Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ja som zvykla denne pit dve kavy a stopla som to zo dna na den....prvy den som mala migrenu a kedze som si nemohla dat tabletku od bolesti, tak som si k veceru aj pokecala s veckom, ale odvtedy je to uz viac v pohode...kavu som sa rozhodla, ze nebudem pit, nasla som niekde na nete, ze kava moze zvysit riziko potratu, tak si ju radsej odpustim ....
caute dievky, doma nemam internet tak som teraz preluskavala 3dnovu debatu. Co sa tyka priznakov, ja som na tom stale rovnako - tie slabucke krce (ale uz je to skor ako take pichanie, na zaciatku mi to pripominalo menstruacne bolesti), napata prsia - nastastie patrim k tym mensim cislam takze ma to asi az tak neboli 😀 a spominali ste aj spanok a unavu - tak ja vobec nie som unavenejsia ako obvykle. So spankom sa deju divy. V 1.stave som totalny spachtos spavam aj 12 hodin, v 2.stave sa budim 5.30 a mam chut ranajkovat co je tiez zazrak. A robila som do tretice este iny testik - zase pozitivny 🙂 Dnes navecer mam kontrolu, tak zajtra pridem s cerstvymi spravami. Inak vcera som absolvovala 2 dvojtisicovky v rakuskych Alpach - som si vedoma rizik padu, prehriatia, vycerpania a pod., ale davala som si fakt pozor a chodniky su tam pekne preslapane, startovali sme az vo vyske 900 mnm, takze sa to dalo v pohode zvladnut ked su taketo dlhe dni. Tie ktore uz mate deti - ako to bolo so sportovanim v predchadzajucich tehotenstvach? Vylucili ste beh, bicyklovanie? Su pady nebezpecne uz aj v 1. trimestri? Viem, ze napr. plavanie sa odporuca, ja velmi rada plavam, ale trochu mam strach z infekcie, predchladenia bruska. V piatok som si bola zaplavat na prirodnom kupalisku, ale mala som vselijake obavy veru 😕
1. normálna káva denne byť može a kludne, ja som pri malej tiež stopla zo dna na deň ale kludne si jednu kofeinovú kávu dať možete to mi hovoril gyndoš ja si dávam do nej ale kvapku mlieka a ráno si dám
@martinkaastefanek bezkofeinovu mozes, ale ako je to s kofeinovou.. hm, radsej by som do toho nesla. denne nie, ale tak raz za tyzden by som si mozno trufla. aj ked uz ju cely tyzden nepijem, odpustim si aj to raz. mne tiez chyba.. 😒
@priadka juuuj, hned by som sla na jednu dvojtisicovku.. 🙂 ja som zvykla behavat kazdy den, ale potom to malo postupne klesajucu tendenciu kvoli casu. na usg mi vsak gyndoska nasla aj cystu s priemerom 5cm. takze ja osobne mam zakazanu akukolvek fyzicku aktvitu, kedze ta cysta vznikla zo zlteho telieska a momentalne hormonalne zivi mimco. akonahle bude na ustupe, tak by som sa naspat chcela vratit k behu, ale s mierou samozrejme.
Ahojte, chcem sa k Vám pridať. 🙂 kalkulačka na nete mi vypočítala síce koniec februára, ale tuším sa mi táto téma hodí. 🙂 🙂
ahojte baby...tak ja sa k vam pridam vychadza mi termin na 3.3.2011 ale vsetko je vohviezdach neviem sic epresne lebo bola som u dokiho priskoro ked este bol vidiet iba maly fliacik na maternici tak teraz idem 15teho do poradne a uvidi sa ale podla menstruacii vychadza taktro este to nakoniec bude ako moj prv ysyncek ze 25.februar ale tak ten obl 9dni po termine tak uvidime hlavne nech je to zdrave🙂ako vidim vacsina bude mat prve mirip ahoj mi ako inak druhe 🙂
a citam ze tu pisete o kave task takto pri prvom som pila aj dve kavy denne od zaciatku tehu kedze pri prvom som ani nevedela dlho ze so mtehotna a maly je zdravy velky chlap a nic mu nechyba...neviem ale ja osbone si myslim ze zbytocne s aniektore veci precenuju ja som napriklad pri malom zobznovala pikantne a to som jedavala az do porodu....a musim poveda tze maly ma vyse 16mesiacov a teraz je prv ykrat chory....ale pravda to zalezi na kazdej..ja si uz zvyknem dlho robit len cappucino...ale nak som maleho do 15mesiacov kojila atiez som pila kavu....
Ahoj fodorka 🙂
som rada, že som našla tému s malým počtom príspevkov, aspoň sa budeme lepšie poznať.
Zdá sa mi, že som strašne zlenivela... alebo je to tým, že stále myslím na to, že ma o pár dní čaká brigáda (síce tam kontrolujem ako brigád. makajú ale to je tuším ešte horšie) ☹ za dažďa aj slnka, ale tento rok je to naposledy - dúfam.
Príznaky?: prsia bolia...neviem či moc, alebo málo neviem to porovnať 🙂
spánok - mm sa mi smial, že som sedmospáč aj predtým, ale tuším sa to vstupňuje (no ale o chvíľku budem vstávať o piatej ráno ☹ )
žalúdok ma pobolieva najmä keď som hladná, a to som každú chvíľu, lebo keď jem tak sa rýchlo zasýtim, tak je to jeden kolotoč.
a podbruško ma pobolieva - čo je normálne.
vacsa zeleninu lebo uz pri prvom som bola velky jedak avypomstilo s ami to pribrala som 25kg a veeelmi tazko to islo dole takze som si povedala ze trosku smierou lebo tomu babu staci normalne ked budeme papat a nie ako prasiatko ako ja 🙂
Ahoojte tak teda sa to krasne rozrastlo..
