icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

asma
25. nov 2011

@slniecko103
@careamell babulky mi tuto sosovicu varime casto len som nevedela ze ju moze aj mala super tak jej uvarim... myslite ze mozem aj s maskom a trebars cestovinou ako to zahustit tym???

mis_ka
25. nov 2011

@asma mozes s cim chces, ja ju vacsinou varim s korenovou zeleninou (mrkva, petrzlen, kalerab), zda sa mi, ze sa to k nej chutovo hodi a malemu to chuti. vysledok je taky akokeby privarok.

ivi163
25. nov 2011

@amiiia super ze cvikla chutila. Nasa mala pri papani cvikle kychla, cervene bodky boli vsade...chvilu som to predychavala 😉

amiiia
25. nov 2011

@ivi163 No to mi hovor 🙂)) Zarýpané bolo všetko okolo...ale supiš..chutilo a to som rada...opäť niečo nové do jedálníčka 😉

ivi163
26. nov 2011

babulky, ked sa doma nase deticky stavaju k nabytku a zacinaju tapkat prve krocky je dobre im davat papucky , alebo ich nechat bose? Nerada by som bola ak by mala Luci ploche nozky...hm

ladytt
26. nov 2011

@ivi163 Ja dávam capačky, lebo sa mu veľmi šmýkalo iba v ponožkách. Môžeš si prečítať tento článok tam je o tom viac http://babetko.rodinka.sk/babetka/starostlivost... . My máme také s tenučkou podrážkou nie tou trojvrstvovou na doma zatiaľ stačí.

asma
26. nov 2011

baby dnes mame stav nudze.... tak malej som sa chystala varit tu sosovicu ale pokazil sa nam sporak , opravar tu sice bol ale trvalo mu to vecnosť to opraviť, tak som vitiahla el. gril a robili sme zemiacky iba s maslom a mrkvicku a taku zeleninku.. malej velmi chutilo a moje krsna malo uplnu zabavu ze grilujeme vnutri tak upiekol vsetky parky co sme mali v chladnicke..

careamell
27. nov 2011

@asma
My sme včera tiež varili tú šošovicu, len maminka ju spravila nejakú riedku 😖 Malinký ju nechcel jesť lyžičkou, tak som mu ju dala do pohárika a polievočku sme vypili 🙂 No, šikovná som ja kuchárka.
Tento týždeň hádam už objednám vianočné darčeky, aby som nestresovala s tým, kedy to príde. Jaj a začnem s vianočným upratovaním.
@ladytt ja som Rebeke pred 7 rokmi kúpila topánočky, také kožené s tvrdou podrážkou, kotníkové, aby jej to držalo nožičku, teda to mi poradila mama. Malinkému som ešte nekupovala, ale už viem, aké kúpiť nemám. 😉 Vyberiem nejaké z tej stránky, čo je v tom článku. 🙂

magre
27. nov 2011

Ahoj! Tak, ja uz mam doma lezuna 🙂 Uz gazduje po celom dome a ja ho furt zachranujem, kos je jeho oblubena destinacia 😀 Vsetko ho zaujima, trenuje pinzetovy uchop, vsetko si vie chytit. Kupili sme mu na vianoce odrazadlo, tak sme ho skusali vozit, pekne sam vylozil nohy hore a ked sme zastali tak sa mykal, az kym zase nesiel 😀 Sosovica, aj hrasok mu chutia, papa naozaj ukazkovo, tak sa tesim 🙂 V noci sa stale budi, ale uz nechce pit, len postiskat a chytit mi ruku 🙂

careamell
27. nov 2011

Máme prvý zub, náhodou sme ho našli 🙂

mianc
27. nov 2011

@careamell jeee... tak to gratuľujeme.. 🙂

nelle
27. nov 2011

@careamell Ahoj, čítala som spred pár dní tvoj príspevok o tom, že tvojmu drobcovi pomohla na tuhšiu stolicu kaša z ovsenných vločiek - vieš mi k tomu niečo bližšie napísať? To si varila ty, alebo si kúpila nejakú hotovú? môj drobec sa relatívne dosť trápi pri vyprázdňovaní, tak by som jej rada pomohla..vďaka 😉

magre
27. nov 2011

@nelle Sorry, ze odpovedam, ked si sa ma nepytala, ale mojmu vzdy pomoze slivkova vyziva, teraz dokonca je hamanek slivkova, v takych teglikoch, dva v baleni, ovocna predsnidavka sa to asi vola a to obsahuje 100% ovocia... Mozno by pomohlo, keby si to davala preventivne, napr. kazdy druhy, treti den...

