icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
28. sep 2011

@wilsonka to je super.. a ako malej chutí ta kašička z jablčkom alebo z detskou výživou? 🙂 možno by som aj ja niečo také vyskúšala..

mianc
28. sep 2011

@asma
@wilsonka kočky ani mne sa moja neobracia.. ale tak ani to teraz neriešim, lebo keď má tie remienky tak jej to aj zavadza..ale keď jej dám dole obráti sa ale za mojej pomoci, t.j. že ma chyti za palec a ťahá sa ku mne.. na bok sa otočí ale sama.. ale teraz ani nebýva voľna tak nám sa tento vývoj asi posunie.. 😒 😒 😒

siss_sz
28. sep 2011

@adelaida33 aj ten mei tai si skusala? lebo teda moj podpobne jak tvoj... v perinke vydrzal iba v porodnici😀 ked chces, poslem ti na vyskusanie 😉

adelaida33
28. sep 2011

@siss_sz si zlatučká 🙂 , ale mám pocit, ze už by to bolo zbytočné, kedže jesen a zima su predo dvermi. ale ďakujem ti 😉 . dufam, ze maly začne coskoro sediet sám a moje rambo-ruky si aspon trošku pooddychuju 😀 .

denkap
28. sep 2011

nas drobec sa zacal otacat z chrbatika na brusko, ked som mu ukazala hracku, ktoru davno nevidel a hlavne ked sa mu chcelo, najprv prvy raz, potom par dni nic, potom obcas a jedneho krasneho dna sa zacal zvrtat sam od seba ani som mu nic neukazovala, hlavne pri prebalovani ho vsetko zaujimalo 😀 a z bruska na chrbatik sa obratil asi po tyzdni, zvesil hlavu na postel a metal nozickami a podarilo sa, taky bol zlatucky, ked zo vsetkych sil bojoval 😉 teraz mu to ide lepsie, ale niekedy este bojuje...
obcas sa nosime v klokanke, ale len tvarou dopredu a po dobrom vyspani, inac by nas bolo pocut na cele mesto 🙂

ladytt
28. sep 2011

Náš sa začal paradoxne pretáčať pri spaní, teraz sa už prikotúľa celou manželskou posteľou, takže musíme dávať riadny pozor. Ale aj cez deň mu to už ide hlavne za hračkami.
Čo sa týka nosenia, veľmi využívame manducu, je to skvelá pomôcka a je aj vhodná pre drobca, kedže je ergonomická. Klokanku sme predali, kedže nám bolo vysvetlené aké je to nezdravé, ale aj v nej sa drobčekovi veľmi páčilo hlavne tváričkou dopredu....

mianc
28. sep 2011

no my máme klokanku ale využili sme ju zatiaľ teda len raz, keď sme boli na túre, inak nič.. ale dúfam, že teraz na jeseň ju využijeme viacej.. len aby počasie nám prialo.. 😉

dadka1010
28. sep 2011

Ahoj baby, náš začína štvornožkovať. Už mu to ide aj dopredu, zatiaľ sa posúval len do zadu 😉 . Ale zaujímavé je, že ešte sám nesedí 😕 . Papanie sa nijako nezlepšilo, spapá len čo mu chutí, tak sa trápime 😠 . O tri týždne ideme na svadbu a ja neviem ako to vyriešim, či budem odbehovať (25km) alebo sa odsajem týždeň vopred. Akurát som riešila nejaký nosič, som si Vás tu prečítala, malý má cca 10kg, tak neviem, či sa mi ešte oplatí do toho investovať.

sirinka
28. sep 2011

@dadka1010 do sadu a davaju deti prave zo stvornozkovania...ma uplne ukazkove napredovanie... 😉

dadka1010
28. sep 2011

@sirinka Hej sem tam sa mu to podarí, ale nevydrží tak dlho, buď sa prevalí na jeden alebo na druhý bok 😀 . Je to smiešne. Aj keď ho sama posadím a rozkročím mu nôžky, tak sa prevalí za nôžkami dopredu 😀 . Každým dňom na ňom pozorujem nové pokroky

ladytt
28. sep 2011

@dadka1010 Aj nášmu drobčekovi sa už darí pohybovať aj dopredu aj troška posedí, ale dlho ho nenechám. Papanie strašná bieda, už druhý deň asi tak dve lyžičky. Nejako mu nič nechutí....

asma
28. sep 2011

babulky aby vam deticky lozili davate ich same na brusko.. malu sem tam dam ale neznasa tak byt.. tak neviem mam ju aj na silu.. chvilku vydrzi a potom mrnciiiii

ladytt
28. sep 2011

@asma Môj Timko sa prevalí na bruško sám, na chrbte ho to už nebaví, ale vie sa prevaliť aj z bruška naspäť na chrbátik keby chcel. Na brušku je väčšinu času a plazí, a pomaly aj lozí dookola. Určite netreba nič nasilu robiť si myslím.

wilsonka
28. sep 2011

kupila som cez ebay. uz len cakam kedy pridu. ta ruzova je na doma.

asma
28. sep 2011

@wilsonka joooojj moja ja si neviem predstavit ako by som tam malu uviazala...
xixiix nie je nieco aj na chrbat???? 😀 😀 😀 😀 za chvilku mi bude narastat brucho tak neviem..

