icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

ladytt
24. okt 2011

@dadka1010 To ti verím, ja ním síce spím v pohode, ale manžel sa rozhodol vrátiť sa k nám do spálne 🙂 tak drobček musí spať už v postieľke. No posledné dni sú strašné cez deň spať nechce a chytá záchvat plaču a v noci s tiež nevyspíme, čo sa často budí.... donedávna to bolo také ideálne, cez deň aj sám zaspal, keď som ho dala do postielky presne o 9 a o 12, aj v noci bol iba 2 krát hore....

tanalienka
24. okt 2011

@nika0403 nelka papka, ved uz ma cez 8 kg 🙂 na styroch jej to zatial ide len dozadu. ale taha sa na nozky, sama sice stat nevie, ale ked ju niekto drzi, tak je cela bez seba. a vy ako papkate?

nika0403
24. okt 2011

@dadka1010
@siss_sz no kocky ja nemam problem s vecernym zaspavanim, sophi mi vecer po kupkani a nasledne po kojeni krasne sama zaspinka...my ozaj nepozname uspavanie na ruckach to uz len ked bola chorucka alebo nieco zeby ju trapilo ale inac vecer velmi pekne spinka no dufam ze to nezarieknem no ale cez den je to uz väcsi problem aj ked mi pekne zaspinka ale spinka mi max. 30 min. 😒 a to sa nestihnem ani poriadne otocit a uz je opät hore 🙂

tanalienka
24. okt 2011

@ladytt u nas to iste uz asi druhy tyzden sa mi budi skoro kazde 2 hodiny, niekedy aj kazdu. to sme doteraz nemali. normalne mam niekedy nervy

siss_sz
24. okt 2011

@ladytt a nejdu aj vasmu zubky?

siss_sz
24. okt 2011

novidim, ze to je pestre skoro vsade...
@mianc to by som chcela aj ja naucit..ale asi nemam trpezlivost :-/ ☹
a snad to netrva vecne, hm? hadam rocnho nebudem na rukach vyvlakovat... :-/

nika0403
24. okt 2011

@tanalienka Natali tak Sophi pekne papka my uz mame celych 9 kg 🙂 som rada ze sa tak pekne rozpapkala akurat s mäskom mame trocha vädsi problem moc jej nevonia ale aj na tu chut si casom zvykne 🙂 no my este nestvornoskujeme za to sa len stale gulame a plazime ale je to zabava tak uvidime kedy sa postavime na tie nozicky 😉

slniecko103
24. okt 2011

ako ste pripravovali babetkam spenat?

lisjanka
24. okt 2011

@siss_sz
@dadka1010 u nás je to isté len ruky a ruky..... 😝 aj cez deň aj večer....a včera to urobila aj v noci bola od poltretej do 4hod hore a potom som ju uspala na rukách....lebo nie a nie zaspať... ☹

careamell
24. okt 2011

@slniecko103 ahoj, špenát sme my ešte neskúšali, ale čítala som a aj baby to tu preberali, že je lepšie ho dávať z hotového príkrmu z obchodu, kde je kontrolovaný obsah škodlivín, dusičnanov, čo v kupovanom nie je. A tak ma napadá, v tom mrazenom to asi tiež nebude kontrolované, tak v tomto nám ostávajú asi len tie výživky, aj keď ja osobne ich nekupujem vôbec. Na ten špenát ich asi využijem🙂

adelaida33
25. okt 2011

@slniecko103 presne ako píše @careamell , odporúča sa do 2 rokov veku dieťaťa podávať špenát z hotových príkrmov (hipp, hamé... atď), a to kvôli kontrolovanému množstvu dusičnanov. pozor však, ak máš dieťatko s citlivejším črievkom (napr. 3mesačné koliky), aj tak ho to môže poriadne nadúvať. na druhej str., poznám aj také maminy, čo svojmu dojčatu pripravili obyč. mrazený špenát (povarili ho v troške vody alebo použili parák cca 10-15min so zemiakom) a dieťatko to zvládlo bez problémov.

ladytt
25. okt 2011

@siss_sz no neviem vyzera to vselijako, do ustociek ma nechce pustit, uz mame 6 vonku, no teraz je to najhorsie dako. Tak pekne sme uz boli zabehnuti :(
@slniecko103 spenat som aj ja radsej dala hotovy, ale aj tak ho bolelo brusko, ale ako @adelaida33 pisala aj my sme z tych "kolikovych", druhy krat som mu tu hotovu rozrobila s tekvicou, tak to bolo lepsie.

adelaida33
25. okt 2011

u nás je to s uspávaním a spánkom tiež všelijaké, chvíľu dobre, chvíľu ťažšie, ked myslím, že už sme zabehnutí, všetko sa zmení a dokolečka...

