icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
24. sep 2011

@sirinka aha.. som to nepochopila.. 🙂 prepáč.. a u nás keď sme začali s príkrmami teraz až v 6. mesiaci, kedy máme začať dávať kyslomliečne produkty?

angela1
24. sep 2011

@sirinka podľa teba už môžem začať dávať malej jogurty?, lebo tak ďaleko sme sa ešte nedostali - akosi som na to ešte nenabrala odvahu..

sirinka
25. sep 2011

@mianc okolo deviateho az desiateho mesiaca staci...

@angela1 ja neviem, ako s prikrmamy postupujete, pokial uz papa pekne zeleninku, ovocie, masko, zaviedli ste lepok...ale pozeram, ze vy ste este len teraz mali pol roka, zrejme by som este pockala aspon mesiac...

asma
25. sep 2011

@sirinka jeeee môj mm vyrabal takto jpogurt xixi on je cudzinec a u nich sa jogurt robi bezne bdoma... chcela som sa spitat mi sme obaja rybovy kedy by som mohla malej skusit dat poduseneho pangasa? alebo ocino chodi na sukromny rybnik môzem aj daku taku cerstvu rybu?

sirinka
25. sep 2011

@asma jednoznacne cerstva sladkovodna ryba zo zdroja, ktory poznate 😉 pangasovi sa radsej celkom vyhnite, to uz radsej lososa...

sirinka
25. sep 2011

ale to si nechajte skutocne na vianocny cas
@asma

mianc
25. sep 2011

@sirinka ten domací jogurtik veru budem musieť odskúšať.. som zvedavá naň.. ty ho sirinka robievaš doma?
😉

sirinka
25. sep 2011

@mianc robievala som v zime, hrniec som na noc postavila na radiator alebo kachle a do rana bol super jogurtik...ale ked sme prestali kurit, tak nie vzdy vysiel a som nevedela o tejto variante z rurou, takze casom zacnem zase vyrabat....

angela1
25. sep 2011

@sirinka ďakujem za radu 🙂

wilsonka
25. sep 2011

aj vase deti su take plne energie po kasicke na dobru noc alebo po mojej prvej?
az teraz mala zaspala a kasu dostala o 19tej.
tak babulky moje konecne vymalovana obyvka a nalepena tapetka- som hotova, este ze to dieta je take dobrucke.🙂
skusim aj ja ten jogurt urobit.🙂

od vcera mame parak kupeny za body v t-come plus tisicka- sa oplatilo. masko je fakt suprove z neho. malej budem zeleninku a masko vyvarat🙂)) vzdy som po nom tuzila🙂

@sirinka ....losos uz na vianoce teda moze mala? jeeeee super🙂

sirinka
25. sep 2011

@wilsonka ja si myslim, ze v pohode uz mozu na vianoce rybicku...

careamell
25. sep 2011

@wilsonka čítala som, že kaša je príliš ťažká na večeru, asi preto nemohla zaspinkať.
parák aj ja premýšlam zakúpiť, akú značku ste kúpili?

wilsonka
25. sep 2011

@careamell tescoma taky klasicky 7 litrovy s manualnym ventilom, ziadna elektronika ani displeje-aj take cosi som uz videla. som spokojna zatial.

careamell
25. sep 2011

@wilsonka už len manžela na to treba spracovať 🙂 v utorok mám narodeniny, nech sa poponáhla 🙂

mianc
26. sep 2011

@wilsonka ja malej kašičku robím tak okolo 17-18h ešte je hore do tej 19h a potom sa dopapká ešte mliečkom a už spinká tvrdá.. ale teraz posledné dni mi malá zalomí už o 18,30h som ju snažila udržať dlhšie hore ale už sa pajedila, tak ju dávam spinkať keď si pýta.. a keď ti takto neskôr ide spinkať, ráno Ti vstáva tiež neskôr? Lebo moja malá zaľahne o 18,30 a o 6,30 je hore.. 😀 preto som chcela skúsiť posunúť tak na 19-19,30h aby zaspinkala aby aj spinkanie mala ráno dlhšie.. ale neviem či to bude mať účinok.. a hlavne či pri nej pochodím.. ja si môžem plánovať, keď ona má svoj plán.. 😝 😎 😀

mianc
26. sep 2011

@wilsonka
@careamell inak ten parák mám v pláne aj ja kúpiť, ale ešte nemám vybratý.. a aj ten friťák od tescomy s tou kvapkou oleja má ho krsná a veru je suprovy, mäsko, zemiačky, zeleninka a vôbec to nie je nasiaknuté olejom..

mianc
26. sep 2011

@adelaida33 inak s tým naším chudnutím to je veru chabé.. 😅 😅 😅 ja mám rotanu strčenu pod hojdačkou a už je tam dobré dva týždne bez pohybu, akosi si na ňu ani nespomeniem.. a pravdaže ani váha sa nepohla.. 😖 😠 ale keď chodím s malou na plávanie, ja som už z toho na grogy.. a to my úplne stačí 2x týždenne ale tak aspoň to brucho by mohlo ísť dole.. lebo ho mám teraz nafúknuté ako balón.. 😠 ☹

deninka14
26. sep 2011

@mianc ahoj, my sme na tom presne rovnako! malý už o 18tej začína mrkať, a šúchať si očká a už len spať a spať... tiež som sa ho snažila nejak "ukecať" aby vydržal aspon do 19tej ale nefunguje to ... a ako ty píšeš ráno máme budíček o 6tej... hádam, ked sa bude posúvať čas, tak on si ho neposunie...a bude to v pohode 😀 A ak sa ťa smiem opýtať, aké kašičky malej robíš pred spaním... môj Adamko si nejak nejde na iné chute zvyknúť a stále chce len moje mliečko... 😝

