icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
8. sep 2011

@adelaida33 ja malu krmim poleziacky zatial, sedenie jej nejde este ani nahodou a takto mam ja obidve ruky k dispozicii...a stolicku mam plnu klasiku drevenu...
no a fusaky mam tiez, lebo po starsich dievkach.... 🙂 jeden flausovy a druhy vlneny na krute mrazy...

asma
8. sep 2011

baby treba ten fusak ci stacia overaliky??
dnes som malej dala polievocku,, velmi jej chutila, masko, mrkva, pastrnak,,, a co mi osttal vyvar som si povedala ze jej dam ochutnat namiesto vodicky,, tak som jej ho taky vlazny dala do flasky,, mali ste vidiet ten cirkus ked som jej flasku chcela zobrat ze staci par hltou xixi jej chutilo viac ako ta polievocka xixixi

wilsonka
9. sep 2011
wilsonka
9. sep 2011

baby daky problem pri nacitani foto mame ale mam to hopsadlo v albumoch.
@asma
ja mam len fusak, druhy chcem predat lebo naco su mi dva a overal kupim ked bude ozaj kosa a mala zacne skusat chodit- resp. nebude chciet sediet v kociku.

wilsonka
9. sep 2011

stolicku zatial nepouzivame ani my, az ked bude sama sediet

dadka1010
9. sep 2011

My stoličku máme, zatiaľ ju využívame len na hranie, kŕmime po ležiačky, tiež je super mať obe ruky k dispozícii, lebo môj krtko sa vždy zvykne pretierať po ústach a celej tvári, práve vtedy, keď má pusu zababranú 😀 . Fusak mám vlastne ku kočíku, k športovej časti, tak to neriešim, ale bude mi treba nejakú kombinézku na zimu, ale to budem kupovať potom, lebo neviem aké číslo 😉
Malý má dnes pol rôčka a od tretej rána teplotujeme, volala som aj dr. mám mu dať čípok a sledovať ho, či nezačne kašľať, či nedostane nádchu, či sa nevyhádže. Och joj, 6 zúbkov nám vyšlo bez horúčiek a teraz teplotujeme 😠 , dúfam, že to bude len také jednodňové a nebudeme musieť utekať na pohotovosť cez víkend

sirinka
9. sep 2011

@dadka1010 pokial mu das cipok, zabranis jeho telu vytvorit si dost bielych krviniek a tak zabojovat proti chorobe...
vlastne potlacenim teploty zabrnujeme imunitnemu systemu normalne reagovat a to sa neskor moze vypomstit. u deticiek su teploty okolo 39°C uplne normalne a netreba davat antipyretika...

dadka1010
9. sep 2011

@sirinka Aha, ďakujem. On má zatiaľ len zvýšenú teplotu 37,6, takže to nie je horúčka. Len je taký mrzutý bez nálady.

nina55
9. sep 2011

6 zubkov ??????? to fakt??? ....my zatial slintame odusu , ale furt prazdna pusa 😀

sirinka
9. sep 2011

@dadka1010 no to je celkom zbytocne davat lieky...hlavne je vela pit

mianc
9. sep 2011

ták a som na seba pyšná kočky.. dnes som urobila malej broskynovú preslidavku.. a veru sa vydarela.. 😀 😀 😀 už aj jablčka mám nachystané, zajtra robím tie a ešte chcem sa pohrať s kombináciami, ako jablčko-mrkvička, jablčko-broskynka, jablčko-hruštička.. čo ma asi napadne.. 😀 😀 😀 😀 😀

janka2307
9. sep 2011

Začali sme papať už aj ovocie, chcem sa spýtať kedy môžem začať dávať kašičky malému 5 a pol mesiaca, majú to byť mliečne alebo nemliečne?

asma
9. sep 2011

@janka2307 ahoj ja malej davam kasu uz asi mesiac na vecer a pekne mi spinka, chvalabohu ju nebolí brusko ani nic podone.. ja davam boze ani neviem aka je to ale pridavam iba vodu .. najprv som chcela tie kde sa dava mliecko kedze som mala este v mrazaku ale nakoniec sme vybrali tie druhe..

siss_sz
9. sep 2011

@mianc aj my sme robiliii vselijake..a potom tu bola kamoska, doniesla ona na ochutnavku jej kombinacie, tak sme si povymienali..chi..snad to tym nasim detom bude chutit..ved - s laskou robene 😅

tanula84
9. sep 2011

@janka2307 ja dávam od nestlé na dobrú noc ryžovo - kukuričnú 😉 dobrú chuť 😉 a ešte som zabudla - pridáva sa do vody,ale je na nej napísané,že mliečna....

