Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
*Baby, aj niektoré z vašich detičiek máva také záchvaty zlosti? Ako to riešite? Ja u neviem,ale v poslednej dobe sa nám často stáva, že drobček je úplne ako šiši, len plače, spúča sa, nechce ani papať, ani piť ani sa pritúliť, niekedy ho to prejde hneď aj sa smeje niekedy aj hodinu plače, vždy sa ho pokúšam niečím zaujať, ale nie vždy to zaberá. Už som si vypočula zas... vraj ho mám nechať samého vyzúriť.... myslíte, že to bude mať pozitívny efekt?
@ladytt http://www.knihcentrum.sk/balicek-navod-na-prez... tu je tá kniha za dobrú cenu... mám ju tiež - aj ked nie je najlacnejšia ale oplatí sa... sú tam super rady ... a je to písané takým moderným štýlom...
... čo sa týka tých výbuchov zlosti..u nás to malý začal praktizovať tak dva týždne dozadu... tiež to dovtedy nerobil, za hocičo sa rozplače (hlavne ked mu niečo nedám) .. v aute katastrofa ked ideme... nevydrží, vzpiera sa mi v autosedačke...ja neviem...niekedy si ho "nevšímam" inokedy sa snažím odvrátiť pozornosť na niečo iné..podľa toho o čo ide 😉 alebo sa za niečím načahuje, nedočiahne to tak začne plakať...to sú také stavy ..ale myslím že to prejde..to majú také obdobie teraz... 😒
@ladytt
Recepty sú bez mäsa, ale ja pridávam. Základom je obilnina alebo strukovina. Sú tam vzorové jedálne lístky, ako na zimu, tak i leto. Od 7. do ukončeného 9. mesiaca sú tam recepty:
Na raňajky:
1. pšenová kaša+ banánové pyré
2. kukuričná kaša+ jablkové pyré+ 1 lyžica pomixovaných čučoriedok
3. pohánková kaša+banánové pyré
4. ryžová kaša+jablkové pyré+čučoriedky
5. ovsená kaša+jablkové pyré+biely jogurt
Na obed:
1. pohánková kaša+brokolicové pyré+mrkvové pyré+olej
2. kaša z červenej šošovice+pyré zo sladkých zemiakov+porové pyré+biely jogurt+olej
3. cícerová kaša+ zemiakové pyré+brokolicové pyré+ žĺtok+olej
4.ryžová kaša+hráškové pyré
Na večeru:
1. ryžová kaša+ banánové pyré+avokádové pyré+biely jogurt
2. pšenová kaša+karfiolové pyré+olej
3. pšenovej kaše+mungovej kaše+porové pyré+olej
4. ovsenej kaše+ avokádové pyré+ biely jogurt
5. pšenovej kaše+ mrkvové pyré+ olej
Kaše:
Ovsená-vločky namočíš do horúcej vody a necháš napučať, pomixuješ
Pšeno- povaríš vo vode
Cícer- namočíš na 6 hod. do vody, potom uvaríš
Mungo fazulka- namočíš na deň do vody, uvaríš
Ryžová- ja mám instantnú, ale robila som aj z naturálnej ryže
Červená šošovica- uvaríš vo vode
Pyré zo zeleninky, uvaríš, pomixuješ.
Malému chutí naozaj všetko, ale najviac asi pšeno, červená šošovica, pohánka a ryža. 🙂 Poskúšaj, uvidíš..
Kniha sa inak oplatí, ak nie kvôli receptom, tak je zaujímavá na čítanie 🙂
...tiež si Vaši drobci všetko ale úplne všetko dávajú do úst? dnes som mu vyťahovala papiere z úst... strašne sa bojím aby volačo neprehltol...boli sme na návšteve..postavil sa k stolu a pchal si chipsy do úst - to sme sa sekundu nepozerali...ale inak kompletne všetko... 😠 každý den umývam podlahy a tak veci drobné..ale je isté že nájde všetko aj v tom poslednom rohu čo neustriehnem jaj!
