icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
23. sep 2011

@mianc no super, potešila si ma 😉 😉 😉 ja akože chcem začať teraz po dovršení 6.mes., ale tak neviem či cez víkend, alebo to uz nechám na budúci tyzden a začneme pekne v pondelok, aj sa mi to bude dobre kontrolovať, tieto naše papacie začiatky...

mianc
23. sep 2011

@adelaida33 jasné.. to vôbec neprekáža či začneš presne v polroku alebo o pár dni skôr či neskôr.. to je už banalita.. veď keď zoberieš, tiež každý mesiac nemá 30 dní.. či? 😀 😀 😀 som zvedavá ako Ti malý zareaguje na mrkvičku, prvé papaníčko okrem mliečka.. či sa mu bude páčiť.. moja si už zvyká, dnes sme mali mrkvičku, kalerábik a karfiol a celkom fajn zjedla nejakých 40 ml

adelaida33
23. sep 2011

@mianc tak to je pekné 🙂 . a vždy dávaš ešte potom MM, tak ako sa odporúča, hej? inak, aj moja dokina mi hovorila, že tie začiatky bývajú všelijaké, kým sa naučia ako-tak prehltať, ale že ked sa už začne strava zmiešavať z min. 3 zeleniniek, tak sa to začína podobať na jedenie 😀 . čiže detičkám vraj chutí viac, ked je to pestrejšie, než jedno či dvojdruhové. veď kto by sa im čudoval... 😉

mianc
23. sep 2011

@adelaida33 asi tak.. 🙂 hej hej ešte dopapkávame mliečkom.. ale napríklad teraz už robím tak že spapká tak ju nechám ešte tak polhodky alebo niekedy hodku a potom dám mliečka.. 😀 troška nech si zvykne že to bude hlavný chod.. 😀

adelaida33
23. sep 2011

juj, a ešte som vam zabudla, baby, napísať, že ma dnes pri dojčení malý tak jemne pusinkou poškrabkával 😕 , tak som sa mu na sekundu pozrela do pusy (viac nedovolil 😔 ) a prstom som pocítila také pichliačiky, ihličky (môže byť?) na dolnom dasienku 🙂 , tak žeby konečne vykukli tie dolné zúbky 😉 ? zajtra skontrolujem, či si malý sám dal darček k polroku 🙂 .

adelaida33
23. sep 2011

vidíte, kočky, a čo to naše chudnutie????? 😕 stíhate do Vianoc? ja veľmi nie... 😒 . síce už dalej nepriberám a dokonca som schudla nejaké to kilo-dve, ale teraz sa mi to nejako zastavilo. Mám 56kg ráno a 57kg večer 😕 ale do mojich vytúžených vianočných mi ostáva schudnúť aspon 3kg... no nemám odvahu na nejaký radikálnejší zákrok s telom (dajaké makačkové parádne cvičenie), ani so stravou (nemyslím až hladovku, to by som nezniesla 😀 ) , aby som náhodou nedodojčila, ked už som tak pekne vydržala 🙂 😉 .

ladytt
23. sep 2011

@adelaida33 aj my sme také mali, vraj sa to volá zubné perličky, čoskoro budú zúbky 🙂

sirinka
23. sep 2011

@adelaida33 nemusis sa bat, teraz uz kojenie je ohrozene minimalne....ale...ja som musela prestat chudnut, lebo to moze mat suvislost s tymi mojimi hormonalnymi poruchami, kedze za styri roky, resp. pat, som bola tri krat tehu a 4 roky nonstop dojcim, moje telo straca stale vela tukov a tak sa mohlo z toho zblnut a vypnut moj reprodukcny system aby si "zachranilo zivot" a zamedzilo pripadnemu dalsiemu tehu....
takze ten prisun energie a najme tukov pocas dojcenia ma byt primerany a to chudnutie ozaj s mierou....

