icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

careamell
4. jan 2012

Nemáte niektorá skúsenosť so sterilizovaním zeleninových príkrmov? Myslíte, že by som mohla aj mäso pridať? Dlho by som to neskladovala, ideme do Tatier, len na 3 dni a mám dilemu, ako tam prestravovať malého 😒

ladytt
4. jan 2012

@siss_sz Veď to aj ja som chcela len vodou umyvať alebo utierať, ale zas som len pri tých brúskoch 🙂 A s tými separačkami sa preto pýtam, že mi to nejak nejde dolu 😅

adelaida33
4. jan 2012

@ladytt ja síce nelátkujem, zato poctivo používam len vodu, žiadne vlhčené utierky 😉

ladytt
4. jan 2012

@adelaida33 Tak to ta obdivujem ja ledva chytím drobca, prebalím a vyutieram a to všetko v pokluse, on sa nezastaví ani pri prebalovaní 😀 😀 pod vodu ide iba pokakaní, to sa už inak nedá 🙂

adelaida33
4. jan 2012

@ladytt 😀 😀 😀 máš to už podstatne zložitejšie 😉 , ja som bola nútená používať len vodu v podstate od jeho narodenia, lebo jeho pokožka na riťulke a okolí neznesie žiadne vlh.utierky. moje zlatko ešte neštvornožkuje, takže ja sa toľko nenatrápim... ktovie, ako to bude potom 😅 .

careamell
4. jan 2012

@ladytt Ani ja nepoužívam obrúsky, kúpila som ich, keď mal malý dva mesiace a doteraz ich mám v prebaľovacej taške. Tiež sa umývame a ako adelaida33 tiež neštvornožkujeme 🙂 Tak uvidíme neskôr...

ladytt
4. jan 2012

@careamell
@adelaida33 Tak dlho sa odhodlávam na to, že ich prestanem úplne používať, kým bol menší bolo to v pohode, kým sme boli doma bolo dobré aj umývadlo 🙂

lisjanka
4. jan 2012

@adelaida33 a moja štvornožkuje iba na posteli po zemi vôbec nechce alebo nevie,ale zato sa začala postavovať v postielke tak len ju kontrolujem lebo ona sa pustí a už padá a bojím sa aby sa nebuchla......tak sa teším keď si už bude istá že vie aj spadnúť.... 😅

amiiia
4. jan 2012

@adelaida33 tiež sa len plazí Martinko? Adam ten sa plazí...včera začal síce trochu štvornožkovať, ale len na krátku vzdialenosť...keď sa chce rýchlo niekam dostať tak šup späť na brucho a ide ako také malé komando ... 🙂

gabika783
4. jan 2012

ahojte baby... čítam, že aj vy máte problémy s uspávaním spaním a nespaním.
🙂
No my sa uspávame veľmi zle... sú to večerné boje.. kto z koho. Nočný spánok "už" neriešim a denní má ukážkový. Večer však moja nervozita z celého dňa vrcholí a to sa premieta aj do môjho uspávania.. ktoré by som chcela zmáknúť najradšej za 5 minút. Maťko však má o tom inú predstavu a preto ťaháme večerné rekordy v neuspávaní.. a mne vždy nervičky... 🙂)
A vždy keď už nevládzem.. a potrebujem podporiť som veľmi rada keď nájdem to "SPRAVNE" povzbudenie. To, že je správne viem.. podľa toho, že netrápi mňa a hlavne DIEŤATKO!!! ale to asi cítite samé.
Skúste si prečítať tento článok čo som sem zavesila...
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/gabika783/cl...
ja som sa s tým už zmierila.. nakoľko som nazhromaždila... a stále aj zhromažďujem vlastné poznatky, že je to proste... tak.. ako sa to tam píše. Deti sa nenaučia samé spávať šibnutím zázračného prútika a ani žiadnou "zaručenou" metódou. A to isté platí s nočným budením.
Prajem krásne nevyspaté noci... s pocitom dolámaných všetkých kostí... každé ráno.. a 10 tankov po tele na dôvažok... 😀 (neurazte sa na mňa 😵 )

xena1
5. jan 2012

ahojte citam ze tu rozoberate problemy so zaspavanim a spanim deticiek....aj my sm emali ten problem hodinove uspavania,budenia sa v noci a potom som bola nervozna vycerpana a samozrejme aj dieta...teraz mam pokoj az na par situacii ked nam idu zubky,ci ockovanie...polozim do postielky a odidem,z nocnych budeni sa stalo az nadranom alebo uplne rano...teda dovolim si tvrdit po 3osobnych skusenostiach s mojimi detmi da sa dieta naucit spat same...pomohla mi k tomu kniha ktoru som si stiahla z netu....viem co prezivate a nezavidim ani jednej ale nezmierujte sa stym lebo da sa to riesit,len to chce cas a pevne nervy a odmenou je kludne babo a vyspata mamina plna energie