wilsonka
28. sep 2011

@asma uvazy su aj na chrbat- ta fialova ma 5.2 metra- aj ja som zvedava ako to zvladnem uviazat sama ale tak ked to zvladaju ostatne baby?🙂 a ta ruzova sa tiez da na chrbat prehodit- pripada mi to ale trochu nestabilne, tak vyskusam a dam vediet. ja mam nosicku red castle a sme spokojni ale tiez si myslim ze na dlhsie nosenie to nie je vhodne.
no a pre teba si myslim ze by bol idealny mej tai nosic- na ebay maju vela druhov a za nizsie ceny ako tu baby predavaju pouzite. ja som ho nemala ale tusim ze aj na chrbat sa da dat babo- kuknem ci to ide. aj ked ...na tvojom mieste by som si nosenie rozmyslela- nechcem ta odhovarat ale ja by som sa nenatahovala- pre istotu- skor maj malu co najviac pri sebe- na kolenach, v posteli...

wilsonka
28. sep 2011

@asma takto vyzera uvaz na chrbat s tou satkou.

wilsonka
28. sep 2011

@asma mei tai asi sa neda dat na chrbat:( ja som fakt za tu satku, lebo aj ked sa mozno tasie uvazuje- chrbat je rovnomerne zatazeny a hlavne dietatko ma chrbatik v spravnej polohe a da sa uviazat mnostvo uvazov. dam vediet ake to je v praxi.
aj preto mam na doma tu jednoduchu satku- to len prehodim cez plece a je to aj tak malu nosim na boku vasinou doma a takto si trochu odlahcim ruku - na dlhe nosenie to nie je kedze je to na jedno plece.
neboj nieco najdes co bude vyhovovat tebe aj babu🙂

sirinka
28. sep 2011

@asma no ty uz bohuzial do porodu neponosis inac, ako na rukach...vsetky ergo nosice su pevne v oblasti bruska-podbruska, ja by som to neriskovala....ja som najviac nosila v manduce do 10. tyzdna, potom uz radsej nie...

sirinka
28. sep 2011

@wilsonka kazdy ergo nosic sa da pouzit aj na nosenie na chrbte...
http://www.nosime.sk/kategoria21-mei_tai

sirinka
28. sep 2011

@asma
@wilsonka ale inac satka je uplne najlepsia...

amiiia
28. sep 2011

@mianc no nie nekojím už...ja som len chcela, kvoli tomu točeniu sa na chrbátik a späť...lebo mne krásne prespinka, raz sa mi zobudil okolo 3. tej, napapal sa mliečka a spal nejak aj niekedy do pol 7 😵 ...a teraz moc teda ne, je hore aj 3 - 4 krát...ale ako píšeš je to individuálne, každé bábo je iné....len ja som si to spojila s tým točením sa, kedže pre tým sa tolko nebudil ako teraz...

amiiia
28. sep 2011

@adelaida33 máš pravdu, súhlasím, ja len chcela vedieť, či aj Vám sa tým, že sa začali pretáčať v noci viac budia ako predtým, keď ležali len napr. na brušku...a tým že kojíš, tak určite je to iné, ja už nekojím...a hej nemôžme chcieť chudatká aby prespali celú noc...ako si písala aj my sa zobudíme a tak..a oni sú predsa len deti ešte 😉

mianc
29. sep 2011

@amiiia a zúbkami to nebude? Lebo moja zvykne zaplakať asi zo zúbkov, napije sa troška čajíka a spinká ďalej.. 😒 ale môže to byť kľudne tým otáčaním..

siss_sz
29. sep 2011

aj mei tai sa da uviazat dozadu... a predavaju na zimu vselijake "bundy" alebo navleky, aby babatku nebolo zim, aj mam napriklad od uzivateky zojec... 🙂

@amiiia inak moj sa tiez zvykol budit, ked sa v noci otocil na brusko a zrazu zistil, ze je na brusku tak plaaaac...tak som ho obkladala vankusmi, az chudak nemal skoro miesto, ale aspon sa nepretocil...a teraz sa uz otoci na brusko a spi dalej... 😉

@asma a moj tiez nechcel byvat na brusku...ale ked uz sa tie deti otocia same, uz sa to zmeni...uz sa bude len otacat na brusko, aj ked ty budes chciet, aby bol na chrbte (napriklad ked je najedeny..haha)

asma
29. sep 2011

no babulky neviem ci budem môct malú este dlho nosiť už mame 8kg a mne dava riadne zabrať a ked ju mam viac na rukách hned ma pobolieva brusko takze asi ziadna satka, ani nic podobne.. len je problem ze babka mala dva tyzdne dovo a malu mi naucila zaspat na rukach tak sme sa dnes jedovali ked mala zaspat sama akoze co to ja chcem , sama len tak na posteli,,, ale tak hadam sa zas vrati k tomuto skvelemu zviku..

dadka1010
29. sep 2011

@asma Aj náš sa sám prevalí, v momente ako ho položím na chrbát, už je na brušku 😀 . Tiež tak trávi väčšinu času, skoro stále je na zemi na deke, aj keď tá deka by mohla byť akokoľvek veľká, vždy je z nej dole 😠 . Každé dieťatko je iné, určite nenúť, keď sa jej tak nepáči, tak ju nedávaj na bruško, ona si sama povie kedy 😉

asma
29. sep 2011

baulky mala sa mi sem tam tak strasie xi neviem z coho to môze byt...
dnes mi držte palce musim malej ten moč nachytať a uz sa mi ten kreten vyhrazal ze ju nacievkuju ked to nepojde ha ale to by som nikdy nedovolila..

dadka1010
29. sep 2011

@asma Pravdepodobne akurát docikala, keď ju strasie 😀 , aj môj krtko to robí

siss_sz
29. sep 2011

baby, ako mrazite maso a napr. brokolicu? broko uvarit a tak zmrazit, ci mozem aj surovu?
a masko? nakrajat a zamrazit povarene, surove, zmixovane, ci len tak na kocky?diky🙂