nika0403
25. okt 2011

ja som svoju princeznu vcera pochvalila a potom sme kazdu hodinu a pol boli tuto noc hore 🙂

careamell
25. okt 2011

Ja som prvú dcérku uspávala na fitlopte, hojdali sme sa ako najaté každý večer. A keď už bola ťažká, tak som mala ruky ako Van Dame 🙂 Malinkého som ako sme sa vrátili z nemocky, dávala bud do jeho postielky alebo do manželskej a zaspáva tam sám. Otočím na bok, obložím vankúšmi, až mi necapne a hotovo. Ani raz mi na rukách nezaspával. 🙂

dadka1010
25. okt 2011

Ahojte, môžem si dať med do čaju? Bolí ma hrdlo a neviem, či to malému môže uškodiť alebo nie 😉

mailinka
25. okt 2011

@dadka1010 ja som bezne pouzivala med 🙂 samozrejme pre seba 😉

ladytt
25. okt 2011

@dadka1010 Ja med v pohode, kľudne skús, nemyslím,že by mu to uškodilo. Dokonca jeden uznávaný včelár tvrdil, že med môžu deti od pol roku,čo skúšať nebudem 🙂 ale keď si ho dáš ty je to predsa len iné.

dadka1010
25. okt 2011

@mailinka Jasné pre seba, pre malého nie, je to silný alergén. Minule má síce svokor presviedčal, že nech mu ho dám na cumeľ, že sa naučí cmúľať 😠 . To sa nečudujem potom, prečo má manžel a piati jeho súrodenci alergiu skoro na všetko 🙄

adelaida33
25. okt 2011

@dadka1010 ak máte v rodine alergie, tak si daj dnes len 1 čaj. lyžicu a uvidíš, či bude nejaká reakcia... a podla toho postupuj dalej.

andrea142
25. okt 2011

@dadka1010 : podľa mňa tiež áno

ladytt
25. okt 2011

@dadka1010 Hej aj mne to hovorili, že ho mám tak naučiť 🙂 to by bolo brrrr načo nechápem. Ale do čaju kľudne skús máličko, lepšie ako lieky aj tak.

adelaida33
25. okt 2011

@dadka1010 tvoj svokor bol s mojím svokrom na študijnom pobyte Ako vystravovať dojčatá k alergiám a nechutenstvu? A nebol aj s mojou svokrou na kurze Ako rýchlo a účinne zničiť dieťaťu chrbticu?

dadka1010
25. okt 2011

@ladytt Nechcem zatiaľ lieky, aj keď mám v zálohe calciový sirup, ten mi vždy zaberie po 2 dňoch.
@adelaida33 Asi áno. Inak mi už svokra spomínala, že u nich na povale sa nachádza nejaké staré chodítko po jej deťoch, či malého neskúsim do neho dať, že sa skôr naučí chodiť 😠 . Ja som drahej mojej svokre povedala, že nie ďakujem, keď budem malý chcieť, tak sa naučí sám chodiť a je jedno či bude chodiť, keď bude mať rok, alebo rok a pol 😀

adelaida33
25. okt 2011

@dadka1010 ja som to vedela, že oni štyria spolu "bijú partiu" 😀 😀 😀 . absolútne rovnaké "superponuky" 😀 😀 😀 .

mis_ka
25. okt 2011

cafte baby, zase po dlhsom case, ale o to s vacsou radostou vas citam 🙂 my mame same novinky za posledne dva tyzdne, 6 novych zubov (viete si predstavit tie noci), novu pani doktorku, a zacali sme a hned aj prestali rozpravat :( neviem co si mam o tom mysliet, filipko tri dni pekne rozpraval baba tata, v podstate stali si to hovoril a potom dostal druhy prevenar do nozky a odvtedy ani slovo (2 tyzdne predtym dostal druhu hexu) :( ja neviem... ako vykrikovat vykrikuje, komunikuje ale uz neslabikuje vobec... inac ziadne teploty ani nic po ockovani neboli.

ale mam vtipnu historku z dnesnej noci 🙂 viete na co som sa zobudila? mlady muz vedla mna na brusku, v ruku cumel a strka mi ho do pusy 🙂))) asi chcel dopriat aj maminke, nech si podudka 🙂))))

sirinka
25. okt 2011

@mis_ka to je bohuzial jeden z neziaducich ucinkov vakcin, stagnacia vo vyvine az vratenie sa o par krokov dozadu...vo vacsine pripadov to deticky zase casom dobehnu...len si daj pozor pri dalsich vakcinach...upozorni na to aj maleho pediatra....

mailinka
25. okt 2011

@sirinka to vaaaazne? moja prostredna dcera tiez takto okolo pol roka prestala zo dna na den hovorit mama,musim kuk ci to suviselo s ockovanim a dodnes nerozprava poriaden a to uz bude mat o 3 mesiace 3 roky ☹ .ona by mozno aj chcela ale vidim,ze to nevie povedat,vzdy to spomeniem aj Dr.ale zatial sa nad tym nepozastavuje.povie len,vsak ona zacne.hovori,len take jednoduchce sloma,ako mama,tata,baba,ja tam,to je bebe,ja tam ham.podla mna slabe na take velke dieta 😢

sirinka
25. okt 2011

@mailinka no do tych troch rokov je to skutocne este celkom mozne, ze sa rozhovori...vy uz mate vacsinu ockovani asi za sebou, tak uz ti len ostava nechat jej cas a veeela s nou citajte, to velmi pomaha.
pri tej najmensej si ale tiez daj pozor, istotne by som minimalne davala homeo thuya 9CH pocas ockovania na zmiernenie pripadnych neziaducich ucinkov....

mailinka
25. okt 2011

@sirinka pri najmensej mame posunute ockovanie trosku, hnisalo jej ockovanie po TBC tak nas hned neockovali,ale dakujem za info a rady 😉