icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
30. okt 2011

@mis_ka to je super, ze sa to tak rychlo zase vratilo s tym rozpravanim 🙂

siss_sz
30. okt 2011

hlasim NEZVLADNUTY CASOVY POSUN!!! o kolkej sa vasi zobudili? moj "po novom" o 3 rano, hodinu som ho kojila - nic...dala som ho do postielky, plackal, zobrala som ho na ruky...hysáky... dla som ho mužovi, ten sa s nim hral...dobre (boli 4 hodiny rano) zaspal o 6,00 a 6,40 bol hore!!!! 😖 😕 😔 😅 🙄 😨 🤐 tak ak toto niekto zaziva castejsie... ako to, ze este z nich nie su trosky? zo mna uz dnes je... nacisto som odpalena... 🙄
vase deticky to ako zvladali?

mimave
30. okt 2011

@adelaida33 , mis_ka, som rada ze som vam sem pozrela, ja som totiz rodila v aprili a akurat minuly tyzden som sa pytala bab ako je to u nich s ockovanim a nie je zaujem zrejme o tuto temu, maju ine veci na rozoberanie🙂 my totiz tiez nechceme davat malemu tretiu hexa, mozem sa spytat mis_ka co si myslela tym ze sa ti maly rozkecal? lebo nam maly pred ockovanim strasne vela blabotal mamama, bababa a pod., stale a vela a potom po druhom ockovani okamzite prestal a az teraz znovu zacal tak par dni dozadu, tak sa tesime velmi a bojim sa mu davat dalsie ockovanie, lebo ramienko stale nema zahojene a na nozicke ma hrcu z ockovania. uz ste oznamili dr., ze nechcete ockovat dalej?

adelaida33
30. okt 2011

@siss_sz ahoj, u nás podobne, malý vstal o 3.30, dojčila som a dúfala, že ešte pospí, ale nie je mu dobre, ma aj miernu teplotu a kýcha, zaspal až o 6, ale 6.25 bol už hore, dosť vrčí kvôli horným jednotkám... a ani teraz nespí, chvílinku sa vydrží hrať s mackom, ale to je všetko... musíme vydržať 😒 🙄 🙄 🙄 (p.s.: super, že ti aspon mm pomôže, môj spí ponočnej).

adelaida33
30. okt 2011

@mimave ahoj, aj tvoj mal nejakú zvláštnu negat. reakciu? dávala si hexu naraz s prevenarom či synflorixom? ja obe naraz a môj mal po druhom očkovaní cca týžden úplnu zmenu povahy... z veselého dieťatka bol vážny človiečik s nemým výrazom v tvári..., ale "rozbehol sa" na 6ty den, chvala Panu Bohu!!! no strach vo mne už ostal.

mimave
30. okt 2011

@adelaida33 ahoj,no my sme davali prevenar, doktorka ma tak nejak ukecala ze je to lepsie, no keby som mala vtedy nacitane tolko co mam dnes,tak jej na to urcite nieco poviem. nas filipko bol po ockovani strasne uplakany, musela som byt stale pri nom, to mu aj ostalo nejaky cas, ale najviac ma mrzi ze nam prestal blabotat, to som si potom aj citala vraj to ma suvis s ockovanim,ved urcite mas toho tiez nastudovaneho dost, co ti budem hovorit... hneva ma ta hrca v nozicke nejak sa to nestraca... jaj pozabijala by som tych co vymysleli ockovanie takto malych deticiek. ja nehovorim ze to nema aj svoje za, ale urcite nie u babatiek. citala som si ze tusim v cine posunuli prve ockovanie az nejak po roku a vraj sa rapidne znizila umrtnost novorodeniatok( sids) , takychto perliciek sa da najst miliarda a mozme si gratulovat ze malemu sa nic zavazne nestalo po ockovani, az na par ´´drobnosti´´ . inak som hlavne zvedava ci nas doktorka uda, lebo absolutne nemusi...

magre
30. okt 2011

Ahojte dievcata. Som tiez marcovka a bola som doteraz v sukromnej skupine, ale teraz je tam take dusno a take veci sa riesia, akoze dat dietatu activiu je skoro ako tyranie, no proste hrozne. Akurat je clovek z toho zdeptany, ze nic nerobi dobre a odsudzuje svoje dieta na vsetky alergie sveta. Ockovanie je pomaly trestne.
Chcela som sa vas teda opytat, ci by som sa nemohla vratit k vam...

asma
30. okt 2011

@mimave ahoj mi sme pesli uy vsetkz tie akoze povinne ockovania.. mala nemala ani z jedneho chvalabohu nic, prespala... ked ju pobede pichli dala som jej 2-3 krat studeny obklad a zaspinkalaa ked sa zobudila bola uplne v pohode ....

