icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dadka1010
16. okt 2011

@adelaida33 No mm zajtra odchádza na 10 dní do práce a keď sa vráti, tak balíme švestky 😀 😀 😀 . Akurát to tam vyjde, že budú aj dušičky, tak bude dlhšie doma, tak sa ako tak zabývame. No bude im smutno, predsa len sú už na neho zvyknutý ☹ , ale tak je to len 7km, ja budem často doma a aj oni asi u nás 😀

sonka_d
16. okt 2011

@tanalienka Ahoj, ja mám od sestry Emitex3v1 - ona s ním bola strašne spokojná, praktický a dlho dlho využiteľný. Už sa na neho teším!!

sonka_d
16. okt 2011

@sirinka Ďakujem, veľmi si pomohla. Pošlem ich späť a zavolám im, aby mi poslali iný kus. Ale sú inak fakt kvalitne urobené.. tak to zajtra vybavím. Ďakujem za odpoveď...

wilsonka
16. okt 2011

@tinav fuha to nie je skoro? jogurt a vianocka? ja som dnes kupila baby piskoty psenicne, tak uz zacneme s lepkom pomaly.
takze uz mozem davat jogurt?

tinav
16. okt 2011

@wilsonka Každý má nato iný názor, moja doktorka mi povedala že všetko s mierou a pomaly skúšať mám to overené už pri staršom synovi. Nedala som mu toho veľa iba na chuť, má ešte slabý žalúdok. Dnes mal obed už iba popučený nebudem už mixovať nech si zvyká na kúsky hoci máme iba jeden zub aj to 2mm. Malý spí v noci so mnou nechce byť v postieľke a tak ani neviem koľko v noci kojím, no ráno už nemám veľmi mlieka , nechcem ho dokrmovať umelým a tak máme trošku rohlík alebo ten jogurt ale to som skúsila iba raz nie je to ešte pravidlo. Kámoška má ročného chlapca tak som sa radila aj s ňou a povedala mi že každé dieťa je v jedení iné, jej doteraz nechce jesť kúsky iba mixované a stále jej visí na cicíku 😀 😀 😀 . 😀

asma
16. okt 2011

@wilsonka jasneee ja davam uz asi dva tyzdne ... ja davam ale tu sladku dctiviu bielu.. z tej kyslej jej nebolo dobre..
myslim ze sama uvidis ze ci jej sadne...

wilsonka
16. okt 2011

@tinav aha o.k. 🙂 jasne mas pravdu

adelaida33
17. okt 2011

@wilsonka jogurt - biely - sa odporúča zavádzať od 8-9. mesiaca a vám ten ôsmy už začal, takže ak máš pocit, že máš málo MM, tak môžeš, ale inak ešte netreba... odporúčajú sa pravé jogurty s krátkou dobou trvanlivosti bez umelých farbív a konzervačných látok, napr.: hollandia, tesco pravý jogurt, myslím aj cba má niečo také a další..., ale treba poriadne čítať 😉 . ak by bol malej kyslý, tak doň pridaj nejaké čerstvé ovocie.
zakysané mliečne výrobky sa odporúčajú indi-vindi od 9-12. mesiac a smotana a puding sa odporúčajú rovnako ako tvaroh až od roka.

mianc
17. okt 2011

@wilsonka kde si kúpila tie baby piškotky pšeničné? my máme len keksíky ale tie sú tvrdé na ňu a len v čajiku keď sú odmočené tak ich popaká.. teda pár lyžičiek.. ale tie piškotky baby by som vyskúšala.. 😉

wilsonka
17. okt 2011

@adelaida33 ale to mas nastudovane krasne🙂 dakujem za info.

wilsonka
17. okt 2011

@mianc kupila som ich v carefury ale maju ich aj v tescu.🙂 mala ich pozuzle, rychlo sa rozpustaju slinkami- takze je viac na nej ako v nej🙂 ale chutia jej a dobre sa drzia, su take podlhovaste zn. nestle

mianc
17. okt 2011

@wilsonka jee. tak ďakujem, akurát sa chystám do tesca tak kuknem.. 🙂

adelaida33
17. okt 2011

@wilsonka niet začo 😔 , rada 😉

adelaida33
17. okt 2011

ach, dievčatá, ešte že tí moji svokrovci nechodia často... aj dnes sa mi ušlo zopár pohŕdavých pohľadov, nekonečných pokrútení hlavou a dlhých zvučných "tcsssss", keďže som podľa nich zlá matka, ktorá svojho syna umelo neposádza, a preto on, chudáčik, nevie ešte sám sedieť... veď ich deti vedeli už na dva či tri mesiace samé sedieť a jedli buchty a všetko, čo oni. a prečo mu, prebohaživého, už konečne nedám mäso, šak to už nie je normálne, že mu odmietam dať poriadne najesť, a dokonca ani jablkový závin z lístkového cesta či punčový fondánt mu nedám... a prečo odmietam chodák, veď koľko detí sa vďaka nemu tak rýchlo a šikovne naučilo chodiť. ved takto z neho spravím pomaly mrzáka, čo nič nevie ako iné deti v jeho veku... atď.
čo k tomu dodať - dúfam, že vy ste "lepšie matky" ako ja a ja som rada, že ako prišli, aj odišli.

