icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

bebulik
autor
11. aug 2010

@adka84 🙂 ahojky aj ja sa uz tesim na tehu knizku len moja doky mala dovcu takze mi ju vypisu az na buduci tyzden dufam

bebulik
autor
11. aug 2010

@andiekens idem teraz v piatok lebo potom maju dovolenku a po dovolenke zevraj je uz neskoro to z som bola uz v 13 t

kuriatko21
11. aug 2010

Caute buduce maminky, pridavam sa k vam, teda ak sa sem este zmestim, je vas tu uz haba kuk.. to bude marcovych babätiek! 😀

bebulik
autor
11. aug 2010

@kuriatko21 jasne super gratulujeme 🙂

priadka
11. aug 2010

@adka84 aj ja som bola vcera na kontrole, tiez sa tesim z tehotenskej knizky a robili aj ultrazvuk - sme 10+0 a babatko ma 30 mm.

Prikladam link na odborny clanok o sonografii v 1. trimestri, takmer na zaciatku najdete tabulku s 3 stlpcami - 1. stlpec je velkost gestacneho vaku, 2. stlpec velkost embrya a 3. stlpec gestacny vek:

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www....

kuriatko21
11. aug 2010

Baby chcela som sa vas spytat, ci ste sa niektora nestretli s opuchmi a vyrazkami, ktore vyzeraju ako ekzem v tomto stadiu tehotenstva? ja som sa s tym plahocila asi tri dni, stale sa objavovali nove, lekar mi povedal, ze to vyzera byt alergicka reakcia. Doteraz som nikdy na nic alergicka nebola...predpisal mi nejake lieky, ale mam obavy ich uzivat...navyse sa mi zda, ze sa to zlepsilo same od seba...

evaka
11. aug 2010

@kuriatko21 mne sa pri prvom tehu hned na zaciatku urobili vyrazky, dokonca par bradavic, hrozne sa mi zhorsila plet a nepotesim, zmizlo to par tyzdnov po porode. Dokonca a par bodiek s podkoznym tukom, ktore mam dodnes. Nikdy predtym som podobne problemy nemala. Ale je to asi ine, pokial mas ekzem to uz nie je sranda. Aj ta to svrbi?

kuriatko21
11. aug 2010

@evaka lekar povedal, ze to ekzem nie je, tak uvidime. dneska to vyzera uz ovela lepsie. svrbelo to vcelku dost, ale vzdy len na zaciatku. velmi dufam, ze to nejako prejde a ze to enbude mat vplyv na babo... Inak tento tyzden je nejaky iny, doteraz som v noci nemohla spat, najviac tak 2-3 hodinky a potom az rano zase na chvilu a teraz by som spala stale... 😅 asi bude takychto vykyvov ovela viac, tak si budem musiet zvyknut.. je to moje prve tehu, tak sa vsetkemu cudujem.. 😀

adka84
11. aug 2010

@bebulik no tak drzim palce, nech je vsetko o.k.

andiekens
11. aug 2010

ja som dnes po dalsich krvnych testoch v inej nemocnici s inym labakom a na moju obrovsku radost mam po 10 dnoch trombocyty v norme. aj ked sice len ltt, ale su tam 🙂 o 10 dni dalsie dobery, tak som zvedava, ale hlavne spokojna a mozem kludne spat 😵

erika1983
11. aug 2010

@andiekens no vidis treba len myslieť pozitívne 🙂 a všetko bude v poriadku
baby ešte vám je stále zle , lebo u mna to stále ešte pretrvava 😖
vítam všetky nové budúce maminy 😀 sa tu rozmnožujeme
ja idem do poradne 31.8. vám kedy dali dalsi termín poradne? pri Frederike som nechodila takto často

veronikapp
11. aug 2010

ahojte...tiež vítam nové tehulky 🙂
@andiekens sa teším s tebou, že je to ok 😉

ja idem do poradne 17.8, neviem sa dočkať, lebo pred dvoma týždňami ešte nebolo srdiečko, tak dúfam, že bude všetko ok a srdiečko konečne uvidím...

nellie_
11. aug 2010

Ahojte.. tak od pondelka uz aj ja oficialne patrim medzi vas.. 😉 v pondelok som bola 6tt+6 a babo malo 9mm a krasne mu bilo srdiecko 😵 😵 😵
teraz som objednana na 23.8. na dalsie sono - ale teraz uz zvonka cez brusko a nie vnutorne.... a chcem sa vas spytat, kedy sa robia tie prvotne odbery krvi??

andiekens
11. aug 2010

@veronikapp @erika1983 dakujem vam baby.. nie je luxusnejsi pocit ako vediet, ze sme obaja v poriadku 😵
@nellie_ mne boli prve odbery tych 7 skumaviek brane v 8tt+6 a tiez mam dalsiu poradnu aj odbery 23. augustaa 🙂

nellie_
11. aug 2010

@andiekens - no u mna je to troska komplikovanejsie... ja som totiz teraz zacala chodit na kliniku kde sa venuju parom co sa im dlhsie nedari otehotniet - a podarilo sa nam aj tak bez ich pomoci - uplne prirodzene po 2,5 roku snazenia 🙂 🙂 no a na sono som bola tam v centre a oni ma musia vypisat a az potom idem ku mojej gynekologicke ale ta ma dovolenku az do 6.9. - tak dufam ze to nebude neskoro na tie prvotne odbery.... 😅 😅 😅
to uz budem 11 tt.....

