Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
a idem sa pochvalit doteraz sme mali kolisku ale od vcera spinkame v postielke vybrala som peknu dvojfarebnu taaaak sa mi lubila...
a k dnesku este mala cmulala lízanku skoro ma natiahlo sesterka akcna ako hovoado jej dala lízatko a jasneeeee ze par krat olizala a ked som jej ho chcela zobrat tak vlasy, obocie, nový kabatik aj kocik cely od neho 😠
@asma xixi.. tak to si mala akčný deň.. 🙂 no ja som už kľudnejšia malej teplotka pomalý klesá.. ešte má 38 stupňov ale tak aj je už veselšia.. to vidno.. som ju prebalila a nakrmila a teraz spinká, dúfam, že už sa to bude zlepšovať.. to vy ste mali 3 dni teploty? či 3 dni bola z toho mimo? no uvidíme, dúfam, že to babe rýchlo prejde.. mňa ako keby obarilo keď som videla ten teplomer ako stúpa.. ale už nie je taká horúca už som aj ja kľudnejšia... 🙂 no ale aj tak ju budem pozerať v noci či nestúpa a ak nebude vystupovať vyššie, tak jej už nedám nič..
@sirinka mne čípky robili v detstve zle a aj teraz ich veru nemusím.. a beriem, že sirup je chémia čo vstupuje cez žalúdok ale je to účinnejšia forma a ak hlavne dieťa hnačkuje.. a ak ich dieťa neberie vo veľkej dávke, nemyslím si, že im môžu nejako ublížiť.. však im ich dávame len pri vysokých horúčkach.. a odborné články možno majú v niečom pravdu a možno v niečom nie.. ale tiež je na zadováženie si ich prečítať a už aj podľa svojho rozumu zvážiť čo a ako.. mne sa malá zdala už dosť z tej teploty apatická.. takže som to riešila takto.. a myslím si, že dobre.. aj keď niekto na to môže mať iný názor.. ale hlavne, nech je maľunká v poriadku, mne o nič iné nejde.. 😉 🙂
čaute baby..nestíham sem chodiť ani ja každý den..ale tak zbežne aspoň čítam ... my sme už ok...Adamko chvalabohu po chorobe, dúfajme že to aj tak zostane....dnes sme zaviedli na desiatu banánik, chutil mu veľmi..spapkal ho celý..na obed zeleninka + mäsko...teraz neviem nejak horšie spí aj on v noci..ako sa tak začal prevalovať, mám taký pocit, že sa budí kvoli tomu, že sa pretočí..na bruško..na bok a to ho zobudí... mrnkoce...chvílu zaspí zase mrnkoce ale potom zaspí...budíček tiež o 6.00 - 6.30 nič moc no, ked už aj cez den to nie je bohvie čo 😕 ... baby ako riešite nočné zobúdzanie...dáte mliečko, čajík..lebo som počula názor, že 6. mesačné deti by už mali vydržať v noci bez jedenia...neviem no 😒
@ladytt ďakujeme! 🙂 a kde uspávaš? v kočíku alebo v posteli? ja som skúšala v kočíku tam málo čo pospí.. ale v manželskej posteli pospí tú hodinku a aj viac.. niekedy skoro do dvoch.. v kočiku bola vyrušovaná.. takže vždy už bola hore a nezaspala a v posteli mi ešte zaspí, keď sa aj zobudí.. pokuká a spinká ďalej.. 😀
@amiiia my sa krmime.. čajík dávam ak sa zobudí krátko po krmení.. do 2hodiek.. ale potom už mliečko, no vieš každé dieťa je individuálne.. a myslím si že kojené deti extra.. tie sa cicíka len tak nevzdajú.. a ty ešte kojíš? lebo ak hej.. tak ti celú noc asi nevydrži spinkať.. to je môj názor.. a ani neviem ktorej maminke tu spinká bábo celú noc.. sme rade keď pospinká 3hodky.. 😀
@mianc no všetko skúšam, nič nemá veľký úspech. V kočíku musí byť veľmi unavený, aby zaspal a každý hlasnejší zvuk ho vonku vyruší. V posteli lepšie, ale najhoršie, že on proste zaspať nechce, vždy niečo nájde, čo ho zaujme a už je po spánku. No podvečer ho už chytá nervozita a spať ani za svet.... neviem, či to je len také prechodné obdobie, alebo čo.... no chorý nie je, tak hádam sa to ešte nejak zmení.
