icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
14. sep 2011

@mianc baby, ja tiez este nemam materskú 😒 . veru, už len za september a suma na vyžitie bude čarovná 😝 🙄

mianc
14. sep 2011

@adelaida33 no to ti poviem.. si to neviem predstaviť.. ☹ božinku.. asi budeme musieť niečo spáchať.. 😀 😀 😀 😀

dadka1010
14. sep 2011

@adelaida33
@mianc No už veru len za september a mne MD končí 23.9. takže to nebude ani za celý 😠 , ten rodičák musíme nejako naklonovať 😀

nina55
14. sep 2011

@sirinka ...hm, ani nie som taka sikovna. Skôr ma pohana strach o tu moju malu princeznicku. Tolko sa o vedlajsich ucinkoch ockovania popisalo.........., to by nalakalo hocikoho.
Mia do roka nebude navstevovat ziadne zariadenie (i ked neskôr planujem jasle - mozno ☹ ) Snad to v zdravi prezijeme a potom nech ju teda zaockuje. Dufam, ze sa s tym popasuje lepsie v roku ako teraz v 6 mesiacoch.
Chystas sa byt do 3 rokov doma?

sirinka
14. sep 2011

@nina55 ja ano, minimalne do troch rokov budem....

nina55
14. sep 2011

@sirinka ticho zavidim. Ja musim ist makat - uff stale riesim zamestnanie (samoska ze aj MANY) 😖 , ale skôr sa bojim o môj flek ☹

sirinka
14. sep 2011

@nina55 no ja do mojej povodnej prace nemozem nastupit, kedze je pridaleko a aj tak ma to tam velmi nelaka, tak uvidime....

nina55
14. sep 2011

@sirinka aspon si to s Jankou vychutnas. Niekto musi udrzovat aj to teplo rodinneho krbu 😉 .
Priznavam, ze mam trocha aj vycitky ze pôjdem do prace, ale niekedy clovek nema na vyber.

sirinka
14. sep 2011

@nina55 ved este uvidis, ako bude....hlavne sa tym netrap uz teraz... 😉

mianc
14. sep 2011

@dadka1010 xixi.. veru tak.. mne to vychádza presne do 30.9. a rodičák od 1.10. 😝 to bude úžasne..

amiiia
14. sep 2011

@mianc už som dostala.... materskú... 🙂 ved to - bude super.... 🙄 neviem si to ani predstaviť! to bude na nervy...akože toto nechápem, ani to nikdy nepochopím...ako je toto možné...mohli nechať tých 256 + prídavok (čo tiež nie je bohvie čo) ale že 196? nechcem sa škaredo vyjadriť ale to je nenormálne!!! 🙄

amiiia
14. sep 2011

...až teraz čítam, že materskú ste tu už riešili 😵 ups

nicky655
14. sep 2011

@adelaida33
@mianc
@amiiia
@sirinka baby,ale viete co je najuzasnejsie?bola som na poistovni,odtial ma poslali na urad,a tam mi povedali ze mam dojst az ked mi skonci materska.to je sice pekne,ale potom vlastne ten rodicovsky nebude pokracovat kontinualne,ci? si myslia,ze clovek kradne alebo co? 😠

@amiiia nechat mohli,ale najlepsie na tom vsetkom,ze teraz chcu velice znizit tym,co nemaju odrobene,neviem na aku sumu,ze aby bolo spravodlive.to su ale smejdi.dobra s tym vybabrali

asma
15. sep 2011

@nicky655 no ja som bola včera na urade, tam ti mali dat tlacivko co ti na socialke potvrdia a potom to zaniest na urad prace.. ja mam matersku do 19,9 tak som sa pitala ci mi ten pol mesiac zaplatia tiez v oktobri a na moju radost mi povedala ze mi pol mesaice neplatime tak dostanete za cely september... 😀 😀

adelaida33
15. sep 2011

@asma super 😉 ! presne toto som aj ja počula, že materskú dostaneme za cely mesiac, aj ked len "trosku" načaty, a rodičák vyplácajú ako matersku spätne, takze vlastne "naholo" neostaneme žiaden mesiac, aj ked tá suma rodičáku už bude skoro "naholo" 😀 😝 😒 @nicky655

adelaida33
15. sep 2011

@nina55 @sirinka tak toto uz asi nebude nijaká náhoda, pretože aj u nás je to tak - sestrička je do očkovania celá besná a je z toho priam "chorá", ak by malo dôjst k nejakých odchýlkam 😲 . čo sú to nejakí vakcinační strážni psi? 😕

tinav
15. sep 2011

Ja som bola vybavovať rodičovský v utorok, materská mi končí 6.10. no išla som radšej skôr lebo im to trošku trvá. Rodičák dostanem za celá október a materskú mi vyrátajú k tomu iba za tých 6 dní. Rodičák sa vypláca vždy celý bez delenia len materskú delia podľa dní, je to podľa denného vymeriavacieho základu.