sirinka
5. jan 2012

@xena1 2-3 strany dozadu som sa uz k tej knihe vyjadrila. ja mam tiez tri deti a viem, ze aj bez tej knihy sa naucia zaspavat same a da sa to neskor ovela jednoduchsie docielit, len v trosku vyssom veku. mne to za to nestoji, aby som teraz to babatko nechala vyrevat az do vycerpania a takto ho ucit na samostatne zaspavanie este pred prvym rokom. dieta je plne odkazane na rodicov, nevie slovne ani nijako inac vyjadrit, ze nieco chce, ci potrebuje ako placom a ukazat mu, ze jeho jediny sposob komunikacie odignorujeme nie je podla mna to spravne riesenie...to je moj nazor.

ladytt
5. jan 2012

@careamell Tak dnes ideme skúsiť ako bude chutiť cicerovo-zemiakovo- brokolicová kombinácia 🙂

gabika783
5. jan 2012

@dadka1010 dadi... keď malého odnaučíš od mliečka a od uspávania mliečkom.. a prejdeš na UM to ti ešte nezaručí, že ti prespí celú noc. Detičky sú rôzne.. jedno spinká dobre iné nie. Mám plno kamošiek čo nekoja, večer stiahnu 2 flaše Goog night mlieka a v noci sa budia aj každú pol hodku. 😝
Skús si prečítať túto diskusiu
http://forum.dojcenie.eu/viewtopic.php?f=9&t=410 názov: "nočné dojčenie- mám pocit že už nevládzem..."
... veľa mamín má to čo vy.. aj ja s Maťkom. Myslím, že je to normálne... a tie mesiace utekajú... a niejako to vydržíme. Ja som prindíš do mm mesta-dediny 😠 a našla som si tu super kamošku má o mesiac mladšiu dcérku. Naše decká sú jak cez kopirák. Tie isté trampoty. Veľmi mi to pomáha.. veľa kecáme o deckách.. alebo keď už cez deň nevládzem s krpcom.. sadnem vytočím všetky kamošky.. čo ma napadnú.. čo majú približ. rovnako staré decká a už šnorchlujem.. čo je nové... pomeníme skúsenosti, posťažujeme.. ponadávame (v dobrom) na krpcov a hneď sa cítim, že sme norma. HEHEHEHe. 😅
a keď ti odíde muž, nechceš skúsiť šuchnúť malého k tebe do postele... nech spí s tebou. My tak spíme. Veľa krát keď malý zamrnčí.. len po ňom v polospánku nahmatám.. chytím ho jak sa zadarí..(za hlavu nie) pritiahnem.. otvorím bufet a hneď zaspávam ďalej. Posledné čo počujem je jeho prícuc. 😅 Ráno si nič nepamätám. Teda väčšiu časť. Ale samozrejme sú aj noci.. keď je nacucnutý full time, začne loziť po posteli v spánku alebo sa postaví... mrnčí, kope, hádže sa ako veľeryba na suchu.
Dnes o 12 v noci sa mi z ničoho nič dovracal. Muža skoro vytiahlo zo smradu... ja som skákala ako keď som prvý krát hostila svokrovcov.. a mladý pán sa natiahol v strede postele.. a bumbal ďalej. 🙄

skús si prečítať aj tento článok. veľmi nápomocný:
http://babatocko.blogspot.com/2011/05/nocny-spa...
alebo
http://dojcenie.wordpress.com/2010/10/22/nepres... perfektný článok.

xena1
5. jan 2012

@sirinka je to vec nazoru..ak to budes ponimat ako trapenie dietata tak to nema vyznam naozaj...nenechala som ich plakat do vycerpania..vzdy som prisla a ubezpecial ich ze sa nic nedeje ze som tu a ze ma k zaspavaniu nepotrebuju..a energiu ktoru som z toho ziskala som im mohla plne venovat ked boli bdele ..nemam pocit zeby som ich tym o nieco ukratila ani o lasku a pozornost ale aj babo musi chapat ze nemoze mat tu pozornost vzdy a cim v mensom veku tym lepsie..nemyslim tym deticky do 4mes..moje dieta je vyspate,krasne zaspava v postielke,neboji sa a ked je hore ma pri sebe oddychnutu maminku...ale ako vravim je to vec nazoru...a kazdej zeny ako sa zariadi a ako to vnima...ja som to vyplakanie tym sposobom ako to tam pisu nevnimala zle...ked pochopis o co tam skutocne ide tak to nemozes vnimat v zlom..ale opakujem sa je to vec nazoru..len som tym chcela povedat ze nam to pomohlo a kedze plne chapem unavene vycerpane maminy odporucam... 🙂

