icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
28. okt 2011

@adelaida33 inak tú húsenicu sa chystám aj ja malej kúpiť.. ale ešte neviem či na vianoce alebo narodeniny.. 😉

careamell
28. okt 2011

Ahojte, ja som kapustnicu skúšala a my ok...ale tak každé bábo je iné..Mám pocit, že tomu môjmu nevadí nič, ja jem všetko.... 🙂 🙂 🙂

ladytt
28. okt 2011

@adelaida33 ďakujem za opýtanie a všetky rady, naozaj to pomohlo Timko sa pekne vykakal po tej štavičke slivkovej, čo včera pil,a dokonca sa mu to podarilo do nočníčka 🙂 Dávam trošku oleja, ale veru nie vždy... takže to mohlo byť tým? Juj aj ja by som si dala kapusticu 🙂 a darčeky ešte žiadne nemáme ani netuším, čo kúpim.

latea1
28. okt 2011

@careamell
ja tiež jem všetko a to už oddávna a nemáme žiadne problémy 😉 jasné, že si dám na Vianoce aj kapustnicu, aj minule som mala
och, ešte si spomínam na začiatky po pôrode, keď sme prišli ku svokre na obed a ona mne špeciálne !! varila osobitne jedlo - podusené vcelku bez chuti mäso so zemiakmi a mrkvou (akoby som tej mrkvy nemala dosť v pôrodnici 😠 ) a potom reči o tom, že jej dcéra a neter aké diéty mali po pôrode, čo všetko nejedli, že postupne zavádzali niekoľkodňové pečivo ... no určite, ja mám najradšej čerstvé, jedla som normálne všetko a v pohode (našťastie rýchlo sa toho - tá svokra - vzdala, keď som jej povedala, že ja sa stravujem normálne).

careamell
28. okt 2011

@latea1 🙂 🙂 🙂
Moja svokra tiež.....🙂)))Mne varila zvlášť, nedochucovala, nekorenila...No mňamka 🙂
Tak môžme byť rady, že máme také detičky. Niektoré maminky si musia dávať strašný pozor, čo spapajú...
Ja som ale aj pri prvej dcérke mohla zjesť čokoľvek 🙂

mianc
29. okt 2011

@careamell ja tiež jem už všetko okrem feferoniek.. 🙂 tie radšej neskúšam.. 😀

adelaida33
29. okt 2011

@latea1 každý chceme, čo nemáme... zasa ja by som bola veľmi rada, keby mi moja svokra bola takto navarila ako tvoja tebe... a nie grilované pikantné klobásky a baranie rohy, vyprážané mastné rezne so zemiakovým šalátom s majonézou a podobné dobroty zdravej výživy... a môžeš byť len fakt rada, že tvoja malá nemala koliky... je to ťažké obdobie pre maminku, ked svojmu bábänku nedokáže poriadne pomôcť, nech robí, čo robí.

adelaida33
29. okt 2011

@mianc ja som ešte neskúšala strukoviny (okrem červenej šošovice), kapustu, kel a citrusy... ostatné už tiež môžem... okrem neprevareného mlieka... 😒

adelaida33
29. okt 2011

@mianc jéj, pekná fotka 😅 , ako plávanie? páčilo sa timke zakaždým? a aj sa ponárala? super, že chodíte, určite aj to má pozitívny vplyv na jej klbiky 😉

mianc
29. okt 2011

@adelaida33 ja som postupne skúšala a mala sa s tým vysporiadala veľmi dobre, nevidela som na nej žiadne reakcie.. dokonca citrusy dosť často jem a nič.. ja kapustu akurát dusenú alebo kapustnicu, iné moc nemám rada.. takže taký segedínsky som neskúšala.. aj keď mm ho má veľmi rád 🙂

mianc
29. okt 2011

@adelaida33 my sme už plávanie akurát dokončili.. už máme celý kurz vybraný a teraz na zimu dáme pauzu, predsa tá zima nie je na toto stvorená.. ale Timča je vo vode veľmi rada...horšie je ju potom takú unavenú, hladnú poobliekať.. 😝 🙂 ale dá sa.. je to relax aj pre ňu a hlavne aj pre mňa taká zmena po každodennom stereotype, na jar chceme isto ísť..to už zasa bude o inom.. my sme potápať neskúšali, ale jedno dievčatko čo bolo s nami tak už áno, a je tak stará ako moja.. my sme len pod sprchu, krhličkou, pohárom.. to všetko na signál aby sa dieťa naučilo a zvyklo, čo nasleduje.. aj rukávniky sme skúšali, ale tie sa jej ani pri najmenšom nepáčia, najradšej je voľna vo vode.. 🙂

sirinka
29. okt 2011

moje tri princeznicky

mianc
29. okt 2011

@sirinka pekné.. 🙂 ako z rozprávky.. 🙂

sirinka
29. okt 2011

@mianc boli sme na vianocnom foteni...

mailinka
29. okt 2011

@sirinka krááááááásne princezničky 😵

ladytt
29. okt 2011

@sirinka Nádherná fotka 🙂
@adelaida33 Úplne s tebou súhlasím,čo sa týka jedenia, @careamell, latea1 ja by som určite bola len rada, keby mi niekto aj také, čo môžem navaril, lebo Timko mával riadne koliky a z korenistého ho bruško bolievalo až strach. Vždy keď som jedla mimo, tak sme mali ťažkú noc. Strukoviny ho strašne ho nafukovali, ale už pomaly všetko krem kapusty, čerstvej cibule a cesnaku som skúsila.
@mianc Aj my už máme za sebou si tak 13 plávaní, super to bolo, potápame s už s pustením, našťastie Timkovi sa to strašne páčil, lebo ja osobne som sa toho veľmi bála.