adelaida33
23. sep 2011

@sirinka tak to si ma potešila 🙂 , ja som totiž ešte stále v strehu, či ma nečaká dalšia laktačná kríza... asi som uz z toho poriadny pipík 😀 . takže po polroku už nebývajú? ani nehovor, lebo si normálne vydýchnem 😎 .
tvoje telo dostalo jednoznačne veľmi, ale fakt veľmi zabrať. o tom niet pochýb. nie je to naozaj žiadna sranda, dať život trom človiečikom vôbec a nie ešte tak za sebou a ešte ich aj vyživovať celé roky MM. je to všetko veľmi krásne a obdivuhodné, ale je aj úplne prirodzené, že sa tvoje telo bráni nejakým núdzovým režimom, resp. že sa v nom narušila rovnováha... nebola si teraz 19. sept. náhodou na kontrole? čo hovoril endokrinolog? čo dalej?

denkap
23. sep 2011

@adelaida33 veru, uz par dni hore-dolu, my sme tiez zacali s mrkvickou par dni po siestom mesiaciku, je zabavne pozorovat tie ksichtiky...
@sirinka paci sa mi tvoj pristup ku kojeniu, stretavam sa hlavne s takymi pripomienkami, ze dokedy chcem este kojit, co nedam malemu konecne daco poriadne papat, ako by som sa vyspala, keby som nekojila...

sirinka
23. sep 2011

@adelaida33 nie, kontrolu mam 29. sept.... ale u gynekologa, k endokrinologovi som este nepostupila...akurat je cudne, ze takyto isty problem mala aj moja mama, tej sa to potom postupne samo upravilo, ale aj jej mama, moja starka a ta bohuzial ma s tym problemy dodnes... 😒 tak si mozem vybrat...
no a bola som u homeopatky...tam by som mala zajst zase asi tak o tyzden...

sirinka
23. sep 2011

@denkap ved ked si clovek uvedomi, kolko rokov je na svete a kolko z toho venuje dojceniu svojho vlastneho dietata, tak to zase ziadna tragedia nie je....a kto nezazije ten uzasny pohlad dietatka prituleneho a pricucnuteho, ten to nepochopi....

adelaida33
23. sep 2011

@sirinka a starká berie lieky na štitku? a mama vôbec nebrala a upravilo sa to? no ak je horm. nerovnováha podmienená len tehu, tak sa to časom ozaj zvykne samo naspäť upraviť (vravela moja endo, aj gyn.). ale ak je to u vás dedične, tak to len tehu urýchlilo, resp. naštartovalo a tam by bolo asi treba normálne pomôcť štitke medikamentozne, či?

sirinka
23. sep 2011

@adelaida33 nie, ani jedna nebrali na to lieky....

asma
23. sep 2011

babulky tak vam idem povedat ako sme prezili posledne dva dni.. ledva som sa tu objavila lebo malinka bola z tych horucok uplne grogy.. doky mi nakazal dat raz nurofen, potom panadol, a na noc 1/4 diazepan!!!!!!!!! uz ste sa s tym stretli??? mna skoro drblo ked mi to povedal.. ale urobila som podla seba malej som davala len nuofen ten jej hned ucinkovl a ziadne 2,5-3 h iny sirup,, kym nemala viac ako 38 tak ziadny sirup nech ju nezatazim....
dnes je jej chudatku uz dobre tak si predstavte natlacili ju danette vanilkovym pudingom ved tam je 80 percent mlieka.. des len cakam co noc prinesie.. dali jej par lyziciek tak dufam nic z toho nebudeme mat...

