigantol davam denne bez prestavky do roka a pol. aj pri prvej aj pri druhej. podla novych vyskumov atd atd tak nam kazala nefrologicka a je to ozaj skusena detska lekarka tak nespekulujem 🙂

dadka1010
4. sep 2011

@ladytt Mne spí malý tiež väčšinou pol hodinku, ale výnimočne ako u Teba, sa stane, že aj dve hodinky spí a to sa nestíham čudovať a neviem čo s voľným časom 😀 . Tak obyčajne pospí tú hodinku a niekedy 2x denne, niekedy sa zadarí aj 3x denne. Záleží od toho, kedy sa ráno mladý pánko zobudí 😎

adelaida33
4. sep 2011

@ladytt môj spí cca 3h/d. a rozdeluje si to kadejako, najčastejšie 3x1h, ale všetko závisí od toho, aký má deň, či je spokojný, alebo ho niečo bolí, či niekam ideme my alebo niekto k nám... a hlavne, ked uz je pár dni nejako rovnako, tak zaručene dalsie dni bude úplne inak 😀 .

dadka1010
4. sep 2011

Tak tekvica nechutila vôbec, skúsil, zaškeril sa a začal pľuť 😠 , toto mi ešte nerobil. Ale zato sme dnes vytiahli šporťák a čuduj sa svete, spalo sa tam svetovo. Hodinu a pol sme sa prechádzali a malý si tam spinkal 😉

asma
4. sep 2011

@dadka1010 moja malá naopak tekvica jej velmi chutila... mi mame športak uz dva mesiace a mala je tiez rada tam neni tam tak teplo... mame uplne do lahu od 0mesiacov...
a dnes mi kamoska doniesla hojdaciu sietku takze sme sa tam pekne spolu natiahli a veru aj sme si lpospali..

ladytt
4. sep 2011

@dadka1010 Nám tekvica najviac chutí sa 🙂 aké sú tie bábätka každé iné.....

tanula84
4. sep 2011

@ladytt môjj spí 3x denne,ráno tak pol hodku,niekedy hodku,cez obed tak 2 - 2,5,niekedy sa podarí aj 3,ale to sa už dávnejšie nestalo 😀 a poobede ešte pol hodku 😀
@dadka1010
@ladytt myslíte,že môžem malému uvariť namiesto tekvice aj patizón a zmiešať so zemiakom? inak dnes mal zemiačik celkom dobrý úspech,zjedol takmer celú pripravenú dávku 😀 uvidíme zajtra... 😉

mianc
4. sep 2011

@ladytt mne sprí obdobne ako adelaide.. 🙂 ale väčšinou tie hodinkové spánky cez deň.. ale tak niekedy si ešte potiahne aj podvečer ale to už len taký mikrospánok.. cca 20min. večer chodíme spať o 19h a vstávame okolo 6-7h

ladytt
4. sep 2011

@tanula84 Áno, je to skoro to isté len menej vodnaté, keď mu chutil zemiačik samotný, tak bude aj s patizónom 🙂

tanula84
4. sep 2011

@ladytt dakujem,zajtra skúsime,som zvedavá ako mu to pôjde 😎

kvetka84
5. sep 2011

@ladytt moj spi po kazdom papani cca 45min. Vstava rano o 7mej, do 8mej sa pohra tak zaspi. Vecer papa o 21,30 a o desiatej uz spi 🙂 Ja som velmi spokojna, lebo ma uz zauzivany ritual s papanim a tak si konecne viem naplanovat aj nejake prechadzky alebo vylety 😎

Inak nase masko nemalo uspech ☹ Kombinacia s mrkvickou ho uplne zaparila, nemohol sa vykakat, po dvoch dnoch som mu dala tycinku a tak uz bol spokojny a stastny 😉 Vcera uz mal iba zeleninku a dnes je uz dobre. Takze masko skusim znova tak za tyzden a asi s cukinou, ta je redsia, tak uvidime.
Dnes by som chcela skusit jablkovu vyzivu. Sladke bude mat prvykrat, tak uvidime co to urobi 😉 Este mu k tomu urobim mrkvicku a tak to zmiesam. Som zvedava, ako sa bude tvarit 🙂

Co sa tyka vitaminov, tak Vigantol davame denne jednu kvapku pred spanim (budeme az do jedneho roka) a K raz mesacne tri kvapky (do pol roka), takze uz len raz a koniec.

kvetka84
5. sep 2011

Este pridavam stranku kde je pekne rozpisane co a kedy 😉
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/zaciname-papat...

kvetka84
5. sep 2011

baby poradte mi ako mam robit vyzivu pre babo? Vsetko na nete je s cukrom, ale ten necem davat kedze nas ma iba pol roka. Chcem robit z hrusiek, jablk a banan, ale som za kazdy recept 😉 Vdaka

mianc
5. sep 2011

@kvetka84 ja som robila zatiaľ len zo sliviek, ale už dozrievajú jablčka na záhrade tak idem do nich.. 😀
to máš urobené jednoducho... zvaríš ovocie, nech sa ti rozvarí na kašu, ja som slivky aj cedila, potom podľa toho či je to riedke alebo hustejšie ovocie, môžeš zahustiť zlatým klasom a šup do flaštičiek, zatiahneš, prevrátiš dole dnom a necháš jeden deň prikryté dekou.
Tento týždeň idem robiť jablčkovú, hruštičkovú a aj broskynku chcem pridať.. 🙂 každá detská výživa má rovnaký postup.. tiež som hľadala, ako ju urobiť bez cukru, a veru ani tam nechýba... ovocie samo o sebe je sladučké.. 🙂 😎

adelaida33
5. sep 2011

@mianc jéj, šikovnica 🙂 , škoda, že ja nemám žiadnu bio-záhradku, lebo normálne si ma inšpirovala 😉 .

hajanka
5. sep 2011

@optimistka ja som mojmu nedava K-cko vobec 😕 nikto nevravel

dadka1010
5. sep 2011

Kočky otázka od veci, ale ako mám dať dole fľak z oleja na čierných legínach? Riadne ho tam je vidno 😠 , šikovnica som sa obliala

Inak aj ja som robila výživku a namiesto klasu som použila malinový puding 😉

sirinka
5. sep 2011

@dadka1010 zlcovym mydlom preprat...

adelaida33
5. sep 2011

@dadka1010 vraj posypat zemiakovym škrobom alebo postrúhanou kriedou, nechat tak niekolko hodín, vykefovat a vyprat, ale zaručene to neviem. mne sa overilo čerstvú olejovú škvrnu okamžite dooobre vyprat v rukách v jari, pure (niečo na riad) a tak normalne v pračke a zatial bolo vzdy fajn.

mianc
5. sep 2011

@adelaida33 ja mám ovocie zo záhrady svokrovcov.. aspoň niečo užitočné od nich.. 😀 ale horšie je to zo zeleninkov.. tá nám bio chýba.. 😒 a naozaj to nie je ani ťažké a sú oveľa viac chutnejšie ako tie kupované.. a hlavne zdravšie... ja keď som porovnala tú slivkovú kupovanú, tak oproti tej domácej teda nič moc.. 😀 teraz sa mierne chválim sama.. 😎

mianc
5. sep 2011

@hajanka ani ja som nedávala.. a ani doktorka mi ho nepredpísala.. ale asi ho na poradni dávala.. lebo som si všimla, že sem tam jej niečo kvapli do pusky..

sirinka
5. sep 2011

@mianc to je hrozostrasne, ze doktori davaju vasim detom nejake lieky bez toho, aby vas oboznamili tym o co sa jedna....ako keby ste neboli svojpravne a nemate k tomu co povedat....