mianc
26. sep 2011

@deninka14 ahoj, no presne to aj my tak máme.. 😀 😀 😀 😀 kašičky robím buď od nestlé alebo hami, ale iba tie prvé, tá ryžová a ryžovo kukuričná.. a raz sme robili aj kukuričnú.. chuti jej veľmi.. ja jej už mliečko o 17h nedávam ale kašičku namiesto toho.. ale niekedy sa so mnou až pajedí, čo jej na začiatku nestihnem dávať, čo je chuďa hladná.. 😅 😅 😅 ale ľúbia sa jej.. inak niekede má svoje dni keď zaviera pusku.. ale to skôr pri zeleninke.. ale pri kašičke je to celkom ok, ale tak tatinko alebo starka ukazújú vtedy zvonkohru a čačky mačky.. 🙂 vtedy ani nevie že papá.. okále len na tom má.. 🙂 😉 😀

wilsonka
26. sep 2011

@mianc no skor som nestihala ale to je jedno kedy jej dam kasu, neboli ju brusko ale je taka hyperaktivna z nej...alebo je to len zhoda nahod.- pytam sa lebo na nu posobi ako energy drink ta kasa🙂rano je vacsinou o 6-7mej hore- ci spi od 19tej alebo od 22hej.
vyskusaj to ale myslim ze nase deticky este nespia az tak presne kazdu noc, skor si mozno este raz pospi dlhsie do obeda.

wilsonka
26. sep 2011

@mianc jeee aj ja to mam v plane chodit plavat ale neskor tak na jar az.
mne stala vaha na 70 kg 5 mesiacov, teraz som schudla 3 kg ked som hnackovala🙂) aspon daku vyhodu to malo.
inak mala v pohode aj muz- mozno to bolo len jedlom nakoniec.

ja chudnutie inak neriesim absolutne cvicenim, skor zdravsie jem.

mianc
26. sep 2011

ahojte kočky mojej malej teraz vyskočila teplotka má 38,4 stupňa po odrátaní.. ako to je do akej teploty netreba zrážať? Musím si to pozrieť, ale ak niektorá máte info, pls.. diky..

dadka1010
26. sep 2011

Čaute kočky, nejak nestíham s Vami držať krok, mám toho teraz strašne veľa, ale čítam Vás aspoň 😉 . malého papanie nič moc, viac menej len to čo mu chutí, takže skoro nič 😠 , len mliečko. On zvykne najskôr okoštovať, to mu musím po perách prejsť jedlom, on si ich olízne a skonštatuje, či to papať bude alebo nie. Trápime sa. So spánkom je to už trošku lepšie, teda aspoň s tým nočným. Cez deň spíme len počas kojenia, čiže pol hodina doobeda, pol hodina poobede a keď vytiahnem cicík, tak sme vyspatý 🙄

sirinka
26. sep 2011

@mianc no ja nezrazam do 39 a ked je vyssia, podla stavu....najlepsie nezrazat vobec, alebo len minimalne....

asma
26. sep 2011

@dadka1010 ahoj moja ani ja teray velmi nestiham.. mala mi tiez velmi nepapka zeleninu teda ovocie za tym sa trha a pirana xiixix

asma
26. sep 2011

@sirinka ja som musela zrazat aj ked teda nemala 39 lebo mne normalne z horucky vrackala a bola taka apaticka ze som salela od strachu len na mna pozerala so sklenenym pohladom a niekedy normalne padala do mdlob... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ale je to prec a je to moje male smejko..

mianc
26. sep 2011

@sirinka ona keď som jej namerala mala 38,9 a po odrátaní 38,4 ale bola veľmi horúca, tak som sa bála, aby na noc jej ešte nevyskočila, keď bude spinkať, tak som jej dala nurofen, obklady som nemohla lebo mala ľadové nôžky a aj rúčky, vtedy sa neodporúčajú.. a ja nie som zástancom čípok, tak som to riešila takto.. dúfam, že bude ok a nebude to u nej dlho prevládať.. ale zdá sa mi, že už nemá hlávku takú horúcu, tak snaď do rána bude na tom lepšie..
inak v odborných článkoch som našla, že do 38 stupňov nepodávať lieky a nezrážať.. a lieky podať vždy keď je teplota 38,5 a viac

mianc
26. sep 2011

@asma moja je tiež taká teraz, tak som tiež nevydržala a radšej som jej dala nurofen, bála som sa toho aby v noci nevyskočila teplota ešte vyššie.. 😒 ☹ joj to bude noc.. nič nerobím, len chodím na ňu stále pozerať, či nezvracká.. ale našťastie nič..

sirinka
26. sep 2011

@mianc odborne clanky uz neriesim 😉
pri vyssich teplotach su vzdy studene okrajove casti tela, kedze srdiecko sa viac namaha, telo nastavi setriaci rezim a vyzivuju sa najme zivotne dolezite organy a v periferiach sa cievy stiahnu. prave vtedy ja davam vlazne obklady na hrudnik, ked treba. a prave vtedy ked sa podaju antipyreticke sirupy, telo sa musi este vysporiadat aj z odburanim chemikalii.
preco nie si zastanca cipkov?