@sirinka budem drzat palceky u dokyny 29,

sirinka
23. sep 2011

@asma super.
diazepam sa dava ako prevencia proti febrilnym krcom, pred 30 rokmi to bol zrejme standartny ukon, dnes u vacsina pediatrov od toho upustila...ja by som NIKDY nedala dietatu diazepam bez vaznych dovodov a to je jediny, ze by uz krce vo svojej anamneze malo...
febrilne krce vznikaju, ak teplota prilis rychlo stupa, teda ak z napr. 36,6 za par minut vyjde na 38, telo sa dostane do akehosi soku a vzniknu krce, ktore vyzeraju straslivo...stava sa to asi u 5%deticiek a tie cim su starsie, tym je nizsia sanca, ze sa u nich nieco podobne zopakuje. febrilne krce su najcastejsie okolo druheho roku zivota a vacsinou vznikaju pocas spanku, objavuju sa prvy den teplotovania.
nezanechavaju ziadne trvale nasledky, ale deti, ktore zazili tieto krce mavaju castejsie neskor epilepsiu.

co sa tyka znizovania teploty, ja by som neznizovala teplotu pod 38,5 vobec a vyssiu podla stavu dietatka... prva volba su vlazne obklady, druha paracetamolovy cipok, ibuprofenovy cipok ako tretia...nie som zastanca sirupcekov....drazdia traviaci trakt a maju mnoho zbytocnych pridavnych latok.....

sirinka
23. sep 2011

@asma a dakujem, ze na mna aj ty myslis!

adelaida33
24. sep 2011

@asma držím palce, nech je malinká už ok a mohla si si trošku oddychnut. máš to teraz dosť ťažké 😒 . o tom diazepame som aj ja počula, podla mna si dobre urobila, že si jej ho nedala. a sirinka ti to krásne okomentovala a tým aj mne vysvetlila 😉 .
@sirinka inak aj naša pediatrička je len za čípky (ale panadol baby - paracetamolové, nie ibuprofenové ako je nurofen). tiež mi hovorila, že sirupček zbytočne zaťaží malému tráviaci trakt. ale ja mám doma aj čípky, aj sirupček, lebo zas, keby mal malý hnačku a k tomu horúčku, no neodmietal by piť, takže by nehrozila dehydratácia, tak by som mu dala sirupček, hm 😒 .

asma
24. sep 2011

@adelaida33 ved mi sme to mali take ked malej skocila nad 39 tak vracala tak sme sali cipok a aj hnackuje lebo nam ide dalsi zubok tak je to take strasneee ale vcera uz trosku papapala dnes sa zobudila a rozpravala lampe lebo jej ju nikdto nechcel zapnut xixixiix tak dufam dnes uz bude dobre a ma par bodeciek na brusku tak dufam ze sa vysype xixixi ako psycho sa na to tesim lebo to je vraj koniec choroby mi hovorila dokyna ... 😖

adelaida33
24. sep 2011

@asma hej, aj baby tu písali, ze ked sa vysype, uz bude dobre 😉 . jój, je to strašné, ja by som aj revala 😒 . sranda, inak, aj môj malý sa rozpráva so "svetielkami" 😀 a strašne sa teší, ked mu zapneme malinkú lampu 😀 . hlavne ty sa opatruj, aby ste boli s malinkým v brušku zdravučkí a neprepínaj sa. a to kto ti tak "postrážil" malú, že už jej dali jogurt 😠 ? a ešte dojčís?

nicky655
24. sep 2011

@adelaida33 aky jogurt?niektore tu pisaôli,ze biela activia by sa mohla,ci?

adelaida33
24. sep 2011

@nicky655 pozri asmin príspevok Včera 21:56 ... danette s vanilkovým pudingom...