BABYYYYYYYYYYYYYy teraz mimo babatiek,,, mali ste niektorá v tehu nieco ako prechladnutý krk xiixix lebo mna asi ofuklo a je to bolest ako hovado,, neviem sa otacat a ziadne maste sa v tehu nemôze,, nepoznate nejaky babsky recept????
DAKUJEEEEEEEEEEEEEEEEEM

adelaida33
30. okt 2011

@mimave u nás to bolo podobné... tiež všetko načítané nemám, ale aj to, čo mám, ma privádza k bytostnému strachu o moje dieťa... musím sa v tom nejako zorientovať a psychicky nastaviť... 😔 .

sirinka
30. okt 2011

@magre samozrejme, ze mozes, toto je verejna tema....tak ale aj tu ti asi mamicky napisu podobne nazory 😅 ale tak ber to tak, ze kazda matka vychovava svoje dietatko a fora su na vyjadrenie svojho nazoru....takze pohodicka... 😉

sirinka
30. okt 2011

my sme dnes vstali uplne v pohode, niekedy po siedmej, kedze mame doma iba janulku a bolo tisko, tak spinkala...

ockovanie mame za sebou iba prvu hexu a prevenar, odvtedy mame stale s kratkymi prestavkami sopliky, takze cakame....

@mimave nechapem, ako vas mohli zaockovat, ked mate nezahojene ockovanie po TBC.... 😠 to je jasna kontraindikacia...

mimave
30. okt 2011

@sirinka to je vraj v poriadku, to sa stava 😠 , ked som doktorke povedala ze malemu vyskocil hnis na tom pliecku a den pred ockovanim zmizol povedala ze to je v pohode a vraj sa moze stat ze po zaockovani sa to vyhodi znovu, co sa samozrejme aj stalo. odvtedy mu to mokvalo, dva krat sa mu to tak skaredo otvorilo ze az do masa a teraz nastastie uz sa to hoji, ale kaslem im na ich ockovania, ziadne dalsie nedame. nepotrebujeme aby nam zmrzacili dieta. inak co som sa pytala tak vela deticiek ma skarede neziaduce ucinky az po tretom ockovani, tak sa toho dost bojim, preto uz ho nedame. a to mmr v roku a pol tusim co sa dava tak som tiez zirala co baby popisali ake mali problemy s detmi po nom. my sme si doma citali sloboda v ockovani, je tam plno odkazov aj na ine stranky a teda dost zaujimave citanie baby...

mimave
30. okt 2011

@adelaida33 ved to ze zorientovat sa... my sme presvedceny ze ockovat uz nedame, ale jasne ze mas stale chrobaka v hlave co je naozaj dobre pre tvoje dieta. dufam ze sme sa rozhodli spravne. ale myslim ze ano...

cajova_lienka
30. okt 2011

@adelaida33 sice sme nevstali o 3 ale o 6 ale moj uz o 7 chcel zase spat - podrzala som ho kadejak na rukach s kadecim na hranie do pol 9( - obvykle chodi o 9,15 ) a ulozila - a mas to fajn tebe aspon chlap dosiel po nocnej domov..... moj sa vybral k svokrovcom - ktory jak ho poznam ho zdrzia az do poobedia......( v style sak doma to poznas a kam by si isiel a pod.) takze ked sa drobec zobudi a bude nervny mozem vlacit a ukludnovat zase len sama...... ☹ bo aj ked dojde mm domov pojde iba spat

sirinka
30. okt 2011

@mimave no mmr isto ani ja nedam...ja sa len toho tetanu trochu obavam, tak hexu davam spolu s homeopatikom...

mis_ka
30. okt 2011

@mimave presne ako ty opisujes, uz pekne blabotal tatata bababa a po ockovani nedal zo seba ani slabiku, ale teraz po dvoch tyzdnoch nas rano zobudil krasnym tata a odvtedy zase blaboce ako predtym, chvalabohu. lekarke som este neoznamila co planujem. navyse my sme to mali tak, ze v utorok nas zaockovala stara lekarka a v stredu sme boli na vstupnej prehliadke u novej, tej som samozrejme na otazku ci blaboce povedala ze ano (len ten den prestal, ale to som si este neuvedomila), teraz ideme az v decembri, tak budem trvat na zapisani toho co sa stalo do zaznamu, nech to mame v papieroch a to ze nechcem ockovat jej poviem az ked to bude aktualne, naco sa s nou dopredu natahovat, mame pol roka cas kym sa to zacne riesit. my teraz nemame bohvieako vela penazi, ale som ochotna zaplatit aj tu pokutu, ak sa nebude inac dat. inak ked som si to teraz tak vsetko citala, po dvoch davkach je uz reakcia organizmu dost vysoka, ta tretia davka je len posilnovacia, takze si myslim, ze neurobim taku chybu, ak ju nedam. to s tym ramienkom mi ani nehovor, ako to moze jedna detska lekarka urobit.... :(
@adelaida33 dakujem za upozornenie 🙂 to som ani nepostrehla ak si predtym pisala, ze tvoj malicky tak zvaznel, esteze sa to po par dnoch napravilo. u nas teda tiez, len teraz to uz v nas zostane ten strach, ze co sa este moze stat...