@amiiia - mianc má pravdu máloktoré kojené dieťa prespí celú noc, dnes som sa dokonca rozprávala s maminou, ktorá kojí už dva roky a v noci sa koja skoro každé dve hodiny. Našťastie môj sa len tak 2-3 krát budí na kojenie. S tým pretáčaním sa veľmi dobre poznám, tiež to drobec robí a budí sa tým.
Čauko, kočky, asi viaceré nestíhame písať každý den, ale tiez všetko čítam, aby mi nič neušlo 😉 . Ja po tieto dni nečakané upratujem 😀 . Pôvodné nakupovanie obrovskej skrine sa zmenilo na vypratávanie našich skrín, ktoré máme doma... a to sa zmenilo na totálne jesenné upratovanie celej domácnosti 😝 . Ešte dve okná, kuchyna, kupelna a na tento rok mám už pohov, žiadne predvianočné fofry nebudú 😀 . Vypratali sme s mužom všetko, čo nenosíme a čo sme nepoužili dlhšie než dva roky a je toho dosť, tri vrecia 😕 , také obrovské. Teraz, ked sa dívam do skrín, komôd a pod. už vôbec nechápem, ako sa do nich TOTO všetko pomestilo 😲 😀 . Ešte den-dva-tri a hádam už budem mať hotovo 😎 .
@mianc S tým spaním, čo ste si tu písali, tak to ja dobre poznám 😀 . Môj drobec v podstate od 6 tyzdnov chodieva spať cca o 18tej +-. Pár dní sme mali, ze chodil spať o piatej a pár, že chodil o siedmej, ale ked sa na to jeho zaspávanie pozriem zoširoka, tak jeho hajací čas je 18.00hod. No a budíček? Ten bol u nás takmer 5 mes. o 4tej, 4.30 a potom o 5.00. Teraz, asi mesiac aj nieco je to už uuuuplne super, vstáva okolo pol 6 a kym sa spolu vytrepeme z postele, tak je 6. Je to pre mna paráda, ze konečne nevstávam o 4tej, 5tej 🙄 . A neviem už, kto to písal, ale u nás platí to isté: či uložím malého o 17tej alebo o 21ej, stále vstane rovnako. Akurát s tým rozdielom že čím neskôr ho uložím, je unavenejší a nespokojnejší, takže ho ukladám, ako sa mu páči a sme všetci spokojní 🙂 .
Mimochodom, ze sa tak "skoro" pýtam, ako je malej??? Aj u vás je to tá 6ta choroba? Inak nemám čas si o nej niečo prečítať, tak celkom nechápem o čo ide, teda odkial sa "berie"? Akože zo zúbkov? Z toho, že drobci všetko beru do pusy, tak si niečo zanesú, či ako? 😕 😕
P.S.: Ešte sme stále na MM.
A ešte k dennému spánku 🙂 som chcela napísať našu skúsenosť: aj môj, ked sa veľa hráme, veľa toho zažije a pod., tak bojuje, ked ho uspávam, ale chvílu to vydrzíme, on si povrčí, povykrúca sa, ale do 5-10 min. chrápe a ked sa zobudí, je vysmiaty a spokojný ako slniečko, takze u nás platí to, že ho pravidelne cez den ukladám, či spočiatku chce alebo nie, lebo ono to vyzerá tak (teda u môjho malého), že čím je unavenejší, tym je viac aktívnejší, akoby hravejší, ale pravda je, že vlastne "melie z posledného" a od únavy už nevie, čo by robil a kam sa pretočil... Preto mu pomôžem zaspať a on je potom, po zobudení vdačný, spokojný, vysmiaty... 😔 .
