Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sirinka k tomu masu, mojjs Simi som nasla na prsickach tak v 9. mesiacoch male hrcky, ja v soku som bezala od pediatricky na endokrinologiu a doki ze kedze uz nebola kojena (do 5. mesiacov bola kvoli druhemu tehu) ze ona to pripisuje kuraciemu masu a to som jej davala praveze morcacie...skoro som odpadla, to by ma vobec nenapadlo...
@wilsonka myslíš mýtus Pepka námorníka? ked sa sekli, ze je ho tam 10x viac, a v 50tych rokoch nútili amer. rodičia svoje deti do jeho konzumácie, aby "zazračne zosilnenli"? hej 🙂 , to som aj ja kdesi čítala. ale o tych zemiakoch to takto neviem...
@sisamatoaj ja sama som toho prikladom, po kazdom ockovani sa moj ekzem prebudil a trvalo roky, kym sa zase dostal do kludu...
a to iste pozorujem okolo seba, u takmer vacsiny deticiek sa objavili tazkosti po ockovani a po kazdom dalsom sa zhorsuju, po druhom roku ustupuju....rovnako ako nastava prestavka v ockovacom kalendari....aka to nahoda...
ked si clovek uvedomi, ake svinstvo ockovacie latky obsahuju a ako silno naburavaju krehky imunitny system dietatka, tak ziadna potravina na svete sa tomu nedokaze vyrovnat...
http://www.slobodavockovani.sk/pribehy/newscbm_... niekolko pribehov...
@wilsonka mysliš, ze v zemiakoch ho je viac nez v špenáte? tak zas toto sa mi az tak nezda. hm.
@sirinka tak toto je fakt zaujimave, vdaka za info, musim si to lepsie u mojich deti odsledovat...Simka ma atopicky ekzem od narodenia, ale to uz zacalo od 2. tyzdna ked som ju kojila, na lickach mala a lamkach na rukach, nohach, krku...potom po UM ustup a pred mesiacom zas..ale iba na krku...ale to uz asi v inej teme...
@sisamato a predpoklam, ze v porodnici dostala ockovanie proti TBC
je vela inf a clankov, ale zvacsa zahranicnych...
http://clanky.regeneracnecentrum.sk/2010/08/zdr...
nieco aj o vit C http://badatel.sk/index.php?option=com_content&...
@adelaida33 @ladytt alebo skor kombinacia zemiak+cukina(tekvica)+spenat, lebo mrkva aj zemiak zapekaju -resp. zahustuju stolicu a tekvica zrieduje... a my sme jedli iba zemiak a spenat a veru zapekalo... a bolelo...
dnes uz ok, dala som mu kupovanu bio cukina+zemiak..podla mna fuj, ne jak ked ja robim... a on mi prvy raz otvaral na KAZDU LYZICKU ustocka... to bude nejaky fast foodovec, ten moj 😀 hotovy polotovar mu chuti ..ts.. 😎 😀
@sisamato ja som sa dostala k info o ockovani tiez len nedavno...
ja som exematik a muz astmatik, krasna kombinacia, vsetci lekari nam tvrdili, ze nase deti na 70% budu trpiet alergiami.
obidve starsie baby boli zaockovane proti tbc ako 6 tyzdnove a nasledne klasika ockovanie...po ockovaniach mali kde tu drsnejsiu kozu, ale nie klasicky ekzem. magdulka netravi dobre mlieko.
janulku som bcg vakcinou nenechala zaockovat, ale ona mala hned po porode nasadene antibiotika, co je druhy obrovsky zasah do imunity, okamzite sa u nej objavil ekzem. ockovanie - hexu a prevenar som odlozila az na pol roka, dostala homeopaticky pripravok na zmiernenie neziaducich ucinkov thuyu a teraz ja som dostala detoxikacnu kuru, ktoru dostala aj ona cez mliecko a pri kazdom dalsom ockovani budem davat thuyu. napriek tomu mala zhorseny ekzem v jamkach po kolenami a v zahyboch nad chodidlami, kedze je to moj tucko 🙂 , po tom detoxe sa jej to teraz ukludnilo...
@siss_sz 😀 ale tak mne sa hipp zda celkovo bezpečny, hm? čo myslíš? či mala si bio od hami?
baby nemate niektora takyto problemik s ocami? maly mava casto v ockach hnis, pediatricka nam dala ophtalmoframykoin, pomohlo na chvilu a potom sa to zase objavilo, potom sme boli u ocnej, dala nam tobrex, situacia sa opakovala, ocna mu to chcela prepichnut, to som nedovolila. to mal tri mesiace. odvtedy to obcas ma obcas nie, ale posledne tri dni sa to zhorsilo, rano sa budi so zalepenymi ockami :( mam ale podozrenie ci to nemoze mat aj z alergie, lebo sme boli na luke a uplne mu scerveneli ocka, co ked sme prisli domov zmizlo, ale odvtedy sa to vlastne zhorsilo. nechcem ho trapit tym prepichovanim, ale zase sa bojim ci mu nejako neublizim, aby nemal v buducnosti problemy s ocami... citala som nejake zahranicne clanky tam pisu ze sa ma cakat do roka. u nas sa to riesi hned, tak ja neviem... neviete poradit?
