icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

xena1
6. jan 2012

@ladytt v pohode...je samozrejem ze ked si clovek nevidi z tvare do tvare nemoze vediet ako to ten druhy mysli...nie som urazlivka,to mi ver...len mam rada uprimnost,kde si ludia vazia nazor a radu ci uz im vyhovuju alebo nie...ale beriem,nemyslela si to tak... 😉

xena1
6. jan 2012

@siss_sz moj maly ked bol malinky prve mesiace bol typ babatka ktore sa neukludni na rukach a neuspi jednoducho si musel poplakat a sam sa ukludnit,cim viac som sa ho snazila ukludnit tym bol mrzutejsi...tak si poplakal a bolo...citala som ze niektore deticky to potrebuju takto...doteraz je taky ze nie je zvyknuty na ruky ...tulkam ho a saliem sa snim a hlavne vtedy ked je dobry ked je zly snazim sa mu nieco vymysliet zaujat ho,aj trebars z ohradky ho vyberiem skor ako si to zacne vydobijat...aby vedel ze placom si nic nevynuti...ale vravim vychova je vecou kazdej z nas a nikde nie je povedane ktora je ta spravna,to ukaze az cas,,,,a samozrejem kazde dieta je ine ...takze asi tak...

xena1
6. jan 2012

@amiiia je dobry pocit vediet ze niekto zmysla podobne ako ja..dakujem...tym nechcem samozrejme znevazovat nazory inych...rada si vypocujem kazdy nazor...je to presne o tom co kazda z nas povazuje za najlepsie pre svoje dietatko...a co kazda z nas zvladne....vela stasticka,,,

mianc
6. jan 2012

@xena1 @siss_sz @careamell @sirinka kočky, s tým zaspinkávaním je to u každého bábatka iné.. my sme cca do toho 4 mesiaca strašne zaspinkávali.. len a len na rukách, spievali, hojdali, mliečko cucali.. a popravde som už nevládala.. tiež som vyskúšala jednoducho malú nakrmiť, zobrať na ruky pohojdikať, nechať odgrgnúť a dala som ju do svojej postieľky.. po pravde zo začiatku asi týždeň trvalo, že som odišla a malá sa rozplakala, tak som prišla, pohladkala a zaspievala, niekedy som ju na rúčky zobrala a tak.. ale základ bol, uložiť ju ešte pred tým ako tvrdo zaspala aby si uvedomila, že spinká v postieľke.. a po týždni krásne ukážkovo zaspávala v postieľke sama.. v noci sa kojíme už len raz a potom už len ráno... a vstávame kolo 7,30-9h ráno, čo je pre mňa geniálne, nakoľko si rada pospím..xixixi...
xixi.. po pravde som si ju teraz ja pokazila so zaspinkávaním, lebo ako sa nacucká ju mám na rukách a ešte ju hojdíkam a spievam a ona zaspinká do cca 5min ani nie.. takže si myslím, že čo dieťa to iný režím zaspinkávania a každá maminka má svoje praktiky a ponímanie ako čo robí.. a myslím si, že každá mamina to robí vdomniení, že to chce robiť najlepšie.. či to robí tak alebo tak..
Ja som rada, že som s tým už vtedy sekla a skúsila som už vtedy Timču inak uspávať ako dovtedy, lebo popravde si to neviem predstaviť po celom dni aby som ju ďalšiu hodinu dve uspávala tak ako vtedy, teraz je to oveľa jednoduchšie a ja som spokojná, že Timka pekne a spokojne zaspinká..

amiiia
6. jan 2012

@xena1 ... samozrejme treba brať každého názor... a niekedy aj možno to čo napíšeme a čo tým chceme povedať vyznie tu úúúplne inak ako v reáli...ked sa debatuje o niečom... 😉

amiiia
6. jan 2012

@mianc presne si to vystihla 😉

lisjanka
6. jan 2012

@xena1 aj my sme mali problém so spánkom od narodenia spali sme len na rukách a plakala tak či tak a keď som ju položila do postieľky tak sa za chvíľku zobudila,tak som bola z toho dobre rozhodená a hlavne vyčerpaná, nemala som čas ani navariť ani sa najesť atď... ,tak som to skúsila podľa tej metódy....a nám to zabralo tak teraz malá pekne spáva aj bez hojdania a hlavne sa hneď nezobudí myslím cez deň, v noci to neriešim lebo kojím a koľkokrát si pýta tak jej dám cucnúť, lebo spí pri mne tak mi to nevadí niekedy je to len 2krát a niekedy aj každé dve hodiny.... 😉

sirinka
6. jan 2012

inac suseda tuto metodu tiez vyuzila a pekne im fungovala kym sa mala nenaucila vyliezat von s postielky.... 😅

amiiia
6. jan 2012

@sirinka no to je potom už prúúúser 😀

xena1
7. jan 2012

@sirinka vv tej knihe sa pise ako postupovat aj pri starsich detoch...kamoska to zacala praktizovat pri 2rocnom synovi ,tiez vyliezal,preve dni to bol boj ale teraz parada.... 🙂

xena1
7. jan 2012

@lisjanka aj ja kym som v noci dojcila tak som noc neriesila ale ona sa sam budil iba 2x....teraz ked uz nedojcim len dam flasu a ulozim a v pohodke buva a vie sa uspat sam predtym plakal hned ako sa zobudil...teraz tisko lezka alebo sa hra kym nezaspi...odnaucil sa mi plakat ked nemusi🙂))

