icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mis_ka
1. okt 2011

@mianc urcite sa malicka rozpapa neboj 🙂 a teraz jej daj cas, po teplote je normalne aj keby papala iba mliecko, za par dni jej urcite daco zachuti. ja tu kasicku davam az po kupani o osmej, pol 9, ako nam to vyjde, potom ho ulozim do postielky a do 10 minut spinka, som rada, ze sme sa tymto zbavili zaspavania kojenim, lebo aj ked je to krasne, obcas bude potrebne aby ho ulozil aj moj mm alebo moja mamina a srdce by mi trhalo niekam odist kebyze viem ze bude plakat bez prsa a nebude vediet zaspat. posledne tyzdne sme totiz len na prse zaspavali a to aj hodinu, vzdy ked som ho chcela polozit, bol plac. teraz je to bez problemov, a kedze si ho v noci beriem k sebe do postele, vzajomna blizkost nam nechyba 🙂

mis_ka
1. okt 2011

@adelaida33 no to mlieko som este veru neskusala :-/ ladujem sa jogurtami a acidkami a mlieko v podstate nepijem. vtedy to kakavko z prevareneho som si parkrat urobila, ale z normalneho este nie. a dakujem za blahozelanie 🙂 akonahle zjedol plnu davku (davam tych 180 ml asi) tak som mu mliecko nedala, dovtedy ano. ale vzdy dam zapit obed vodou.

slniecko103
1. okt 2011

kocky nam asi idu zubky :Dmame horucky nechce velmi maly papat ani pit je strasne mrzuty len po rukach by sa nosil a v noci ani nevravim.doterzaz nam prespal celu noc a od vcera je hore kazdu hodku.ale nehnackujeme mozu to byt zubky?ak ano kedy asi vyjdu? horucku ma 38,5 :(

hajanka
1. okt 2011

nasej bambulke (sestrinej) sa zacal prerezavat zubok 🙂 nic tomu nansvedcovalo, ziadne teplotky, ziadne opuchnute dasienka, ani cevene

mianc
1. okt 2011

@slniecko103 zo zúbkov vraj nie sú vysoké teplotky.. moja to tiež mala.. horučky trvali 3 dni a potom sa obsypala.. a už je dobre.. hovorí sa tomu aj 6. choroba a vyskytuje sa najčastejšie u detičiek keď im idú zúbky lebo vtedy majú oslabenejšiu imunitu.. ale neboj nie je to nič vážne ale tie teplotky sú naozaj strašné.. som rada, že to máme za sebou.. ta sa držte!
ale zato dnes poobede som už nevládala, stále len tiež na ruky a ani v kočíku ani v hojdačke.. no strašné.. a len sme sa čičíkali a spievali.. a asi sa jej tiež prerezávajú, lebo prstom som cítila taký zádrhel ale neviem či to môže byť už zúbok, pozreť do pusky mi nedovolí.. snáď zajtra.. 😉

mianc
1. okt 2011

@hajanka jeee.. tak to je super.. to u nás tak ľahko nejde.. si niečo ta moja bambuľka vytrpí... ☹ 😒 dnes to bolo asi najhoršie.. ani kašu nechcela jesť.. aspoň, že mliečka si dala a zalomila mi už o 18h

wilsonka
1. okt 2011

@slniecko103 jooj, drzim palce nech to cim skor prejde:(
@mianc unavena asi uz bola chudatko. nasa sa kruti na deke pri telke a zuje vsetky hracky, teraz sa prvy x sama pretocila na brucho z chrbta. 🙂))) sice to vyzeralo ze si ide vyklbit rameno ale podarilo sa🙂 kukala na mna, ze co ju chvalim🙂 zlata.

wilsonka
1. okt 2011

@wilsonka z brucha na chrbat...opacne to uz davno ovlada🙂 normalne som popletena z toho🙂

mianc
1. okt 2011

@wilsonka šikuláci ste.. my sa ešte neotáčame.. ako máme tie remienky tak sa tak skoro ešte neotočíme.. :-/ ale dúfam, že za 2 mesiace budem môcť aj ja toto napísať.. 😀 a hlavne vidieť to.. isto to je krásny pohľad.. 🙂

hajanka
1. okt 2011

@mianc dakujem 😉 ako sa tesila, ked sme jej cinkali lyzickou 😀 prajem tvojej dcerke, aby si co najmenej chudatko vytrpela.