mis_ka
30. okt 2011

@sirinka dakujem. presne aj sa tetanu obavam, preto sa mi ta hexa zdala dolezita...

mimave
30. okt 2011

@mis_ka no pokute sa da vyhnut ked hlavne upozornis doktorku aby vas nenahlasovala, nie je povinna to urobit, len ma zapisat tie kontraindikacie, bud trvale alebo docasne a zo zakona nie je povinna vas hlasit, len ma spravit nejaky mesacny vykaz ockovania. ale aj keby sa stalo ze vas predvolaju tak co som si citala baby hovorili ze treba byt neoblomny a stat si za sovim, poriadne im v tej komisii vytret zrak a vraj daju pokoj. teraz je uz velmi vela rodicov co odmietaju ockovania tak uz to zrejme prestava byt take tabu a ludia su viac informovany. tak ako my. doteraz sme isli ako ovce,lebo je to normalne a jednoducho sa to musi, ved je to povinne... no prd. nedajme sa!!! 😀

adelaida33
30. okt 2011

@cajova_lienka až také dobré to nemám, môj mm spí a ked sa zobudí, čaká ho dalšia nočná. to máš dobré, ako ti malý spí, môj už včera sabotoval denný spánok a dnes to isté... a vlastne aj nočný už začína ignorovať 🙄 🙄 🙄 dúfam, že do puberty ho to prejde 😀

sirinka
30. okt 2011

@mimave no ale maloktory lekar nehlasi...

cajova_lienka
30. okt 2011

@adelaida33 ja som mu zaviedla rezim podla knihy kazde dieta sa vie naucity spat - a super sme zacalil fungovat - az do dnes 🙂 snad sa to zrovna v priebehu dvoch -troch dni. a moj mm dnes koncil 2 nocnu za 3 dni 🙂 takze je grogy a nahodou uz dosiel 🙂

dadka1010
30. okt 2011

Kočky čafte, tak už bývame, ja len s handrou stále behám 😠 . Zatiaľ som si nezvykla, v noci nemôžem spávať, tak dúfam, že si rýchlo zvyknem. Ešte stále nemáme net, tak Vás trošku zanedbám, ale ja to dobehnem a všetko si poctivo prečítam 😉 . Akurát sme na návšteve u naších, tak že Vám idem pisnúť.

mianc
30. okt 2011

@adelaida33 dá sa prevenar odmietnuť? že by ho vôbec nepichali? keď tu otvárate túto tému asi by som ani ja už nedala ju očkovať proti tomu.. ☹

mianc
30. okt 2011

@siss_sz moja podľa starého času vstala 7,30h tak podľa nového 6,30h takže celkom v pohode, nakoľko mňa ani nenapadlo, že sa čas posúval.. xixi.. až naobed sestra s deťmi prišla a tá, že ako zavčasu sme po obede.. 😀 😀 😀 😀 😅 😅 😅

siss_sz
30. okt 2011

@magre a co teda oporucju davat ine baby, ked ie activiu? 😉 a preco su akoze alergeny z activie?
ved poradte mi nieco ohladom jogurtov... a kto uz dava, chutia babatkam? s cim ich davate? dakujem 😉

tinav
30. okt 2011

@siss_sz ja dávam malému activiu raz do týždňa a skúšala som aj zvolenský tú bielu časť zbytok zjem ja . Chutil mu veľmi a žiadna reakcia. Nedávala som do toho ešte nič neskôr skúsim piškóty alebo nejaké detské sušienky.

magre
30. okt 2011

@siss_sz Vraj najlepsia je holandia a jihocesky jogurt, ci ako sa to vola. Activia je vraj plna veci, ktore detsky traviaci system zatazuju. Inak vzdy iba biely a tie ochutene obsahuju cukor a aj v bielej casti su zvyskove veci z prichuti. No ale co clovek to nazor. Ja som to este neskusala, teraz som malemu kupila mliecne predsnidavky, tak uvidim, ako mu to bude chutit. Ja osobne si myslim, ze najlepsie je sa riadit zdravym sedliackym rozumom.

siss_sz
30. okt 2011

@magre
@tinav
dakujem...lebo mne detska dr.radila activiu... a som skusala..oukej zatial... dnes sme dali Holandiu..ale ten sa mi zdal nejaky husty..akoze ako keby tam bola aj zelatina alebo co... a este mam rajo probio ci ako sa to vola... este radili baby co si pamatam zvolensky a aj to tesco tradicny slovensky (ci ako sa to vola) ...ale sa mi zda, ze tie su iba smotanove..a to sa nema, nie? 😲 no neviem, ci som iba zle hladala...
no ja zas za tie dva dni co mamskusenosti... dam jogurt s bananom a piskotkou (ci baby susienkou) dnes aj s ovsenymi vlockami miesto toho... a na desiatu nechce, ale na olovrant zje plnu davku... tak ja teda neviem, ci mu "rano" nechuti...😀

sirinka
30. okt 2011

vyborny je aj jogurt tesco smotanovy a banovecky smotanovy....