icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

wilsonka
30. okt 2011

@siss_sz activia je plna bohviecoho a pritom obycajny biely jogurt zvojensky alebo banovecky je ovela lepsi. activia je len reklamny tah a mne osobne chuti umelo.
mojej davam banovecky a chuti velmi.

co sa ockovania tyka my mame za sebou dve hexi aj s prevenarom a rozhodla som sa ze uz nedam treti x a ani mmr nedam. mala nemala ziadne komplikacie. nech ma hlasia kde chcu. myslim, ze sa netreba bat odmietnut ockovanie ked sa bojite, ja sa bojim o malu nie o to ci ma budu kdesi predvolavat alebo pokutovat...to je najmenej. hlavne nech mam zdrave babo a nie handrovu babiku v bdelej kome a podobne.

my sme sa vrhli na plavanie, teda skor kupkanie. v piatok babyplavanie take volne nie kurz pus sauna a cez vikend raz rajecke teplice bazen- dnes sme boli a mala uz normalne kopka nohami a rukami aj sme sa ponarali trosku. tak tiez vas kapanek zanedbavam ale citam poctivo vsetko.

wilsonka
30. okt 2011

@sirinka mylsis ze dve davky hexi stacia? ja uz malu nechcem dat preockovavat znova, ci dat len bez prevenaru? akoze ja nedam len aby som vedela ci mam ratat s tym ze bude slaba imunita proti tetanu ...

magre
30. okt 2011

Zajtra ideme na 3 dni k svokre, tak skusim maleho nejak vybavit tak, aby som co najmenej musela varit a tak. Chcela by som s nim aspon take prechadzky v Tatrach zvladnut, mozno zajst do Aquacity... Uvidime. Ja uz mam z tych prikrmov taky mis-mas, ze sa drzim zakladnymi pravidlami a zvysok sa snazim nejak rozumne ukocirovat. Uz som na nervy z tych tip-top modernych bio mamiciek. Co sa tyka ockovania, ano, aj ja sa strasne bojim po tych vsetkych hororovych pribehoch, co boli medializovane, ale prestudovala som si zopar nazorov lekarov a rozhodla som sa, ze ho necham ockovat. Nechcem vobec nikoho presviedcat, je to len moj nazor, uz ked sme to zvladli dvakrat, tak by podla mna bola blbost to teraz bojkotovat.

siss_sz
30. okt 2011

@sirinka @wilsonka no ale smotanove jogurty - to nemaju az po roku? ze je tam vela tych bielkovin? ci to sa tyka len smotany a tvarohu? nie smotanoveho jogurtu... 😅

wilsonka
30. okt 2011

@magre zacinam mat pocit, ze k tomu dusnu v tej sukromnej teme si asi prispela aj ty, ked davas taketo komenty. 😉
blbost je podla mna to ked ockuju deti, ktore su po prve na to prilis mlade a po druhe je to ockovanie uz zbytocne kedze imunita z dvoch predchadzajucich ockovani je uz vytvorena.nie som imunolog - keby som bola mala by som asi jasno v tom co robit. ja som dala zaockovat koli tomu ze na mna okolie tlacilo a tak som povolila. inak by som pockala do dvoch rokov dietata. pri druhom mam zas dilemu ci ked nedam zaockovat, nieco nedonesie zo skolky starsia.
jedine co zvazujem este je ta tretia hexa ci dat ci nedat....mmr urcite nedam. a pokial si na vlastne oci nevidela komplikacie po ockovani, tak ani nemas vlastne preco riesit ci dat ci nedat ked to doteraz dopadlo dobre.