A dievcata, lozia uz vase deticky, alebo sa pokusaju?

dadka1010
1. okt 2011

@hajanka Áno náš už lozí a to mi svokor tvrdil, že bude vo všetkom zaostávať, keď je taký tučnučký a veľký, že bude lenivý 😠

dadka1010
1. okt 2011

Dnes sa strašne chceli svokrovci ísť kuknúť do nového domu. Tak som ich teda vzala (mm je na týždňovke a ja nechápem čo ich to napadlo 😠 ). To ste mali počuť tie svokrove rady a otázky: toto ste mali urobiť tak, toto tak, toto onak a prečo takto a nie takto ... 🙄 😖 no akože ma ešte teraz hlava bolí. Ani prstom na tom dome nepohol a on mi bude hovoriť, že ako si mám čo urobiť???????? Och, sorry ak Vám to prekáža, že sa tu sťažujem.
Drobec robí pokroky zo dňa na deň, sem tam Vám tu o nich napíšem ako si tu stále píšeme o našich drobcoch. Pri tom všetkom mi svokor ešte pred 2 týždňami tvrdil, že Matej bude chodiť a štvornožkovať neskôr ako ostatné deti, lebo je tučný a veľký, že bude lenivý. Dnes keď som ich zavolala na kávu a malý sa v celej svojej paráde predviedol na zemi ako mu to ide, tak onemel, očervenel a stratil reč, že vôbec nemal pravdu 😀 . On jednoducho neznesie pocit, že nemá pravdu 🙄 . A keby ste videli ako drobec výskal a radoval sa, keď sa bláznil na zemi 😀 , taká som bola na neho hrdá 😉 a svokor nech si hovorí čo chce, somár starý zakomplexovaný komunista 😀 😀 😀

mis_ka
1. okt 2011

@dadka1010 teeeda sikuliak 🙂)

ladytt
1. okt 2011

@hajanka Aj náš Timko už lozí, ale svokrovi to nestači, lebo vraj pol ročne deti majú už vedieť povedať mama a tata 🙂

dadka1010
1. okt 2011

@ladytt 😀 😀 😀 No vidíš, ťažké to je s nimi (svokrami).

gabika783
1. okt 2011

@dadka1010 tak tou poslednou vetou si rozosmiala aj môjho muža 😀

dadka1010
1. okt 2011

@gabika783 😀 fakt? aspoň ste sa pobavili

gabika783
1. okt 2011

aj my prikrmujeme. Po príkrme mu vždy ponúknem prsník. Príkrmu veľmi neublíži ale vôbec mi to nevadí. Veď koniec koncov sa to volá príkrm, takže hlavné jedlo je moje mliečko 😀
Na príkrmy som sa tešila.. ale pravdu povediac som veľmi lenivá keď mu mám niečo zarobiť a najľahšie je pre mňa ho len nakojiť.. a preto sú dni keď žiaden príkrm ani nedostane 😅
Kojiť chcem dlhodobo a preto nebudem rušiť žiadne kojenia, nakoľko sa mi môže stať, že by sa mi malý zareagoval na zníženú tvorbu mlieka a sám by sa odstavil okolo 8-9 mesiaca.
dadka1010 nevadí, že malý nepapá príkrmy vo veľkých množstvách. Stále ho kojíš na požiadanie a to je podľa mňa pre neho to najlepšie. Do toho 1 roka života dieťatka by malo byť tvoje mliečko prevažná časť jeho stravy. S príkrmami sa len oboznamuje s tuhou potravou. Plne kojení dieťatko na požiadanie sa rozpapa.. ale, že riadne niekedy po 1,5 - 2 rokoch. Moja sestra kojila malého vyše dvoch rokov a v 1 roku malý skoro nič nechcel papať. Bol zdravý, spokojný, nebol chudučký... len sestra sa tým stále trápila, kvôli nátlaku okolia. Všetci jej tlačili kaleráby do hlavy, že taký veľký by mal už všetko tlačiť. 😀

gabika783
1. okt 2011

ladytt videla som ti v albume, že ste sa boli s malým kúpať.. kde ste to boli.. ak smiem vyzvedať?? 🙂