careamell
28. nov 2011

@nelle Aj včera som malému robila kašu z ovsených vločiek, lebo strašne tlačil pri kakaní.
Jemné ovsené vločky som zaliala prevarenou vodou, pridala som mu aj trocha pohánkových vločiek. Nechala som napučať, dokým to nezmäklo, pridala som nadrhnuté jablčko a aby mu to chutilo, dala som mu do toho aj pár lyžíc bieleho jogurtu, asi dve. Chutilo nám. Ja kaše nekupujem, robím si ich doma.
A potom som mu dala aj slivkovej šťavy od Hipp, trocha zriedenej s vodou. 🙂
Poskúšaj, uvidíš, čo zapasuje vám. 🙂

adelaida33
28. nov 2011

@amiiia ahoj, tak moja dr. len gúľala očami a upokojujúco sa usmievala nad info o zastupujúcej dr.. odporúčala mi dojčiť určite do roka a potom už, ako to ja i malý budeme chcieť a cítiť... a aj ako to sama príroda zariadi...

inak, kočky, jogurty mi dr. odporúčala tie, kde sa v zložení píše mlieko. vraj do roka isto nemám dávať tie, kde je v zložení smotana, alebo aj mlieko, aj smotana. a, samozrejme, bez umelých farbív a konzervantov. hm.

amiiia
28. nov 2011

@adelaida33 no tak aspoň, že ona je normálna a jej reakcia adekvátna k situácii 😉 tak Ťa trochu upokojila, vlastne utvrdila v názore, čo si si aj myslela...

...najlepšie by bolo povedať presný druh ktorý jogurt, lebo v tom mám už dosť chaos... 😒 skoro vo všetkých je niečo čo sa "nemôže" ... študovať v obchode to zloženie a je milion jogurtov...ale myslím, že ak malým nie je zle z tých čo obsahujú smotanu, tak v poho ...

careamell
28. nov 2011

@amiiia
@adelaida33 V Hollandii nie je smotana, podla mňa je to naj jogurt. Kupujeme už len ten. 🙂 Vo Zvolenskom je smotana.

asma
28. nov 2011

@careamell aj ja ho kupujem len ta moja mrška nezje ani za svet biely ju z toho normalne napina tak jej tam bud dam nastruhane jablcko, banan, alebo vanilkovy som minule dala...

ja som bola v DM ke a tam mali od 7 mesiacov vyzivy ze morska stuka, zelenina a take,, mala mi z obchodu nezje takze zajtra jej vyskusam urobit ryre a k tomu štuku.. ocino chodi na sukromne jazero tak dam taku, viem ze jej nic neni a z obchodu tie vselijake pomlete si netrufam...

sirinka
28. nov 2011

@amiiia moje oblubene jogurty...banovecky smotanovy, tesco smotanovy, jihocesky tradicny v skle, hollandia a nakoniec aj zvolensky smotanovy, ale ten v poslednej dobe sa trosku pohorsil...

amiiia
28. nov 2011

@sirinka a neva teda, že tam je poväčšine smotana - resp. nemala si nejaký "bruškovský" problém 🙂 alebo to netreba tak vážne riešiť 😉

amiiia
28. nov 2011

@asma ja som síce dávala z "obchodu" lososa a pstruha zjedol mi to, ale veru "domáce je domáce"... odtiaľto som mu objednala na skúšku pár vecí... talianska dojčenská výživa...pre prípad, že sme mimo domu... http://www.baby-food.sk/rybaci-prikrmy-6m-c-16_... 😉

sirinka
28. nov 2011

@amiiia mojim nevadilo...v akom zmysle by to mal byt problem?
pre spravny vyvin a fungovanie nervovej sustavy a mozgu su tuky nesmierne dolezite, preto ta smotana v jogurte pre deticky je vhodna...odtucnene vyrobky u deti nemaju co hladat, vacsinou su v nich prirodzene a pre deti dolezite veci nahradzane umelymi a nebezpecnymi nahradami...