@mis_ka neviem ☹ , ale ako presne vyzera to, ked ma v očkach hnis? 😕
Máme za sebou sériu katastrofických nocí 😠 . Malý mi nespáva, doslova sa pýta nosiť na rukách. Asi to bolo tou zvýšenou teplotkou, ktorú mal v piatok a v sobotu. Včera a dnes to už je len 37 stupňov, tak sme ho aj prevetrali vonku. Len zase sa mi vyhádzal nejakými červenými fliačkami. Môže to byť z tej toploty? Alebo tým, že som kúpala naposledy vo štvrtok? Nechcela som, aby mu nevyskočila horúčka. Dnes ho už okúpem a ak sa to nezlepší zajtra utekáme k doktorovi 🙄 . Inak odmietanie príkrmov stále pokračuje. Už som skúšala všetko. Aj som začala úplne od začiatku, ani kaša mu nechutí. Jednoducho zatne zuby a maminka bonzaj ma ... 😠 😀
@adelaida33 ma taku kvapocku (gulicku) bielej alebo zltej farby v kutiku ocka, utieram mu to palickou do usi a kvapnem vzdy ocuflash... ale v noci sa to nazbiera a ma ocka zalepene karpinami
@mis_ka ahaaa, no tak to trošku poznáme aj my. moj maly, ked sa narodil, mal jedno očko zalepené skoro uplne, ale tak za tri dni ho preliečili ophtalmo-septonexom a očko sa vyčistilo a pekne ho otvoril, antibiotika neboli potrebne, našťastie. ale to očko ma také citlivejšie stále, na vietor či prievan, a u nás "f košicoch" fúka furt, takze aj napr. tri dni dozadu ho mal také s karpínikmi. mne naša dr. v takýto prípad stále radí, aby som mu po kúpaní pred spinkaním kvapla 1kv. ophtalmo-septonexu (z tej jednej kvapky tam aj tak všetko neostane, iba čo-to, nedávam mu to často, len ked je problémik, tak napr. 3 dni) a potom je dobre. snažím sa, aby nebol tvárou proti vetru alebo ani náhodou v prievane. nám pomáha taká - akože prevencia 😔 .
@adelaida33 pozerala som o tom dokument pred rokmi a pamatam si specialne spominali ze AJ zemiak obsahuje viac zeleza ako spenat.
ja mam anemiu uz roky rokuce a aj ked ja mam taku kedy mozem zjest zeleza kolko chcem aj tak sa mi nevstrebe dostatok:(
dr ale povedala, ze mala to urcite nema.....no to usudila z toho ze sa na nu kukla:(
chudokrvnost je dokazana ako dedicne ochorenie!!!! aj moja mama ju ma.tak neviem ci to mam riesit. co poviete.
zaujimave je ze v tehotenstve a aj teraz uz nemam neprijemne priznaky a citim sa celkovo lepsie.
dufam, ze to vydrzi🙂
@dadka1010 joj, dadi, to je katastrofa, s tymi nocami, aj u nas je to posledne tyzdne tazke 🙄 🙄 🙄 . a to ešte neriešim prikrmy 😝 ... azda tie fliačiky nemal z teploty... hm... kde ich má, aké su velke a farba je tmavo či svetlo červená?
ahoj babulky mame za sebou uplnu katastrofu,,, mala v noci skoro vôbec nespala,, mm je na sluzobke tak som s nou sama zapasila.. ja som nad ranom zacala spinit tak som dnes utekala k dokymu,, mali ste niektora takyto problem v tehu, viem ze to sem uz asi nepatri ale pisat do novej temy sa mi nece ked pisem s vami stale.. doky mi nic nedal, pri malej som brala duphaston, teraz povedal ze to hadam zvladneme a dal mi len magne B6 tak som nervava.. malu som zbalila a dala babke na pol dna nech sa trosku spamatam..
@adelaida33
@dadka1010 no my našťastie spinkáme celkom dobre.. dokonca malá si posunula ranný budík na 6,30-7,45h 🙂 ale túto noc bol spln, tak sme to tiež cítili ale nejako moc sa neprebrala. A dadka to ti úplne odmieta aj kašičku, koľko mu urobiš? Myslím dávku, ja robievam tak 120ml najpr mi ostávalo, ale teraz celkom fajn spapá celú.. 😀 ale poviem vám, dnes som dávala 3x mrkvičku, no niečo otras.. mala nie a nie ju papať.. prvý krát otvorí ústa v domnení že je to kašička a potom už nie a nie ju dostať do úst, už jej len lyžičku nasilu dám a rýchlo čajík aby zapila.. 😅 😅 😅 dúfam, že mi to ďobec odpustí ale inak ju oklamať neviem..

@wilsonka no zemiak asi ani nie a najme udajne uz ani neexistuje obycajny zemiak, ale uz su iba tie geneticky ci ako upravovane...
http://www.hematology.sk/modules.php?name=News&...
strukoviny inac by mali tvorit velku cast nasho jedalnicka....