@dadka1010 My sme mali tiež také obdobie, že som kojila 4x za noc a mala som pocit, že to bude častejšie a častejšie. Preto som si raz povedala dosť a papať som jej nedala, ani o hodinku ked plakala až o 5tej ráno, ked som si povedala, že už môže byť hladná alebo smädná. Bolo to ťažké, ale stále som si opakovala v duchu, že bude to pre nu lepšie ked sa naučí cez noc spať a nie sa budiť každú hodinku, a tiež som si musela byť istá že sa večer dobre napapala a hladná nieje. Po týždni sme sa dopracovali k tomu, že sa zobula až o tej 5tej ráno, dala cicík a spala ešte do 7mej. sem ta sa v noci prebudí a začne plakať, ale bud po 5-10min sa ukludní a spí dalej alebo jej dám dudku. Spí sama vo svojej izbe, vo svojej posteli a ja nechám pootvorené dvere aby som ju počula a ešte mám zapnutú aj pestúnku. Možno sa to zdá niekomu drastické, ale ja som sa presvedčila o tom, že je to z trucu, že len skúša ako fungujeme /hehe ja sa len trošku preberiem, zaplačem a mama je tu hned s cicíkom, super./ Ked videla, že cicík som sa rozhodla jej nedať, jasné že vrieskala este viac a viac ale hned ako pochopila, že nemienim zmeniť rozhodnutie, v momente bola ticho, otočila sa a spala. /tú 1.noc to trvalo skoro hodinu 😒 ale každou nocou sa to sklacovalo o 15 min./
Bolo to tažké, trhalo mi srdce ale teraz som rada, že sme to vyskúšali, vydržali a sme len s jedným kojením nad ránom. Hlavne netreba podlahnúť plaču, inak sa dostanete na začiatok a dieťa bude ešte viac zmatené. Prajem veľa šťastia 😉
@gm
Väčšina detí do cca 1 roka si prejde obdobím častého budenia. Po prvom roku sa pomaly začnú fázy hlbokého, súvislého spánku predlžovať bez ohľadu na to, či bábätko “učíme” spať alebo to necháme len tak plynúť. My sa kojíme tak 3 krát za noc a zrovna dnes sa malý budil dosť často.
Neviem si predstaviť, že by som ho nechala vyplakať, aby si zvykal, že ho dojčiť jednoducho nebudem, lebo sa chcem vyspať. Myslím, že materstvo v tomto prvom roku dieťaťa je aj o prebdených nociach.
Je to ale určite vec názoru.
Baby skusal uz niekto aj obycajnu sosovicu varit pre deti?lebo zijem v zahranici a neviem tu kupit cervenu
Dakujem vam tak to musime skusit a este babenky ak by stw mi vedeli povedat ako sa robi cicerova kasicka bola by som vam vdacna 🙂
Baby existuje nieco co uhalci mozno aj urychly aby sa zubky skor prerezali ????
@mayka103 no my máme dva dole...teraz sa mu prerezal horný jeden a ide aj druhý..ale dosť dlho to trvalo a stým horným sa dosť natrápil...tie dva dolné mu vyšli asi v šiestich mesiacoch...a teraz až ten ďalší...možno Tvojmu idú naraz všetky, lebo fakt tieto zuby sú strááášne individuálna záležitosť...ale verím že už máš dosť...snáď čoskoro vyjdú 😒
tak aj ja dufam ze uz coskoro vyjdu...ved drobec ma uz 10 mesiacov a stale nic ☹ ☹ ☹ dnes bol taky zly,ze normalne by som povedala ze rano sa zobudy a bude mat v puse cely chrup 🙂 🙂 no ved uvidime ze co to bude
@mis_ka no super 🙂 , tak ste na neurologii dobre obstali, chvalabohu, ze to nie je nic vazne. ba az nad ocakavania dobre, ked vam dali aj ten zaznam, ze neodporucaju dalsie ockovanie. a ake konkretne cviky na chrbatik vam odporucali z baby gymnastiky?
co navarit drobcekovi na obed????uz fakt neviem co vymysliet 🙂

@ladytt Sú tam recepty do 6 rokov. Ak chceš, môžem ti nejaké napísať 🙂