adelaida33
28. nov 2011

@amiiia hej 🙂 , som rada, že máme takú dr., vyhovuje mi.
čo sa týka presných názvov jogurtov, ťažko univerzálne všetky vymenovať, lebo u nás majú v každom ochode iné, ale tie, čo som mala posledné dni doma a isto sú bez smotany - hollandia (selský) jogurt, probia (rajo), jogurt hm (humenská mliekareň). ale vždy to skontrolujem, či zloženie "už" náhodou nezmenili... veľa času mi to pri nákupe nezaberá 😉 .

adelaida33
28. nov 2011

@careamell jasné, keď vám vyhovuje len ten jogurt. my ich doma striedame, aj malému, aj nám. čo sa týka smotany, presne, je v zvolenskom, bánoveckom, aj v tesco pravom jogurte je pridaná a neviem ešte kde... je toho viac, treba fakt len čítať 😒 .

adelaida33
28. nov 2011

@asma v pohode 😉 , aj ja malému šibnem do bieleho jogurtu bud trochu nejakého čerstvého ovocia alebo výživky.

sirinka
28. nov 2011

@adelaida33 a preco nie smotanovy jogurt?

adelaida33
28. nov 2011

@amiiia nejde o bruškový problém. @sirinka
neviem, ako vám vysvetľujú vaši dr., ale mne naša vysvetlila, že smotana by sa do jedného roku nemala presne ako tvaroh... kvôli vyššiemu obsahu bielkovín než je pre taký malinký organizmus zdravé... ak si to dobre pamätám. a, samozrejme, nízkotučné výrobky v žiadnom prípade min. do 2-3 rokov veku dieťaťa, ale to sa vlastne nikto nepýtal 😀 .

adelaida33
28. nov 2011

inak, mohli by ste to overiť u vašich dr. alebo neviem kde..., aby sme vedeli viac.

sirinka
28. nov 2011

@adelaida33
smotana je mliecny tuk, nema preco obsahovat viac bielkovin ako mlieko, prave naopak...
rozdiel medzi obycajnym a smotanovym jogurtom je iba v mnozstve tuku, kde pri obycajnom je to okolo 3% a smotanovy ho ma okolo 10%

sirinka
28. nov 2011

@adelaida33 tvaroh je akysi koncentrat kaseinovej bielkoviny, navyse sa len tazko a pomaly vstrebava, preto az od roka
Tvaroh vzniká srážením mléčné bílkoviny kaseinu. S ohledem na svoji strukturu se kasein chová odlišně od trávení např. syrovátkových (Whey) proteinů. Ty jsou tráveny a tělem zužitkovány poměrně rychle, kasein je tráven podstatně pomaleji. Po spolknutí vytvoří v žaludku formu jakéhosi gelu. Tato schopnost vytvoření sraženiny z něj dělá velmi efektivní a pohotový zdroj aminokyselin zdroj výživy, neboť představuje vytrvalý zdroj aminokyselin proudících do krevního běhu a to po velmi dlouhou dobu 7 až 8 hodin. Jak už vyplývá z výše uvedeného, kasein je používán atlety, kulturisty a dalšími sportovci jako zdroj pomalu se trávícího proteinu. Pomalé uvolňování aminokyselin do krevního oběhu má anti-katabolický efekt pro tělo, dlouhotrvající pozitivní dusíkovou bilanci a znemožňuje poškození svalů. Z uvedeného důvodu jej sportovci obvykle konzumují před spaním, aby v co možná nejvyšší míře zabránili katabolismu. Co se týká dietního režimu, má tvaroh málo kalorií: Netučný tvaroh (tzv. zelený) má ve 100 gramech jen 290 kJ. Ale ani u ostatních druhů to není s jouly žádná katastrofa. Jemný polotučný (modrý) jich má ve 100 gramech 456, tvrdý (na strouhání) 538 a tučný (červený) 770. Tvaroh v „light“ podobě je téměř bez tuku, a přesto přináší do organismu pro zdraví důležité bílkoviny. Jinak ještě k problémům trávení: komplikace jsou u lidí alergických na laktózu, co je zas jiná kapitola.