andiekens
11. aug 2010

@nellie_ tie prvotne odbery su klasika, krvny obraz, biochemia, toxoplazmoza, syfilis a atd. takze to ti spravia aj potom a prvy skrining stihas v pohode. takze sa nemusis obavat. a gratulujeem ! 🙂 musel to byt prenaadherny pocit po tych 2 rokoch objavit // 😵 my sme zas vobec neplanovali, ale tak nejako to zvladneme. mna akurat caka posledny statnicovy rocnik totiz. ale ako sa vravi, radsej teraz ako nikdy 🙂

nellie_
11. aug 2010

@andiekens - diky za ozrejmenie.. 🙂 takze to bude v pohode ked mi odbery spravia potom...
a veru bol to nadherny pocit.. // som vycikala na tretie vyrocie nasej svadby... 😵 😵 😵
neboj, jasne ze to zvladnete 🙂 🙂 😉

dominika29
11. aug 2010

ahojte, ja mam termin 2.3.2011, takze momentalne som v 11. tyzdni...len v maji sme mali svadbu a hned na prvy krat sa nam podarilo babatko 🙂 velmi sa tesime....
trapia aj vas nevolnosti? 😒 ja mam stale zaludok jak na vode... a som dost unavena, ale inak super...momentalne sme v norsku, takze prvy ultrazvuk budem abslvovat az na sk v 15. tyzdni...dufam, ze vsetko bude ok....bola som tu aj u dr.ale tak tu mi brali len krv a zistili, ze mam malo zeleza....prvy ultrazvuk tu robia az 18. tyzdni...
som rada, ze som nasla marcovcatka 2011....🙂

kocica43
11. aug 2010

ahoj ano. 8.3.2011

kocica43
11. aug 2010

@mirip ahoj aj mne vychadza 8.3.2011 tak isto dufam, ze maly bude mat surodenca

kuriatko21
11. aug 2010

dakujem za privitanie, veru nas tu je uz neurekom. mne je tiez zle stale, povedala by som, ze asi aj viac a viac. so zachodom sa sice este nerozpravam, ale dufam, ze tie nevolnosti nebudu pocas celeho tehu.. Inac ja ked som bola na prvej navsteve u lekara, co bolo v 6tt, tak mi akurat spravil ultrazvuk, vysetril prsia a to bolo vsetko. ziadne odbery, ziadny pokec... teraz mam ist k nemu zase 27.8., tak uvidime..

martinkaastefanek
11. aug 2010

@kuriatko21 no mne je akosi tiez viac zle, teda nebolo mi vobec nic a teraz ma nejako zacina naduvat, bolia ma z toho vnutornosti a ide na mna zapcha..tiez dufam ze to coskoro prejde.Ja idem na najblizsiu kontrolu az 26.8.dost neskoro ale tak asi im to staci, ja uz mam za sebou prve odbery, tehu knizku a 26.pokracujeme...

sakura
11. aug 2010

ahojte 🙂
tak aj ja sa k vám chcem pridať 🙂 Tiež čakáme bábo v marci 🙂

@kuriatko21
aj ja mám problémy so žalúdkom 😝 . Na pokec s wc misou to ešte nie je ale mám stále akoby takú ťažobu 😖 a som stále unavená...
Ja mám zatial za sebou 2 ultrazvuky, prvý keď malo bábo 5mm a druhý keď malo 8 mm. Vraj tie prvotné vyšetrenia - tých vela skúmaviek mi budú robiť až v 10 týždni...

martinkaastefanek
11. aug 2010

@sakura vitaj medzi nami 🙂
5mm, a 8mm, bol asi gestacny vacok, v ktorom je babenko ukryte, na dietatko by to bolo privela.
mne robili prve krvne testyv 9tt v 12tt budu robit dalsie

martinkaastefanek
11. aug 2010

@sirinka no neviem, my sme zaciatkom 9tt merali 1,5mm a to nas doktor posunul o dva dni, tiez mam niekolko literetur a sledujem to.. 🙂

sirinka
11. aug 2010

@martinkaastefanek 1,5mm??? nie cm? to je fakt hrozne malo na koniec druheho mesiaca...

martinkaastefanek
11. aug 2010

@sirinka podla tej tehotenskej kalkulacky v 8tt by malo byt max2mm, tak 5mmsa mi zda dost..

sirinka
11. aug 2010

@martinkaastefanek idem na kontrolu zajtra, som zvedava, kolko nameria a sa ho na to aj spytam, ze co presne meria...ale doteraz mi meral vzdy od hlavicky po kostrc pri prvych detoch...

martinkaastefanek
11. aug 2010