Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ahoj baby, dnes som bola na poradni. 8tt ukonceny a srdiecko nikde ☹ som z toho uplne mimo. bojim sa co bude. mam prist o tyzden 😒 bola som chora a lekarma mi predpisala atb Ospamox. ani som ich nedobrala, bala som sa . a teraz toto. neviem co sa deje a ako vydrzim tyzden cakat. bojim, aby mi manzel potom nedaval vinu kvoli tym liekom ☹ a aj ja sama sebe. vy uz vidite svetky srdiecka???
@bajlinka_tn je mi to ľúto, tiež som dúfala, že u teba sa to na dobré obráti. Držím palčeky, nech máš čoskoro opäť v brušku malý poklad a tentokrát už zdravý! 😔 😉
@meusicka držím palce i tebe, aj keď u mňa to min.rok skončilo podobne. Fazuľka sa prestala vyvíjať a akcia srdca zmizla... Tiež som vtedy bola na začiatku chorá, brala som antb... a tiež som si kadečo vyčítala, ale vraj na začiatku tehu je 95% dôvod hlavne v genetickom základe plodu, napr. poškodené vajíčko... Tak si nič nevyčítaj! V každom prípade,veľa síl... 😔
@sjuzi dakujem. neviem co bude. zobrali mi krv na hcg a mam volat vo stvrtok kvoli vysledkom. mimco inac za tei dva tyzdne krasne narastlo. v ukoncenom 6tt mi bolo vidiet len dutinku a nic viac a teraz tam bol krasny maly krpec, pekne bola vidiet hlavicka, telicko, dokonca aj chrbtica sa crtala. dufam, ze to srdiecko tam bude o tyzden. 😢
Aha, tak možno len srdiečko ešte nie je vidno, možno máš posunutý termín na neskôr... Mne vtedy bohužiaľ v 12tt povedali, že plod je asi vo veľkosti 7tt a bez akcie... tak som šla na kyret hneď druhý deň ráno... ☹.
Prípadne si skús spraviť testík, lebo ak hcg slabne, tak slabne aj čiarka na teste... v opačnom prípade by si mala mať silné koľajničky... 😉
ahojte vcera som bola na ultrazvuku tak doktorka mi ukazala ako mimcu bije pekne srdiecko velmi sa tesime
v piatok nas caka scrining .... (kocky aj u Vas sa za to plati skoro 20E???)
a na ten screening nemusi ist kazdy mna vobec doki neposiela a tiez viem ze to preplaca poistovna
ak hovoríte o screeningu v 12tt tak nemusí sa ísť a aj APF testy medzi 14 a 16tt možete odmietnuť a inak tie APF testy sú velmi nepresné a v zahraničí sa ani nerobia u nás tak vela žien chodí pre podozrenie na aminocentézu a nakoniec z tých žien má 99% zdravé deti
@mirip ten skrining v 12tt podla mna je dolezity. zistuju sa tam totiz vsetky trizomie a nie len down. je tu aj trizomia 13. (patauov sy) a trizomia 18.chromozomu (edwardsov sy). ide o to, ze tieto trizomie su zlucitelne zo zivotom, ale dieta sa doziva max 2.mesiacov zivota. a to by som radsej chcela vediet teraz a riesit to hned ako po porode prezivat take trapenie..
ja podla ultrazvuku som v dvanastom tyzdni a nerobili mi ziadny test az o mesiac mi budu robit neake odbery
bajlinka je mi to hrzone luto ☹ ale dufam ze coskoro ti na testiku zasvietia opat dve ciarocky a dotiahnes to do krasneho konca 😉 budem drzat velmi palce!
Ahojte, mozem sa pridat?
@bajlinka_tn, je mi to luto ☹
@bajlinka_tn ja tebe prajem aby si to uz coskoro dotahovala do uspesneho konca, drzim palceky do buducna..
@papty servus, vitaj , tesime sa 🙂
Ahojte ja by som sa chcela spytat ci niektora z vas nevie ako to je so skolou prihlasila som sa na maturitu a prijali ma 🙂 co sa aj tesim no neviem ci sa da studovat externe ked si na materskej.Tak vsetko sa mi skomplikovalo uz som bola prijata ked som zistila ze som tehotna a uz by som sa nechcela odhlasit naviem co mam spravit ☹ ci to vobec zvladnem 😅 ???
ahojte kocky, tak ja mam za sebou prvu poradnu, dostali sme teh.knizku, tak sa z nej vytesujem. sme 9tt+6a mame 2,2cm. nie je to malo na taky tyzden? ake velke su vase mimca?
@andiekens - ta sestricka mi to tak potichucky hovorila akoby sa bala a nevedela mi presne vysvetlit ze preco... ze teraz uz niektore ukony nepreplaca ZP holky a co mam robit ked to tu nikde inde nerobia :(
ja tie peniazky uz mam pripravene na ten scrining je mi len luto ze :( mam pocit ze niektori dokori vyuzivaju to ze nam na zdravi dietatok zalezi tak ze zaplatime hocikolko...
jedna sa o 2D v kombinacii s 3D ultrazukom ja som bola na tom istom pracovisku aj pri prvom dietati a neplatila som nic hmmm neviem co sa za ten cas zmenilo ...

@bajlinka_tn je mi to veeeelmi luto ☹ ja sa tiez tak pozeram na veci, ze proste sa to malo stat aj ked to boli. ono sa potom clovek lahsie vyrovnava s realitou.. drzim vsetky prstiky a prajem skore zotavenie tela, ale aj duse.