Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@tanalienka aj my mame v pondelok pol rocka 🙂 🙂 🙂 tak vsetko najlepsie
@tanalienka ja som zase práve tu na MK od jednej maminy čítala ohľadom toho lepku,že práve u kojených detí sa má zavádzať čím skôr,lebo vraj materské mlieko chráni črievka dieťaťa pred vznikom alergií a celiakie.ja mu napr.dávam mini kúsočky chlebíka,ale len jeden -dva,alebo keksík do ruky od nestlé - baby sušienky od 6 mesiaca. a ako prvý príkrm som dala mrkvu,druhý zemiačik do ktorého som crkla trošku MM.je naozaj jedno čím začneš,hlavne nech vám chutí 😀
@mianc no ani veľmi nie.nejako sa mi nezdala,akoby sa dá sypká kaša poriadne nespojila s vodou a to som ju poriadne aj dlho miešala,aj to vyzeralo divne a ani na chuť nebola dobrá.nuž čo,som sa ulakomila,lebo bola lacnejšia,ale tá od nestlé je isto lepšia.a tú medovú alebo sušienkovú ste neskúšali niektorá?by ma zaujímalo,či to naozaj tak chutí ako sa to volá 😀
@tanula84 to, co pises, je trochu zavadzajuce.. lepok sa ma zavadzat az po 7. mesiaci, resp co najneskor, ale v ramci dojcenia.. pokial matka planuje dojcit napr len do 6. mesiaca, lebo ide do prace, ma zaviest lepok este v ramci dojcenia, lebo ako pises, alergicka reakcia je utlmena, resp ma miernejsi priebeh 😉 ale ak je v plane dojcenie co najdlhsie, staci lepok davat po ukoncenom 7. mesiaci
a medovu kasu by som isto nedavala, med je alergen, aj ked ktovie, koklo ho v tej kasi naozaj je, ze jo 😅
@tanalienka ano, najnovsie vyskumy potvrdili, ze je lepsie zavadzat lepok skor u kojenych deti. ich traviaci trakt je totiz chraneny zlozkami materskeho mlieka a tym nizsie riziko vzniku alergie...
ja zacnem detskymi baby susienkami, bez vajec....
@tanula84 zatiaľ sme neskúšali.. len tú ryžovú a ryžovo-kukuričnú na dobrú noc.. tú ma mala najradšej.. ovocnú ešte nechcem skúšať, kým si nezvykne na zeleninku..
apropo.. 🙂 dnes sme papali prvý krát mrkvičku, celkom spapala dosť nad moje očakávanie.. ale netvárila sa bohvieako nadšene.. že mami.. čo mi to dávaš.. to nie je mliečko.. 🙂
@sirinka ja som tiež čítala, že kým matka je rozhodnutá kojiť naďalej tak sa s lepkom ponáhľať nemusí, ale ak plánuje ako píše @bezaz napr. ísť do práce a nemôže si dovoliť ďalej kojiť, je lepšie ho vtedy zaviesť skôr.. takže s tým, že lepok sa u kojených deti zavedie skôr asi sa nič nepokazí, ale moja má problem papať ešte len mrkvičku a nie to keksíky.. takže sa neponáhľam.. 😀
ahojte,
aj ja mam marcove babo, Risko, narodil sa 23.4. na bielu sobotu, dva tyzdne pred prvym rocikom mojej starsej... 🙂 . Ak sa uz bavite o tych prikrmoch, tak ja som na rozdiel od prvej Simky teraz dost benevolentna, davam zo vsetkeho kostovat...a co sa tyka pohybu, tak sa uz pekne pomay otaca z chrbatika na brusko, nechavam mu volnost na zemi, ale je aj v manduce ak sa nedari inac uspat...a ziadne umele sedy, ani chodulky ci ohradky ho necakaju...a co vase deticky? 😉
@fugu77 aj vam prajem vsetko najlepsie 🙂
dievcata dakujem za nazory, teraz uz budem tuto temu citat pozorne 😉
aha, ozik 😀 "matka na materskej" 😀
@sisamato ahoj 🙂 čo sa týka príkrmov aj ja dávam malej úplne zo všetkého to čo varím pre nás "dospelákov ,, z toho papa aj mala a vôbec neriešim aké zložky potraviny obsahujú či sú to cukri či soli - mne sa to zdá prirodzené že malá si musí zvyknúť na všetky potraviny a keď mala vidí že jeme otvára pusinku ako vrabček a pýta si 😀 potom žuje ako by mala plnú pusu zúbkov a pritom má len jeden 😀, je komická, ale musím ju pochváliť už vie veľmi pekne papať, otáčať sa vie iba z chrbátiky na bruško naspäť sa jej zatiaľ nedarí a na zemi by som jej aj ja dopriala voľnosti ale bývame v RD a zdá sa mi že od podlahy je dosť chladno takže musí byť cez deň v ohradke ☹ moc ju už nenosím na rukách - je mi už dosť ťažká a v zime keď začne po štyroch tak to bude dosť o ničom keďže podlahové kúrenie nemáme ☹
Tak môj krtek začal bojkotovať akékoľvek jedlo 😠 . Jednoducho zatne pery a ty maminka sa pokrájaj, ja ti pusu neotvorím. Môžem mu dať hocičo, ovocie, zeleninu, výživku, jediné čo "spapá" je čajík. Sem tam sa mi ho podarí prekabátiť, ale to zje tak jednu-dve lyžičky 🙄 . Asi dospel do obdobia trucu. Neviete mi poradiť čo s tým??? Asi len tvrdohlavo skúšať ďalej... Normálne mi teraz aj kašu na dobrú noc začal odmietať, ale to trvá len dva dni a pripisujem to tej zvýšenej teplotke. Inak mu doteraz chutila, išiel sa za ňou zblázniť 😀 . Robili ste niektorá aj slivkovú presnídávku? Máme veľa sliviek a neviem čo okrem kompótu a marmelády, s ním (žeby vypáliť slivku 😀 😀 😀 ???)
@dadka1010
@siss_sz no tak neviem či je niečo vo vzduchu,ale aj môj to robí,dnes už tretí deň 😀 ale popritom,ked sa mi to podarí mu vopchať do pusy,tak to v pohode spapá,ani nepľuje,ani sa nehnevá,normálne požuje,len neotvorí ústa a ni pri tej kašičke večernej 😒 tak neviem,či ho to prestalo baviť,alebo čo to má znamenať 😕
@sirinka práve preto aby si postupne zvykala jej dávam zo všetkého, samozrejme že celú porcia ešte nepapá z ničoho (okrem jablčka to spapa na olovrant celé), takže má pestrú stravu a podľa môjho názoru jej to môže iba prospieť....., mne sa nezdá ok skúmať čo ktoré potraviny obsahujú pokiaľ má človek zdravé dieťatko - je to malý človiečik čo si musí zvykať, pri chorých dieťatkách je to samozrejme o inom, ale je to len môj názor a nikoho nepresviedčam že mám pravdu, aj tak každá mamina urobí tak ako uzná za vhodné.... 🙂

@angela1 jednoducho, zvarím ovocie a dám do flaštičiek potom otočím hore dnom a nechám pod dekou deň odležať.. ak sa mi zdá riedka, tak ju zahusťujem zlatým klasom a to je všetko.. je to jednoduché a chutné.. 😉