dadka1010
1. okt 2011

@gabika783 Ja už sa tým tiež moc netrápim, len ma trápi, že keď niekde chcem ísť, čo vymyslieť na papu, aby nebol hladný 😉 . Môjmu tiež moc nechýba, má asi 10kg, takže má z čoho chudnúť 😉

siss_sz
1. okt 2011

@dadka1010 oooch, to poznam velmi dobre, moji svokrovci tiez prstom nepohli a ked prisli, tiez by si vsetko inac urobili a polozili..a hlavne by "za taku robotu ani nezaplatili" (pri kuch.linke) ...no co ti poviem, viem, co prezivas...akurat ze ja som tomu mojmu, kedze bol doma, stale huudla, ze to co malo znamenat... 😠 😅

a nas maly -dostal teraz taku lopticku/nelopticku - z Mama a ja, v ramci predplatneho..a na tom penovom puzzle (ktore mimochodom vobec nie je take velke, ako som si bud predstavovala, alebo som si to zle zmerala..skratka, nie je to vobnec na celu izbu 😠 - to je uz jedno, ale lezi na tom, posuva si tu lopticku a vzdy sa za nou trosku priplazi...chi..a ked sa mu moc odkotuula, tak pozrie na mna apovie "hhh" alebo "mmm" akoze mam podat...chi, to je uz radost, s tymito nasimi rozrastajucimi sa deturencami...
a dnes sme "dali dole kralika"...bud.tyzden ideme na maso... ako sa postupuje? niekde som citala, ze prvy tyzden das iba raz maso, druhy tyzden dva razy maso do prikrmu, atd. ... tak to robite, ci ako? 😨

adelaida33
2. okt 2011

@dadka1010 @ladytt @siss_sz 😀 😀 😀 vidím, že tu máme viaceré takých veľmi múdrych svokrovcov 😀 , našu pätku uzatvára @mianc, ktorá má tiez takých vtipkárov 😀 , spomínala párkrát ... normálne som sa rozrehotala 😀 . pamätáte? už som to tu raz písala... moj svokor sa ma spýtal, ked mal malý cca 2 či 3 mesiace, či už chodí...? psycho 😕 😀 😀 😀 . ja už ani nekomentujem 😝 😝 😝 , aké pakoviny si vypočujem a na aké, ale fakt, fakt debilné otázky musím slušne reagovať... 😲 😔 . Napr. u nás má svokra najnovšie taký problém, že nejdeme na svadbu nejakého príbuzného, že ona mi malého bude na svadbe kočíkovať aj do polnoci (pravidelne sa na každej svadbe všetci opijú ako diviaky a končí poväčšine bitkou, minimálne hádkou) a kedze som ho uz začala prikrmovať (dnes 5ty den!), tak podla nej nie je problém ani s jedlom, ona mu už niečo dá zo svojho taniera... Vyzerá to tak, že si musím dieťa ochraňovať najmä pred najbližšími príbuznými 😲 😕.

tinav
2. okt 2011

Ach dievčatá tak tých svokrovcov vám nezávidím, ja mám asi najlepšiu svokru na svete lebo je od mňa ďaleko asi 400 km a vidíme sa raz do roka 😀 😀 😀 😀 😀 😀. Malého zatiaľ videla iba na fotkách, dnes ho uvidí cez skype. Nejaví nejak záujem o nás a mne to aj vyhovuje aspoň do ničoho nekecá 😀 😀 😀. Ja tu mám blízko svojich rodičov tí malého vidia každý 2 týždeň a sú radi keď prídeme. Aj oni niekedy mali také reči ako vaši ale už ich to prešlo, pochopili že ich rady nepotrebujem a hlavne ignorujem. Ale aspoň máte veselo a menšie spestrenie v živote.

ladytt
2. okt 2011

@gabika783 Jasné, že môžeš, chodíme plávať do Zlatých Moraviec, tak robia také super kurzy plávania. Je to súkromný bazeník, nie verejné kupalisko. Voda je špeciálne upravovaná pre bábätka morskou soľou a vedie to celé inštruktorka. Vždy sa dopredu objednáme na nejaký z termínov, nemusíme chodiť každý týždeň v tú istú dobu a je to skvelé. Už sme boli asi 10 krát.

