icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

ladytt
3. okt 2011

Babenky, mám jednu otázku, dávate čiapočku vždy, keď idete von? Alebo vôbec nedávate?

mis_ka
3. okt 2011

@ladytt ked beriem manducu, tak uz davam aj ciapocku, ale ked je velmi teplo a nefuka tak mu ju zlozim. a v kociku zatial nenosime, nainstalovala som do kocika nanoznik a ten nas ma aj taky zatepleny vrch, takze mu okolo hlavicky nefuka. som v BA, tu je teraz dost teplo.

mianc
3. okt 2011

@adelaida33 ja som dávala, ale nakoľko zeleninku moc nemusí stále, tak to jedla ako všetko ostatné.. 🙂 tak ti neviem povedať, či chutilo nechutilo.. a dávala som to tiež v rovnakom pomere ako @asma akurát skúšame cuketku.. 🙂 tá sa mi zdá, že sa jej pozdáva celkom z domácej stravy najviac.. 😀 možno aj tým, že to má v zemiačiku a v mrkvičke a na tú chuť si už pomaľučky zvyká.. 🙂 uvidíme čo bude zajtra, nakoľko u nás je každý deň iný.. 😀 😎

mianc
3. okt 2011

@ladytt no ako kedy, keď nie je veterno a je teplučko, čiapočku nedávam ale akonáhle cítim, že sa dvíha vietor tak čiapočku dám aj keď je teplejšie.. takú tenšiu.. a ak je chladnejšie tak oteplenú..
😀 dnes sa mi podarilo kúpiť takú krásnu čiapočku na zimu aj s polodupakami.. 😀

ladytt
3. okt 2011

@mianc aj nám tekvička najviac chutila 🙂

@mis_ka
@mianc ďakujem za odpovede 🙂

asma
3. okt 2011

mno tak nam tekvička chutila prvy den a na druhy den z nej vrackala.. vcera som varila pyreeee zemiakove pre nas dala som tam minumum soli nech jej môzem dat ochutnat mali ste vidiet ako papala a hlavne kolko prvy krat zjedla 200ml som skoro padla.

siss_sz
3. okt 2011

@asma a vy pyre nerobite aj s mliekom? 😅 my hej... to si jej dala aj s mliekom? ci?

asma
3. okt 2011

@siss_sz hej hej normalne som prevarila rajo plnotucne mlieko a dala do pyre a trosku masla.. som si povedala ze ked môze kasu kde je bohvie ake mlieko a jogurty tak skusime.. chutilo, brusko nas nebolelo, ale tak zas kazdy den varit neidem...

dadka1010
3. okt 2011

My čiapočku máme vždy, aj v lete keď boli horúčavy, vždy mal čiapku, aj keď len tenkú. Nám dnes prišla čiapočka na zimu s bundičkou, tu z bazárika, je krásna, už môže prísť zima 😀 , aj keď mi vôbec nechýba, takže čím dlhšie bude teplo, tým lepšie a samozrejme aj menej obliekania 😉

siss_sz
3. okt 2011

veru... ja som tiez pripravena na zimu..minule som bola v BA u svokrovcov a zase som neodolala v H&M ...ciapke s brmbolcom a salikom... a este som vcera triedila veci, konecne som mu vylozila 74ku a zistila som, ze toho ma velaaaaa...
a inak, spravil sa nam v sobotu poobede taky defekt nakolese, samozrejme, opravovna bicyklov zavreta do Po... tak som vytiahla take tie golfove palice-sportak od svagriny..a tak sa mu v tom pac, vobec sa tam nesmyka, jak v sport.casti mojho kocika... nuz, do zimy menime za "buginu"... 😉

lisjanka
3. okt 2011

@dadka1010 ahoj odkiaľ si presne?ja teraz z Trstenej a rodila si kde lebo ja v Trstenej a ak aj Ty tak sme tam boli spolu..... 😀

lisjanka
3. okt 2011

ja čiapočku už dávam ešte tenšiu ale dám lebo niekedy fúka vietor a na tej orave nie je až tak teplo..... 🙂

adelaida33
3. okt 2011

@ladytt v najhorúcejšom lete, keď bol ešte v hlbokom kočíku, tak som párkrát nedala, ale inak máva vždy. samozrejme, jej hrúbku prispôsobujem počasiu 😉 . u nás nemám o čom veľmi uvažovať, lebo v Ke fúka stále a ja ešte bývam nedaleko rieky, tak tu fúka naozaj vzdy.

sirinka
3. okt 2011

@ladytt ja davam, len ked je chladnejsie...teda cez leto nenosila vobec a teraz iba ked ideme skoro doobedu a este je sviezo, alebo podvecer. inac u nas tiez takmer stale pofukuje....ale pokial je teplo, tak ciapocku nedavam...