mianc
30. okt 2011

@siss_sz no toto by aj mňa zaújmalo.. 🙂 ale vraj smotanový jogurt má kyslú kultúru, tak je to asi o inom.. 😉

magre
30. okt 2011

@wilsonka Unahlene obvinenie, ale O.K, mas pravo na svoj nazor. Absolutne nechapem, co je na mojom nazore take, ze by mohlo vyvolavat dusno. Pisala som ho Tebe? Vnucovala som Ti svoj nazor, utocila som na Teba? Len som reagovala, kedze je to d-i-s-k-u-s-i-a, skus si ten prispevok precitat este raz a nebud utocna. Ak si to nepochopila, rada to este raz vysvetlim. Pre mna, moj konkretny pripad, pri mojom presvedceni, a kedze sme nemali ziadne komplikacie, si myslim, ze nie je dovod ho odmietnut. Uz je to pre Teba prijatelnejsie? MMR nedavam ani ja. Ako kludne si mohla reagovat na moj prispevok, ale ta prva veta- skoda tukov do klavesnice, najprv sa tam chod kuknut na moje prispevky a na to, co sa tam dialo a potom niekoho obvinuj. Nie je prijemne, ak kvoli niecomu odides inam a tu je v prvej vete niekto agresivny, aj ked ani netusi, ktora bije.

wilsonka
30. okt 2011

@magre utocna si ty , nie ja ked napises (reakciu) ze to co som napisala ze nechcem dat zaockovat treti x je blbost- aspon tak som to pochopila.
ja nie som utocna...uz som tu daky piatok. takto tu nie sme zvyknute pisat. prepac teda ak si nechcela utocit. a je to .

magre
30. okt 2011

@wilsonka No dobre, drzte sa tu. Dakujem za privitanie 🙂 Ja tiez nie som na MK ani na fore prvy vecer.

siss_sz
30. okt 2011

@magre ale neblazni...podla mna si neutocila... vynechaj tuto temu, ja sa do toho ockovania tiez nemiesam... a ostan kv.osttnym veciam... 😉

magre
30. okt 2011

@siss_sz Dakujem za podporu 😎 Mas pravdu, odteraz je to pre mna tabu a idem radsej najst nejaku peknu fotku maleho, aby som ho tu mohla prilepit 🙂 Este raz dakujem.

luciferkax
30. okt 2011

@asma ja som len chcela k tomu boleniu v krku, paralen môžeš 🙂 ale nie často 🙂 pomáha mne kloktanie slanej vody 🙂 hnusné, ale pomáha 🙂 no zašla by som za doktorom, ked je to angína ( ja som taký angínový typ), možno budú potrebné aj antibiotiká

asma
30. okt 2011

@luciferkax joj moja na take bolenie hrdla som odbornik pri malej som mala nonsstop ale teraz ma asi seklo>? alebo prievan? nemozem sa otocit ani pohnut... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

magre
30. okt 2011

Moj macko 🙂

siss_sz
30. okt 2011

@magre fesi... aky okaty 😉

mianc
30. okt 2011

@magre
@wilsonka kočky kľud, nie je táto téma o hádkach ale je na každom čo si myslí a čo urobí.. a hlavne o diskusií.. ja tiež sama neviem či dám ešte očkovať alebo nie.. akurát som chytila príručku sprievodca očkovaním čo mi strčila moja doktorka, tam je to vypísane feši, všetko hovorí pre očkovanie.. a zasa sú tu diskusie kde sú mamičky proti očkovaniu.. už mám popravde z toho guľáš.. a do toho sa tu začnete chytať za slovíčka vy..
sme dospelé ženy, matky a každá chce pre svoje dieťa to najlepšie, tak hlavne kľud a s chladnou hlavou.. 😀
ja v tom očkovaní mám aj tak stále dilemu.. čo je horšie a čo menšie zlo.. 😠

mianc
30. okt 2011

@magre aký šuhaj, to bolo ešte v lete? holá ritka.. 😀 aj my máme takých kopec

wilsonka
30. okt 2011

@mianc
@siss_sz myslim, ze sa to poklada za kyslomliecne vyrobky a tie sa mozu. ja samozrejme dam zatial len par lyziciek- este len skusame ale chuti moc🙂