adelaida33
29. okt 2011

@sirinka pekné sú tie tvoje dievčence 🙂 a len sa mi to z fotky marí, alebo naozaj sa magdulka na teba tak neuveriteľne podobá?

careamell
29. okt 2011

a je to tu...malá doniesla zo školy vši a dostala ich samozrejme aj maminka, večer bude plný vyčesávania a odvšivovania ☹

mianc
29. okt 2011

@careamell to naozaj? pánenko, to si neviem ani predstaviť.. :-/ je na to aj špeci šampón aspoň sa mi zdá...

careamell
29. okt 2011

@mianc
vieš čo, odkedy začala chodiť do škôlky, tak mala vši tak dva krát do roka...ja mám dlhé vlasy a dostala som ich vždy tiež, takže máme vyskúšané naozaj všetko, len tie ceny 😠 Dnes som za Paranit dala 12,- EUR. Teraz je v škole a ja som sa tešila, že hádam tam to už nebude a aha sa....jaaaaj 😖
Teraz som doprezliekala všetky periny, oblečenie, čelenky malej do vlasov...
Aký pekný sobotný večer 🙂

sirinka
29. okt 2011

@adelaida33 no ona sa najviac na mna podoba, ale nie je to celkom moja kopia....mame obidve blizko seba oci 😅

@careamell uf, tak na taketo sa netesim...

careamell
29. okt 2011

@sirinka Bodaj by vás to obišlo...vyčiesať štyri hlávky, aj s tou tvoju teda by bolo...

sirinka
29. okt 2011

@careamell no prave....kedysi sme mavali pravidelne vsi aspon raz do roka, lebo kde som vyrastala, tam sa im darilo...romskych hlaviciek bolo a stale je pozehnane...

dendy1
29. okt 2011

@careamell práve dnes sme sa so sestrou bavili, čo nové ( robí si zdravot.školu v rakúsku) a ako pikošku mi spomenula, že najlepšie na vši je dať na hlavu majonézu 80% a nechať pôsobiť pod fóliou - už neviem koľko 😀
v prípade potreby zistím 🙂

asma
29. okt 2011

@sirinka krásne detičky moja...

Baby joj nie je tu nejaká kategoria o prišerných rodicoch? o svokrach e toho hodne ale mna privedie do šialenstva moja mama.. je pravda ze mala je uz druhy den dost placliva.. nechce zaspat sama v postielke, v noci sa prehadzuje, a tak dalej.. a uz som zla ja.... lebo bohvie co s nou robim, aka bola dobra ked som ja tam nebola ale bola som v nemocnici,,, si pripadam ako krkavcia mama,,, ale je taka len cez noc cez den je ok.. ja neviem preco...

siss_sz
29. okt 2011

@asma aj moj je presne taky v noci... uz vyse tyzdna.. to maju take obdobie..dufam... 😉 musime sa asi cez tych rodicov/svokrovcov preniest, inak to nepojde... 😉

adelaida33
29. okt 2011

@asma myslím, že o mamách ešte nie je, tak môžeš založiť... istotne hned prispejú aj další 😉 , napr. aj ja by som na tú svoju niečo našla 😀 . vykecať/vypísať sa je fajn a potom sa cez to musíme preniesť, ako píše @siss_sz , či už sú to naši rodičia alebo rodičia naších drahých manželov 😅

careamell
29. okt 2011

@dendy1 Juj, tak to sme neskúšali...ale vyzisti, bola by som rada, keby to pomohlo, predsa je majoneza lacnejšia, než všetky tie zázraky za ,,pár" korún 🙂

mis_ka
29. okt 2011

@sirinka filipko sa mi trosku rozkecal, snad dobre bude 🙂 ale nacitala som toho za tychto par dni velmi vela o ockovaniach a rozhodla som sa, ze prevenar uz pichnut nedam, aj dvojdavkova (uz mame) imunizacia by mala byt dostatocna a kedze u nas nastal tento neziaduci ucinok, myslim, ze by bolo velmi riskantne pichnut ho zas. dva tyzdne ticha mi stacili... :( hexu mu este v roku necham pichnut, to nemam odvahu odmietnut, a po nej sme teda ani nemali ziaden problem. klop klop.

btw. rozpravala som sa o tomto vsetkom s mojou maminou, moja mladsia sestra (10) mala podozrenie na elektivny mutizmus, dodnes ma problem v komunikacii s cudzimi ludmi, aj detmi. mamina si az pri rozhovore o ockovani so mnou uvedomila, ze mala bola do nejakeho roku a pol v pohode, co sa tyka reakcie na ludi a potom zacali problemy (zeby MMR?), tiez jej logopedicka nam potvrdila, ze narast autistickych deti a deti s inymi podobnymi poruchami je v poslednych rokoch enormny,,, ale uz koncim na tuto temu je tu ine forum. len som to musela aj vam napisat, vsetky mame male deticky a chceme im to najlepsie.

adelaida33
30. okt 2011

@mis_ka ved to... je to príšerné a strašidelné zároveň... ja ked to všetko čítam (o zložkách vakcín, ich výrobe, o utajovaní vážnych následkov z očkovania atď.), mám pocit, že od strachu normálne osivejem a zošaliem... ja som tiež rozhodnutá, že pri očkovaní v roku malému tretí prevenar nedám... a z očkovania mmr mám strašný strach.