icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

veronikapp
6. aug 2010

ja nemám ani sušičku ani umývačku riadu 😝 nezmestí sa nám to do bytu...tak možno raz 😀

lenocka80
6. aug 2010

Ahoj maminky. Mozem sa pridat? 🙂

veronikapp
6. aug 2010

@lenocka80 no jasné, vitaj 🙂

dendy1
6. aug 2010

@lenocka80 ahoj, a samozrejme vitaj 🙂

lenocka80
6. aug 2010

Dakujem 🙂
@veronikapp pozeram, ze mame rovnaky termin 😀

veronikapp
6. aug 2010

@lenocka80 tiež som si všimla 🙂

andrea142
6. aug 2010

@lenocka80 : vitaj 🙂

lenocka80
6. aug 2010

@andrea142 dakujem.
Ja som bola dnes u dr., super sa pozera na usg, na ten maly zazrak ako bije srdiecko a tak 🙂 Som malemu doniesla fotku, ze aha nase babatko, tak na mna kukal, ze ci mi nehrabka, ze kde... 🙂 Este asi musim pockat 😀

andrea142
6. aug 2010

@lenocka80 : 😀 dobré. možno keď už budeme mať väčšie brušká tak to rýchlejšie pochopia. moja to tiež extra nevnímala a keď hovorím o bábätku tak hneď si donesie svoju bábiku a pchá mi ju pod nos 😀

bezaz
6. aug 2010

hojte, tak som spravila aspon taku pracovnu tabulku, pozrite pod nickom marec2011 😉 nie je moc uhladna, ked nas bude viac, tak spravim peknu aj s obrazkom 😀 kto sa chce pridat, poslite do IP prezyvka, vek, bydlisko, termin, tip na pohlavie a mena
ja na susicku nedam dopustit, davam do nej dokonca aj tricka s potlacou a nic im nie je, asi to je naozaj aj o znacke a kvalite spotrebica, zmolky nemam ziadne, davam tam aj veci, co maju symbol nedavat do susicky 😀 mame ju vyse 1.5 roka.. take postelne pradlo a uteraky, ked vyschnu vonku su hnusne smradlave, tvrde, zo susicky su super 🙂
nasa mala to sice tiez podla mna nechape, ale niekedy sa mi ovali na brucho ustami a ze spieva babatku 😵

martinex
6. aug 2010

Ahojte,tak po dnesnom utz sa definitivne pridavam k vam...meriame 1,39cm, termin mam 19.3. a srdiecko nam krasne bilo 😉

bezaz
6. aug 2010

@martinex parada 😀

andrea142
6. aug 2010

@martinex super.............. no ja už idem malá sa mi zobudila 🙂

veronikapp
6. aug 2010

@martinex gratulujem 😉

martinex
6. aug 2010

dakujem diavcata 😵

mirinka7
6. aug 2010

@martinex gratulujem, nech sa dari 🙂
@lenocka80 vitaj medzi nami 🙂
a to som tu sama, co caka prve? 😉 Vsetky uz skusene, len ja tu taka vyplasena zienka, co sleduje kazdy detail 😀

priadka
6. aug 2010

@mirinka7 ja tiez prvykrat 😉

adka84
6. aug 2010

ahoj kocky, strasne malo prispievam, ale stale si v praci najdem cas, aby som si vsetko precitala, co mate ktora nove a ako sa citite. a ja som tiez prvykrat tehotna, takze ma zaujima vsetko, co tu ktora napisete, aby som to porovnala so sebou 🙂

briketa
6. aug 2010

@prsky
prsky, mna to zaujima, lebo je to lakave. Ako riesis cikanie, kakanie ked si vonku? Ja z domu odchadzam cca o desiatej a prichadzam asi o siedmej vecer. Deti len tak v prirode cikat dat nemozem, to tu neexistuje ani s babatkami.
Alebo ked zena pracuje - ako to riesit?

martinex
6. aug 2010

a pripajam foto nasej bublinky

jabadaba
6. aug 2010

@euphoria ahoj, zaujalo ma co pises o vitaminoch a velkosti babatka - mne to tiez tvrdila gynekologicka, ze pre zdravu zenu s vyvazenou stravou nie su vobec potrebne, a ze sa rodia po nich zbytocne velke deti. A aj tak bolo, ja som vitaminy napriek jej radam brala cele tehu a dieta malo rovne styri kila a 51 cm. Na moju subtilnu postavu to bolo privelke dieta a aj som sa paradne dotrhala. Mam problemy s platnickou, vraj v suvislosti s tazkym porodom. Tentoraz uzivam len kyselinu listovu a smitec. Ak mozem, tymto by som sa rada ku vam pridala, termin mam 29.marca, ale vzhladom na to, ze uz budem rodit cisarskym kvoli zdravotnym problemom tak to vychadza este o nejaky ten tyzden ci dva skor. Tipujem okolo dvadsiateho marca. V pondelok idem prvy raz k lekarke, preberiem s nou aj tie vitaminy, viac menej ocakavam, ze mi povie to co pri prvom, ze ich netreba.