tanula84
3. okt 2011

ahojte maminy.dávno som sem nepísala,ale čítam,aké pokroky robia vaši drobci v papaní,v plazení...no sranda s nimi 😀 tak vám popíšem aj ja tie naše pokroky 😀 malý papá krásne,zbaští za misku polievočky,zeleninky,raz mal už aj cestoviny na obed,ale kedže to bolo husté moc mu nešli dole hrdielkom,ale zvládol...no strašne sa teším,že mu chutí a že mu to tak ide.vlastne už máme obedné mliečko nahradené a 2.večeru tiež detskými kašičkami.už týždeň sedí ako päť peňazí a ja sa neviem vynadívať,aký je krásny ked si tak sám tróni na prostriedku postele ( samozrejme pod mojím ostrým dozorom a rýchlymi reflexmi 😀 ) v plazení a gúľaní je neprekonateľný,normálne za ním nestíham,už sa dáva aj na štyri,ale ruky zatiaľ nevedia čo majú robiť 😀 a od soboty máme zrušený poobedný (jeden denný) spánok,takže už ho dávam len dva krát po 1,5 - 2 hodiny,vyzerá že mu to stačí,nieje nervózny ani uplakaný,tak hádam to bude takto dobre,kedže mladý pánko sa pravidelne o 01:00 ráno chcel hrať 😠 a zajtra máme 7 MESIACOV!!! 😅

tanula84
3. okt 2011

@mis_ka prosím ťa aký dávaš malému do tých polievočiek hrášok?mrazený,alebo sušený,alebo aký?a kukuricu akú?tiež by som mu skúsila primiešať 😀

dadka1010
3. okt 2011

@lisjanka Ja som z NO, no a kedy sa presne Tvoja malá narodila? Môj 9.3. 😉

dadka1010
3. okt 2011

@tanula84 Fúúúúúha a to ti toľko spí??? My už dávno spíme len 2x za deň, 3x sa mu zadarí, len keď doobeda málo spí. Inak mi spáva tak cca 30 minút, málokedy sa stane, že spí dlhšie ako hodinu 😠 . Dnes napr. doobeda hodinu od pol desiatej do po jedenástej a až teraz mi zaspal o pol štvrtej druhý krát a to sme boli aj 2 hodinky v kočíku vonku a nepomohlo 😅

mis_ka
3. okt 2011

@tanula84 hrasok aj kukuricu mrazene. vyskusaj 🙂

asma
3. okt 2011

mi sme dnes skusali polievocku a dala som tam aj hrasok.. mala no to jej jedenie ale papala.. nechapem preco sa vie trhat za uvarenym zemakom v supke co mam na pagace nachystany a okuna sa nad svojim jedlom...
čiapočku no mi nosime take platene tenucke , šatky ked je teplo lebo uz mame malo vlastkou a bojime sa upalu,,
😀

mianc
3. okt 2011

mne maľunka spinkáva tak 3x za deň, ráno sa zobudíme cca o 7h potom si zaspinká tak o pol 9 do tej 9-9,30 niečo zďobne a pýta sa spinkať o tej 11h do 12-12,30h a 3x spinkame o tej 14h do 15-15,30h ona sa sama pýta spinkať tak aj keby som ju nedala tak asi by veľmi protestovala.. inak mám overené ako to pretiahnem keď sa mi už pýta, tak mi potom ťažko zaspinkáva.. 🙄 takže keď vidím na nej že chce spinkať dám ju a neriešim to.. 😉 🙂

tanula84
3. okt 2011

@dadka1010 nooo,ved on je brutálny spachtoš,preto som sa bála,že či to zvládne,byť tak dlho hore ( 3 hodiny ),ked bol malinký spával v kočíku aj 4 -5 hodín 😀 proste sen každej mamy 😀

dadka1010
3. okt 2011

@tanula84 No teda, fakt sen každej mamy 😀 , tíško závidím, ale v dobrom, aby som Ti to nepokazila závisťou 😎

tanula84
3. okt 2011

@mianc aj náš spával veľmi podobne,takmer rovnako 😀 ale teraz som mu to zmenila,samozrejme že keby to nezvládal,tak by z toho nič nebolo,ale zatiaľ v pohode 😀 ved už je veľký chlap,tak by mu to malo stačiť 😀

tanula84
3. okt 2011

@mis_ka dakujem,vyskúšam 😉

lisjanka
3. okt 2011

@dadka1010 ahoj....moja sa narodila 4.3 ale pustili nás až 11.3 lebo bola malinka bola aj v inkubátore a k tomu žltačka......a aj moja tak málo spí len po 20minút trikrát za deň no hrúza... 😕 ináč pochádzam z Klina...

lisjanka
3. okt 2011

@tanula84 aj moja Eliška má zajtra 7mesiacov tak oslavujeme 😀

slniecko103
3. okt 2011

dievcata ak chcem dat malemu zajtra na obed ryzu kukuricu a hrasok,musim tu kukuricu a hrach olupat alebo staci iba pomixovat ak sa vobes daju nejako olupat .nebude ho z toho boliet brusko?a poradi mi niekto nejaky prikrm s pohankkou?dakujem :D

slavetka
3. okt 2011

Maminy, je medzi vami este nejaka mamina, ktora koji a este nedostala od porodu menstruaciu?? Alebo som jedina???? 😀 😀

tanula84
3. okt 2011

@lisjanka 😀 super,oslavujeme spolu 😀