dadka1010
2. okt 2011

@adelaida33 Že zo svojho taniera, že HAHAHA 😀 😀 😀 , kokos to už čo je? Mne zas svokra povedala, že jej mám malého doniesť, keď pôjdeme na svadbu. No to by som asi z tej svadby už dupľom nič nemala, len by som stále vyvolávala, že čo, veď ona nevie ani aký má režim. Moja mama ho pozná, veď je s ním každý deň a to už teraz mám veľkú hlavu, že ako to vyriešim s kojením a nieto ešte keby bol u svokry 😠 . Niekedy sa mi rozum pozastavuje nad tými rečami, že čo je vlastne schopný dospelý človek vypotiť 😀 .
@tinav Ja sa ich tiež snažím ignorovať, jednoducho sa im nepriečim, poviem si vduchu svoje a načo sa s nimi budem hádať? Ale tak oni sú takí, že furt budú niečo riešiť, uffff, ale tak mám zase na mesiac pokoj 😀
@siss_sz Ako ja toto nechápem, majú starý komunistický dom, nič v ňom nemajú opravené, prerobené a oni mi budú radiť, že čo a ako si mám urobiť??? No ako to kde sme? 😠 Veď svokor by mi dom podľa seba zariadil. No ja nechápem čo si to zmysleli ísť tam keď nie je mm doma, nech si hundrú jemu nie mne 😀 . Katastrofa, moji rodičia by si toto nikdy nedovolili, povedia mi, ako si urobíte, tak budete mať, alebo že ja to budem upratovať - umývať, nech si urobím aby som nenadávala 😉

asma
2. okt 2011

babulky to u nas je naoopak ani nie svokrovci ti su daleko a ani malinku este nevideli. ale moji rodicia su taky mudri a stale by do malej nieco pchali.. Tatino mi doniesol mrtve holuby ze uvar malej polievku skoro som sa povracala, stale na nej nieco testuju akoby bola pokusny kralik,, raz trosku nasho vyvaru co ich sere ze je tam vela soli, stehno do ruky, puding, slahacku a taketo hovadiny ked to neustrazim tak trpnem ci malej nieco nebude... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

asma
2. okt 2011

@slniecko103 mi sme to mali pred tyzdnom a bola to 6choroba iba vysoke horucky, potom vyrasky a nic ineee ale teploty sme mali 39-39.5 a dali nam zasbrat...

dadka1010
2. okt 2011

@asma Tak to Ti verím, teda musí to byť hrozné, keď rodičom veriť nemôžeš ☹ . Ja našťastie mám fajn rodičov. Všetko čo im poviem rešpektujú. Síce mi mamina niekedy povie čo ako ona robila, ale ja ak sa mi to nepáči jej to poviem a ona ma našťastie rešpektuje a nenalieha. Som rada, že je taká. Povie mi, že si musím sama určiť čo a ako, že ja som rodič 😉 .

adelaida33
2. okt 2011

@dadka1010 veru, ani ja sa častokrát nestačím diviť 😕 . ale kto z vás videl filmy: pasla kone na betone a nevera po slovensky, pochopí, aké to mám (vlastne aj on 😒 ) s rodičmi môjho drahého... moji síce postupujú ako tvoji, tiež niečo pospomínajú ako oni robili, ale rešpektujú, čo robím bez problémov. no oni zas vedia zahviezdiť a zaperliť celkom inak 😲 ... ale tak to by už bolo riadne odbočovanie... 😖 😀
a tá svadba (obrad a hostina) bude niekde u vás, či práveže daleko? ked je na tvoju maminu zvyknutý, nestačí ak si MM odsaješ (aspon 2-3 papania)? žeby mu dala večer tu kašičku, čo zvykneš a potom si mamina dá riadnu posilku, kym ho uhojdiká 😝 ? hm? či?

adelaida33
2. okt 2011

dievčatá, zvyknete sa nejako špeci pripravovať na jesenné a zimné obdobie, napr. na chrípky, zvýšenú záťaž imunity, zimu a tak? okrem čerstvého ovo a zel a možno tak vitamínov pre tehu a dojčiace matky asi nemôžeme nič iné... jasné ešte rôzne čajíky... a ešte niečo? maté nejaký nápad?