veronikapp
6. aug 2010

@jabadaba vitaj medzi nami 🙂
ak ti môžem aj ja napísať, už som to raz spomínala, že vitamíny Calibrum mami som brala poctivo ako je odporúčané pri obidvoch tehotenstvách až do pôrodu a váhy boli 3240g a 2900g.
Ale lekári asi vedia lepšie prečo to tvrdia 😒 ktovie 🙂 ´jediné čo som si všimla je, že v 9 mesiaci som vždy straaašne pribrala, či to súvisí s vitamínmi alebo tým, že som sa napchávala... 😎

briketa
6. aug 2010

Baby, problemom je, ze dnesna strava, nedosahuje obsah vitaminov ako by mala. A uz toboz nie v slovenskej kuchyni...
Podla mna kto chce brat, nech berie, kto nechce nech neberie, ale aby medecinsky vyskolena osoba tvrdila, ze od vitaminov su velke deti, to je naozaj smiesne.
Keby to bola pravda, medecina by uz davno tento zazrak vyuzivala na pomoc detom s rastovym problemom, namiesto narocnej hormonalnej liecby a velmi zlozitych operacii....
Ked si trosku nastudujete v knizkach, alebo aj na nete, ako posobia vitaminy v ludskom tele a ze ich prebytok telo v devatdesiatych percentach samo vyluci, zistite, ze toto tvrdenie je uplne neopodstatnene.

veronikapp
6. aug 2010

prečo v slovenskej kuchyni nie?
ako s tými prenatálnymi vitamínmi mi to tiež príde ako blbosť, ale netvrdí to len jeden lekár, v poslednej dobe to počúvam z každej strany 😅 mňa sa doktor nikdy nepýtal, či nejaké vitamíny beriem alebo nie...

briketa
6. aug 2010

@veronikapp
veronika, nasa kuchyna je velmi vysoka na uhlohydraty a nenasytene mastne kyseliny, ma nedostatok cerstveho ovocia a zeleniny, cerstvych ryb. Nemame more a mame styri rocne obdobia, co skracuje moznost cerstvych zasob prakticky na leto a jesen.
Jedia sa tazke jedla, zaprazane jedla, vysoky pomer masa oproti zelenine a ovocia. Vela peciva, sladkeho.
Vela vyplyva z tradicii, nieco z geografickej polohy.
Neposudzujem na dobre a zle, hovorim to ako fakt.

veronikapp
6. aug 2010

@briketa no tak to máš pravdu, ale snažím sa 😅 ale mm je nepoučiteľný 😝

jabadaba
6. aug 2010

@veronikapp dakujem za privitanie a jasne, ze mi mozes aj Ty napisat. Rada si precitam na tuto temu viacero nazorov a informacii. Som na vazkach ako teraz s tymi vitaminmi, ale nechce sa mi do ich uzivania.

veronikapp
6. aug 2010

@jabadaba keď máš pestrú stravu 5 krát denne, tak neber 🙂 alebo si daj len občas, povedzme každý druhý deň jednu tabletku...

jabadaba
6. aug 2010

@briketa hej, to mas pravdu, nasa kuchyna je dost jednostranna a fadna, takisto nas trh obmedzeny co sa cerstveho sezonneho ovocia a zeleniny tyka. Preto som aj brala pri prvom tie vitaminy a to som dlhe roky zastancom uplne ineho sposobu stravovania ako je slovenska klasika, cize mala by som mat dobry zaklad. Ale je fakt, ze postradam sezonne produkty, nedovazane a neprehnane nadmernym mnozstvom chemikalii. Co sa ryb tyka, je tu sice uzsi sortiment neporovnatelne s primorsklymi krajinami, ale veru, treba brat asi tie rybky s rezervou vzhladom na "cistotu " mori, najma v kontexte s tazkymi kovmi. Cim vacsia ryba, hoci kvalitna a tucna a tym padom bohata na omega tri mastne kyseliny, tym vacsie mnozstvo tazkych kovov, nebezpecnych pre vyvin mozgu dietata. Ja som sa v tehu vyhybala tuniakovi, zralokovi i makrele. Jedla som len sardinky, tam je to mnozstvo zanedbatelne vzhladom potravinovy retazec aky maju. Plus tie sladkovodne su o cosi menej kontaminovane. No nie je to ruzove s potravou celkovo, bez ohladu na stravovacie navyky jednotlivych svetovych regionov. Neviem, snazim sa bio jest uz dlho, tak snad budem mat vsetko. Neviem preco spajaju lekari narast vacsich deti prave s uzivanim tehu vitaminov. Napadama jedine, ze neobsahuju len vitamini, ale aj nejake aditiva, ktore mozu mat side effects prave v naraste hmotnosti plodu. Neviem, len dedukujem. Ale ked do vsetkeho sa nacape kadejake nepovolene svinstvo, preco nie? 😨

briketa
6. aug 2010

@veronikapp
priklad zdraveho denneho jedalnicka
ranajky - vajicko, maly hrncek ovsenej kase s hrozienkami, poharik cerstvo vytlaceneho dzusu
desiata - mala hrst miesanych orechov (nasytene kyseliny) a kus ovocia
obed - polievka z nejakej zeleniny, namiesto mukovej zaprazky ju mozes rozmixovat na krem
miesany zeleninovy salat (miesam asi pat druhov zelenych listov, vratane kuceraveho salatu, pupavy, cviklovych listov , rukoly....atd), rajciny, turnip (druh redkovky), avokado, mrkva, kapusta, podla vlastneho vyberu
olovrant - cerstve arasidove, mandlove alebo kesu maslo (vyslovene len pomlete orechy na jemnu pastu, bez ziadnych pridavkov) zelerove stonky alebo mesiaciky jablka
vecera -
mala miska japonskej miso polievky (rybaci vyvar s riasami a tofu), za tym maly hrncek dusenej ryze a kusok grilovanej ryby so sesamom , ku tomu zopar sparenych horcicovych klickov,
Ako dezert kusok dyne.

Priklad vyvazenej dennej stravy.