Ked sa uz bavite o kave ja som tiez citala, ze by sa nemala v tehotenstve pit a najme na zaciatku tak ja som prestala uplne pit kavu...nerada by som si ni9eco potom vycitala..
fodorka Aj ja cakam druhe baetko 🙂
Pri prvej dcerke mi bolo zle zo zaciatku hlavne raaano, neskor vecer a potom trosku pauza a zacala ma palit zaha.. No teraz ma pali zaha uz od zaciatku dufam ze to nebude tak cele tehotenstvo..Ja som si prve tehotenstvo aj napriek tym tazkostiam velmi uzivala a velmi sa tesim na to druhe..ale to urcite my vsetky 🙂 pekny dnik vam prajem 🙂
dakujem je to na sherec najkrasnejsi dneska sme ho vystrihali len s anechcel pofotit🙂
ja mam tiez 62 a vysku mam 170cm cize sme skoro rovnako🙂ale pred prvym tehu som mala 58 a ked som isla rodit tak vyse 80kg!!!to bolo horzne daco....
janka aj mna pri prvom strasne palilo aj som vracala kazde bozie rano prve tri mesiace teraz ani nestiham nic vnimat..urcite sa trosku to zmeni ale tak osm rada teraz urcit enebudem mat tolko casu vyjedat chladnicku...hihi uz cakam kedy sa drobcek zobudi isli si s tatou pospat....
ahojte
ja kávu nepijem, lebo mi nechutí.Len zbožňujem vôňu kávy, keď si ju MM zalieva.🙂
mňa tiež sem-tam pobolieva podbruška, ako pred krámamy, prsia sa zatiaľ nenlievajú a sem-tam ma pobolieva aj žalúdok.Tak držme sa.
Kočky - mám návrh - netipneme si, čo sa nám narodí, hodíme to do tabuľky a v marci 2011 zistíme koľké sme sa intuitívne trafili ? Aký máte názor Vy ?
Inak kočky - strašne sa vždy teším na Vás a že si prečítam Vaše príspevky.Vďaka.
ja sice uz nepatrim do kategorie marec 😉 ale vsetkym vam zelam co najmenej nevolnosti a nech to uz rychlo prejde aby sme sa uz tesili z babatiek 😉
@salonka9 inak to je perfektny napad ja napriklad intuitivne citim ze to bude chlapec hoci som vzdy chcela babenu 🙂 a som si takmer ista od zaciatku tehotenstva neverim zeby som sa mylila 🙂
ja si myslim, ze dievcatko, pretoze mi to vyvestila vestkyna pred troma rokmi 😀
tak ja si myslím, že u nás dievčatko - neviem, či je to intuícia alebo len túžba po 2 chlapcoch, ale pri prvých dvoch som tiež nejako cítila, že to budú chlapci.
Takže tu je zatiaľ tabuľka :
moniaciak - termín 17.2., tip - chlapček
majatko - termín 10.3:, tip - dievčatko
salonka9 - termín 8.3. , tip - dievčatko
uz sme sa aj s mojim chlapom dohodli na dievcenskom mene 🙂
Aj ja sa k vam pripajam ...Ja si myslim ze budeme mat chlapceka..Aj mne to vestewc tak naznacil, ze ak budeme mat medzi tedmi 3 roky rozdiel tak bude aj chlapec aj dievca tak uvidime 😀 Ale mne je to upln ejedno..MM by chcel chlapceka kedzedievcatko mame 🙂
Priebežne aktualizujem tabuľku 🙂
moniaciak - termín 17.2., tip - chlapček
majatko - termín 10.3., tip - dievčatko
andiekens - termín 3.3., tip - dievčatko
janap24 - termín 15.3., tip chlapček
oprava - trošku som omylom skomolila nick, sorry, takže ešte raz :
moniciak - termín 17.2., tip - chlapček
majatko - termín 10.3., tip - dievčatko
andiekens - termín 3.3., tip - dievčatko
janap24 - termín 15.3., tip chlapček
ahojte este rano som sa chcela pridat ale vyzera to tak ze testy Modra sprava su poriadne mylna sprava :( MS meska 4 dni,dva testy modra sprava vysli pozitivne!!! No poobede si to vyskusala kamaratka a vyslo jej to iste.. tak sme vyskusali dva ine testy ktore boli negativne.. neviem si predstavit to sklamanie pre niekoho kto sa snazi strasne dlho, uvidi dve ciarky a nakoniec zisti ze kupil blby test :(
Tak ja sa pridavam.Ja myslim ze budeme mat chlapceka,neviem preco.. je to nase prve tak nam je uplne jedno co to bude, ale myslim ze chlapcek,je to smiesne ale na dievcatko mi nepride ani zmyslenie.Takze ja vravim chlapček 🙂
Inak zdravim vsetky baby co sa k nam pridali 🙂 tesim sa.Dnes som sa chcela objednat k lekarovi ako naschval ma dovolenku ☹ ani som sa mu nedovolala, ale vraj na prvu prehliadku staci ist v 8-10mesiaci,tak to by som aj tak mala este cas.

baby bezkofeinovu kavu s mliekom mozem??ja uz neviem kazdy hovori inac ale vraj jedna denne ani kofeinova neublizi.Ja by som ju strasne chcela ☹ ale tiez ju nepijem