patka29
17. okt 2011

@adelaida33 absolutne si to nevsimaj...podla mna im vadi ze si samostatna jednotka kt.svoje dieta vychovava tak ako to uzna za vhodne!To ze ta nemozu ovladat ako babku ich pravdepodobne zoziera.Tu kde zijeme chodaky nedostat.Jednoducho tu ich neuznavaju kvoli chrbatiku...Hold,mozno by tvoja pani svokra mala prist a dat prednasku vsetkym norskym maminam 😀 Dufam ze malinky spinka, vyloz si nohy,nic nerob,zober si zavin aj puncovy kolacik a relaxuj.Nocna mora je uz prec 🙂 Inak fakt ma prekvapuje preco to malemu nedavas papat? 😀 Vies,rovno ho zacni bravat do McDonaldu,uz ma na to vek 😀 😀 😀 Pekny vecer 😉

anci852
17. okt 2011

@adelaida33 dobre som sa pobavila 🙂
tu je len jedina moznost, nech vas deli vela kilometrov, nas deli dost ale podla mna stale malo

siss_sz
17. okt 2011

@adelaida33 vitaj v klube a jedina utecha - ze nie si sama 😉

ladytt
17. okt 2011

@adelaida33 Veru nie si sama 🙂 netráp sa tým, ja to počúvam tiež často, že čo nedám niečo normálne jesť iba zeleninu do neho tlačím...no žiadna klobása, rezeň no nič , to nie je jedlo 🙂 Že to oni kedysi takto dieťa netrápili, dali mu všetko čo bolo na stole 🙂

mianc
17. okt 2011

@ladytt @siss_sz @adelaida33 baby baby.. to ste ale matky.. 😀 ako to že svojim ratolestiam rezeň odmietate???? Také dobroty? no ja to ale vážne nechápem.. 😀 😀 😀 😀 a taká klobásočka.. veď nič také lepšie pre tých vaších chlapcov nenájdete.. 😎 to budú iní junáci keď vyrastú... 😀 😀 😀 😀 božinku som sa nasmiala.. ale tak vidím, že to nemám len ja takto.. že aj vy bojujete s takýmito predsudkami.. tá moja svokruška by najradšej mojej timče dala keď mala 3 mes. surové vajičko s tvarohom.. 😝 😔 a hneď nato rybu a kadejaké iné múdrosti.. čo budem rozprávať, však si to užívate doma toho dosť.. 😠 ale ešteže sme také silné a tie naše ratolesti si vieme uchrániť pred nimi.. 😅 aj keď to znie sprosto, aby sme chránili vnúčata pred ich najbližšíme.. až nazamyslenie... 😔 😕 😨 😖 ☹ 😠 😒 och...

wilsonka
17. okt 2011

u nas je to uz vyriesene - mojej mame som jasne povedala, ze si budem robit tak ako ja uznam za vhodne a ak budem potrebovat radu, opytam sa ako prvej jej🙂 ( az po vas🙂))- stale cez telefon radi ale zrusim ju vzdy, takze poho. hlavne nech je zdrava a este dlho s nami🙂
muzikova mamka umrela a otec ma priatelku bezdetnu- takze ona moc neporadi- nastastie pre mna.

minule malu kocikovali kusok a boli bohovski- detko a nevlastna babka- mala mrncala lebo bola hladna a oni vymenovali vsetky moznosti, ze co jej asi moze byt a aka je zla...ze to nezvykla byt ( boli u nas asi 5x od kedy je na svete)

len dufam, ze ja nebudem zla stara babka a svokra🙂

asma
17. okt 2011

@mianc
@ladytt
@anci852
@patka29
@adelaida33 tak baby xixii dnes som KO tak len čitam ale tu sa musim zapojiť... Ja s mm žijeme s mojimi rodičmi, svokrovci súúúú tak strašne ďaleko že ani neviem kedy sa za nimi dostaneme ale asi 2-3 roky isto nie lebo letecky je to 10h... ale zato moji rodicia mi to vynahradzaju.. mam svetovú svoku a nechápavích rodicov.. tak tatko malej včera nasilu chcel dať kačicu a ked teda nechcem lebo neviem co je dobre tak preco by mala jest suche zemiaky aspon kacaciu masť na ne, mamina ju chcela nakrmiť pečenovými knedličkami čo ma už naťahovalo od zlosti a vrchol vsetkého bol ked mi tatko doniesok krabicu plnú holubou, ktoré mi vykuchal nech malej dam dobry vývar nech si dáááááá... ja som dnes celý den s migronou a toto Vám poviem ma zabiloooo