A áno, aj náš sa v noci zobudí a mrnčí, hlavne ked sa pretočí a nechápe, čo sa robí a začne sa plaziť, chúdatko, a myslí, ze sa hráme a pritom je unavený, ze sa ledva kolíše 😀 😔 , môj krásny. Oni sú takí zlatúšikovia niekedy domotaní, tie naše srdiečka 🙂 .
ahojte dievčatá môj práve spí tak môžem trošku posurfovať. Zapáčil sa môj počítač tak teraz je to hrozné keď ma zbadá pri ňom rýchlo sa priplazí a ťahá ma za tepláky a chce mi naznačiť že aj on ho chce, no hrúza. My spíme počas dňa aj 3krát ráno keď vstane okolo 7 tak už o 9.30 musí zaľahnúť, potom okolo 12 to spí aj 2 hod a potom okolo16.30 si ešte schrupne na pol hodky. Posledné 2 dni zaspáva v postieľke, inak sme spali iba von v kočiari ja som už niekedy ani nevládala chodiť. Čo sa týka noci zaspáva okolo 20.00 v postieľke sám, budí sa okolo 23.00 a to už ide ku mne do postele takže ani neviem koľko krát kojím v noci. Dúfam že mu ten režim zostane čo najdlhšie. 🙂 🙂 🙂
@amiiia no ja som tiez také počula, ale tak ja súdim podla seba - tiež mi zvykne treba v noci na vecko alebo sa mi chce napiť, či sa zobudím z nejakého sna a dobre mi padne, ked ma môj mm pohladí... a tak si myslím, ze je uplne normálne, ak dieta celú noc bez "zobudenia" neprespí... ja ho pohojdikám, ak je to cca o hodinu po zaspatí a dojčení, ak viac či sa zobudí nejako rozrušený a nie normálne, obyčajne, tak ho nadojčím (sa pomojká, nemusí nutne papať). čaj ani vodu zatial v noci nedávam... 🙂 a dojčíme sa niekedy 2-3x, inokedy aj 4-5x 😉
inak super, ze si tak môžeme poradiť všetky navzájom 😉
@adelaida33 vďaka za podporu.. no vraj to je infekčné ochorenie a prenáša sa kvapôčkou.. 😒 inkubačná doba kým sa prejaví je aj 15 dní.. dosť dlho.. ☹ no a my stále teplotujeme.. mala večer mala 38,4 potom kleslo na 38, a v noci zasa vyskočila.. a ráno mala 37,9 dávala som je nurofen pre deti pred spaním a potom ešte v noci.. a už nič.. ak náhodou vyskočí okolo 38,5 tak potom jej dám sirup.. možno ešte kúpim čípky, aj keď nie som nimi nadšená.. ale ak pomôžu, tak dám.. a dosť jej aj nechutí jesť.. ale hlavne že čajík chľupká.. dnes to máme 2. deň tak dúfam, že zajtra a už bude ok... len ju čo chvíľa sledujem, či sa nepridružujú aj iné príznaky..asi zavola doktorke, či sa máme prísť ukázať alebo ako.. noc bola všeliaka.. tak do 2h ráno bola čo chvíľka hore.. ale potom zaspinkala a zobudila sa až okolo 7,15h tak sme pospali.. teda ja moc nie.. 😖 som len chodila a skúšala čelo či nehorí.. 😠 ☹ joj.. keby sa to radšej dalo zobrať na seba, človek by to hneď urobil.. ako takto, vidieť drobca trápiť sa.. a to sme mali ísť dnes na kontrolu remienkov, ale nejdeme, pôjdeme až keď ustúpia teplotky..
@asma neviem, nakolko mas veci okolo tych krcov nastudovane, len pokial je horucka silna a drzi sa relativne vysoko a ty ju budes zrazat az prilis, moze sa stat, ze po vyprchani ucinku antipyretik prave teplota vyskoci prirychlo hore a prave vtedy moze dojst ku krcom...
@mianc ktovie, preco ti cipky robia zle, ked to je ciste liecivo s tukom...ked to iste liecivo v inej forme znasas v pohode... 😒
@sirinka no čapíky by sa mali aj tak užívať až od roku dieťaťa alebo ak má dieťa hmotnosť 12,5kg a viac. Viem, že viac ľudí, viac názorov na to.. ale nie som za to aby sa do konečníka dieťaťa v batoľackom veku niečo zavádzalo.. tiež to narúša stolicu a následne jej vylučovanie.. Ale konkrétne u mňa vyvolávali hnačky.. takže som ich neudržala.. ☹ 😒
@mianc prajem skore uzsravenie malickej.