asma
7. jan 2012

babulky ja uz ten nocny spanok ani neriesim akurat vcera sa ma kamoska pitala ako vydrzim nespat ked som tak rada spala a teraz je moje telo naprogramovane tak ze dve hodky a som fit.. xixixixi
niekedy spinkame az doi rana, niekedy sme hore kazdu hodku, neviem ci je to zubami alebo cim ale meni sa to skoro stale, uz som skusala kasu namiesto mliecka nech ju viac zasiti ale kde.. Inak moja mala pije tak 0,5l za den staci to? a na olovrant daky jogurt alebo tak...
inak vcera ukradla a zjedla salonku, dnes som si na obec vsimla take ako krupica vyrazky na brusku môze to byt z toho bola cokoladova??????????????? 😖

xena1
7. jan 2012

@asma ano moze byt cokolada je alergen...ale neboj prejde jej to ak mas kvapky Fenistil daj jej vecer... 🙂 telo si zvykne na vela veci len sa to potom niekde odrazi.....🙂)))

careamell
7. jan 2012

@asma tak to má určite z tej čokolády:( Skús ten Fenistil, to by malo zabrať a ešte ti k tomu bude aj lepšie spať 🙂
Už je staršia, mliečko jej naďalej ponúkaj, ale pokiaľ papá aj jogurty, malo by to stačiť, alebo možno má len také obdobie. Vyskúšaj aj syry, Eidam, Cottage alebo Lučinu, aj tam má veľa vápnika a vitamínov rovnako ako v mliečku 🙂

angela1
7. jan 2012

@asma chcela by som sa ťa opýtať ty dávaš malej klasické (prevarené) kravské mlieko z automatu? 😉

careamell
7. jan 2012

@angela1
Ja som sa rozhodla, že ani po roku nebudem malému nejak aktívne ponúkať kravské mlieko. Myslím, že v tejto dobe už to ani nemôžme nazvať mlieko a vitamíny, ( ktoré tam po všetkých tých úpravách ostali), dokážem nahradiť aj inými potravinami. Určite sa jogurtom a iným výrobkom z neho vyhýbať nebudem, ale mlieko ako také asi moc využívať nebudeme. My ho ani doma moc nepoužívame. Skôr sójové. 🙂
To z automatu treba prevariť, schladiť a použiť do 24 hod.

asma
7. jan 2012

@angela1 ahoj ano.... ked som asi pred mesiacom v noci odisla nahle do nemocky tak mamina jej prevarila plnotucne mlieko,byvam na dedine a kedye som iba kojila doma sme nic nemali ako nutrilon, pitala som sa aj dokyho a ten ma sokoval ked mi povedal ze viete co vsetko je v tych susenych aby rok dva vydrali a ze ked malej nie je nic len nech jej davam take.. do senca to mam kusok tak davam z automatu, prevarim jej vydz liter cca to ma na 1-2 dni..

siss_sz
7. jan 2012

uz odkedy sa mozu eidam lučina a cottage...a mloze sa aj mozarella?

careamell
7. jan 2012

@siss_sz To všetko, čo si napísala, už môžu, aj mozarellu, nizkotučné acidko od 9. mesiaca 🙂

siss_sz
7. jan 2012

@careamell jeej.. a ja cakam jak na spasu na 10.mesiac 😀

careamell
7. jan 2012

@siss_sz Zas majú o niečo väčší jedálniček 🙂 Zachvíľu budú chrumať všetko 🙂

sirinka
7. jan 2012

@careamell
@siss_sz ja by som nedavala nizkotucne, ale normalne...inac syry len si pozri, najlepsie su tie, co neobsahuju taviace soli...zmierou mozu aj tvrde syry, jogurty

amiiia
7. jan 2012

@sirinka napr. mne môj malý zje a nevyvracia len nízkotučné jogurty... ostatné zatiaľ stále vyvrátil..si myslím, že mu asi boli ťažké neviem..a prečo by si nedávala ? 😒

angela1
7. jan 2012

@asma ahoj aj ja uvažujem nad tým že začnem malej dávať kravské mlieko, keďže sa zdržujeme RD na dedine mimo BA a chovajú tu súkromne kravy (registrovaný chov sledovaný veterinárom) tak sa mi zdá to mlieko vhodnejšie ako chémia (dávam nutrilón), no zajtra pošlem mm aby išiel kúpiť a vyskúšame........ 🙂

sirinka
7. jan 2012

@amiiia mala by si asi podavat mliecne vyrobky velmi opatrne a sledovat, ci nahodou nema problemy s ich travenim, moze to byt prejavom intolenrancie.
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/vyziva-deti/ml...
na spravny vyvin fungovanie nervovej sustavy su pre babatka dolezite tuky, takze odtucnene vyrobky nie su pre nich prinosom a dietu drzat urcite nepotrebuju.
http://wanda.atlas.sk/pozor-na-nizkotucne-chyta...

angela1
7. jan 2012

@careamell mne už malá veľa mlieka nepije cca 3 až 4 x po 120 ml ...., syr jej dávam len občas ale jogurty má veľmi rada, instantné kašičky a pod. jej nedávam vôbec, ale má veľmi rada chlebík s maslom a s medom 🙂

careamell
7. jan 2012

Kočky, odpísala som dačo z knihy Návod na prežitie pre baby. Je to o mlieku, ak máte čas, prečítajte si. 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/careamell/cl...

siss_sz
8. jan 2012

@careamell co ti to zrusili? neda sa to otvorit..teda aspon mne... ☹