adelaida33
18. okt 2011

@asma hroznééééé 😢 😢 😢 . u nás by to bolo rovnaké alebo ešte horšie, keby sme bývali so svokrovcami.
@wilsonka moji rodičia sú ok = vychovateľné typy ľudí, radi sa dozvedia niečo nové a dokážu to aj prijať či odmietnuť... len svokrovci majú svoje zaškatuľkované predstavy o fungovaní sveta z roku 1895.
@ladytt @siss_sz @mianc @patka29 @anci852 dievčatá, zo srdca dakujem za vaše slová, za podporu a pochopenie, dobre mi to padlo. som rada, že napriek večnej nespokojnosti jedných starých rodičov, má moje dieťa svoju milujúcu matku bez ohľadu na to, aké je a čo dokáže či nedokáže 😔 .

asma
18. okt 2011

tak babulky dnes mi prisli capacky pre malu y dudel.sk su svetoveee tak sa tesim... aj jej pekne sadli..
dnes mala pekne spinka takze mne uz kysne knedla a dovaram madarský gulas, neni origos kedze este kojim neni velmi štiplavýýý ale bude mnam... joooj ked ja raz prestanem kojit to bude prve dobry pikantný gulášik si dam xi

mis_ka
18. okt 2011

@dadka1010 @tinav baby zohnala som plastenku za 10 eur tu u nas v obchode, sedi perfektne. je to nejaka polska univerzalna.

siss_sz
19. okt 2011

baby, ked mi maly nechce jest tak ako zvycajne, tak mu nechuti, alebo mu idu zuby? (skusala som novu cestovinku pridat do obeda), ale ani mm rano a vecer nechuti (iba v noci, zacal sa zase vic razy budit..asi dohana, co nepije cez den), aj z desiatej zje malo, dokonca vcera ani kasicka nesla na odbyt a to uz je co povedat... hoci, mu robim vselijake chute, mam aj slivkovu instantnu, nech z nej ide stolica...ale asi ju nema rad... ale ani susienkova mu nechutila...hm..dnes chcem uvarit pšeno s marhulovou vyzivou, co sme robili..to som zvedava...
inak sme mali uraz ☹ moze tobyt aj z toho?lebo inak mu nic nebolo z toho urazu, ze by to malo taketo dosledky? 😲

mianc
19. okt 2011

@siss_sz to ti neviem povedať a čo mal za úraz? Ak si ublížil na hlavičku, tak by to mohlo mať za následok a vtedy by som asi išla radšej ku neurologičke ale ak nič vážne tak to kľudne môže byť aj zúbkami.. moja napriklad na všetko nové reaguje tak ako píšeš ty.. kašičku miluje, zmením chuť alebo inú dam a už sa mi ksichtí a nechce papať, ale potom si už na ňu zvykne a je dobre.. a to vo všetkom... ale tak snaď to nemá nič vážne a sú to naozaj len tie zubky..

amiiia
19. okt 2011

Baby máte skúsenosti s fusakom Emitex 3 v 1? Som ho objednala, tak dúfam bude Ok...

siss_sz
19. okt 2011

@mianc ale ani sa nepytaj ☹ sme spadli obidvaja, mala som ho narukach... ☹ nuz co, stava sa aj v lepsich rodinach 😠 ale maly bol na pohotovosti, aj rtg, aj neurolog pozrel... tak okrem tej zmeny inak nic..zajtra ideme na poradnu, tak este tam sa popytam (konecne, my sme neboli od druheho ockovania)... ale kamoska dnes mu nejak nasilne otvorila usta a videli sme tam ciarku na dasienku..tak asi sa predsalen prerezaaaavaaaa 🙂 juch, to by bolo najsuper!!!

mianc
19. okt 2011

@amiiia kde si ho objednala a čo stál? Ja som nad ním tiež zvažovala.. 🙂

mianc
19. okt 2011

@siss_sz aj ja som raz s malou spadla.. 😒 lepšie povedané som sa šmykla na schode a som ako spadla rovno ja na zadok malú som mala tiež na rukách a som si ja chrbticu rovno o ďalší schod obrazila, ma bolela dobré 2 mesiace ak nie aj viac.. 😒 ☹ mala sa len zľakla, ona našťastie si neublížila, som ja ako ju chránila tak som chrbát ešte zhrbila a ju do klbka a tak som si chrbát ešte horšie narazila rovno na stavce.. som mala šťastie, že som si horšie neublížila.. 😒