mianc
24. sep 2011

@asma no ja by som tiež asi ten diazepan nedávala.. veď takému maľunkému babatku niečo takéto.. je to riadny humus.. no dúfam, že maľunka už čoskoro bude ok a na všetko rýchlo pozabudne a bude veselo vystrájať ďalej.. to svokra jej dala ten danette krém??? no to ti poviem.. to bol riadny šikovny kto jej ho dal.. danette krém by som isto nedávala dieťaťu ani ročnému nie to polročnému, ani nejde o mlieko ale o to čo to obsahuje.. kuknite si len zloženie.. známej malý dostal alergie.. jedával to.. a za pána nevedele, že z čoho.. tak robili testy.. prišli na to, že na nejaký druh orechov.. a bum.. danette krém presne obsahoval tieto cudzie oriešky.. takže asi tak.. ja som za klasiku, ak už bude moja môcť klasicke mliečko tak bude pekne papakať smotanové jogurtíky.. žiadne cudziny.. tam je veľa emulgátorov a všetkoho nadbytočného.. inak viete ako spoznáte kvalitný jogurt? Napr. tak že nemá sa musí rýchlo spotrebovať.. tie čo majú aj mesačné data spotreby.. sú len chemicky napustené.. 😠 😒

sirinka
24. sep 2011

@nicky655 kup si kravske mlieko z automatu, jeden biely jogurt, zvolensky alebo jihocesky, pripadne tesco smotanovy alebo este banovecky je dobry a doma si urob vlastny jogurt z toho a to potom mozes davat babatku...

wilsonka
24. sep 2011

cavte babulky, v rychlosti, crevna chripka je prec- bola to taka rychlovka nastastie- pomohli my isotonicke napoje pre sportovcov a aloe vera napoj. najskor som nechcela ale zo vsetkeho my bolo zle a po tomto ulava.

blahozelam k pohybovym pokrokom🙂 my mame este daleko od stvornozkovania a vobec mala sa mi na bruchu nevie otocit na chrbatik stale- cvicim s nou - rucky davam pod nu a ona ich stale dava do vzduchu od seba a krici ked uz nevladze. my mame doma skakadlo- to zboznuje ale nechavam ju tam kratko- presne preto vsetko co ste spominali🙂 ohladom choditka. ortoped nas este caka, tak uvidime.

dnes sme mali opat kakaci den po 4 dnoch- ja tu mrkvu uz nebudem asi davat- mam pocit ze len z nej ju zapeka.

@asma drzim palceky nech je uz potom🙂 - ja mam doma rektalny diazepam- len pre istotu keby uz ku krcom doslo ale tak to mam len fakt na krizovu situaciu a diazepam by som dala preventivne pri rychlom vystupe teploty ako pisala sirinka- lebo lepsie dat ako rano najst udusene babatko v postielke-(aj to je vyhoda spania s babom- mas ho stale pod dohladom keby nieco) zle sa rychlo stane- mozte byt aj hore pri babatku. ( ked som mala rok - tak ma otec nasiel v poslednej chvili fialovo modru. tot moj nazor- ak by bola lepsia prevencia proti krcom urcite by som bola za.

@sirinka myslim ze vsetky tu ti drzime paste, ja urcite. ja som ti vdacna za rady a napady co tu davas.

sirinka
24. sep 2011

@wilsonka dakujem!
len k tomu diazepamu, v drvivej vacsine pripradov rodic nedokaze zachytit tu rychlo stupajucu teplotu a teda ani podat vcas preventivne diazepam....lebo ide skutocne o minuty. ale pokial mate krce v rodine, je dobre mat ho poruke. mala si tie krce viackrat, alebo iba raz?

wilsonka
24. sep 2011

@sirinka iba raz nastastie🙂

mianc
24. sep 2011

@sirinka kravské mlieko by sa v takomto veku nemalo dávať, či? 😨

sirinka
24. sep 2011

@mianc cerstve kravske mlieko urcite nie, ale pokial niekto zacal s prikrmami od ukonceneho 4. mesiaca, pomalicky uz sa dostane do stadia, kedy pridu na rad kyslomliecne produkty...
a moja odpoved bola na otazku nicky z rana, ze aky jogurt? toto je moje odporucanie, cim zacat.... 😉 ale samozrejme, kazdy sam kedy chce....

angela1
24. sep 2011

@ladytt aj mi sme boli tak ako vy a ortoped povedal že už nemusíme že je to ok, asi je to individuálne ....