mianc
30. okt 2011

@wilsonka aj ja som si to takto vysvetľovala.. a už si skúšala dať, či ešte len ideš? ja som ešte neskúšala, tak 10. má mala 8 mes. tak to by som už snaď mohla.. 🙂 no som zvedava, podľa dr. je mliečny typ, tak či mi aspoň toto bude, nakoľko ovocie bojkotuje, aj keď sa konečne so zeleninkou a mäskom konečne rozpapkáva.. 😉

mianc
30. okt 2011

inak po snorení po stránkach ohľadom očkovania som naďabila aj na toto: http://rizikaockovania.sk/spravy/stanovisko_psi...
tak a jeden človek si to môže hodiť, kým sa nejako rozhodne, ešteže do toho roka máme ako tak času si to poriadne pozrieť a rozmyslieť.. 😉

wilsonka
30. okt 2011

@asma plienka na krk, a kedze ani myolastan ani nic podobne si nemozes dat, tak toto by malo pomoct.pripadne ak mas daku emulziu na prehriatie mentolovu. hlavne tu plienku urcite si daj nahriat na radiator a zaviaz. nech ti to cim skor prejde🙂

wilsonka
30. okt 2011

@mianc uz som dala 2-3x po niekolko lyzic- ona by zjedla aj cely keby som dala. a my tiez bojkotujeme celkovo jedlo, predtym jedla ukazkovo teraz prebera.🙂 a zuby nikde stale.🙂

blavacka
30. okt 2011

@asma ahoj treba dat na to suche teplo. t.j. nahriat fenom... ziadne horuce sprchy... alebo si lahni na termofor ak mas doma...zabalit krk do salu, nech je cely den v teple, malo by to povolit, ale bude to dlhsie trvat ako s liekmi... ak by si mohla fastum gel, ale ten asi v tehotenstve nemozes :o(

careamell
30. okt 2011

@wilsonka aj my máme zuby ešte niekde za horami a dolami... 🙂 A jedlo...bojkotujeme taktiež 😒

mianc
30. okt 2011

@wilsonka tak to máte podobné ako my.. ani my nemáme ani jedného zuba.. 🙂 😉 a to už kedy vyzeralo, že už budú, ja keď jej dám prst do pusy, tak jej ich aj cítim, ale neviem si trúfnuť, kedy sa prerežú.. 😀

luciferkax
30. okt 2011

@asma ô čo ja viem, ja som mala také prejavy angíny - strpol mi akoby celý krk, zboka ma bolel, ani otáčať hlavou som nemohla...

slniecko103
30. okt 2011

@magre ahoj ja sa radsej nezapajam do takych diskusii ,iba si to precitam ved kazdy nazor je na nieco dobry a aj ja sa sem tam opytam ako a co robit a ked sa mi to nezda tak aj tak urobim podla seba.nemam rada ze musis toto a maly nemoze toto,to musis tak a tak ,ved kazde dieta je ine a neda sa porovnavat . 😀 😀

miska22200
30. okt 2011

@adelaida33 možem sa spytat aka to je husenička,ake riekanky rozprava?

amiiia
30. okt 2011

No mne doktorka vravela, že nemusím už používať LUCKU ... mám prevariť normálnu vodu .. hm ... Vám ako? Že je to kojenecká voda a tak sa odporúča do tých 6. mesiacov ... potom jogurty dovolila .. ktorý je najlepší? Viem že sa to už tu niekde riešilo, len nemám moc času to študovať 🙂 Pribináčik som skúšala, ale sa mi zdal že mu bol ťažký .. ale to je skor smotanový krém ako jogurt - to je tiež pravda 🙂

amiiia
30. okt 2011

@adelaida33 aký je emitex fusak? alebo ste ho ešte neskúšali? mne ešte neprišiel..čakám budúci týzden... 😉