xena1
5. jan 2012

@sirinka je to vec nazoru..ak to budes ponimat ako trapenie dietata tak to nema vyznam naozaj...nenechala som ich plakat do vycerpania..vzdy som prisla a ubezpecial ich ze sa nic nedeje ze som tu a ze ma k zaspavaniu nepotrebuju..a energiu ktoru som z toho ziskala som im mohla plne venovat ked boli bdele ..nemam pocit zeby som ich tym o nieco ukratila ani o lasku a pozornost ale aj babo musi chapat ze nemoze mat tu pozornost vzdy a cim v mensom veku tym lepsie..nemyslim tym deticky do 4mes..moje dieta je vyspate,krasne zaspava v postielke,neboji sa a ked je hore ma pri sebe oddychnutu maminku...ale ako vravim je to vec nazoru...a kazdej zeny ako sa zariadi a ako to vnima...ja som to vyplakanie tym sposobom ako to tam pisu nevnimala zle...ked pochopis o co tam skutocne ide tak to nemozes vnimat v zlom..ale opakujem sa je to vec nazoru..len som tym chcela povedat ze nam to pomohlo a kedze plne chapem unavene vycerpane maminy odporucam... 🙂
@sirinka

xena1
5. jan 2012

a este nieco to nie je odignorovanie ich prejavu ale ubezpecenie dietata ze plakat nemusi pri zaspavani...ze sme tu keby nieco..tym sa buduje aj sebavedomie dietata uz v utlom veku...

careamell
5. jan 2012

@xena1 Ma rozosmiala veta: ,,Aj bábo musí chápať", že nemôže mať pozornosť vždy. Prečo by nemohlo, nie sme tu pre ne? A bábo a chápať?
Prečítaj si článok od gabika783, Prečo africké deti neplačú, alebo Nočný spánok bábätiek.

sirinka
5. jan 2012

@xena1 no ano, da sa to aj takto ponimat. ja som tuto metodu vyskusala raz u najstarsej dcery. u tej dokonca slo skutocne iba o vecerne zaspavanie, lebo od narodenia dokazala spinkat sama v postielke vo svojej izbe, na nocne dojcenie sa budila tak do 4. teho mesiaca a potom sa sama odstavila od nocneho dojcenia. ale na obedne a nocne zaspavanie si vyzadovaja dojcenie az kym som nesla do porodnice a vtedy uplne bez problemov s ockom zaspala aj bez dojcenia a ani po navrate z porodnice sa viac k tomu nevratila.
neviem, ako plakali tvoje deti pri tom, ale z tej mojej bola kopka nestastia, slzy, bezmocnost...skoda, ze nam to tie deti nevedia povedat, co vtedy vnimaju a co citia, ale ja som mala skor pocit, ze ju idem zlomit a nie citlivo nieco naucit.
a posilnovat sebavedomie niekolkomesacneho babatka tym, ze ho nechame niekde same zaspavat, ze zmenime z nicoho nic zabehnuty ritual, ze jeho matka mu odmietne dat svoju blizkost a iba ho slovne ubezpecuje, ze ho lubi...
ruku na srdce, nam ako dospelym, nepadne nam to dobre, vystiskat sa, lezat v posteli vedla osoby, ktorej doverujete, nechat sa obcas v naruci pohojdat...to babatko v brusku spinkalo obklopene svojou matkou a tak sa citi spokojne a sebaisto, vtedy si moze najlepsie oddychnut.
chcem, aby sa mojim detom snivali pekne sny, chcem aby zaspavali stastne a spokojne...

careamell
5. jan 2012

@sirinka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

xena1
5. jan 2012

@careamell som rada ze som ta pobavila...a sorry ze som vobec nejakym sposobom reagovala a chcela pridat aj aj nejaku radu pretoze som to zazila...a myslim ze je zbytocne o tom diskutovat aj pre vas,ked to tak chcete tak to nemente a nerieste...lutujem ze som sa vobec zapojila...prajem vam vela peknych chvil s detickami...uz tu prispievat nebudem...ahojte

ladytt
5. jan 2012

@xena1 Veď tu je priestor na vyjadrenie názoru, možno niektoré mamičky môžu mať iný názor, je to na každej ako si to so svojím bábätkom zariadi, ale to je ako vo všetkom plienkami, papaní, spaním.... podelila si sa, ale nemusíš sa hnevať a neprispievať, keď má niekto iné praktiky 🙂 Keby sme všetko robili úplne rovnako ako podľa príručky a mali na všetko rovnaký názor, toto fórum by ani byť nemuselo 😀
Radíme sa, diskutujeme a správame sa asertívne, baby 🙂

sirinka
5. jan 2012

@xena1 je skoda, ze si sa hned takto nahnevala...len proste nemame vsetci rovnaky nazor a kedze je to diskusne forum, tak diskutujeme...kazda mozeme napisat, co sa nam paci a co nie a aj preco...
ked ty si myslis, ze ta metoda je fajn, napises a poradis to...
ale mne zase neda nenapisat tu moje dovody a moj nazor, preco by som to inym mamickam neodporucila...nie je v tom nic osobne. ako mamicka troch deti mozes urcite v mnohom este poradit.