siss_sz
15. sep 2011

@tinav takze mne ked konci 26.9. tak dostanem aj za september cely rodicak? 😀 mileee...

adelaida33
15. sep 2011

@siss_sz ja som z toho už jeleň 😖 . mne končí MD 2. 10.
dievčatá, a okrem vybavovačiek na úradoch, žiadali ste písomne aj zamestnávatela o RD?

siss_sz
15. sep 2011

@adelaida33 ja som mu iba oznamila, ze nenastupujem...

siss_sz
15. sep 2011

@adelaida33 aha...a este som ho ziadala o vyplatenie zostatkovej dovolenky...

adelaida33
15. sep 2011

@siss_sz no mne napísal, ked mi priznal MD, ze ked po nej nenastupim 😕 , musím ho požiadať o priznanie RD . tak som požiadala. ja si zostatkovú dovolenku nechám na obdobie po skončení RD 😉 .

amiiia
15. sep 2011

@siss_sz - a vyplatia Ti tú zostatkovú dovolenku? lebo mne povedali na personálnom, že to sa už nevypláca a že prečo som si ju nevyčerpala ešte pred nástupom na MD? vtedy mi ale velice radili, že nechaj tak, potom ked budeš prestupovať na rodičovsku..dostaneš celý mesiac ako by si robila(teda ze mi preplatia dovolenku ) ...na MD som nastupovala 2. februára...tak a teraz mi to nepreplatia... 😖
@adelaida33 mne sa teraz ozvali že k 30.09 mám napísať žiadosť o rodičovskú dovolenku, s predpokladaným nástupom návratu....

dadka1010
15. sep 2011

@nicky655 Od januára 2012 sa zvyšuje MD na 40 týždňov a 65% z vymeriavacieho základu (škoda, že nás sa to už netýka 😠 , jedine ak pri ďalšom 😎 ). Znižovať chcú rodičovský príspevok na polovicu, ale to sa týka tých, ktorí nemali za posledné 4 roky odpracovaných min. 270 dní ( buď Ty alebo Tvoj partner). Chcú to hlavne pre tých, ktorí majú plodenie detí ako zárobkovú činnosť 🙄 . Takže normálnych sa to asi nedotkne. Netýka sa to ani tých, ktorí práve doštudovali SŠ alebo VŠ 😉 . Teda ak som to správne pochopila

dadka1010
15. sep 2011

Mne našťastie dovolenku preplatili k poslednej výplate. Počas MD mi aj skončila zmluva 😠 , keďže som bola na určito, takže ja sa nemám kam vrátiť. Ale ani sa nechystám 😉 . Na drobčeka sme čakali pre mňa dosť dlho, tak si ho chcem užiť poriadne 😉 . Inak nechcem to zase zakríknúť, až sa to bojím napísať, ale drobec sa v noci zobudil LEN 3x 😎 . Môj anjelik

siss_sz
15. sep 2011

@amiiia no to neviem...mame dve personalky, jedna stara a jedna mlada... stara povedala, ze mam napisat..ale je vzdy popletena, ked jej volam a este som jej chvela zavolat a zabudla som..skusim zajtra sda spytat... ja som si ju nemohla vycerpat, lebo som ostala nahle na rizikovom... a ja som ucitelka, ja tam, mam aj 40 dni alebo kolko 😀 takze hodili by sa lowe... a kebyze si to necham do nastupenia do prace po RD, tak to budem mat toooolko dovolenky, ze az, kedze by mi este nabehla nova..no neviem, spytam sa este...

mis_ka
15. sep 2011

@siss_sz @amiiia baby urcite sa da cerpat dovolenka medz MD a RD, ja robim v st.sprave a urobili mi to tak v pohode.

nicky655
15. sep 2011

@dadka1010 to hej,ja viem,nas sa to netyka,ale bohuzial to mali dobre vymyslene,najprv nizili na 190€,ze aby sa nikto nestazoval (lebo predtym to vlastne tiez bolo rozdelene podla toho ci si pracovala,alebo nie,cize 190 alebo 256€)a zrazu,ze nie je to dobre,podme to zmenit 😠

nicky655
15. sep 2011

no, a neviete nahodou niektora ako je to v takomto pripade: bola som na zastupovanie zamestnana.a teraz k septembru nastupola kolegyna,ktoru som zastupovala.cize aky je vlastne postup?ony mi poslu vypoved,ci ako?

adelaida33
15. sep 2011

@mis_ka hej, to sa dá, ale tak podla mna to nie je vyhodne, pretoze doba RD sa tým neposúva, ale mína, tzn. o tolko kratšie budeš poberať rod.príspevok, lebo dovršenie troch (či šiestich) rokov veku dietata je nezvratné a dané dátumom... a potom uz nemame nárok, kdežto na čerpanie dovolenky po skončení RD nárok máme, a ibaze ju zamestnávatel nemusí umožnit, ale ju radšej preplatí 😀