janka2307
9. sep 2011

@asma ďakujem za odpoveď,zeleninku moc nechce ale za ovocím sa ide zblázniť,už mu chcem pomaly začať dávať lebo sa mi zdá že moje mliečko mu nestačí a spapal by aj viac,v noci mi ale spinká dobre,zobudí sa 2krát na krmenie,dufam že to aj tak ostane, ináč gratulujem k bábätku🙂 nech ste zdraví

asma
9. sep 2011

@tanula84 nerobia sa ti tam hrcky mne z tejto jednej anooooooooooooooooooooooooo

asma
9. sep 2011

@janka2307 dakujeme.. tak moja aj mi bojujeme ked papame zeleninku ale tak snazi sa xi

tanula84
9. sep 2011

@asma vieš čo,ani nie.ja to hned miešam,teda ešte vodu a pomaly sypem tú kašu.ale ja ho kŕmim lyžičkou,takže by mu to asi ani nevadilo 😉 inak ja som dnes kúpila aj od babylove vanilkovú a myslím,že mačka si pochutná.úplne riedka a ani na chuť nebola dobrá 😝

mianc
9. sep 2011

@siss_sz presne tak.. by som nikdy na seba nepovedala, že sa budem s takýmito vecami prplať.. a teraz ma to dokonca baví, keď viem, že to pre moju Timuš.. 🙂 čo by sme pre ne neurobili.... 😉

mianc
9. sep 2011

@tanula84 takže babylove neodporúčaš? som rozmýšľala či ju nevyskúšam.. ale tak to teda radšej ostanem pri tejto našej.. tiež zatiaľ máme od nestlé ryžovú a ryžovo-kukuričnú... inak našej sa mi zdá, že viac chutí tá ryžovo-kukuričná.. 🙂

nicky655
9. sep 2011

@mianc
@tanula84 baby,neviem ci mate domacu pekaren,ale citala som super recept na ryzovu mliecnu kasu.a da sa tam pridat akekolvek ovocie,cize vyrobite si milion prichuti aj doma. a myslim ze to urcite tolko nevyjde ako tie kupovane.

mianc
9. sep 2011

@nicky655 ja mám domácu pekáreň a myslíš, že sa tam dá robiť kaša? a ak hej pošleš mi link na tie kaše?

nicky655
9. sep 2011

nemam uz presny link,ale mam to takto stiahnute. no a ovocie sa tam da pridat podla vlastnej vole.bud priamo do pekarne,alebo potom zmiesat na tanieri.ale teda asi roztlacene-
3 misky
Čas prípravy
1 1 / 2 hod.
Popis
vynikajúca a bezpracná.
Ingrediencie
• 100g surovej guľatozrnnej ryže
• 700 ml mlieka
• kúsok masla
• sladíme podľa chutí- cukor, med, čokoláda,....
• dochucujeme tiež podľa chuti- škorica, lekvár, nutela, nejaké ovocie
Inštrukcie
Umytú ryžu dáme do pekárne a zalejeme mliekom. Zapneme program Lekvár (- ja mám hodinu dvadsať) . Ak sa chystáme osladiť cukrom, môžeme ho dať ihneď, med kvôli zachovaniu vitamínov až do prechladnutého Maslo pridávam pred dokončením, asi 10 minút
Kto ľubi mliečnu ryžu- odporúčam asi robiť z dvojitej dávky- ale pre istotu by som odvážila 200g ryže a zaliala iba 700ml mlieka a druhých 700ml radšej dolievala- aby sa pri točení toho miesadla nevylialo na špirálu

mianc
9. sep 2011

@nicky655 takže dochucovať si to môžeme ako chceme.. no vyskúšam urobiť prvú várku tatikovi, čo na to povie.. on má rád ryžovú mliečnu kašu, tak ak sa vydarí, tak možno sa nám do aj osvedčí, len je to veľká porcia, keď tí naši mrnusovia spapajú zatiaľ nejakých 120ml 😉 ale tak dá sa to využiť aj na neskôr.. vďaka za tip 🙂

nicky655
9. sep 2011

@mianc a tak dalo by sa aj na mensiu davku hadam urobit,treba len skusat.s tou pekarnou je to tak 🙂

angela1
9. sep 2011

@mianc napíšeš ako ju robíš? 🙂 ďakujem

tanalienka
9. sep 2011

v pondelok bude mat nas anjelik pol roka (je plne kojena), tak chcem zacat s prikrmom. urcite sa to tu spominalo, ale nechce sa mi citat celu temu (prepacte). cim ste zacinali? mrkva alebo zemiacik? nasa dr. mi odporucila zemiak, tak neviem. len uvarenu zeleninku popucit, ci dat do toho aj mm?
co sa tyka vitaminov, nam dr. predpisala Kanavit do pol roka po 1 kvapke a Vigantol do roka po 1kvapke.
Kociar mame X-lander XQ 2011 (sportova cast otocna). zatial som velmi spokojna, uvidime co v zime, lebo predne kolieska ma mensie.

tanalienka
9. sep 2011

a este sa chcem opytat, ako je to so zavadzanim lepku. vsade som citala, ze po 7. mesiaci, ale teraz mi dr. povedala, ze najnovsie, treba zacat este pred 7. mesiacom. a ak uz, tak cim? piskotky, alebo nieco ine? dakujem 🙂

mis_ka
10. sep 2011

@tanalienka nemusis vsetko urobit ako ti dr. povie ;) co lekar to nazor... a s tym lepkom sa naozaj neni kam ponahlat, piskoty urcitie nie, je tam plno cukru, cele vajcia, skor nejaku obilninovu kasu, alebo pridat ovsene vlocky do jedla, ale urcite pockaj este. a ci zacnes mrkvou alebo zemiakom, to je uplne fuk 🙂