ladytt
5. jan 2012

@careamell Obedík spapkaný, ďakujeme za recept 🙂 ja som s čudovala ako on jedol asi sa popozeram po tej knižke 🙂 diky ešte raz 🙂

careamell
5. jan 2012

@ladytt Tak super, že popapal 🙂 Určite sa oplatí ta kniha, ja som z nej dnes dokonca varila obed,aj keď sú to recepty pre deti do 6 rokov, a aj mm chutilo 🙂

xena1
5. jan 2012

@ladytt asi si nepostrehla ze ja som ako prve napisala ze je to vec nazoru a tak to aj beriem ,ja som nikomu ten svoj nevnucovala ale je podla mna trosku hlupe ked niekto napise ironicky na tvoj nazor ze ho to pobavilo...takze asi tak...to ma nenahnevalo ale odradilo...fakt ma mrzi ze ste to zobrali tak ze sa hnevam koli tomu ze mate iny nazor....to to naozaj tak nie je.....fakt som chcela len pomoct,sami viete ze ked vas nieco trapi kazda rada ma nieco do seba...ale aby sa tu niekto ironicky vysmieval o to fakt nestojim....ak moja rada bola pre niekoho uzitocna tesi ma ak nie verim ze kazdy najde svoj sposob....myslela som to v dobrom a uprimne...a VOBEC mi nevadilo ze niekto am iny nazor....ale ten postoj...vsetko dobre vsetkym...

siss_sz
5. jan 2012

inak... s tym zaspavanim... moj maly ma vobec nepotrebuje pri zaspavani cez den...iba vecer... vecer zaspi pri prse, v noci sa budi, nakojim a spinka, ale cez den ja uz nekojim. ...nie je zvyknuty ani spat pri nas v posteli - ked ho tam dam, iba lozi, ked ho brzdim, aby nespadol z postele, jeduje sa... ked ho uspavam na rukach, krici a place, ked ho dam do postielky a hladkam ho, place, vstava, ja ho polahnem, hladkam a on stale place... ja sa len vyjadrujem k tomu - ze ak to dieta place tak ci tak - ci je na rukach, pri mne v posteli, ja som pri nom, ked zaspava...alebo ho uspavam metodou, ktoru spomina aj @xena1... ten plac je rovnako dlhy mozno, rozdiel je v tom, ze matka nie je vynervovana a ked sa dieta zobudi, moze sa mu plna sily venovat... ja tiez nezvladam, ked place... ale asi trosku chapem, o com hovori xena1...

ladytt
5. jan 2012

@xena1 Asi som to aj ja zle napísala, len som chcela aby si nebola nahnevaná a znechutená, ja a určite aj iné baby sme zvedavé aj na tvoj názor a rady. Chcela som to len zmierniť, nepodarilo sa. Ja spanie neriešim, možno keby to bol naozaj taký extrém ako niektoré zažívajú, že budiť sa každú hodinu, tak asi tiež vyskúšam, či by som to zvládla to už je iná vec. Myslím, že každá matka chce len to najlepšie. Aj tebe všetko dobré

amiiia
5. jan 2012

Podľa môjho názoru každá matka má svoje metódy na uspávanie, každá poznáme najlepšie to svoje dieťa a najlepšie vieme čo zaberá...tiež chápem čo tým @xena chcela povedať.... nie vždy sú nervy na to, aby ako písala sme čičíkali, prekladali, boli kľudné v každej situácii...to sa nedá...dieťa potom vie, že plačom si vynúti našu pozornosť...a tak je to aj zo spánkom ... plače plače lebo vie že prídeme..ja tiež som ho minule nechala, že čo sa bude diať ... predtým som bola u neho pri postielke aj 10 krát...ale zakaždým sa postavil plakal, plakal..tak som ho jednoducho už potom nechala tak a zaspal... to je aj napr. keď malý niečo silou mocou chce...plače ako divý..som kľudná..ale nedám mu niečo iba preto lebo plače..proste ho nechám vyplakať....a to neznamená že nie som dobrá matka...ale toto je ozaj individuálne ako všetko ostatné a u každého iné...

gabika783
5. jan 2012

fíha sirinka ... xena1.. tak ja neviem...jak na to kukám.. tak na to kukám.. veď sa môže pritrafiť, že Vy aj svatky budete. Tri djouky.. a traja mládenci.. namojveru. 😉