my sme este taku teplotku nemali- ale isto viem ze by som urobila vsetko co viem aby sa jej ulavilo...sirup, cipky, zabali... ( ja som skor za cipky tiez a este najskor zabali ) ale mozno by som aj panikarila.
to sme my prvorodicky🙂 ked budeme mat druhe, tretie babo uz to budeme brat inak- napr. ako sirinka
u nas doma stale pokusi o prevracanie z bruska na chrbatik zlyhavaju na zavadzajucej rucicke a na brusku stale dviha rusky do vzduchu:( dufam, ze cim skor pochopi ako na to, lebo len ju to znervoznuje.
idem objednat satku z ebay len este neviem ci normalnu alebo ring sling ( ta vizera praktickejsie) ale zas dieta sa mi zda menej fixovane- neviete poradit? idem ja do hajan k mojej bambulke ( uz mi zohrieva perinu🙂 pa
@wilsonka ahoj ani moja sa neprevracia uz som z toh nanervy ako mi dokyna stale hovori uz by mala , ale zas uz pekne sama sedi, hraje sa, skusa sa dvihat xixixi a plazi sa ked dam pred nu ovladac ale obracat sa ne a ne...
ja satku nemam.. mame klokanku a aj vcera sme isli cakat babku v nej bola mrncava po ceste tak zaspala tak reku si sadnem k telke a nech tak spi a zaspala som aj ja a spali sme asi 2 h...
😀
@wilsonka ja mam satku, aj nosic mei tai (alebo liliputi) ...odporucala by som to... 😉 do satky sa mi uz ani nechce znova, kym tam maleho zakrutim a to vsteko..a este sa mu tam ani nelubi, lebo ked nesatkujem od zaciatku a pravdelne (ja iba v tave nudze som to vytahovala), tak detickam sa to zda uzke..musia si zvyknut..a to by som zase musela casto nosit... 😖
@wilsonka ja mam satku normalnu a malinkej sa tam velmi paci 🙂 klokanka a babyvak u nas totalne zlyhali,takze mame dalsie zbytocnosti do zbierky 😅 ,este zvazujem nad manducou,ale ked je dost draha ,no neviem,ale satka jednoznacne vyhrava u nas,neviem ako funguje ring sling ale so satkou asi uviazes viac uvazov a mas viac moznosti,videla som kamosku co ma ring sling a ona tam nosila take male babatko ,ale ako sa pouziva u vacsich deticiek,tak to neviem 🙂
@wilsonka suhlasim so siss_sz, ze ak babo nie je odmala zvyknute, maloktoré si zvykne. a napr. nas maly zasa odmala nechcel byt v ničom, vyskušali sme tieto moznosti nosenia, ale asi vsetko nan vplyvalo nejako obmedzujuco, dokonca ani obyčajnú zavinovačku (perinku a pod.) sme nemohli dlho mať. vo všetkom sa od narodenia naťahoval a vytrčali mu ruky, nohy a ked sa nemohol normalne cely vystriet, tak sa rozčuloval. doteraz ma rad, ked ho vezmem len tak na ruky, primucka sa, alebo ho vyvalim na zem, deku a on sa natahuje jedna radost, az sa z toho začal spokojne pretáčať za hračkami najprv z chrbta a potom aj z bruška este predčasom a robí to doteraz. ale on bol uz aj v brusku taky, on ma ani nie ze rozkopaval kopkaním, ale sa natahoval, vystieral ako velky chlap 😀 , čo ma az pečen bolela 😝 .
tym ta nechcem od ničoho odhovárat 😕 😕 😕 , len som sa tak zapojila do nasej diskusie 😔 😉 🙂

@mianc ja som tiez davala lebo bol na nu hrozny pohlad a hlavne kamoskyn maly chytil tie krce a kym sa k nam domotaala sanitka tak mi hovorila ze to bolo nieco priserne... no mne dokyna povedala ze teraz je ta 6 choroba dost rozsirena.. tak vas to hadam rychlo prejde tfuj tfuj nech je mala rychlo fit.. moja hviezdicka uz vystraaaaja.. teraz uz sice spinka ale tusim dohana tie tri dni co bola tak mimo xixixi